ZELDA Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα , αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα με τον κήπο μου , εχω 1 στρέμμα κήπο στον οποίο έχω ρίξει ποταμίσια άμμο (μιλι) το οποίο έχει αρκετά σπόρια αγριόχορτα επιδει έχουν μεγαλώσει αρκετά θα πρέπει να τα ξεφορτωθώ , λόγο του σκύλου μου ενα θηλυκό ροτβάιλερ , δεν έριξα κάποιο σκεύασμα τύπου ραουνταπ αλλα πάλεψα με τσάπα και χορτοκοπτικό μισινεζα αλλα δεν παλεύεται δυστυχώς , πόσες μέρες θα πρέπει να απομακρύνω τον σκύλο μου απο τα ψεκασμένα χόρτα (δυστυχώς θα πρέπει να τον έχω δεμένο αρκετές ώρες ωστε να μην κινδυνέψει η ζωή του αλλα για πόσες μέρες ? Παρακαλώ σοβαρές κουβέντες και οχι ψευτο-οικολόγοι κτλ ουτε ιδέες τύπου τσάπα πανιά καυτό νερό ξύδι , συζήτηση περι βιοποικιλότητας κτλ . Ευχαριστώ.
kontrakultura Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Θα πρέπει να τον έχεις δεμένο μέχρι να στεγνώσει τελείως το φυτοφάρμακο, δηλαδή για λίγες ώρες. Έχω 2 σκύλους εδώ που είμαι. Όταν ψεκάζω με ζιζανιοκτόνο τους κρατάω μακριά από το γρασίδι μέχρι να στεγνώσει τελείως. Μετά δεν υπάρχει πρόβλημα, ακόμη κι αν φάνε γρασίδι. Έτσι λένε και οι οδηγίες του σκευάσματος. Πάντα βέβαια ψεκάζω σύμφωνα με τις οδηγίες και στην προτεινόμενη δοσολογία.
bluesattack Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Αν δεν παλευεται η τσαπα δωσε ενα μεροκαματο να το κανει αλλος για σενα.Μπρουκλικος ελαφρως τροπος αλλα ο πιο οικολογικος
ZELDA Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 έχω διαβάσει οτι μέχρι να ξεραθεί το χόρτο κάνει 7-8 μέρες δεν είναι επικίνδυνο μετά τις πρώτες ώρες , λες οτι θα μπορέσω να τον λύσω με λίγη επίβλεψη δεν θα εχει πρόβλημα; Επίσης θα είναι καλύτερο να τα κόψω με την μισινέζα και μετά να ρίξω ραουνταπ η ετσι οπως είναι περίπου 30 πόντους ; Αν δεν παλευεται η τσαπα δωσε ενα μεροκαματο να το κανει αλλος για σενα.Μπρουκλικος ελαφρως τροπος αλλα ο πιο οικολογικος Φιλε μου δεν είναι το θέμα το μεροκάματο , δουλειά δεν γίνεται με την τσάπα , το εχω περάσει 2 φορές , επιδή θελω να σπείρω γκαζόν η τρυφίλλακι η αγριάδα ειναι ποιο επιθετική (η ριζα) και με την τσάπα δεν κανεις δουλεια.
kontrakultura Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέχρι να στεγνώσει το ζιζανιοκτόνο πρέπει να τον απομακρύνεις, όχι μέχρι να ξεραθεί το χορτάρι! Μετά δεν υπάρχει πρόβλημα. Έτσι λένε και οι οδηγίες του προιόντος, εμένα μου το είπε και ο κτηνίατρος, αυτό κάνω κι εγώ. Είναι ασφαλές. Αν ανησυχείς μπορείς να ρωτήσεις την εταιρία, κάποιον κτηνίατρο ή γεωπόνο, ή να το ψάξεις online, παντού το ίδιο λένε.
bluesattack Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Φιλε μου δεν είναι το θέμα το μεροκάματο , δουλειά δεν γίνεται με την τσάπα , το εχω περάσει 2 φορές Ναι αλλα ξερεις τι.Δυσκολο (νομιζω ) να σου πει καποιος ποια στοιχεια μενουν ακριβως στο φυτο , στο εδαφος ,για ποσο ,ποσο επικινδυνα ειναι για τον σκυλο. Μπορει ο σκυλος να παει να σκαβει στα χορτα ξερω γω... Εκτος αν ρωτησεις κτηνιατρο-γεωπονο
ZELDA Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 δηλαδή αν μείνει 1-2 μέρες δεμένος και έχει αρκετό ήλιο ώστε να απορροφήσει το φυλλοπότισμα σχετικά εύκολα δεν θα έχω πρόβλημα λες ; Ναι αλλα ξερεις τι.Δυσκολο (νομιζω ) να σου πει καποιος ποια στοιχεια μενουν ακριβως στο φυτο , στο εδαφος ,για ποσο ,ποσο επικινδυνα ειναι για τον σκυλο. Μπορει ο σκυλος να παει να σκαβει στα χορτα ξερω γω... Εκτος αν ρωτησεις κτηνιατρο-γεωπονο το οτι θα χασω την σεζόν οκ το ξερω αλλα δεν με πειραζει δεν θα καλλιεργήσω εκεί άμεσα χόρτα δεν σκαβει ουτε τρώει μονο αμα τα τσαπίσω παει και τα τρώει ο βλάκας! υ.π φυσικά εχω εφοδιαστεί και με ατροπίνες για παν ενδεχόμενο!
kontrakultura Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Το λέω για 3η και τελευταία φορά: μέχρι να ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ το πότισμα που θα κάνεις στα χορτάρια! Άπαξ και στεγνώσει, θεωρείται οτι απορροφήθηκε από το φυτό. Συνήθως στεγνώνει μέσα σε λίγες ώρες. Δεν χρειάζεται 1-2 μέρες. Μόλις βεβαιωθείς οτι στέγνωσε μπορείς να επαναφέρεις τα σκυλιά. Το roundup δεν θα είναι επικίνδυνο για τα σκυλιά σου αν το χρησιμοποιήσεις σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Για αυτά που λέτε περί χώματος, ο σωστός τρόπος ψεκάσματος είναι να πάει το φάρμακο μόνο πάνω στα χορτάρια και όχι στο χώμα ή αλλού. Επίσης, ο σωστότερος τρόπος να ψεκάσεις ελαχιστοποιώντας την ποσότητα φαρμάκου και την επιφάνεια έκθεσης, είναι να ψεκάσεις τα χορτάρια που προηγουμένως έχεις κόψει. Τα λένε οι οδηγίες αυτά τα πράγματα, μπορεί να στα πει και κάποιος γεωπόνος. Αν δεν ξέρεις να ψεκάσεις με το σωστό τρόπο και υπάρχει πιθανότητα να το κάνεις λάθος, μην το κάνεις. Ενημερώσου πρώτα. Αν χρησιμοποιηθεί λάθος το φυτοφάρμακο, τότε ναι, είναι επικίνδυνο και όχι μόνο για τα σκυλιά σου.
dollyyy19 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 με βαση την λογικη,ψεκαζεις ενω εχει φυλλωμα το φυτο,ωστε να το αποροφησει απο εκει.ενα φαρμακο που δουλεψα,αυτα ελεγε.δε θυμαμαι πιο ηταν και δεν πολυασχοληθικα.ηταν για χωρο χωρις προσβαση.τον εκανε κρανιου τοπο.μετα τριετια αρχισε να φαινεται ζωη....
Adon1s Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Οσο γινεται περιορισε το ζωο μακρυα απο το μερος που εχεις ψεκασει , να μην ερθει σε επαφη . Επισης ο ιδιος και τα μελη του σπιτιου προσοχη στους χειρισμους τοσο αμεσα με το roundup οσο και εμεσσα,δηλ με οτι εχει ερθει σε επαφη . Τα οργανοφωσφορικα ειναι επικινδυνα πραγματα , ανθρωποι και ζωα παθαινουν τοξικωσεις απο οργανοφοσφωρικα οι οποιες στην τοξικολογια και νευρολογια αποτελουν ολοκληρο κεφαλαιο.
ZELDA Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 θα πρέπει να φορεσω καποια μάσκα η δεν χρειάζεται ;
Adon1s Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Οτι λενε οι οδηγιες . ΕΓΩ θα εβαζα . Δεν παιζω με τετοια σκευασματα . Ή τουλαχιστον γαντια.
paylidis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 οτι γραφει η ετικετα, για αυτό υπαρχει, για να τη διαβαζει ο χρήστης! Το σκυλο κρατα τον μερικές ώρες μακριά-όπως προειπαν, μεχρι να στεγνώσει καλα και δε θα εχεις πρόβλημα.
krom291 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Οπως ειπε και καποιος αλλος μολις στεγνωσει ειναι απολυτα ασφαλες για τα σκυλια. Τα χορταρια πρεπει να εχουν φυλλωμα για βελτιστα αποτελεσματα γιατι το φαρμακο δρα μονο απο απο εκει. Τωρα το ποσο μεγαλο η μικρο πρεπει να ειναι εξαρταται και απο το ειδος του ζιζανιου. Επισης επειδη καπου ειπες πως θα χασεις την σεζον. Δεν χρειαζεται να την χασεις. Αν θες σπερνεις αμεσα. Επισης καπου αναφερθηκε πως ειναι οργανοφωσφορικο το roundup και προκαλει τοξικοτητες σε ανθρωπους κλπ. Ανηκει χημικα στην κατηγορια των οργανοφωσφορικων (μια και ο χημικος του τυπος περιλαμβανει ανθρακα και φωσφορο) , αλλα δρα διαφορετικα απο υπολοιπα οργανοφωσφορικα φαρμακα γιατι δεν ειναι οργανοφωσφορικος εστερας αλλα παραγωγο φωσφονικου οξεος και γλυκινης. Δεν εχει καμια σχεση η δραστικη του roundup με τις δραστικες αλλων οργανοφωσφορικων φαρμακων που προκαλουν τοξικοτητα και επηρεαζουν το νευρικο συστημα κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα