doctorized Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Έχω μία σχετικά παλία μητρική, την Site: MSI 790FX-GD70 η οποία όταν ανοίγει ο υπολογιστής στην αρχή κάνει το κλασικό σύντομο μπιπ στο μικρό ηχειάκι που είναι συνδεδεμένο πάνω της. Τον τελευταίο καιρό παρατήρησα ότι 8 στις 10 φορές το μπιπ δεν είναι το παλιό κλασικό σύντομο που ακουγόταν αλλά είναι πιο παρατεταμένο, κρατάει περίπου 1 δευτερόλεπτο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Προφανώς κάτι δεν πάει καλά αλλά στην οθόνη δεν εμφανίζεται κάποιο μήνυμα που να με ενημερώνει. Δεν έχω κάνει κάποια αλλαγή τον τελευταίο καιρό ούτε στο υλικό ούτε σε BIOS κλπ. Κάποιες λιγοστές φορές όμως ακούγεται κανονικά το μπιπ σύντομα. Πώς μπορώ να βρω τι φταίει; Μήπως φταίει το γεγονός ότι έχω βάλει 3 μνήμες ΡΑΜ και παίζει κάποιο θέμα με τα dual channel κλπ;
tmaestros Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 φιλε μου λογικα κατι με την μνημη θα παιζει..αλα αφου δεν σου βγαζει καποιο σχετικο μνμα στην αρχη και λειτουργει το συστημα σου αψογα μην ασχολεισαι!
markoskerass Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Πρέπει να κοιτάξεις το manual της μητρικης σου τι σημαίνει το 1 long beep. Αλλά αφου συνεχίζει κανονικά δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. Δοκίμασε εδώ https://forum-en.msi.com/faq/article/bios-beep-codes ΥΓ: Μην ξεχνάς να κάνεις follow στα θέματα σου για να βλέπεις πότε γράφουμε τις απαντήσεις.
k_skidrow Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Καθε εταιρεια δινει διαφορετικη ερμηνεια στα "beep sound" της μητρικης. Τσεκαρε τι δινει η msi για το 1 long beep. Συνηθως ομως το συγκεκριμενο προβλημα που αντιμετωπιζεις ειναι memory error.
doctorized Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Πρέπει να κοιτάξεις το manual της μητρικης σου τι σημαίνει το 1 long beep. Αλλά αφου συνεχίζει κανονικά δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. Δοκίμασε εδώ https://forum-en.msi.com/faq/article/bios-beep-codes ΥΓ: Μην ξεχνάς να κάνεις follow στα θέματα σου για να βλέπεις πότε γράφουμε τις απαντήσεις. Τα βλέπω τα μηνύματα κι ας μην έχω κάνει follow. Σύμφωνα με τη λίστα, εγώ μάλλον εμπίπτω στην περίπτωση: *1beep - Refresh failure - (NO VIDEO) memory refresh failure (bad memory) αν φυσικά το *1beep εννοεί long beep.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα