Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderators
Δημοσ.

αν πας σε μια περιοχή που δεν ξέρεις , όταν δεις ένα μαγαζί άδειο γίνε  λουης , αν δεις μαγαζί τίγκα στον κόσμο εκεί κάτσε , κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα  θα φας καλά ..

 

Τι τραγική διαπίστωση είναι αυτή; 12 χρονών είσαι;

 

Επειδή 1 δισεκατομμύριο Κινέζοι τρώνε ρύζι για κυρίως πιάτο, αυτό σημαίνει ότι το ρύζι είναι κάτι παραπάνω από απλό συνοδευτικό; Επειδή τα μικέλ είναι φίσκα στον κόσμο, αυτό σημαίνει ότι έχουν και καλό καφέ;

  • Like 2
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι τραγική διαπίστωση είναι αυτή; 12 χρονών είσαι;

 

Επειδή 1 δισεκατομμύριο Κινέζοι τρώνε ρύζι για κυρίως πιάτο, αυτό σημαίνει ότι το ρύζι είναι κάτι παραπάνω από απλό συνοδευτικό; Επειδή τα μικέλ είναι φίσκα στον κόσμο, αυτό σημαίνει ότι έχουν και καλό καφέ;

Εσένα το υφακι σου ειναι τραγικό και ειλικρινά  απορώ πως δεν σε έχουν σουταρει απο εδω ακόμη !

 

και που είσαι ,, όταν πας Λουτράκι πήγαινε να φας στην στρούγκα , γενικότερα να πηγαίνεις να τρως στα μαγαζια που ειναι άδεια για να τους κάνεις σεφτέ , ε ρε μυαλά που κουβαλάτε

  • Like 2
Δημοσ.

Υπαρχουν και μαγαζια που ειναι εξαιρεση στον κανονα. Για παραδειγμα εγω πηγαινω οταν θελω να ηρεμησω σε ενα μαγαζι που κανει καφε πυραυλο αλλα κοσμο δεν εχει επειδη δεν ειναι σε καλη τοποθεσια, καφες καλος, προσωπικο ευγενικο, μαγαζι πεντακαθαρο, μαλακας κοσμος που δεν παταει σε αυτο. Βεβαια υπαρχει και η αλλη οψη, που ειναι τα εστιατορια, αν ειναι 3-4 διπλα διπλα και τα 3 ειναι γεματα και το αλλο αδειο μονιμως, δεν ειναι ο κοσμος μαλακας που δεν παει εκει, κατι κανει λαθος το μαγαζι. Ειναι θεμα επιλογης, αν θες να το ρισκαρεις πας στο αδειο, εγω παντως δυσκολα θα πηγαινα σε ενα μαγαζι που δεν εχω ακουσει τιποτα για αυτο και το βλεπω και αδειο, χτυπαει καμπανακι οτι θα με πιασει κοψιμο. Π.χ το Ντερλικατέσεν στη Θεσσαλονικη που ειναι μια τρυπα, ειναι μονιμως γεματο, και οχι γεματο, ΓΕΜΑΤΟ, καθε μερα, δεν ειναι τυχαιο, τρωω απειρες φορες απο εκει οταν ανεβαινω και δεν εχω παθει ποτε τιποτα. Σαββικος, γεματος συνεχεια (θα μου πεις τωρα μιλαω για το σαββικο που το'χει απο το 47) και δεν ειναι τυχαιο οτι ο κοσμος παει εκει, δεν ειναι απλα η δυναμη της μαζας οπως με τα starbucks και τα mickel, αυτα τα μαγαζια πραγματικα κανουν καλη δουλεια. 

Δημοσ.

Μπορείς να το αναλύσεις λίγο περισσότερο αυτό;

 

Ας πάρουμε μία random συνταγή για κρέπες. Εξήγησέ μου ποιό από τα υλικά που γράφει η συνταγή θεωρείς ότι θα είναι υγιεινότερο αν φτιάξεις κρέπα σπίτι σου ή αν την αγοράσεις από φαστφουντάδικο. Για να μη με πας σε παραδείγματα του τύπου «θα πάρω τα αυγά από τις κότες της γιαγιάς μου», ας θεωρήσουμε ότι αγοράζεις όλα τα υλικά από το S/M για να φτιάξεις κρέπα στο σπίτι σου. Τι διαφορετικό θα αγόραζες απ' ότι το μαγαζί και γιατί θα ήταν πιο υγιεινό;

Ναι, ακομα και σε τετοια παραδειγματα θα πας.Και που ξερεις εσυ αν αυτος που σου κανει την κρεπα σου βαζει μεσα ληγμενα η οχι? τα ελεγχεις πριν τα ριξουν στο μειγμα? Και μη πεις οτι θα σε πιασει κατι με τα ληγμενα και θα το καταλαβεις γιατι αν εχεις φαει μεσα στη μερα 1002 μαλακιες δε θα παει ο νους σου στην κρεπα.

 

 

Οσο για τη φορμολη και τα κρεατα, δε χρειαζεται να γραψω τιποτα παραπανω ουτε να αναφερω ονοματα γυραδικων τα οποια εκλεισαν γι'αυτο το λογο.Οσοι ειναι Θεσσαλονικη θα καταλαβουν.

Επισης, ξερω οτι θα ακουστει κλισε, αλλα δεν το λεω επειδη το φανταστηκα, προφανως και μου το εχει πει ατομο που δουλευε 10 χρονια στο εν λογω γυραδικο (και δουλευει ακομα) στο υπογειο που εχουν τα κρεατα.

Και εστω να μην ειναι φορμολη, υγιεινο παντως δεν ειναι (ο,τι συντηρητικο κ αν ειναι αυτο που χωνουν).Οσες φορες ειχα φαει απο το συγκεκριμενο ενιωθα τον γυρο στο στομαχι μου για κανα 2ημερο.Απο γευση παντως γαμουσε.

Δημοσ.

Εσένα το υφακι σου ειναι τραγικό και ειλικρινά  απορώ πως δεν σε έχουν σουταρει απο εδω ακόμη !

 

και που είσαι ,, όταν πας Λουτράκι πήγαινε να φας στην στρούγκα , γενικότερα να πηγαίνεις να τρως στα μαγαζια που ειναι άδεια για να τους κάνεις σεφτέ , ε ρε μυαλά που κουβαλάτε

 

τι εγινε ρε; Σου χαλασε η special γραμματοσειρα;

 

Καλα κανεις και εμπιστευεσαι την αποψη ανθρωπων που δεν ξερεις για το πως πρεπει να ειναι το καλο φαγητο... Ολα τα hotdogαδικα σε φαση 1ε εχουν ουρες. Ψησου να φας ποιοτητα. Και στις μικρες κοινωνιες δουλειουν οι γνωστοι και οι συγγενεις, γιατι αλλιως θα πεσει παρεξηγηση

  • Moderators
Δημοσ.

Ναι, ακομα και σε τετοια παραδειγματα θα πας.Και που ξερεις εσυ αν αυτος που σου κανει την κρεπα σου βαζει μεσα ληγμενα η οχι? τα ελεγχεις πριν τα ριξουν στο μειγμα? Και μη πεις οτι θα σε πιασει κατι με τα ληγμενα και θα το καταλαβεις γιατι αν εχεις φαει μεσα στη μερα 1002 μαλακιες δε θα παει ο νους σου στην κρεπα.

 

Είναι προφανές, ότι είσαι εκτός του αντικειμένου (αν κάνω λάθος διόρθωσέ με). Επί του συγκεκριμένου, ας δούμε ένα ένα τα υλικά της κρέπας στη συγκεκριμένη συνταγή:

 

Αυγά: Τα φρέσκα αυγά διατηρούνται τουλάχιστον 2 εβδομάδες στο ψυγείο (δεν μιλάω καν για παστεριωμένο αυγό που πιθανόν να χρησιμοποιούν οι κρεπερί και κρατάει 1 μήνα). Εκτός αυτού αν το αυγό είναι χαλασμένο, με το που θα βγάλει το μίγμα για να το ρίξει στην κρεπιέρα, όχι κρέπα δεν θα περιμένεις να σου φτιάξει, αλλά μάλλον θα βγεις από το μαγαζί από την μυρωδιά.

 

Γάλα: Το φρέσκο γάλα (και πάλι ας μην αναφέρουμε τα μακράς διάρκειας) έχει ζωή μια εβδομάδα χονδρικά. Εκτός αυτού, οι γαλακτοβιομηχανίες, όταν το γάλα λήγει το παίρνουν επιστροφή.

 

Αλάτι: Το αλάτι δεν λήγει. Ίσα ίσα που χρησιμοποιείται σαν συντηρητικό σε άλλες τροφές.

 

Αλεύρι: Ούτε το αλεύρι λήγει, τουλάχιστον όχι με την ευρεία έννοια. Ας θεωρήσουμε ότι έχει 6 μήνες ζωή, πριν αλλάξει η σύστασή του.

 

Βούτυρο/Μαργαρίνη/Λάδι: Αυτά παίζουν, η μαργαρίνη αντέχει και χρόνο σε συντήρηση, το λάδι αντέχει και χρόνια εκτός συντήρησης.

 

 

Εν ολίγης, το μόνο υλικό που ενδέχεται να είναι ακατάλληλο προς κατανάλωση σε μία κρέπα είναι το αυγό (βέβαια με δύο εβδομάδες ζωή, απορώ γιατί μια κρεπερί να παραγγείλει άπειρες ποσότητες αυγά, αλλά ας είναι), αλλά εάν είναι αυτό το έχεις καταλάβει από χιλιόμετρα. Συνεπώς, μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι όχι, δεν πρόκειται να φας κρέπα της οποίας η ζύμη έχει παρασκευαστεί με ακατάλληλα υλικά. :)

  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

οι κρεπερι της σειρας χρησιμοποιουν ετοιμο μιγμα για κρεπες/βαφλες

 

Ε, τότε είναι ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα. Σε μίγμα σκόνη (το οποίο θα έχει κι αυτό κανά χρόνο λήξη αφού του έχει αφαιρεθεί η υγρασία) βάζεις νερό και λάδι και φτιάχνεις κρέπες. Ακόμα πιο απίθανο να φας «ληγμένα».

  • Like 1
Δημοσ.

Δε διαφωνω και ουτε με εχει πειραξει ποτε κρεπα απ'εξω, οπως και να το κανεις ομως, εστω και λιγο, η σπιτικη πιστευω πως θα ειναι πιο υγιεινη απο του φαστ φουνταδικου.

Επισης, κατι αλλο που εχω παρατηρησει ειναι οτι στη σπιτικη κρεπα μπορεις και "μυριζεις" τα υλικα πανω της ενω στις απ'εξω οχι.Ισως οφειλεται στη δοσολογια η σε κατι εξτρα που βαζουν σε καποια μαγαζια λεγαν οτι βαζουν αναψυκτικο (γκαζοζα) στο μειγμα

Δημοσ.

τι εγινε ρε; Σου χαλασε η special γραμματοσειρα;

 

Καλα κανεις και εμπιστευεσαι την αποψη ανθρωπων που δεν ξερεις για το πως πρεπει να ειναι το καλο φαγητο... Ολα τα hotdogαδικα σε φαση 1ε εχουν ουρες. Ψησου να φας ποιοτητα. Και στις μικρες κοινωνιες δουλειουν οι γνωστοι και οι συγγενεις, γιατι αλλιως θα πεσει παρεξηγηση

Ναι ρε συ άστα , μου χάλασε η γραμματοσειρά και πρέπει να πάω το πισι στον μάστορα !

να σου πω .. εδώ στο χωριό έχουμε δυο ,  ο ένας δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ , δεν κάθεται λεπτό , αντιθέτως ο άλλος τα ξύνει όλη μέρα , έχει να πάρει δουλειά κάνα μηνά ! τι λες , σε ποιον να το πάω για φτιάξιμο ? στον δεύτερο ε ?? 

αυτός πρέπει να είναι ο καλύτερος ,   αυό λέει η κοινή λογική-σου- είμαι σίγουρος

 

 

παρεμπιπτόντως αν ποτέ πάω σε χοντοκαδικο του ενός euro  να φάω και είναι κολλητά δυο χοντοκαδικα δίπλα - δίπλα , ο ένας με ουρές και ο άλλος να βαράει  μύγες εγώ στον πρώτο θα πάω , εσύ που ξέρεις καλύτερα και έχεις περισσότερο μυαλό πήγαινε στον δεύτερο ..

 

end of story -  lot of lost time for nothing....

  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παρένθεση.Το μαιστράλι είναι το κορυφαίο μαγαζί στο Λουτράκι, αλλα για τη στρούγκα κάνεις μεγάλο λάθος γιατί κάθε βράδυ οι ντόπιοι το γεμίζουν όλο το μαγαζί. Απλα μεσημέρι, καλοκαιράκι και θάλασσα δεν πανε με βαρβάτα κοψίδια...πιο κάτω και ο Γιάννης είναι πάντα γεμάτος γιατί έχει τεράστιες μερίδες με θαλασσινά αλλα είναι όλα τηγανιτά του κερατά.

Οπότε έχεις κόσμο σε ενα μαγαζί με χαμηλή ποιότητα και ένα άδειο μαγαζί γιατί δεν ήσουν εκεί τη σωστή στιγμή.

 

Στο γεμάτο-άδειο το κόστος παίζει μεγάλο ρόλο πλέον.

Δημοσ.

Προφανως αν πηγαινα σε μια περιοχη που δε την ηξερα, δε θα καθομουν σ ενα αδειο μαγαζι!!!! Αυτο ειναι το αυτονοητο, πρεπει να σαι μαζοχας για να δεις ενα να χει κινηση κ ενα που να βαραει μυγες και να πας στο δευτερο.

Ναι δεν ειναι ο κανονας μου χει τυχει να κατσω σε μαγαζι στην υδρα επειδη ηταν φισκα (και δν ηξερα) και να φαω "φολα".

 

Αλλα η λογικη σκεψη ειναι να προτιμησεις αυτο που εχει κινηση, αν μη τι αλλο γινεται καταναλωση και δεν εχει τα κρεατα απο 2 βδομαδες πριν.

  • Like 1
Δημοσ.

Είναι επαρχία και δεν θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να έλεγα πιο είναι στον οποιονδήποτε.Αυτά γίνονται μόνο από το υγειονομικό.

Πάντως από το συγκεκριμένο έχουν πάει αρκετοί στο νοσοκομείο για πλύσεις στομάχου.Επίσης κατά το παρελθόν έχει κλείσει αντίστοιχο άλλο μαγαζί για υγειονομικές παραβάσεις.Κάποιοι προφανώς στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζουν τίποτα.Προφανώς όμως και υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες όπως σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί.

Φίλε μου εφόσον ισχύουν αυτά που λες, κατά τη γνώμη μου, όχι μόνο θα έπρεπε να καταγγείλεις εσύ το μαγαζί αλλά κι ο φίλος σου να σηκωθεί να φύγει από 'κει γιατί είναι συνένοχος. Ανεργία, οικονομικές δυσκολίες κλπ δεν είναι δικαιολογία σε τέτοιες περιπτώσεις :)

Δημοσ.

Παρένθεση.Το μαιστράλι είναι το κορυφαίο μαγαζί στο Λουτράκι, αλλα για τη στρούγκα κάνεις μεγάλο λάθος γιατί κάθε βράδυ οι ντόπιοι το γεμίζουν όλο το μαγαζί. Απλα μεσημέρι, καλοκαιράκι και θάλασσα δεν πανε με βαρβάτα κοψίδια...πιο κάτω και ο Γιάννης είναι πάντα γεμάτος γιατί έχει τεράστιες μερίδες με θαλασσινά αλλα είναι όλα τηγανιτά του κερατά.

Οπότε έχεις κόσμο σε ενα μαγαζί με χαμηλή ποιότητα και ένα άδειο μαγαζί γιατί δεν ήσουν εκεί τη σωστή στιγμή.

 

Στο γεμάτο-άδειο το κόστος παίζει μεγάλο ρόλο πλέον.

1 . Το μαϊστράλι ειναι το απίστευτο μαγαζί στο Λουτράκι , χειμώνα καλοκαίρι τιγκα και όλοι οι άλλοι κλαίνε !

2. την ιχθυοεσσα εννοούσα που είναι κολλητά δίπλα και δεν πατάει ψυχή ολη μέρα  μπερδεύω τα ονόματα ,η στρούγκα είναι δυο τρία μαγαζιά πιο πέρα  , εκει όντως έχει λίγο κόσμο αλλά και πάλι σε σχέση με το μαϊστράλι ειναι άδειο !

3, κάλος ο Γιάννης -γαμάει απο κόσμο κυριολεκτικά χέζεται στο τάλιρο- έχει πολυ  φρέσκα ψάρικα  ειναι ομως πολύ ακριβός

α , και δεν ειναι πιο κατω , καμία σχέση  , τα άλλα είναι στον παραλιακό λίγο πριν το καζίνο , ο Γιάννης είναι στο κέντρο ακριβώς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...