Προς το περιεχόμενο

Excel ή Access

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να φτιάξω εναν πίνακα με δεδομένα.

Θέλω για παράδειγμα να φτιάξω 10 φύλλα στο excel στο 1ο φύλλο στο κελί Α1 θα έχω μέσα αριθμό και κείμενο, στο φύλο 2 στο κελί Α1 θα έχω αριθμό και κείμενο μέσα κλπ κλπ.

Στο τελευταίο φύλο θέλω να έχω όλα τα Α1 των φύλλων αλλά μόνο τα αριθμητικά οχι το κείμενο που θα έχω μέσα και να κάνω αλλαγές στο αριθμητικό και να ενημερώνει το αντίστοιχο κελί στο κάθε φύλλο.

Αυτό το κάνει το excel ή η Access ή κανένα απο τα δυο..  :fear:

Εαν γίνεται και στα δύο προτιμώ το excel που το γνωρίζω καλύτερα.

Δημοσ.

Γίνεται στο excel και πολύ εύκολα μάλιστα.

Θα κάνεις πρώτα το φύλλο με τα νούμερα, π.χ. το Φυλλο11 και μετά θα πας στο 1ο φύλλο και στο Α1 θα πατήσεις το πλήκτρο =

Μετά θα πας στο φύλλο 11 και θα πατήσεις στο Α1 και enter.

Μετά στο φύλλο 2 θα επαναλάβεις για το Α1 και στο φύλλο 11 θα πατήσεις στο Α2 και enter

και ούτω καθ εξής.

Αν δεν θέλεις να πηγαινοέρχεσαι στα φύλλα μπορείς να δώσεις απευθείας

=Φύλλο1!A1

και να αλλάζεις το Α1 σε Α2, Α3 κλπ ανάλογα με το φύλλο που βρίσκεσαι. Αν αλλάξεις το όνομα των φύλλων, εννοείται ότι θα πρέπει να το αλλάξεις και στον τύπο.

Δημοσ.

Αυτό που θέλω βασικά είναι οτι το κελί Α1 για παράδειγμα θα έχει μέσα αριθμό και κείμενο, θα έχει πχ. 233-κενο- μπλα μπλα μπλα μπλα..

εγω θελω μετα να μου φερνει μονο τον αριθμο 233 οχι το κειμενο, και εαν κανω αλλαγη στον αριθμο να κανει αλλαγη μονο στον αριθμο του κελιου με το κειμενο.

Δημοσ.

Για να κανεις την ζωη σου ευκολη καλυτερα βαλε στην πρωτη στηλη το νουμερο κ μετα το κειμενο.

Αυτό είναι το καλύτερο γιατί αλλιώς θα μπλέξεις με περίπλοκες φόρμουλες και ελέγχους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...