OneTwo Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα σας. Έχω ένα μικρό θεματάκι. Είμαι κάτοικος Λονδίνου πλέον και θέλω να στείλω λεφτά πίσω Ελλάδα για 3 διαφορετικούς λόγους: 1. Θέλω να στείλω λεφτά στους γονείς μου. Υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης σε τράπεζα εδώ και να μεταφερθεί σε ελληνική; Για παράδειγμα μπορώ να δώσω λεφτά στην Lloyds και να τα πάρουν οι γονείς μου από Πειραιώς; Αν ναι, συμφέρει να το κάνω ή να προτιμήσω Western Union; Όποιος απαντήσει για το δεύτερο, μπορεί να μου πει και πως λειτουργεί η Western Union γιατί δε γνωρίζω τίποτα; 2. Αποπληρωμή φοιτητικού δανείου. Είχα πάρει φοιτητικό δάνειο όταν ήμουν φοιτητής το 2009, το οποίο ήταν άτοκο για 4 χρόνια. Όταν πήγα το 2013 να το αποπληρώσω, δε μ' εβρισκαν στ' αρχεία τους ότι χρωστάω λεφτά. Μία, δύο το πάλεψα, δεν βρήκα άκρη. Εφόσον δε με βρίσκουν, εγώ τι φταίω; Πριν μια εβδομάδα μου έστειλαν χαρτί στο σπίτι μου στην Θεσσαλονίκη ότι πρέπει να αποπληρώσω το δάνειο. Χωρίς καμία έξτρα πληροφορία. Υποθέτω ότι είναι αυτό, γιατί πέραν αυτού δεν είχα ποτέ μου κανένα άλλο πάρε δώσε με την συγκεκριμένη τράπεζα. Τους έστειλα και email και εννοείται πως πήρα αυτοματοποιημένο μήνυμα ότι πρέπει να περάσω από την τράπεζα τους, παρόλο που είμαι κάτοικος εξωτερικού. Οπότε πως να το αποπληρώσω; Κατάθεση που; Τι; 3. Αποπληρωμή στεγαστικού δανείου των γονέων. Θέλω να πληρώσω το δάνειο των γονιών μου γιατί αδυνατούν να το πληρώσουν και πλέον μπορώ να τους βοηθήσω. Πως όμως; Το δάνειο είναι από την Πειραιώς. Είναι ουσιαστικά παρόμοιο με την δεύτερη περίπτωση με την μόνη διαφορά είναι ότι υπάρχει Πειραιώς στο Λονδίνο και είναι και κοντά στη δουλειά μου. Αν πάω εκεί θα μπορώ να το πληρώσω απευθείας; Γνωρίζει κανείς τίποτα; Οποιαδήποτε βοήθεια είναι δεκτή και θεμιτή.
Unabomber Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 - Για Ελληνικη τραπεζα δεν γνωριζω, αλλα εγω οταν στελνω χρηματα ειτε απο την Lloyds, ειτε απο την HSBC σε αμερικανικες τραπεζες και το αντιθετο , το κανω μεσω e-banking.....
OneTwo Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Για Ελληνικη τραπεζα δεν γνωριζω, αλλα εγω οταν στελνω χρηματα ειτε απο την Lloyds, ειτε απο την HSBC σε αμερικανικες τραπεζες και το αντιθετο , το κανω μεσω e-banking..... Να κάνω δηλαδή ένα απλό "transfer" μέσω ebanking? Πόσο όμως θα πληρώσω έξτρα; Γιατί στην Lloyds στις οδηγίες δε γράφει για extra charging fee, παρά μόνο για την μετατροπή.
Unabomber Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Να κάνω δηλαδή ένα απλό "transfer" μέσω ebanking? Πόσο όμως θα πληρώσω έξτρα; Γιατί στην Lloyds στις οδηγίες δε γράφει για extra charging fee, παρά μόνο για την μετατροπή. Our transfer charges for sending an International Payment online are: £10 for payments less than £5,000 £17.50 for payments of £5,000 or more Απο το site τις Lloyds. http://www.lloydsbank.com/online-banking/benefits-online-banking/international-payments.asp
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα