Luxx Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Ειχα βγαλει πριν 9 μηνες μια πιστωτικη καρτα απο την τραπεζα πειραιως με οριο 2000 ευρω. Ειχα κανει καποιες αγορες και η δοση καθε μηνα εβγαινε γυρω στα 75 ευρω. Τον προηγουμενο μηνα ειχα αργησει να την πληρωσω και μου ηρθε ειδοποιηση για τον επομενο μηνα στα 76,67 ευρω. Ανοιξα και winbank, αλλα δε καταλαβαινω καποια πραγματα.. Λεει : Διαθεσιμο υπολοιπο 1800 ευρω.. Η συνολικη αξια αγορων που ειχα κανει ηταν στα 1500 ευρω και μεχρι στιγμης δεν εχω ξεχρεωσει ουτε τα μισα. Γιατι μου εχει τοσο μεγαλο διαθεσιμο υπολοιπο; Τρεχον υπολοιπο 120 ευρω. Αυτο δε καταλαβαινω τι εννοει.. Στις σημειωσεις λεει : "το ποσό περιλαμβάνει το μέχρι αυτή τη στιγμή υπολογιζόμενο υπόλοιπο, χωρίς τις εγκεκριμένες κινήσεις." Υπολοιπο τελευταιου λογαριασμου 76,67. Αυτο δηλαδη που πρεπει να πληρωσω για αυτο το μηνα. Τα φωτα σας!!!
eddie1996 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Ειχα βγαλει πριν 9 μηνες μια πιστωτικη καρτα απο την τραπεζα πειραιως με οριο 2000 ευρω. Ειχα κανει καποιες αγορες και η δοση καθε μηνα εβγαινε γυρω στα 75 ευρω. Τον προηγουμενο μηνα ειχα αργησει να την πληρωσω και μου ηρθε ειδοποιηση για τον επομενο μηνα στα 76,67 ευρω. Ανοιξα και winbank, αλλα δε καταλαβαινω καποια πραγματα.. Λεει : Διαθεσιμο υπολοιπο 1800 ευρω.. Η συνολικη αξια αγορων που ειχα κανει ηταν στα 1500 ευρω και μεχρι στιγμης δεν εχω ξεχρεωσει ουτε τα μισα. Γιατι μου εχει τοσο μεγαλο διαθεσιμο υπολοιπο; Τρεχον υπολοιπο 120 ευρω. Αυτο δε καταλαβαινω τι εννοει.. Στις σημειωσεις λεει : "το ποσό περιλαμβάνει το μέχρι αυτή τη στιγμή υπολογιζόμενο υπόλοιπο, χωρίς τις εγκεκριμένες κινήσεις." Υπολοιπο τελευταιου λογαριασμου 76,67. Αυτο δηλαδη που πρεπει να πληρωσω για αυτο το μηνα. Τα φωτα σας!!! Την αγορά αυτή την έκανες με δόσεις?Γιατί μόνο έτσι εξηγείται. Εάν είναι έτσι λογικό είναι να σου λέει 75 ευρώ το μήνα και να σου έχει όριο τα 1.800 γιατί εφόσον είναι δόση 75 ευρώ και έχεις πληρώσει κάποιες δόσεις και έχει ανοίξει το πιστωτικό σου όριο, όσον αφορά με τα 120 ευρώ είναι ότι έχεις κάνει κάποιες αγορές με την κάρτα σου αλλά δεν έχουν εμφανιστεί στον λογαριασμό σου και θα εμφανιστούν στον επόμενο. Τέλος πληρώνεις τα 76,67 γιατί άργησες να πληρώσεις τα προηγούμενο μήνα και σου έβαλε τόκο 1,67. off topic. Πρόσεξε μην ξεφύγεις από τις πολλές αγορές και βρεθείς σε δύσκολη θέση κάποια στιγμή να αποπληρώσεις την κάρτα σου!! Μεγάλη προσοχή γιατί υπάρχουν και υπήρχαν τέτοιοι που φέσωσαν τις τράπεζες έτσι.
Luxx Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δεν εχω κανει καμια αγορα, περαν απο 2 πραγματα που ειχα αγορασει μαζι τον Οκτωβριο και τα ειχα βαλει σε δοσεις. Το ενα για 1 χρονο, και το αλλο για 2 χρονια. Κατι αλλο πρεπει να ειναι. Απλα τα νουμερα δεν ειναι λογικα σχετικα με το 1800. Η καρτα εχει οριο 2000. Αυτα που ειχα αγορασει εκαναν περιπου στα 1500 ευρω. Μεχρι τωρα εχω ξεπληρωσει τα 600-700 περιπου. Δε βγαινουν τα νουμερα.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δεν τα λες καλά, για να μάθεις περισσότερα πάρε τλφ την τράπεζα
Luxx Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Τι δε λεω καλα; Καποιος γνωστης να με βοηθησει; Βασικα αν θυμαμαι καλα, οταν ειχα παει την προηγουμενη εβδομαδα και ειχα ρωτησει τι ακριβως εγινε και ποιο ποσο πρεπει να πληρωσω, επειδη ειχα αργησει 3 ημερες, μου ειχε πει και ενα ποσο 120 κατι ψιλα, οπως ειναι αυτο το τρεχον υπολοιπο. Βασικα ουτε αυτη ειχα καταλαβει.. Παντως αλλη αγορα δεν εχω κανει.
atasos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 το πιστωτικο οριο εφοσον ηταν 2000 και τωρα ειναι 1800 εχει να κανει με το ποσο χρωστας αυτη τη στιγμη στην δοση του μηνα και οχι στο συνολο που χρεωθηκες.Ασχετα αν εσυ χρεωσες την καρτα με 1500 ευρω αγορα εφοσον ειναι με δοσεις αυτοι αφαιρουν απο το πιστωτικο οριο το ποσο της δοσης και οχι του συνολικου ποσου που εσυ χρεωσες.Για να το καταλαβεις καλυτερα αν εσυ εχεις οριο 2000 και κανεις αγορα 2000 ευρω αλλα με δοση 100 ευρω το μηνα το πιστωτικο οριο θα κατεβει στα 1900 ευρω κτλ.Εσυ οταν λες 75 ευρω δοση τι εννοεις?η ελαχιστη καταβολη?οι δοσεις που εβαλες ποσο ηταν ακριβως και οι δυο? 1
daeman Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Η καρτα σου εχει δυο ορια. 2000ευρω για εφαπαξ αγορες και 2000 ευρω για αγορες με δοσεις. Οταν μια δοση ειναι να πληρωθει αφαιρειται απο το οριο των δοσεων και παει στο εφαπαξ οριο, στο οποιο καλεισαι να πληρωσεις.
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δεν ισχυει αυτο, αν εχεις αγοράσει με δοσεις 1500 ευρω το πιστωτικό υπολυπο που εχεις για αγορές ειναι 500, αυτο που γίνετε ειναι ακριβώς το ανάποδο απο αυτο που λετε, δηλαδή κάθε φορα που πληρώνεις μια δοση πχ 100 ευρω το υπόλοιπο αγορών ανεβαίνει κατα 100 ευρω δηλαδή 600, την επόμενη φορα 700 κλπ
Luxx Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Η καθε δοση ειναι 75 ευρω, η ελαχιστη καταβολη ειναι 10 ευρω. Παντα πληρωνω την κανονικη δοση. Μονο το μηνα Μαιο αργησα 3 ημερες να πληρωσω και τωρα για τον Ιουνιου μου ηρθε 1,5 ευρω παραπανω. Απλα δε καταλαβαινω τι ειναι αυτα τα 120 ευρω που λεει στη winbank.. Δε ξερω αν υπηρχε και παλαιοτερα, καθως δεν ειχα winbank τοτε..
XronisR Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δεν ισχυει αυτο, αν εχεις αγοράσει με δοσεις 1500 ευρω το πιστωτικό υπολυπο που εχεις για αγορές ειναι 500, αυτο που γίνετε ειναι ακριβώς το ανάποδο απο αυτο που λετε, δηλαδή κάθε φορα που πληρώνεις μια δοση πχ 100 ευρω το υπόλοιπο αγορών ανεβαίνει κατα 100 ευρω δηλαδή 600, την επόμενη φορα 700 κλπ Αν θυμαμαι καλα δεν ανεβαινει το υπολοιπο αλλα σου δεσμευει τα 1500 μεχρι να τα εξοφλησεις,μεχρι την τελευταια δοση.
atasos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 ορισμενες καρτες εχουν αλλο πιστωτικο οριο για δοσεις και αλλο για εφαπαξ οπως ειπε και ο daeman πιο πριν.Οπως αλλαζει και το επιτοκιο αν βγαλεις λεφτα απο πιστωτικη,αν κανεις δοσεις,αν καθυστερησεις,τοκοι υπερημεριας κτλ,κτλ.Ειναι παγιδες ολα αυτα των τραπεζων για να χανεις την μπαλα καποια στιγμη δυστυχως.Στην πραγματικοτητα δηλαδη εσυ μπορει να χρεωθεις 5000 ευρω απο διαφορετικες αγορες,με δοσεις ομως,ασχετα αν το πιστωτικο οριο ειναι 2000.Αν το καταστημα που πηρες με δοσεις τα προιοντα,χρεωνει καθε μηνα μονο την δοση δηλαδη 75 ευρω στην τραπεζα τοτε η τραπεζα βλεπει οτι εσυ χρεωθηκες 75 και οχι 1500.αυτο γινεται στην αρχη δηλαδη οταν αγορασες,το καταστημα δεν ζητησε απο την τραπεζα 1500 εφαπαξ αλλα 1500x οσες δοσεις εβαλες δηλαδη 75 καθε μηνα.
siban Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Να πω και εγω την εμπειρια μου μιας που ειχα την ιδια απορια και πηρα στην τραπεζα πειραιως για να καταλαβω τι γινεται. Εγω εχω οριο 1000 ευρω και εχω κανει αγορες με δοσεις 850 ευρω αρα λογικα εχω υπολοιπο ακομα 150 ευρω. Ομως στο winbank μου βγαζει υπολοιπο 650 ευρω συν 500 δηλαδη.Παιρνω τηλεφωνο λοιπον και ρωταω γιατι ενω επρεπε να γραφει 150 λεει 650 να σημειωσω εδω οτι δεν εχω πληρωσει καποια δοση. Η απαντηση ηταν οτι η τραπεζα με βαση καποια κριτηρια που δεν γνωριζει η υπαλληλος μου δινει συν 500 για αγορες ακομα κατι το οποιο δεν ειναι στανταρ και μπορει να αλλαζει...Αυτο βεβαια μου ειπε οτι ειναι για ατοκες δοσεις σαν να εχω δλδ 1500 ευρω οριο.Εγω βεβαια δεν τους εμπιστευομαι γιατι δεν εχω κανενα χαρτι για οριο 1500 ευρω και δεν ξερω τι μπορει να μου ξημερωσει αν το υπερβω το 1000ρικο. Τωρα υπολοιπο τελευταιου λογαριασμου εμενα λεει 55 ευρω οπου γνωριζω οτι ειναι η δοση που ηρθε πρωτη απο την μια αγορα προιοντος που ειχα κανει.Τρεχον υπολοιπο λεει 135.Απο την δευτερη αγορα εχω δοση25 ευρω αρα απο τον δευτερο μηνα θα μου ερχονται και οι δυο συνολο 80.Αρα το τρεχον υπολοιπο ειναι η δοση του επομενου μηνα συν το υπολοιπο που εχεις απο πριν σε εμενα ειναι 80 συν 55 ισον 135.Αυτο που πληρωνεις ειναι το υπολοιπο τελευταιου λογαριασμου το αλλο ειναι για να εχεις εικονα το τι σου ερχεται αν δεν το πληρωσεις...
NikosKallithea Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Μηπως καποιο μαγαζι θε εχει στειλει ακομα το ποσον των δοσεων στην τραπεζα
panzertank Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Όταν αγοράζουμε κάτι με δόσεις το ποσό που δεσμεύεται στη κάρτα είναι το ποσό της δόσης και όχι όλο το ποσό της αγοράς.
margaritagr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Θα ήθελα να ρωτήσω κατι Μια πιστωτική έχει όριο 1000€. Στο alpha wallet φίλης που τα κοιτάμε εμφανίζεται «διαθέσιμο υπόλοιπο για αγορές εφάπαξ» 576,87€. Αυτο δε σημαίνει πως χρωστάει 1000-576,87 = 423,13€ ? Γιατί απο κάτω γραφει «τρέχον υπόλοιπο» 623,13€ (Οι λογαριασμοί εκδίδονται κάθε 28 του μήνα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα