guitarist2 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Φέτος έδωσα πανελλήνιες και θα ήθελα να ξέρω τι σχολές να βάλω στο μηχανογραφικο. Οι σχολές που θέλω είναι η Ηλεκτρονικών μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών στα Χανιά και η μηχανικών υπολογιστών και πληροφορικής στα Γιάννενα. Ξέρω ότι στα Γιάννενα γενικά είναι πιο πολύ για software και στα Χανιά για hardware .Έχω δίλημμα γιατί με ενδιαφέρουν και τα δύο .
Kostas93 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Η σχολή στα Χανιά έχω ακούσει πως είναι πολύ καλή.Στα Γιάννενα από την άλλη είναι πιο καινούργια, αν δεν κάνω λάθος έχει μόνο 1-2 χρόνια (στην ουσία μετονομάστηκε).Το που εστιάζει περισσότερο το καθέ ίδρυμα δε το ξέρω, πρέπει να δω τον οδηγό σπουδών για να σου πω αν έχεις δίκιο σε αυτό που λες.Από την αλλη τα χανιά είναι χανιά, αρκετά μακριά, εκτός και αν είσαι απο εκεί, και δε γνωρίζω καθόλου τι λέει για ζωή. Επίσης δε ξέρω τι παίζει με το κόστος ζωής εκεί.Από την άλλη τα Γιάννενα είναι μια πολύ όμορφη πόλη, εξαιρετική για φοιτητή κατά τη γνώμη μου. Αρκετό κρύο και βροχή βέβαια, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα μετά απο λίγο καιρό.Το αντικείμενο πάντως που διαλέγεις είναι αρκετά δύσκολο.
revolver1990 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Φοιτητική ζωή στα Γιάννενα>από ότι στα Χανιά.Ισχύει η διαφοροποίηση στο hardware και software που αναφέρεις. Θεωρώ ότι και τα 2 τμήματα είναι δυνατά. Το csd στο Ηράκλειο το έχεις σκεφτεί? Κατ'εμέ είναι καλύτερο από τα 2 και σε επίπεδο καθηγητών/γνώσεων αλλά και έρευνας(ΙΤΕ)
guitarist2 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Η σχολή στα Χανιά έχω ακούσει πως είναι πολύ καλή. Στα Γιάννενα από την άλλη είναι πιο καινούργια, αν δεν κάνω λάθος έχει μόνο 1-2 χρόνια (στην ουσία μετονομάστηκε). Το που εστιάζει περισσότερο το καθέ ίδρυμα δε το ξέρω, πρέπει να δω τον οδηγό σπουδών για να σου πω αν έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Από την αλλη τα χανιά είναι χανιά, αρκετά μακριά, εκτός και αν είσαι απο εκεί, και δε γνωρίζω καθόλου τι λέει για ζωή. Επίσης δε ξέρω τι παίζει με το κόστος ζωής εκεί. Από την άλλη τα Γιάννενα είναι μια πολύ όμορφη πόλη, εξαιρετική για φοιτητή κατά τη γνώμη μου. Αρκετό κρύο και βροχή βέβαια, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα μετά απο λίγο καιρό. Το αντικείμενο πάντως που διαλέγεις είναι αρκετά δύσκολο. Φοιτητική ζωή στα Γιάννενα>από ότι στα Χανιά.Ισχύει η διαφοροποίηση στο hardware και software που αναφέρεις. Θεωρώ ότι και τα 2 τμήματα είναι δυνατά. Το csd στο Ηράκλειο το έχεις σκεφτεί? Κατ'εμέ είναι καλύτερο από τα 2 και σε επίπεδο καθηγητών/γνώσεων αλλά και έρευνας(ΙΤΕ) Γιάννενα μένω
InfernoN Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μιας και ειμαι Χανιωτης να σου πω οτι το πολυτεχνειο ειναι πανω στα κουνουπιδιανα, υπαρχει και λεωφορειο της σχολης απο κτελ αλλα μπορεις να παρεις και το κανονικο λεωφορειο που παει κουνουπιδιανα = 2 δρομολογια σε διαφορετικες ωρες για σενα. ενα αυτο. δευτερον ή θα πρεπει να μεινεις στην πολη-κεντρο και να πηγαινεις με το λεωφορειο οπως ειπα ειτε να βρεις κατι στα κουνουπιδιανα που αν ειναι μακρια εστω λιγο, ισως παλι να χρειαστεις λεωφορειο. Προφανως σου προτεινω να μεινεις κεντρο μιας και τα λεωφορεια τηρουν αριστα τα δρομολογια τους και στην ωρα τους (πηγαινα σχολειο διπλα στο ενιαιο(πολυκλαδικο) γιαυτο ξερω). Η ζωη ειναι οπως σε ενα νησι, αγρια το χειμωνα και ομορφη το καλοκαιρι, εγω προσωπικα θα ζουσα και 500 ζωες στα Χανια αλλα ειναι γνωμη του καθενος. Απο φαι δεν θα σου ληψει τιποτα αν ανησυχεις γιαυτο, λεμε τωρα. Περα απο τα Χανια, οπως ειπε ο απο πανω οπωσδηποτε να βαλεις στο μηχανογραφικο σου την csd του Ηρακλειου, πολυ καλη ευρωπαικη σχολη με πολυ καλες ερευνες. ειναι ενα βαρυ τμημα επιστημης υπολογιστων και με λιγοτερα μορια απτο πολυτεχνειο
Kostas93 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 αφού είσαι γιάννενα κάτσε όπως είσαι.Γλιτώνεις πάρα πολλά έξοδα, βάζεις κομμάτι αυτών στην άκρη και τα κρατάς για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό με το που τελειώσεις. Αν σε ενδιαφέρει φυσικά αυτή η επιλογή.Εκτός και αν τα χρήματα δεν είναι θέμα.
guitarist2 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μιας και ειμαι Χανιωτης να σου πω οτι το πολυτεχνειο ειναι πανω στα κουνουπιδιανα, υπαρχει και λεωφορειο της σχολης απο κτελ αλλα μπορεις να παρεις και το κανονικο λεωφορειο που παει κουνουπιδιανα = 2 δρομολογια σε διαφορετικες ωρες για σενα. ενα αυτο. δευτερον ή θα πρεπει να μεινεις στην πολη-κεντρο και να πηγαινεις με το λεωφορειο οπως ειπα ειτε να βρεις κατι στα κουνουπιδιανα που αν ειναι μακρια εστω λιγο, ισως παλι να χρειαστεις λεωφορειο. Προφανως σου προτεινω να μεινεις κεντρο μιας και τα λεωφορεια τηρουν αριστα τα δρομολογια τους και στην ωρα τους (πηγαινα σχολειο διπλα στο ενιαιο(πολυκλαδικο) γιαυτο ξερω). Η ζωη ειναι οπως σε ενα νησι, αγρια το χειμωνα και ομορφη το καλοκαιρι, εγω προσωπικα θα ζουσα και 500 ζωες στα Χανια αλλα ειναι γνωμη του καθενος. Απο φαι δεν θα σου ληψει τιποτα αν ανησυχεις γιαυτο, λεμε τωρα. Περα απο τα Χανια, οπως ειπε ο απο πανω οπωσδηποτε να βαλεις στο μηχανογραφικο σου την csd του Ηρακλειου, πολυ καλη ευρωπαικη σχολη με πολυ καλες ερευνες. ειναι ενα βαρυ τμημα επιστημης υπολογιστων και με λιγοτερα μορια απτο πολυτεχνειο Φοιτητική ζωή στα Γιάννενα>από ότι στα Χανιά.Ισχύει η διαφοροποίηση στο hardware και software που αναφέρεις. Θεωρώ ότι και τα 2 τμήματα είναι δυνατά. Το csd στο Ηράκλειο το έχεις σκεφτεί? Κατ'εμέ είναι καλύτερο από τα 2 και σε επίπεδο καθηγητών/γνώσεων αλλά και έρευνας(ΙΤΕ) Για το csd δεν θα το προτιμούσα γιατί οι άλλες 2 σχολές είναι πενταετείς και παίρνεις και master
revolver1990 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Για το csd δεν θα το προτιμούσα γιατί οι άλλες 2 σχολές είναι πενταετείς και παίρνεις και master Ναι το είχα διαβάσει πριν 1-2 μήνες.Δεν ξέρω αν πέρασε από την βουλή ακόμα οπότε είναι λίγο μετέωρο μιας και μην ξεχνάς....ζούμε στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται. Ζω και γω Χανιά και έχω σπουδάσει Ηράκλειο,έχω φίλους και στις 2 σχολές.Αν θελήσεις να μείνεις Ελλάδα ίσως σου φτάσει το πτυχίο από Πολυτεχνείο ίσως και όχι. Αν ήθελα να πάω έξω θα έκανα 4 χρόνια τούμπανα στο csd ηρακλείου+ έρευνα στο ΙΤΕ και θα πήγαινα σε κάνα βαρβάτο uni έξω. Έχει βγάλει άτομα σε τοπ tier uni (Brown,Caltech,MIT ,ETH Zurich etc) Εφόσον όμως είσαι από Γιάννενα όπως σου είπαν και από πάνω κάθεσαι εκεί,γλυτώνεις πολλά λεφτά,έχεις τα φαγητά της μαμάς(πίστεψε με θα σου λείψουν ) και περνάς τέντα 5 χρόνια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα