BlackDarkFlag Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Εξάλλου πέραν του ότι η φορμόλη ζέχνει και είναι και δηλητήριο θέλει και μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης από ότι η κατάψυξη.. απορώ που επιχειρηματολογω κιόλας...
tarantules Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Φορμόλη? WTF... Κλασική περίπτωση βλάβης "δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάω αλλά είμαι σίγουρος ότι συμβαίνει". Τουλάχιστον με τους αεροψεκασμούς έχουν κάτι να βλέπουν και το πιστεύουν. Αυτά τα εξυπνακίστικα να τα πεις εκεί που περνάνε... Κολλητός μου δουλεύει σε μεγάλο fast food και ο ίδιος έβαζε τα κρέατα μέσα σε φορμόλη όταν κάνανε παραλαβές.
defacer Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Αυτά τα εξυπνακίστικα να τα πεις εκεί που περνάνε... Κολλητός μου δουλεύει σε μεγάλο fast food και ο ίδιος έβαζε τα κρέατα μέσα σε φορμόλη όταν κάνανε παραλαβές. Η φορμόλη είναι, εκτός των άλλων, πολύ ισχυρό δηλητήριο. Like, πεθαίνεις αν πάρεις αρκετό και αν δεν πάρεις αρκετό "απλώς" έχεις σοβαρά προβλήματα. Αν εσύ ή ο κολλητός σου πιστέυετε ότι το "μεγάλο fast food" μια ωραία μέρα αποφάσισε να δηλητηριάσει όλους τους πελάτες του because fuck them και λειτουργεί ακόμα συνεχίζοντας τις δηλητηριάσεις δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο. Πιο πιθανό βέβαια είναι πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. 6
iordanis77 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Όσον αφορά τις πατάτες των fast food, επειδή δεν χρησιμοποιούν ελαιόλαδο αλλά διάφορα σπορέλαια.......... Aπ οτι ξερω το ελαιολαδο δεν ειναι καταλληλο για τηγανητες πατατες. Προτιμοτερα τα σπορελαια. ........ μιας και το γνήσιο Ελληνικό ελαιόλαδο είναι πολλαπλάσια ακριβότερο και καλύτερο από οτιδήποτε άλλο) , πρέπει οι πατάτες να τηγανίζονται στο ίδιο λάδι 2 με 3 φορές και μετά να το πετάμε. Για τι ελαιολαδο μιλας? Απο εξευγενισμενα ελαια ή εξαιρετικα παρθενο? Οι πατατες, οπως και οτιδηποτε αλλο κανονικα μια φορα. Οσες περισσοτερες φορες το ιδιο λαδι τοσο πιο πολυ το "δηλητηριο". Επίσης , όσον αφορά τα κρέατα των fast food, επειδή παίρνουν ποσότητες και δεν ξέρουν πότε θα καταναλωθούν , τα συντηρούν σε φορμόλη... Και ξέρετε ποιοι χρησιμοποιούν φορμόλη φαντάζομαι...Νοσοκομεία , και συγκεκριμένα νεκροτομεία....Με λίγα μπαχάρια παραπάνω βέβαια , δεν μπορείς να καταλάβεις διαφορές...(Τα γνωρίζω από άτομο που δούλευε μέσα στα άδυτα τέτοιων μαγαζιών. Το στομαχάκι βέβαια του έφηβου πιτσιρικά φοιτητή που θα φάει το πιτόγυρό του σε καθημερινή βάση , είναι αρκετά ανεκτικό και δεν έχει την ευαισθησία για να το καταλάβει όπως αυτό ενός πιο μεγάλου.Με τον καιρό βέβαια , και όσο περνά η ηλικία αρχίζουν τα κοψίματα στα στομάχια.... Καλή σας όρεξη Που να δεις τα συσκευασμενα-επεξεργασμενα κρεατα των σουπερ-μαρκετς...
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Π.χ αν κανεις κρεπες στο σπιτι σου θα ξερεις ο ιδιος τι υλικα χρησιμοποιησες για να φτιαξεις τη ζυμη τα οποια προφανως θα ειναι καλυτερης ποιοτητας απο αυτα που χρησιμοποιουν στις κρεπερι γιατι εκει ενδιαφερονται για την τσεπη τους και το κερδος κυριως. Μπορείς να το αναλύσεις λίγο περισσότερο αυτό; Ας πάρουμε μία random συνταγή για κρέπες. Εξήγησέ μου ποιό από τα υλικά που γράφει η συνταγή θεωρείς ότι θα είναι υγιεινότερο αν φτιάξεις κρέπα σπίτι σου ή αν την αγοράσεις από φαστφουντάδικο. Για να μη με πας σε παραδείγματα του τύπου «θα πάρω τα αυγά από τις κότες της γιαγιάς μου», ας θεωρήσουμε ότι αγοράζεις όλα τα υλικά από το S/M για να φτιάξεις κρέπα στο σπίτι σου. Τι διαφορετικό θα αγόραζες απ' ότι το μαγαζί και γιατί θα ήταν πιο υγιεινό;
tarantules Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Η φορμόλη είναι, εκτός των άλλων, πολύ ισχυρό δηλητήριο. Like, πεθαίνεις αν πάρεις αρκετό και αν δεν πάρεις αρκετό "απλώς" έχεις σοβαρά προβλήματα. Αν εσύ ή ο κολλητός σου πιστέυετε ότι το "μεγάλο fast food" μια ωραία μέρα αποφάσισε να δηλητηριάσει όλους τους πελάτες του because fuck them και λειτουργεί ακόμα συνεχίζοντας τις δηλητηριάσεις δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο. Πιο πιθανό βέβαια είναι πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Προφανώς ο καταστηματάρχης ξέρει πως ακριβώς να το χρησιμοποιεί και δεν περιμένει εσένα να του πεις τις αναλογίες. Όσο για την τελευταία σου φράση συμφωνώ απολύτως... Aπ οτι ξερω το ελαιολαδο δεν ειναι καταλληλο για τηγανητες πατατες. Προτιμοτερα τα σπορελαια. Το έχω ακούσει κι εγώ αυτό.Πχ το καλαμποκέλαιο τις κάνει πιο τραγανές.Το πιο υγιεινό πάντως λένε οτι είναι το ελαιόλαδο και όχι για τηγάνισμα πάνω από 2-3 φορές.
defacer Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Προφανώς ο καταστηματάρχης ξέρει πως ακριβώς να το χρησιμοποιεί και δεν περιμένει εσένα να του πεις τις αναλογίες. Όσο για την τελευταία σου φράση συμφωνώ απολύτως... Ο καταστηματάρχης ξέρει επίσης ότι είναι καρκινογόνο απαγορευμένο στην ΕΕ στον τομέα της σίτισης; The stupidity does not end.
iordanis77 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Ας πάρουμε μία random συνταγή για κρέπες. Εξήγησέ μου ποιό από τα υλικά που γράφει η συνταγή θεωρείς ότι θα είναι υγιεινότερο αν φτιάξεις κρέπα σπίτι σου ή αν την αγοράσεις από φαστφουντάδικο. Για να μη με πας σε παραδείγματα του τύπου «θα πάρω τα αυγά από τις κότες της γιαγιάς μου», ας θεωρήσουμε ότι αγοράζεις όλα τα υλικά από το S/M για να φτιάξεις κρέπα στο σπίτι σου. Τι διαφορετικό θα αγόραζες απ' ότι το μαγαζί και γιατί θα ήταν πιο υγιεινό; Eιναι σωστο οτι τα υλικα θα ειναι παλι βλαβερα, αλλα τουλαχιστον θα το φτιαξει ο ιδιος, οποτε γλυτωνει οτι βρωμια μεσολαβει κατα τη διαρκεια παρασκευης του απ το μαγαζατορα.
tarantules Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Ο καταστηματάρχης ξέρει επίσης ότι είναι καρκινογόνο απαγορευμένο στην ΕΕ στον τομέα της σίτισης; The stupidity does not end. Έχεις καταλάβει οτι εγώ απλά ενημέρωσα για την τακτική που χρησιμοποιούν ορισμένα μεγάλα fast food όσον αφορά τη συντήρηση των προϊόντων; Διάβασες πουθενά να υπερασπίζομαι τον εν λόγω καταστηματάρχη ή απλά τα όσα αναφέρεις είναι λόγω βλακείας; 1
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Eιναι σωστο οτι τα υλικα θα ειναι παλι βλαβερα, αλλα τουλαχιστον θα το φτιαξει ο ιδιος, οποτε γλυτωνει οτι βρωμια μεσολαβει κατα τη διαρκεια παρασκευης του απ το μαγαζατορα. Δηλαδή, ποιά βρωμιά εννοείς, επί του συγκεκριμένου; Μιλάμε για κρέπες, ένα προϊόν που παρασκευάζεται μπροστά σου και το βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια, αν η κρεπιέρα είναι καθαρή ή αν φοράει γάντι ο υπάλληλος. Τι κρυφές βρωμιές πιστεύεις ότι μπορεί να υποβόσκουν σε μία κρεπερί; Παρατηρώ πάντως, ότι όποιος είναι εκτός του χώρου (και αυτό ισχύει μάλλον για οποιονδήποτε χώρο, όχι μόνο του τροφίμου) απλά δεν έχει ιδέα πως λειτουργεί και ποιοί κανόνες τον διέπουν. Για αυτό καταλήγουμε σε ουρμπανιές του τύπου «κρέατα στη φορμόλη» λες και αυτός είναι ο πιο επικερδής τρόπος να διατηρεί ένα σουβλατζίδικο τα κρέατά του. Πραγματικά, ότι να 'ναι. 2
defacer Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Έχεις καταλάβει οτι εγώ απλά ενημέρωσα για την τακτική που χρησιμοποιούν ορισμένα μεγάλα fast food όσον αφορά τη συντήρηση των προϊόντων; Διάβασες πουθενά να υπερασπίζομαι τον εν λόγω καταστηματάρχη ή απλά τα όσα αναφέρεις είναι λόγω βλακείας; Έχω καταλάβει ότι νομίζεις πως κάτι που είναι πέρα από κάθε λογική (έχουμε ήδη πει μερικούς λόγους, υπάρχουν κι άλλοι που θα έπρεπε να είναι προφανείς σε όλους) εσύ πιστεύεις ότι συμβαίνει καθημερινά γύρω μας και μάλιστα όλοι είναι κουλ μ' αυτό (ο καταστηματάρχης ξέρει την αναλογία, ο κολλητός σου τα βάζει και τα βγάζει, κλπ κλπ κλπ). Σαν τους ψεκασμούς δηλαδή, μόνο χειρότερα γιατί με τους ψεκασμούς δεν είναι όλοι κουλ. Cheers. 1
LiquidTroll Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Junk θεωρούντε κάτι Goodys & McDonalds , στα οποία τα συστατικά είναι γτπ. Το μπιφτέκι πχ , είναι τίγκα στα συντηρητικά για να αντέχει , προέρχεται απο μαζικές αποθήκες με ποντίκια , έχει μέσα διάφορα χημικά για να φουσκώνει στο ψήσιμο , κλπ κλπ. Οι πατάτες , δεν είναι πατάτες , είναι κατεψυγμένα πράγματα που μοιάζουν με πατάτες και τιγανίζονται σε ότι ναναι λάδια. Υπήρχε ένα ντοκυμαντέρ με έναν τυπά που έτρωγε ένα μήνα μόνο junk , και εκτός ότι έβαλε πολλά κιλά , εκτός ότι η χοληστερίνη π΄γε στα ύψη , απέκτησε και προβλήματα σε συκώτια κλπ. https://www.youtube.com/watch?v=oX6ecqaifSs 1
tarantules Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Έχω καταλάβει ότι νομίζεις πως κάτι που είναι πέρα από κάθε λογική (έχουμε ήδη πει μερικούς λόγους, υπάρχουν κι άλλοι που θα έπρεπε να είναι προφανείς σε όλους) εσύ πιστεύεις ότι συμβαίνει καθημερινά γύρω μας. Ακριβώς σαν τους ψεκασμούς δηλαδή. Cheers. Μου αρέσει που βλέπεις οτι ούτε το ένα σου κάθεται ούτε το άλλο στις παπαρολογίες που λες και καταφεύγεις στο να γενικεύεις μπας και σου κάτσει. Ακριβώς σαν το Joker δηλαδή...Κι αν σου κάτσει; Με τις υγείες σου... 1
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Προσωπικα, δεν πιστευω οτι μπαινει κατι στα κρεατα για να τα διατηρουν περα απο το οτι τα βαζουν καταψυξη. Εκτος αυτου, σε οποιο σουβλατζιδικο εχω παει, το μεσημερι βαζουν τον γυρο και το βραδυ εχει φυγει ολος, δεν υπαρχει κατι να μεινει για αυριο ωστε να πρεπει να διατηρηθει κανονικα και να αντεξει και τη διαφορα θερμοκρασιας απο την ζεστη που ειχε οταν ψηνοταν, να παγωσει και ξανα ζεστη μετα. Τωρα για τις κρεπες που συζητουν οι απο πανω, νομιζω ειναι η εξαιρεση στον κανονα του fast food. Οταν φας κρεπα βλεπεις και πως γινεται και ποσο καθαρο ειναι το περιβαλλον κλπ. 2
defacer Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Υπήρχε ένα ντοκυμαντέρ με έναν τυπά που έτρωγε ένα μήνα μόνο junk , και εκτός ότι έβαλε πολλά κιλά , εκτός ότι η χοληστερίνη π΄γε στα ύψη , απέκτησε και προβλήματα σε συκώτια κλπ. Αφού έπαιρνε κατά δική του δήλωση 5000 θερμίδες ημερησίως οι οποίες προέρχονται εκτός των άλλων από μισό κιλό σάκχαρα την ημέρα... και φτηνά τη γλύτωσε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα