Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας γράφοντας την εμπειρία μου θέλω από τι μια να πάρω γνώμες που ίσος μου χρησιμεύσουν σχετικά με το πως να αντιμετωπίσω το θέμα που προέκυψε και από την άλλη να ενημερωθούν όσο περισσότερη γίνετε ώστε να μην έχουν τα τραβήγματα που έχω εγώ τώρα είχα που λέτε αγοράσει ένα netbook ADVENT από το κωτσόβολο στο κατάστημα Βριλησσίων το οποίο είχε windows ΧΡ μετά τι λήξη υποστήριξης των ΧΡ σκέφτηκα να περάσω και τα linux χωρίς να σβήσω τα ΧΡ ώστε όταν μπαίνω στο διαδίκτυο και κάνω αγορές να μπαίνω με τα linux και όταν χρειάζομαι κανένα πρόγραμμα που είναι για windows ΧΡ να χρησιμοποιώ τα windows ΧΡ. Για να εγκαταστήσω τα LINUX έπρεπε να μπω στο vios ώστε να αλλάξω τη σειρά εκκίνησης και να διαβάσει από το usb τότε ανακάλυψα ότι το βίος ήταν κλειδωμένο πήρα τηλέφωνο το κωτσόβολο να μου πη το κωδικό και μου είπαν ότι δεν τα κλειδώνουνε μετά το πήγα σε ένα τεχνικό και μου είπε ότι δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα και ότι μόνο ο αντιπρόσωπος μπορεί να το ξεκλειδώσει αν γίνετε, το πάω λοιπόν στο κατάστημα από όπου το αγόρασα τους εξήγησα το πρόβλημα και το άφησα να το δούνε αφού πλήρωσα πρώτα 19.90 για τον έλεγχο. Με περνούν τηλέφωνο μετά από μια εβδομάδα και μου λένε ότι μπορούν να μηδενίσουν το κωδικό και ότι το κόστος είναι 39.90 πολλά σκέφτηκα αλλά είχα δώσει ήδη τα 19.90 και θα τα έχανα οπότε σκέφτηκα είναι 20 euro ακόμα δε βαριέσαι τους λέω να το φτιάξουν αλλά τους ενημερώνω ότι έχω δώσει ήδη 19.90 και μου λένε θα αφαιρεθούν ότι είναι, με περνούν λοιπόν τηλέφωνο να πάω να το πάρω και πάω το Σάββατο διότι της άλλες μέρες δούλευα μόλις πήγα λέω στον υπάλληλο να το δοκιμάσουμε πρώτα και διαπίστωσα ότι ναι μεν με το βίος ok αλλά δε είχα λειτουργικό και φυσικά δεν είχα και πρόσβαση στα προγράμματα που είχα αποθηκευμένα στο netbook τα οποία είχα μαζέψει μετά από πολλά χρόνια εκνευριστικά αλλά παρόλα αυτά πήγα στο ταμείο  να πληρώσω και τότε μου ήρθε η κεραμίδα μου ζητούσανε 39.90 ενώ το υπόλοιπο ήτανε 20 μου λένε ότι τα 19.9 που είχα δώσει ήταν για τον έλεγχο ενώ τα 39.90 είναι  για την επισκευή (άλλο και τούτο τη άλλο θα ακούσουμεεν το μεταξύ έχω χαλάσει ήδη 50 euro σε διόδια και βενζίνες ( 3 φορές η διαδρομή Μάνδρα – Βριλήσσια πήγαιν-έλα ) για ένα μηχάνημα που το βρίσκω στο internet με 120 euro αντέδρασα και δεν τους έδωσα τα χρήματα μέχρι να μιλήσουν με το τεχνικό τμήμα σήμερα που μίλησα μαζί τους δεν έβγαλα άκρη είχαμε συμφωνήσει στα 39.90 αλλά δεν μου είπανε ότι είναι επιπλέον τον 19.90 που έχω ήδη δώσει προκαταβολή ενώ όταν τους είχα ρωτήσει μου είχανε πη ότι θα αφαιρεθούν τώρα τη κάνουμε ? ηχητικά ντοκουμέντα υπάρχουν αλλά τα έχουνε αυτοί και δεν τους συμφέρει να τα δώσουν αν έχετε καμιά ιδέα πείτε τη 

Δημοσ.

Λοιπόν, αν μπορούσες να ξεβιδώσεις το netbook θα αφαιρούσες και θα επανατοποθετούσες την μπαταρία της μητρικής και στα bios θα γινόταν η απορύθμιση, θα έχαναν τον lock key που μάλλον ήταν εργοστασιακή ρύθμιση και όλα κομπλέ. Αυτό λογικά στο έκαναν στο τεχνικό τμήμα που πήγες.

Τώρα στην περίπτωση που κάνεις linux install με dual boot στον υπολογιστή, σε περίπτωση που απορυθμιστούν τα bios χάνουν την ρύθμιση από ποιο δίσκο πρέπει να γίνει η εκκίνηση και έτσι σου εμφανίζεται μαύρη οθόνη σε dos mode. Αυτό συμβαίνει σε εμένα που έχω windows/linux σε 2 διαφορετικούς σκληρούς και επειδή έχει αποφορτιστεί η μπαταρία των bios αν σβήσω εντελώς το pc και από το stand by mode μετά τον ανοίγω και δεν ξέρει ο υπολογιστής από ποιο partition να γίνει η εκκίνηση. Εγώ ρυθμίζω manually από τα bios από που να γίνει η εκκίνηση και λύνεται το θέμα.

Τώρα για τα λεφτά και τις διαφορές αυτές δεν ξέρω τι να σου πω.

Δημοσ.

Πάρτο το μηχάνημα έτσι όπως είναι και μην πληρώσεις τίποτα παραπάνω. Μάζεψε λεφτάκια να αγοράσεις αργότερα καινούργιο και προς το παρόν βολέψου με τα XP. Εδώ υπάρχουν ακόμα σε εταιρείες :')

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, αν μπορούσες να ξεβιδώσεις το netbook θα αφαιρούσες και θα επανατοποθετούσες την μπαταρία της μητρικής και στα bios θα γινόταν η απορύθμιση, θα έχαναν τον lock key που μάλλον ήταν εργοστασιακή ρύθμιση και όλα κομπλέ. Αυτό λογικά στο έκαναν στο τεχνικό τμήμα που πήγες.

Τώρα στην περίπτωση που κάνεις linux install με dual boot στον υπολογιστή, σε περίπτωση που απορυθμιστούν τα bios χάνουν την ρύθμιση από ποιο δίσκο πρέπει να γίνει η εκκίνηση και έτσι σου εμφανίζεται μαύρη οθόνη σε dos mode. Αυτό συμβαίνει σε εμένα που έχω windows/linux σε 2 διαφορετικούς σκληρούς και επειδή έχει αποφορτιστεί η μπαταρία των bios αν σβήσω εντελώς το pc και από το stand by mode μετά τον ανοίγω και δεν ξέρει ο υπολογιστής από ποιο partition να γίνει η εκκίνηση. Εγώ ρυθμίζω manually από τα bios από που να γίνει η εκκίνηση και λύνεται το θέμα.

Τώρα για τα λεφτά και τις διαφορές αυτές δεν ξέρω τι να σου πω.

Δεν μηδενίζει έτσι ο κωδικός σε όλα τα λάπτοπ πάντως

Δημοσ.

Τελικά μετά από μια εβδομάδα συνεχών πιέσεων ( δεν εμφανιζόταν κανένας υπεύθυνος να πάρει θέση ) δέχτηκαν να μου επιστρέψουν τα 19,90 € και παρέλαβα το netbook μισό, αφού μου είχαν σβήσει το λειτουργικό και τα προγράμματα που είχα μέσα σε αυτό, ο υπεύθυνος του service μάλιστα μου απέκλεισε ότι είχε windows το μηχάνημα, αλλά όταν του είπα ότι update χωρίς λειτουργικό δεν γίνετε εσείς πως το κάνατε ζορίστηκε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...