Highlander Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Ο Χορστ Μπραντστέτερ, ο «πατέρας» των Playmobil, των πασίγνωστων πλαστικών φιγούρων που έδωσαν χαρά σε χιλιάδες παιδιά σε όλον τον κόσμο, πέθανε την περασμένη εβδομάδα, σε ηλικία 81 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η οικογενειακή επιχείρησή του. «Με τον θάνατο του Χορστ Μπραντστέτερ η οικογένεια των Playmobil δεν χάνει μόνο τον αρχηγό, ιδιοκτήτη και πατριάρχη της αλλά και ο τομέας της κατασκευής παιχνιδιών στη Γερμανία χάνει επίσης μια από τις πιο ξεχωριστές προσωπικότητές του» σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας Geobra Brandstatter.Ο Μπραντστέτερ γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1933 στο Τσίρντορφ της Βαυαρίας, μια κωμόπολη πολύ κοντά στη Νυρεμβέργη όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα η έδρα της εταιρείας του. Το 1952, αφού εκπαιδεύτηκε στην κατασκευή εκμαγείων, μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση παιχνιδιών σε μια εποχή που τη διεύθυνσή της είχαν αναλάβει οι δύο θείοι του.Πολύ σύντομα πείστηκε ότι το πλαστικό και όχι το μέταλλο θα ήταν το υλικό του μέλλοντος στην κατασκευή παιχνιδιών. Η πρώτη του επιτυχία, εμπορική και οικονομική, ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του '50 με το χούλα-χουπ, το πλαστικό στεφάνι που «μάγεψε» παιδιά και μεγάλους και τους έκανε να χορεύουν ακατάπαυστα γυρνώντας το γύρω στη μέση τους.Τη σωτηρία της από τη χρεοκοπία ωστόσο η εταιρεία τη χρωστά στην πετρελαϊκή κρίση, στις αρχές της δεκαετίας του 1970: καθώς η τιμή του πλαστικού, της πρώτης ύλης, είχε εκτοξευτεί στα ύψη, ο Μπρανστέτερ ζήτησε από τον κατασκευαστή εκμαγείων Χανς Μπεκ να δημιουργήσει ένα παιχνίδι με τη λιγότερη δυνατή πρώτη ύλη. Έτσι γεννήθηκε η διάσημη φιγούρα των 7,5 εκατοστών. Οι τρεις πρώτες –ο Ινδιάνος, ο Ιππότης και ο Εργάτης– έγιναν ανάρπαστες.Χάρη στα Playmobil, που πέρσι έκλεισαν τα 40 τους χρόνια, η εταιρεία έγινε η μεγαλύτερη του κλάδου στη Γερμανία, ξεπερνώντας και την εταιρεία παζλ Ravensburger. Το 2014 ο κύκλος εργασιών της έφτασε τα 595 εκατομμύρια ευρώ.Ο Μπρανστέτερ είχε προετοιμάσει τη διαδοχή του από τη δεκαετία του '90, όταν σύστησε ένα ίδρυμα που θα αναλάβει πλέον να διευθύνει την εταιρεία με βάση τις επιθυμίες του. Πηγή 3
David20 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μακραν απ τα καλυτερα παιχνιδια ever.... Χαρα σε χιλιαδες παιδια...Εκατομμυρια παιδια θα ελεγα εγω !! 1
Peleus17 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Ακόμα θυμάμαι την μέρα που πήγα με την μητέρα σε ένα κατάστημα παιχνιδιών και μου αγόρασε ένα σετ φαρμας με σπιτάκι και άλογα. Σ'αγαπαω μαμά 2
zio10 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Πόσο το ζήλευα αυτό.... Αγαπημένα παιχνίδια μαζί με τα lego... 6
David20 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Πόσο το ζήλευα αυτό.... Αγαπημένα παιχνίδια μαζί με τα lego... Θυμαμαι δεκαετια 80,πιτσιρικος ημουν, το ειχε παρει ενας φιλος μου,(απ τους πρωτους που το ειχε παρει λεμε)...Απιστευτο παιχνιδι !!!.. Τρελο like Zio σε λεω.. 1
zio10 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Θυμαμαι δεκαετια 80,πιτσιρικος ημουν, το ειχε παρει ενας φιλος μου,(απ τους πρωτους που το ειχε παρει λεμε)...Απιστευτο παιχνιδι !!!.. Τρελο like Zio σε λεω.. Αυτό τότε ήταν σαν playstation.....5 1
David20 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Αυτό τότε ήταν σαν playstation.....5 Πραγματικα.....!!!! 1
mary Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Υπηρχε και ενα σπιτι/βιλα με 3 πατώματα απο lego. Απο τη μια πλευρα ηταν η προσοψη και απο πισω φαινονταν τα δωματια, το σαλονι, το μπανιο η κουζινα. Ολα τα επιπλα ξεχωριστα αγορασμενα. Ηταν πραγματικα τελειο. Το χε μια φιλη μου στο σχολειο, αλλά ποτέ δε το παιζαμε, γιατι το χε σε φαση βιτρινα. Πολυ το ζηλευα. Αν εχει ορεξη καποιος και καταλαβε ποιο λεω, ας βαλει φωτο, για να ξαναζηλεψω
LongTom Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Πόσο το ζήλευα αυτό.... Αγαπημένα παιχνίδια μαζί με τα lego... To καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που έλαβα ποτέ. Το ωραίο είναι ότι το συγκεκριμένο λόγω κατασκευής(και μικρού βάρους) ήταν ικανό και να επιπλεύσει,έτσι το καλοκαίρι έπαιζα και ναυμαχίες. Ακόμη είναι στο πατρικό δωμάτιο μου πάνω από το κρεβάτι... Κρίμα που πέθανε,πάντα προτιμούσα τα playmobil από τα lego(που δεν μου έκαναν ποτέ ιδιαίτερη εντύπωση). 2
gkasmak0s GR Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Πόσο το ζήλευα αυτό.... Αγαπημένα παιχνίδια μαζί με τα lego... Χαχαχαχαχχα,ακομα το εχω........ 1
zio10 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 To καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που έλαβα ποτέ. Το ωραίο είναι ότι το συγκεκριμένο λόγω κατασκευής(και μικρού βάρους) ήταν ικανό και να επιπλεύσει,έτσι το καλοκαίρι έπαιζα και ναυμαχίες. Ακόμη είναι στο πατρικό δωμάτιο μου πάνω από το κρεβάτι... Κρίμα που πέθανε,πάντα προτιμούσα τα playmobil από τα lego(που δεν μου έκαναν ποτέ ιδιαίτερη εντύπωση). Τα lego ήταν μια κλάση πάνω για τα γούστα μου
wizzy Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Έχω (μεταξύ άλλων) τη διαστημική βάση και το πειρατικό καράβι... Ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, πάρα πολλές αναμνήσεις παιδικών χρονών και ξεγνοιασιάς! Ας αναπαυθεί εν ειρήνη ο άνθρωπος. 1
LongTom Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Τα lego ήταν μια κλάση πάνω για τα γούστα μου Γούστα,προσωπικά δεν μπορούσα το ότι τα τουβλάκια τους ήταν τόσο δύσκολο να τα χειριστείς δίχως την μαλακιούλα που τα ξεχώριζε(σαν μοχλός)και πάντα μου έπρηζαν τα νύχια... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα