Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας θελω να μαθω για μπαρμαν γτ το σερβιοριλικι εχει πολυ τρεξιμο σαν 2η εργασια και ειδικα τωρα το καλοκαιρι να συνδυασεις διακοπες με δουλεια.ρωτησα γαιυτο το σεμηναριο στο ιεκ και μου ειπανε 330 ,40 ωρες.αυτο που θελω να ρωτησω ειναι σου μαθαινουν τπτ ή τσαμπα θα δωσω τα λεφτα μου,γτ σε μαγαζι και τζαμπα που ρωτησα για να δουλευω δεν δεχτηκανε ,αρασκεφτηκα αυτο.οποιος γνωριζει καποιος ας κατατοπισει παρακαλω

ευχαριστω!!!!!!!

Δημοσ.

Ας απαντήσει κάποιος σχετικότερος του χώρου. Πάντως πρώτη φορά ακούω για σεμινάρια σερβιτόρου και προσωπικά δεν νομίζω οτι θα κάτσει να σε πάρει κανένας εργοδότης με αυτό το χαρτί, αυτή είναι δουλειά που μαθαίνεται εμπειρικά, σεμινάρια τώρα μόνο ίσως σε κάποια πολύ ειδικά θέματα εξυπηρέτησης π.χ σε πολυτελή ξενοδοχεία κτλ.

Δημοσ.

Φιλε μου αν δεν δουλεψεις πρωτα να μαθεις τα βασικα δεν μπορουν να σου κανουν τπτ για 40 ωρες... Ειναι καλη σχολη ειχε παει και ενας φιλος μου και ειχε μαθει αρκετα αλλα εμαθε λιγα απο τα λαθη του... Αν δεν εχεις δουλεψει για 1 χρονο το λιγοτερο μην κανεις τσαμπα των κοπο χαμενα λευτα

Δημοσ.

για service ξέρω μόνο τις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων (ΣΤΕ)...όσο για bartending υπάρχουν πλέον σεμινάρια όπως και για τον καφέ που σου δίνουν μια καλή βάση αλλά σίγουρα θέλει και  αρκετή εμπειρία. 

Δημοσ.

Ας απαντήσει κάποιος σχετικότερος του χώρου. Πάντως πρώτη φορά ακούω για σεμινάρια σερβιτόρου και προσωπικά δεν νομίζω οτι θα κάτσει να σε πάρει κανένας εργοδότης με αυτό το χαρτί, αυτή είναι δουλειά που μαθαίνεται εμπειρικά, σεμινάρια τώρα μόνο ίσως σε κάποια πολύ ειδικά θέματα εξυπηρέτησης π.χ σε πολυτελή ξενοδοχεία κτλ.

σεμηναρια για μπαρμαν ειναι σου μαθαινουν τα ποτα πως να τα κανεις

Δημοσ.

Και δω περα εχουμε 3-4 σχολες, και γνωριζω καποια ατομα που το κανουν ετσι για την τρελα τους μονο, οχι για να εργαστουν πανω σε αυτο.

 

Τωρα για επαγγελματικα, προφανως η προυπηρεσια ισως να μετραει περισσοτερο απο ενα απλο χαρτι σε τετοιου ειδους επαγγελματα.

Δημοσ.

σεμηναρια για μπαρμαν ειναι σου μαθαινουν τα ποτα πως να τα κανεις

 

Τα βασικότερα ποτά ή όλα; Μπορεί κάποια μαγαζιά να έχουν δική τους "συνταγή" στο μείγμα διαφόρων cocktails.

Δημοσ.

σεμηναρια για μπαρμαν ειναι σου μαθαινουν τα ποτα πως να τα κανεις

 

εχω κανει πολλα τετοια σεμhναρια, αλλα κανενας δεν μου εδωσε πιστοποιηση...

Δημοσ.

εχω κανει πολλα τετοια σεμhναρια, αλλα κανενας δεν μου εδωσε πιστοποιηση..

πηγες πληρωσες και δεν σου δωσανε χαρτι?κοιτα εγω απλα θελω να εχω και μια δευτερη δουλεια  ,επειδη κανενας δεν μου ειεπ ελα εστω και δωρεαν ν σ μαθουμε ,ετσι σκεφτηκα αυτο.Κπιστευω οτι σε ξενοδοχεια και τετοια λαμβανεται σαν τουριστικη πιστοποιηση ,τ να πω θα δειξει ηδη εδωσα ενα 50 προκαταβολη,θα σας αποτελεσματα σε 2 εβδομαδες

Δημοσ.

τα καλυτερα σεμηναρια για μπαρμαν...  

 

πιασε δουλεια..  αρχισε να δουλευεις μηχανη.. και παρε και μια για το σπιτι... καθε μερα δουλευε την

 

σε μερικα χρονια ισως χρειαστεις κανενα χαρτι για το τυπικο ρε αδερφε... μονο γι αυτο...

οταν τωρα πιασει δουλεια και εκει που καιγεται ο κωλος σου εσυ καταφερεις να κρατησεις ποιοτητα.. να πιασεις ρυθμο και να βγαζεις 1 μαγαζι μονος σου...

τοτε εγινες μπαρμαν..

Δημοσ.

Καλημέρα. Είμαι απόφοιτος σχολής για μπάρμαν που υπήρχε, η μοναδική ίσως τότε. Μιλάω για εποχές 1994-95. Η σχολή αυτή ήταν με αμερικάνικες προδιαγραφές και σου μάθαιναν cocktails, δοσολογίες σε αυτά, και γενικά μυστικά του επαγγέλματος. Να είμαι ειλικρινής στην Αθήνα δεν χρειάστηκε να κάνω χρήση όσων έμαθα ποτέ. Σε όσα μαγαζιά και αν δούλεψα κανείς δεν έδινε σημασία, από αφεντικά μέχρι και πελάτες.

 

Για παράδειγμα μου είχαν μάθει ότι όταν σου παραγγέλνουν στο μπαρ πελάτες και περιμένουν να πάρουν το ποτό τους, θα πιάνεις το μπουκάλι από τον λαιμό και όχι χαμηλά, και θα έχεις την ετικέτα της μάρκας από την πλευρά του πελάτη. Αυτό για να βλέπει ο πελάτης ότι δεν τον κοροϊδεύεις και του βάζεις ότι ζήτησε. Τα παγάκια τα πιάνεις πάντα με τσιμπίδα για λόγους υγιεινής. Το ποτό το βάζεις πάντα πάνω στο μπαρ και όχι από κάτω για να βλέπει. Και πολλά άλλα παρόμοια που τώρα φυσικά δεν θυμάμαι τίποτα. 

 

Τα cocktails είναι πολλά και το μυστικό τους βασίζεται στις δοσολογίες. Να μην υπερβαίνεις ούτε να βάζεις λιγότερο από κάθε ποτό. Κάθε δοσολογία βασίζεται σε oz. Ένα oz=ένα σφηνάκι.

 

Παράδειγμα: Ουίσκι με κόκα κόλα. Τα ψηλά ποτήρια (σωλήνες) παίρνουν πάγο μέχρι πάνω, και αν θυμάμαι καλά 2 ή 2,5 oz ουίσκι και το υπόλοιπο κόκα. Θα δεις ότι η ποσότητα μαζί με τον πάγο φτάνουν μέχρι τη μέση του ποτηριού. Αυτό ισχύει για όλα τα cocktail με ένα ποτό και ένα αναψυκτικό σε σωλήνα.

 

Φυσικά δεν γίνεται να βάζεις πρώτα το ποτό στο σφηνάκι και μετά να το ρίχνεις στο ποτήρι. Θα ξημερώσεις αν το κάνεις αυτό σε όλα τα ποτά και θα σε κοροϊδεύουν όλοι. Οπότε κάνεις το εξής απλό. Υποτίθεται ότι η μπίλια σε κάθε ποτό είναι ίδιας ελεγχόμενης ροής, εκτός κι αν είναι πειραγμένη. Όταν ξεκινάς να βάζεις ποτό, (το μπουκάλι σχεδόν κάθετα) μετράς από μέσα σου 4 δευτερόλεπτα. Θα διαπιστώσεις ότι έπεσε ένα σφηνάκι. Αυτό σε βοηθάει αν πχ σου ζητήσει ο άλλος ουίσκι κόκα, αλλά σε old fashioned ποτήρι (χαμηλό). Ιδιοτροπίες είναι αυτές και δεν μπορείς να του πεις γιατί το θέλει έτσι. Εκεί δεν μπορείς να του το βάλεις μισό μισό γιατί άλλα ποτήρια είναι ίσια άλλα με στενό πάτο και μεγάλο άνοιγμα κτλ.

 

Όπως είπα η σχολή ήταν αμερικάνικης νοοτροπίας που εκεί δεν υπάρχουν στα μπουκάλια μπίλιες. Υπάρχουν όμως ειδικά πώματα με ροή σαν της μπίλιας. Υπάρχουν κι εδώ τέτοια και τα βάζουμε στα μπουκάλια που δεν έχουν. Παλιά τουλάχιστον κυκλοφορούσαν τεκίλες που δεν είχαν μπίλια. Τώρα δεν ξέρω.

 

Φυσικά όπως είπα τίποτα από αυτά δεν έχει βάση στην Ελλάδα. Αν του πελάτη που σου ζητήσει ουίσκι σκέτο χωρίς πάγο του βάλεις 2 oz μόνο, θα σου την πει ότι είναι λίγο το ποτό. Κανονικά δεν είναι, αλλά τι να του πεις. Οπότε όλοι κάνουμε την παλαβή αφεντικά και μπάρμαν και βάζουμε παραπάνω.

 

Όλα αυτά λοιπόν θα σου φανούν χρήσιμα αν πας σε κανά νησί να δουλέψεις, σε κανά κοσμοπολίτικο μπαρ όπου συχνάζουν Αμερικανοί Καναδοί και άλλοι αγγλόφωνες, όπου όλα τα παραπάνω είναι νόμος, τουλάχιστον στην Αμερική. Φαντάσου ότι εκεί οι μπάρμαν όσο πιο μεγάλοι είναι τόσο πιο εύκολα βρίσκουν δουλειά, γιατί η εμπειρία μετράει. Ο Αμερικανός δεν θα σου ζητήσει bacardi-coca ή vodka πορτοκάλι. Θα σου ζητήσει coba libre ή screwdriver που είναι οι κανονικές τους ονομασίες.  

 

Φαντάσου ότι το μαρτίνι cocktail έχει μέσα μία δύο ή τρεις σταγόνες (ανάλογα αν σου πει extra dry, ή extra extra dry, ή ακόμα και extra extra extra dry) μαρτίνι και το υπόλοιπο τζιν. Με την ελιά φυσικά. Ειδικά αν έχεις και σταγονόμετρο (αμερικανιές βέβαια, αλλά εφετζίδικα πράγματα) για να του βάλεις μέσα ότι ακριβώς θέλει, θα τον έχεις κάθε μέρα εκεί να σου τα σκάει.

 

Γνώμη μου είναι λοιπόν να τα κάνεις τα σεμινάρια, αν και δεν έχω ιδέα τι ακριβώς σου μαθαίνουν εκεί, γιατί θα είναι μια καλή εμπειρία. Αυτά από μένα και συγγνώμη αν κούρασα με το σεντόνι μου, αλλά είπα να μοιραστώ την εμπειρία μου.

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...