Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Με τον ορο junk food βαζουμε μεσα οτι προερχεται απο ταχυφαγειο / γυραδικο, τι κανει ομως τις πιτες με σουβλακι κοτοπουλο, πατατες και τζατζικι junk food την στιγμη που οταν τις κανεις σπιτι εχουν αλλη εννοια; Κρεπες, σαντουιτς, αν τα παρεις απ'εξω τρως junk food, αν τηγανησεις την κρεπα και ψησεις το σαντουιτς σπιτι απλα τρως κατι. Δεν μιλαω για goodys/mc donald's που ειναι οτι να ναι, αλλα τι διαχωριζει τις πατατες του σουβλατζιδικου απο τις σπιτικες, την πιτσα της πιτσαριας με την σπιτικη κλπ;

  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα

Με τον ορο junk food βαζουμε μεσα οτι προερχεται απο ταχυφαγειο / γυραδικο, τι κανει ομως τις πιτες με σουβλακι κοτοπουλο, πατατες και τζατζικι junk food την στιγμη που οταν τις κανεις σπιτι εχουν αλλη εννοια; Κρεπες, σαντουιτς, αν τα παρεις απ'εξω τρως junk food, αν τηγανησεις την κρεπα και ψησεις το σαντουιτς σπιτι απλα τρως κατι. Δεν μιλαω για goodys/mc donald's που ειναι οτι να ναι, αλλα τι διαχωριζει τις πατατες του σουβλατζιδικου απο τις σπιτικες κλπ;

Τα παντα.Απο το που προμηθευονται, τι λαδι χρησιμοποιουν και ποσες φορες, σε τι συσκευες τα ψηνουν/μαγειρευουν, απο τι ειναι φτιαγμενο το καθε τι κλπ.

Π.χ αν κανεις κρεπες στο σπιτι σου θα ξερεις ο ιδιος τι υλικα χρησιμοποιησες για να φτιαξεις τη ζυμη τα οποια προφανως θα ειναι καλυτερης ποιοτητας απο αυτα που χρησιμοποιουν στις κρεπερι γιατι εκει ενδιαφερονται για την τσεπη τους και το κερδος κυριως.

  • Like 1
Δημοσ.

Oι πατάτες του σουβλατζίδικου τηγανίζονται σε λάδι από τα φθηνότερα της αγοράς και κατ επέκταση κάκιστης ποιότητας. Βάλε ότι αυτό το λάδι έχει χρησιμοποιηθεί άλλες πόσες φορές οπότε μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά της σπιτικής πατάτας από αυτή του σουβλατζίδικου. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα.

  • Like 1
Δημοσ.

Τα παντα.Απο το που προμηθευονται, τι λαδι χρησιμοποιουν και ποσες φορες, σε τι συσκευες τα ψηνουν/μαγειρευουν, απο τι ειναι φτιαγμενο το καθε τι κλπ.

Π.χ αν κανεις κρεπες στο σπιτι σου θα ξερεις ο ιδιος τι υλικα χρησιμοποιησες για να φτιαξεις τη ζυμη τα οποια προφανως θα ειναι καλυτερης ποιοτητας απο αυτα που χρησιμοποιουν στις κρεπερι γιατι εκει ενδιαφερονται για την τσεπη τους και το κερδος κυριως.

Το κυριο προβλημα φανταζομαι ειναι το λαδι το οποιο για οικονομια θα το χρησιμοποιουν αμετρητες φορες. Τωρα παραδειγμα για την κρεπα δεν υπαρχουν και πολλες συνταγες για τη ζυμη ωστε να γινει και πολυ διαφορετικη. Αν εχεις παρατηρησει παντως οι σπιτικες πιτσες γινονται πολυ χειροτερες απο αυτες που παραγγελνεις, δεν ξερω γιατι αλλα οσες πιτσες εχω φτιαξει ποτε δεν πετυχα αναλογη γευση με μια πιτσα αγορασμενη π.χ απο μια τοπικη πιτσαρια. Νομιζω πως προσπαθουμε να ξεγελασουμε τον εαυτο μας οτι αφου το κανουμε εμεις δεν ειναι junk food και τρωμε χωρις να μας νοιαζει, οταν και αν κανουμε πιτες/πιτσες/κρεπες σπιτια μας

  • Like 1
Δημοσ.

Το κυριο προβλημα φανταζομαι ειναι το λαδι το οποιο για οικονομια θα το χρησιμοποιουν αμετρητες φορες. Τωρα παραδειγμα για την κρεπα δεν υπαρχουν και πολλες συνταγες για τη ζυμη ωστε να γινει και πολυ διαφορετικη. Αν εχεις παρατηρησει παντως οι σπιτικες πιτσες γινονται πολυ χειροτερες απο αυτες που παραγγελνεις, δεν ξερω γιατι αλλα οσες πιτσες εχω φτιαξει ποτε δεν πετυχα αναλογη γευση με μια πιτσα αγορασμενη π.χ απο μια τοπικη πιτσαρια. Νομιζω πως προσπαθουμε να ξεγελασουμε τον εαυτο μας οτι αφου το κανουμε εμεις δεν ειναι junk food και τρωμε χωρις να μας νοιαζει, οταν και αν κανουμε πιτες/πιτσες/κρεπες σπιτια μας

Καλα αυτο με τα λαδια το εχουν χεσει στα περισσοτερα.

Τωρα οσο για το "junk" food, εγω το θεωρω JUNK αν ειναι φτιαγμενο απο σκουπιδια (οπως ειπες χιλιοτηγανισμενα λαδια, κ αλλα πολλα).Την σπιτικη πιτσα δε τη θεωρω junk food, απλα "light-cheat" :P

  • Like 1
Δημοσ.

Junk είναι το φαϊ που έχει σα σκοπό να σε κάνει να χορτάσεις απλά και κατανοητά και ευχάριστα. Το "κανονικό" φαγητό έχει σα σκοπό να αποτελέσει μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής κλπ.

 

Στην τελική και σπιτικές πατάτες να κάνεις, αν τις κάνεις κάθε μέρα πάλι με junk θα τρέφεσαι.

  • Like 3
Δημοσ.

Οτιδηποτε τρως εξω στην ελλαδα.Ενα subway υπηρχε και το φουνταραν τα λαμογια τρωγαμε σαν ανθρωποι

Αυτό στο Μοναστηράκι; Είχα δει ένα εκεί αλλά δεν ήμουνα σίγουρος αν είναι αυθεντικό.

Δημοσ.

Ειχε ναι εκει ,συγγρου, αθηνας καπου αλλου στο κεντρο και γλυφαδα δεν θυμαμαι.Ολα τιγκα στην πρωτεινη χαμηλα λιπαρα ψωμακια σουπερ τα παντα.Ε ο ελληναρας για να βγαλε ικερδος πηγε και εβαλε ψωμακια του γηπεδου αντι για αυτα που δινει η εταιρεια!!!!Ε καποιος αμερικανος το σφυριξε κλεισανε ολα μαζι σε μια νυχτα αν δεν κανω λαθος.

Δημοσ.

Όσον αφορά τις πατάτες των fast food, επειδή δεν χρησιμοποιούν ελαιόλαδο αλλά διάφορα σπορέλαια και επειδή το ίδιο λάδι χρησιμοποιείται αρκετές φορές και σε υψηλές θερμοκρασίες , δημιουργείται μια καρκινογόνος χημική ουσία , το ακρυλαμύδιο.

Η νέα μόδα βέβαια είναι οτι πολλά καταστήματα να διατείνονται οτι χρησιμοποιούν ελαιόλαδο.Ακόμα και να ισχύει (που ΔΕΝ ισχύει μιας και το γνήσιο Ελληνικό ελαιόλαδο είναι πολλαπλάσια ακριβότερο και καλύτερο από οτιδήποτε άλλο) , πρέπει οι πατάτες να τηγανίζονται στο ίδιο λάδι 2 με 3 φορές και μετά να το πετάμε.

Επίσης , όσον αφορά τα κρέατα των fast food, επειδή παίρνουν ποσότητες και δεν ξέρουν πότε θα καταναλωθούν , τα συντηρούν σε φορμόλη...

Και ξέρετε ποιοι χρησιμοποιούν φορμόλη φαντάζομαι...Νοσοκομεία , και συγκεκριμένα νεκροτομεία....Με λίγα μπαχάρια παραπάνω βέβαια , δεν μπορείς να καταλάβεις διαφορές...(Τα γνωρίζω από άτομο που δούλευε μέσα στα άδυτα τέτοιων μαγαζιών.

Το στομαχάκι βέβαια του έφηβου πιτσιρικά φοιτητή που θα φάει το πιτόγυρό του σε καθημερινή βάση , είναι αρκετά ανεκτικό και δεν έχει την ευαισθησία για να το καταλάβει όπως αυτό ενός πιο μεγάλου.Με τον καιρό βέβαια , και όσο περνά η ηλικία αρχίζουν τα κοψίματα στα στομάχια....

Καλή σας όρεξη :-D

  • Like 1
Δημοσ.

Ρε φίλε ποια φορμόλη θα μας τρελάνεις; Δεν έχουν κατάψυξη; Εκτός αν παίρνουν τόοοοσες ποσότητες για βάθος εκατονταετίας οπότε ναι.. η κατάψυξη δε φτάνει.. και ότι περισσέυει στους φοιτητές ιατρικής να μικροσκοπήσουν μονιμοποιημένο ιστό..

  • Like 2
Δημοσ.

Ρε φίλε ποια φορμόλη θα μας τρελάνεις; Δεν έχουν κατάψυξη; Εκτός αν παίρνουν τόοοοσες ποσότητες για βάθος εκατονταετίας οπότε ναι.. η κατάψυξη δε φτάνει.. και ότι περισσέυει στους φοιτητές ιατρικής να μικροσκοπήσουν μονιμοποιημένο ιστό..

Αληθεια λεει, μαλιστα ενα γνωστο γυραδικο της Θεσσαλονικης χρησιμοποιουσε/χρησιμοποιει ακομα.

Και αλλα πολλα βεβαια, απλα για το συγκεκριμενο ειχε γινει ντορος λογω των μεγαλων σαντουιτς που εφτιαχνε για την τιμη τους.

  • Like 1
Δημοσ.

Λαικός μύθος είναι.

Δεν υπάρχει κανένα πρακτικό όφελος από την χρήση φορμόλης. Ειδικά για ένα γυράδικο με μεγάλο κύκλο εργασιών που δεν χρειάζεται να κρατάει το κρέας αποθηκευμένο για μήνες την στιγμή που «φέυγει» γρήγορα το εμπόρευμα.

  • Like 3
Δημοσ.

Φορμόλη? WTF...

 

Κλασική περίπτωση βλάβης "δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάω αλλά είμαι σίγουρος ότι συμβαίνει".

 

Τουλάχιστον με τους αεροψεκασμούς έχουν κάτι να βλέπουν και το πιστεύουν.

  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...