Uncle_Bens Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Θυμάμαι ενα βίντεο του FPSrussia που έλεγε ότι τα αναψυκτικά που αγοράζει (κάτι μεγάλα 3λιτρα + μπουκάλια απο επώνυμα αναψυκτικά) είναι πιο φτηνά και απο το νερό γιαυτό τα προτιμά για την εκπομπή του (τα σκάει πυροβολώντας τα με όπλα )Επίσης θυμάμαι πριν καμιά 8ετία που αγόραζα 45 λεπτα (τιμή που συμπεριλάμβανε φόρους, κέρδος + φπα 18%) ενα κουτάκι 330ml coca cola, fanta κτλ (δεν αναφέρω την μάρκα για διαφήμιση απλά για να μην νομίζετε ότι μιλάω για υποκατάστατα λόγω της τιμής που αναφέρω)Αλλά δεν θα μιλήσω γενικά και αόριστα για τις τιμές των αναψυκτικών που έχουν πάρει την ανηφόρα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο αλλά θα το συγκεκριμενοποιήσω στα φαγάδικα που εκεί την τιμή την βάζουνε σε πυραύλου και την εκτοξεύουν στην Ανδρομέδα...Πραγματικά ποτέ μου δεν το κατάλαβα αυτό είναι σαν να μην θέλουν να βγάλουν λεφτά... σαν να το κάνουν για σπόρ.. χαίρονται δηλαδή περισσότερο με το thrill του να πετύχουν να χουφτώσουν λίγους πελάτες εξαναγκάζοντας τους λόγω κατάστασης να αγοράσουν 2€ αναψυκτικό 200ml απο το να πουλάνε σε λογικές τιμές τα αναψυκτικά και να τα αγοράζουν όλοι!!γιατι ποιος δεν θέλει να πίνει κάτι ενώ τρώει; και αν ήταν και φτηνά θα παίρνανε οι περισσότεροι 2 ή και 3 αναψυκτικά ανα παραγγελία... αντι για 1 που και που όπως συμβαίνει τώρα...Δηλαδή πραγματικά τι καταλαβαίνουν να πουλάνε σε τεράστιες τιμές;Τόσο κοντόφθαλμοι; κάποιοι ειναι και εντελώς τυχοδιώκτες παίρνουν κουτάκια προσφορές 6+2 δώρο (που τα βρίσκουν 4 ευρώ περίπου) και τα πουλάνε 1,5 ευρώ+ το κάθε ενα ενω γράφει πάνω στο κουτάκι με τεράστια γράμματα οτι το προϊόν ειναι προσφορά και απαγορεύετε η μεταπώληση του....και νομίζουν ότι βγαίνουν κερδισμένοι απο πάνω... δηλαδή κοροϊδεύουν τους πελάτες κοροϊδεύουν την εταιρία και το κράτος και βγαίνουν και χαμένοι απο πάνω... γιατι αν τα πουλούσανε πχ 60 λεπτά για πότε θα αδειάζανε τα ψυγεία τους χαμπάρι δεν θα παίρνανε!!!Και αυτό ειναι μια κατάσταση που δεν ισχύει μόνο το καλοκαίρι δυστυχώς (όχι ότι θα ήταν δικαιολογημένοι έτσι... )Προσωπικά (και νομίζω όλοι μας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι απλα δεν θέλω να μιλάω εξ ονόματος άλλων) θέλω κάτι να πιω κατι απο δίπλα μαζι με το φαγητό ειδικά αν ειναι fastfood δεν το μπορώ σκέτο ξεραίνομαι... και μάλιστα αν έχω αρκετά κουτάκια ή ενα μεγάλο μπουκάλι τότε μπορεί να παραγγείλω και δεύτερο σάντουιτς/μπεργκερ/μερίδα κτλ.. γιατι μου ξεφουσκώνει το στομάχι και δεν "μπαϊλντίζω"Ενώ αν δεν εχω να πιω καμιά φορά με το ζόρι τελειώνω ενα γύρο...(που με ενα κουτάκι κοκακόλα άνετα τρώω δεύτερο, και με τον δεύτερο γύρο άνετα θα πάρω και δεύτερο αναψυκτικό στο τέλος "για την χώνεψη" )και επειδή έχουν ακριβές τιμές στα αναψυκτικά οι περισσότεροι δεν παραγγέλνω και κάθομαι και δεν το ευχαριστιέμαι σκέτο τουλάχιστον όχι όσο θα μπορούσα αν υπήρχε αναψυκτικό μαζι ταλαιπωρούμε και εγώ λίγο χάνουν και αυτοι και απο το μη αναψυκτικό και απο το να "μπαϊλντίσω" με μια παραγγελία και να μην κάνω δεύτερη και απο το γενικά να μην έχω την καλύτερη άποψη για το μαγαζί και έτσι είτε να με χάσουν απο πελάτη είτε να μειώσω τις επισκέψεις μουβγαίνουμε όλοι χαμένοι δηλαδή (πελάτης-μαγαζί) απλά για ενα καπρίτσιο...Αυτό το πρόβλημα απο την μεριά του καταναλωτή διορθώνεται βέβαια αγοράζοντας το φαγητό απο fastfood και μετά αγοράζοντας τα αναψυκτικά απο περίπτερο (που μόνο το ότι τα περίπτερα έχουν πιο φτηνά αναψυκτικά απο πολλά fastfood λέει πολλά! )Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όμως για τους μαγαζάτορες να χάνουν σε παραγγελίες(μιας και θα φύγω για να αγοράσω απο αλλού το αναψυκτικό η να πάω σπίτι να πιω απο αυτά που πήρα απο το σουπερ μάρκετ) και εννοείται μειώνει και την κατανάλωση των αναψυκτικών τους...και μετά ρωτάνε τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε... απλα δεν νοιάζονταιΚαι σαν να μην έφτανε αυτό δεν έχουν και βασική ποικιλία!! (στην επαρχεία κυρίως όχι όμως ότι ή αθήνα ή ακόμη και μεγάλες αλυσίδες πχ goodys πάνε πίσω) πχ πολλές φορές δεν θα δείς 1,5 λίτρο και πολλές φορές δεν θα δείς zero,light κτλ μόνο την απλή έκδοση (και κάποιες περιπτώσεις μόνο κανονική κόλα ουτε καν κανονική πορτοκαλάδα κτλ )και αν τους ρωτήσεις γιατι σου λένε ενα "δεν φεύγουν"Δηλαδή πόσο χαζή δικαιολογία; Πόσους μήνες αντέχει ενα αναψυκτικό;! θέλουν να μας πουν πως δεν μπορεί ενα μαγαζί να αγοράσει όχι 100 όχι 50 όχι 30 αλλα 5 αναψυκτικά απο αυτά που "δεν φεύγουν" μόνο και μόνο για να αφήσει τον πελάτη ευχαριστημένο χωρίς να τον ταλαιπωρεί; δηλαδή δεν μπορούν να πουλήσουν μέσα σε 6+ μήνες 5 αναψυκτικά; αυτό θέλουν να πουν;Και εγώ λεω ναι οκ δεν μπορούν όντως να τα πουλήσουν (που αποκυλίεται -και αυτό τώρα το έχω συναντήσει και σε κεντρικά φαστ φοοντ με αρκετό κόσμο- ) τι θα γίνει θα χάσουν 3-5€ το εξαμηνο;;;;;δεν αξίζει να δώσεις 3-5€ το εξάμηνο μονο και μονο για να διασφαλίσεις ότι θα μείνουν ικανοποιημένοι οι πελάτες σου; στα διαφημιστικά φυλλάδια που κανένας δεν χρησιμοποιεί λόγω του ίντερνετ ξοδεύεις τα εκατονταπλάσια... έλεος..Και τα φαστ φοοντ ειναι το βασικό μοντέλο επιχείρησης στην Ελλάδα και παρόλα αυτά απλά το 99% δεν ενδιαφέρεται για το πως να λειτουργεί σωστά το μαγαζί του θέλει απλά να χτυπάει κάρτα και να μπαίνουν τα λεφτά στο ταμείο...Μετά μας φταίει η κρίση... ναι υπάρχει κρίση δεν αντιλέγω αλλά φταίμε και εμεις σε κάποια πράματα...
thomasG4 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Κάτι μου θυμίζει αυτό το wall of text χμμμμ yeap The Colonel detected 17
cosmos000 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Εσένα όοοοολα τα άλλα προιόντα που χουν πάει στον Θεό από τιμή δεν σε πείραξαν...και διαμαρτυρεσαι για τις τιμές των αναψυκτικών???
Uncle_Bens Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Εσένα όοοοολα τα άλλα προιόντα που χουν πάει στον Θεό από τιμή δεν σε πείραξαν...και διαμαρτυρεσαι για τις τιμές των αναψυκτικών??? όχι όπως σαφέστατα γράφει το ποστ μου διαμαρτύρομαι για τις τιμες των αναψυκτικών στα φαγάδικα που παίρνουν τις ηδη ανεβασμένες τιμές των αναψυκτικών και τις ανεβάζουν ακόμη πιο ψιλά με αποτέλεσμα να βγαίνουν και αυτοί και εμεις ζημιωμένοι .. δεν διάβασες το ποστ μου φαίνεται didnt-read.gif 2
cosmos000 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 που σου χει πάει το σουβλάκι απο το 1,20-1,50 που έκανε στα 2-2,50 +ευρώ δεν σε πειράζει ...που σου βαράει την κόλα σε μάρανε!!!Είσαι σοβαρός?? 10
kage Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) ,,,,,,,,,,,,, Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2015 από kage
Uncle_Bens Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 που σου χει πάει το σουβλάκι απο το 1,20-1,50 που έκανε στα 2-2,50 +ευρώ δεν σε πειράζει ...που σου βαράει την κόλα σε μάρανε!!!Είσαι σοβαρός?? Αυτό που αναφέρεις 1) δεν ισχύει για όλα ή για παρα πολλά φαγάδικα (έτσι τυχαία κοίταξα σε site με delivery κάμποσα και η τιμή κατα μέσο όρο ηταν 1,5-1,8 το κοτοσουβλακι 2) υπεισέρχονται αρκετοί παράγοντες όπως πχ η προέλευση του κρέατος -και κατα συνέπεια η τιμή που το αγοράζουν-η ποιότητα του μαγαζιού (κάποιος με μάγειρες και κουζίνα α κλάσης και καλό κρέας μπορεί να τσιμπήσει την τιμή αν θέλει ) ενω αντίθετα τα αναψυκτικά ειναι παντού τα ίδια δεν αλλάζει η ποιότητα τους ούτε η τιμή απο την οποία τα αγοράζουν απο τον προμηθευτή ανεξάρτητα απο την περιοχή κτλ και τέλος ειναι πρόβλημα όχι σε μερικά όχι σε πολλά αλλά σχεδόν σε όλα (άνετα 8 στα 10 φαγάδικα έχουν υπερτιμημένα αναψυκτικά) Τέλος επαναλαμβάνω δεν διάβασες το ποστ ειναι offtopic οι τιμές γενικά των πραγμάτων/ η οικονομία στην χώρα μιλάω για μια πολιτική στα καταστήματα εστίασης και θίγω την συγκεκριμένη πολιτική που υιοθετούν... υποδεικνύοντας συγκεκριμένα ότι όχι μόνο δεν συμφέρει εμάς αλλά ούτε και τα ίδια τα μαγαζιά (που πχ με το δικό σου επιχείρημα ακόμη και αν ίσχυε στην ίδια κλίμακα μπορεί κανείς να πεί ότι συμφέρει τα μαγαζιά) Την τιμή του φαγητού και το είδος όταν παραγγέλνεις ως πελάτης λίγο πολύ την διάλεξες και την αποδέχτηκες (αποδέχεσαι οτι τα goodys ειναι ακριβότερα απο τα mac πχ και αποφασίζεις να πάρεις απο εκει) γιατι είναι κάτι υποκειμενικό το αντικειμενικό όμως (ή αλλιώς η ανεξάρτητη μεταβλητή.. ανεξάρτητη δηλαδή αποτ ην κουζίνα τους μάγειρες το στύλ του μαγαζιού και και και) ειναι τα αναψυκτικά και οι τιμές θα πρέπει να ειναι παντού ίδιες για ιδια αναψυκτικά ειδικά αν δεν τρώς μέσα στο μαγαζί (για να πείς ότι σου χρεώνουν θέα/τραπέζι) και θα έπρεπε αντικειμενικά να ειναι πολύ χαμηλότερη Και θα σε παρακαλούσα να μειώσεις το ύφος και τους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου γιατι πέραν του ότι εγώ δεν σου μίλησα αναλόγως κάνεις κακό και στην εικόνα σου.
Miracle Worker Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Αυτό με τα γυράδικα το έχω σκεφτεί και εγώ. Εντάξει, αν έχεις τραπέζια φάση ψησταριά χρέωσε με, αλλά όταν πάω να πάρω δύο γύρους με 3.60 να φάω σπίτι μου σιγά μην πληρώσω 2.00 για ένα μπουκαλάκι κόλα. Complementary προϊόν είναι, βαλ' την με ένα 10% κέρδος να πάρει ο κόσμος να φάει σαν άνθρωπας. 3
Uncle_Bens Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 μιλαει για τιμες μεσω μαγαζιων φαγητου...πιτες,πιτσες κτλ.. 1.δεν νομιζω οτι εχουν ημερ.νια ληξεως 6+ μηνες...στα πλαστικα ειμαι σχεδον σιγουρος ειναι κανα 3μηνο και μολις πλησιαζουν τον μηνα φαινετε αρκετα η διαφορα στο ανθρακικο... 2. Οι εταιριες αναψυκτικων τελικα δεν ειχαν δυναμη και οι κυβερνησεις τα βαλαν σε φπα 23% 3. οσο ανεβαζεις εξοδα χωρις πολλαπλασια εσοδα εχεις προβλημα... 2)ο φπα δεν δικαιολογεί 2,80-3,20 τιμή στα μπουκάλια 1,5 λήτρου (που άλλα -λίγα δυστιχώς- φαγάδικα τα πουλάνε με 1,80-2,0€ εκείνα έχουν άλλο ΦΠΑ; απλά οι ιδιοκτήτες τους ξέρουν τι κάνουν) 1) δεν αλλάζει κάτι στο νόημα της επισήμανσης μου όμως συνεχίζει να μην υπάρχει νόημα να δίνεις άκυρο στον πελάτη αντι απλά να αγοράσεις 2,3 κουτάκια και 2,3 μπουκάλια έλεος.. και αντε αν είσαι το μαγαζάκι στην μικρί γειτονιά πάει στο καλο εδώ πχ ολόκληρη αλυσίδα goodys δεν σου προσφέρει 1,5 λίτρο άλλα 1(που στο χρεώνει για 3 λιτρα) και έχει μόνο κοκακόλα απλή ούτε καν πορτοκαλάδα λεμονάδα κτλ (στο 1 λιτρο) 3) αυτό δεν το έπιασα το διευκρινίζεις λίγο; Αυτό με τα γυράδικα το έχω σκεφτεί και εγώ. Εντάξει, αν έχεις τραπέζια φάση ψησταριά χρέωσε με, αλλά όταν πάω να πάρω δύο γύρους με 3.60 να φάω σπίτι μου σιγά μην πληρώσω 2.00 για ένα μπουκαλάκι κόλα. Complementary προϊόν είναι, βαλ' την με ένα 10% κέρδος να πάρει ο κόσμος να φάει σαν άνθρωπας. EXACTLY!! και όχι μόνο θα μείνουν οι πελάτες ευχαριστημένοι γιατι θα φάνε σαν άνθρωποι όπως λες αλλα παράλληλα θα αυξηθούν οι παραγγελίες στο βασικό μενου(ειδικά σε κατανάλωση εντός καταστήματος) Αλλά προτιμούνε λογική "Πολυμενέα" https://youtu.be/8n85CFuSNWg?t=18s
cosmos000 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μα το ίδιο που λες κ εσύ λέω... Απλά εγώ διαμαρτυρομαι για όοολα τα προιόντα που αισχροκερδούν...και πολύ βασικότερα απ το αναψυκτικό που έχεις θέσει... Απλά το ίδιο που λες...συμβαίνει και με το νερό....με το γάλα...με το ψωμί...με όλααα!!! Αυτός που βάζει υπερτιμημένη την τιμή ...αν βλέπει ότι έχει πέραση το αφήνει...αλλιώς αναγκαστικά θα την ρίξει την τιμη... Σε είδη πρώτης αναγκης...δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς και το αγοράζεις...αλλά σε άλλο είδος όπως πχ η κοκα κόλα...μην την αγοράσεις απο κει που βλέπεις ότι κοπαναει...και αν το κάνουν όλοι...να δεις πώς θα την ρίξει την τιμή... Και μη το περιορίζεις μόνο στο φαγάδικο...η ίδια κοκα κόλα που κοστίζει 40-50-60 λεπτά στο σούπερ...στην καντίνα κάνει 1...στο περίπτερο κάνει 1...στο γυραδικο 1-1,5...στο ξενοδοχειο 1,80...στο πλοίο 2....στην σουίτα 5......είναι και τί άλλες υπηρεσίες σου προσφέρουν... 1
Mau-Maus Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Τι -αναψυκτικό- πίνεις και δεν μας δίνεις ?!?!?! 3
kage Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) οτι δεν θα ηθελαν να πουλανε πιο κατω αν αξιζε? Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2015 από kage
Uncle_Bens Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μα το ίδιο που λες κ εσύ λέω... Απλά εγώ διαμαρτυρομαι για όοολα τα προιόντα που αισχροκερδούν...και πολύ βασικότερα απ το αναψυκτικό που έχεις θέσει... Απλά το ίδιο που λες...συμβαίνει και με το νερό....με το γάλα...με το ψωμί...με όλααα!!! Αυτός που βάζει υπερτιμημένη την τιμή ...αν βλέπει ότι έχει πέραση το αφήνει...αλλιώς αναγκαστικά θα την ρίξει την τιμη... Σε είδη πρώτης αναγκης...δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς και το αγοράζεις...αλλά σε άλλο είδος όπως πχ η κοκα κόλα...μην την αγοράσεις απο κει που βλέπεις ότι κοπαναει...και αν το κάνουν όλοι...να δεις πώς θα την ρίξει την τιμή... Και μη το περιορίζεις μόνο στο φαγάδικο...η ίδια κοκα κόλα που κοστίζει 40-50-60 λεπτά στο σούπερ...στην καντίνα κάνει 1...στο περίπτερο κάνει 1...στο γυραδικο 1-1,5...στο ξενοδοχειο 1,80...στο πλοίο 2....στην σουίτα 5......είναι και τί άλλες υπηρεσίες σου προσφέρουν... μα εκεί ειναι ακριβώς το θέμα (δεν παραβλέπω γενικά την οικονομία κτλ επειδή δεν έχει σημασία για εμένα απλά με ενα topic δεν λύνεις όλα τα προβλήματα του κόσμου καλό ειναι να μιλάς για ενα πράγμα ανα τοπικ για να μην χάνεται η μπάλα έτυχε και άνοιξα εγώ αυτό ειμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ήδη τόπικ για αυτά που λες εσύ) Στο ότι 1) δεν ειναι είδος πρώτης ανάγκης (αλλά γιατι να σε ταλαιπωρεί έτσι το μαγαζί) 2) δεν αγοράζει ο κόσμος (τουλάχιστον όχι όσο θα αγόραζε αν ήταν αλλιώς τα πράματα... πχ πολλές φορές έχω ακούσει στο "θα πιείτε κάτι;" την απάντηση "οχι" ή την απάντηση "ενα ποτήρι νερό" και είμαι σίγουρος ότι αν δεν κόστιζε 2€ το 200ml μπουκαλάκι η περισσότερη θα δίνανε διαφορετική απάντηση αλλά και θα αγοράζανε και ενα "σουβλάκι" παραπάνω γιατι δεν θα είχαν μπουκώσει τρώγοντας σκετο το πρώτο.. Επίσης έχω πιάσει και εμένα πολλές φορές με τους φίλους μου να βγαίνουμε έξω απο το σπίτι μονο και μονο για να πάμε σε ενα mini μαρκετ να πάρουμε αναψυκτικά προκειμένω να παραγγείλουμε μετά φαγητό απο κάπου έξω... και αυτό συμβαίνει σε αρκετούς πιστεύω οπότε ειναι ενα γενικό θέμα που ενώ αντιμετωπίζεται εύκολα οι μαγαζάτορες δεν λένε να νιώσουν (ενώ δεν έχουν κίνηση αρκετή στα αναψυκτικά τους)
zio10 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μια χαρά είναι οι τιμές! Σιγά μην τα πουλήσουν μισό ευρώ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις