Gzr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα σε όλοι την παρέα εδώ. Όπως και ο τίτλος λέει είμαι μεταξύ αυτών των τριών ακουστικών, αν και ξεκίνησα για τα Logitech G230 αλλά μετά από καθυστέρηση του visionstudio αποφάσισα να ακυρώσω την παραγγελία και να παραγγείλω τα steelseries siberia V2 αλλά επειδή δεν ήθελα να κάνω λάθος αγορά (αν και όλα τα reviews λένε ότι τα siberia είναι καλά ακουστικά) σκέφτηκα να ζητήσω τη γνώμη από μερικά μέλη σε άλλο φόρουμ παρόμοιο με αυτό, μερικοί μπορεί και να καταλάβατε ποιο εννοώ η και να είδατε και το θέμα εκεί. Τα παιδεία εκεί (βασικά 2 από αυτούς απάντησαν μόνο) μου είπαν να μην αγοράσω ακουστικά από μάρκες όπως Logitech, SteelSeries, Razer κτλπ γιατί απλά όλες τους πουλάνε "gaming" ακουστικά και δίνουν ποιο πολύ έμφαση στην εμφάνιση και στο "ψεύτικο" μπάσο παρά στην ποιότητα του ήχου και στο "αληθινό" μπάσο. Τα ακουστικά που μου πρότειναν είναι τα Sennheiser PC 320 (αν θέλω gaming headset με μικρόφωνο) ( https://www.skroutz.gr/s/3647833/Sennheiser-PC-320.html) και τα Creative Aurvana Live! ( http://www.skroutz.gr/s/32124/Creative-Aurvana-Live.html ), προσωπικά τα Sennheiser PC 320 δεν με τρέλαναν τόσο για την εμφάνιση τους αλλά και επειδή τα μαξιλαράκια στα ακουστικά μου φαίνονται κάπως ποιο υφασμάτινα και φοβάμαι μην ζεσταίνονται τα αυτιά μου περισσότερο ειδικά το καλοκαίρι αλλά λένε ότι είναι αρκετά καλά. Τα CAL (Creative Aurvana Live!) μου άρεσαν περισσότερο και βλέπω πως είναι πολύ καλά ακουστικά (σύμφωνα με τα reviews πάντα) αλλά πρόσεξα στο skroutz τα Audio Technica ATH-M20X ( http://www.skroutz.gr/s/4513881/AudioTechnicaATHM20X.html) και τα Audio Tehcnica ATH-M30X ( http://www.skroutz.gr/s/4602093/Audio-Technica-ATH-M30x.html ), μου άρεσαν εμφανισιακά αλλά δεν ξέρω πόσο καλά είναι και αν είναι ισάξια με τα CAL, χειρότερα η καλύτερα, αν και δύσκολο το βλέπω να είναι καλύτερα με αυτά που μου είπαν/είδα (στη μουσική τουλάχιστον) αλλά επειδή δεν έχω καμία ιδέα απολύτως απο ακουστικά θα ήθελα αν δε σας είναι κόπος να με βοηθήσετε να διαλέξω. Μερικές πληροφορίες για το τι ακριβώς θέλω, τα ακουστικά θα τα έχω κυρίως για παιχνίδια αλλά δεν θέλω να υστερούν σε μουσική η ταινίες όπως γίνετε συνήθως με τα περισσότερα gaming headsets. Θέλω να υπάρχει ισορροπία σε αυτά τα τρία και να μην είναι καλά μόνο για μουσική η για ταινίες και να είναι χάλια η όχι τόσο καλά για παιχνίδια η και το αντίστροφο. Δεν με ενδιαφέρουν να έχει φωτάκια κτλπ οπότε και απλά να είναι από εμφάνιση δεν θα με πειράξει αρκεί να είναι πρακτικά. Τα CAL λένε ότι είναι πολύ καλά για μουσική αλλά δεν έχω βρει κάποιο συγκεκριμένο review που να λέει πως είναι στα παιχνίδια η στις ταινίες (όχι με τόσες λεπτομέρειες όσο για τη μουσική τουλάχιστον), τα δυο Audio Tehcnica μου άρεσαν εμφανισιακά περισσότερο και λένε ότι η κατασκευή τους είναι καλύτερα από τα CAL οπότε γιαυτό έχω και ένα δίλημμα, επίσης τα CAL τα βρίσκεις μόνο σε ένα μαγαζί στο skroutz που δεν έχει και τα καλύτερα σχόλια και στο e-shop που κοστίζει 80 ευρώ. Αν έχετε κάποια άλλα ακουστικά να μου προτείνετε τότε κάντε το ελεύθερα. Κάρτα ήχου έχω την on-board, για τώρα τουλάχιστον αν και λένε ότι δεν χρειάζεται να αγοράσω κάρτα ήχου αν ότι κάνω είναι απλά σε "ερασιτεχνικό" επίπεδο η αν απλά δεν θέλω να έχω όσο ποιο τέλειο ήχο γίνεται. Αν κάποιος απάντησή και βοηθήσει τότε τον ευχαριστώ προκαταβολικά.
ShadowSora94 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Για να πω την αλήθεια το διάβασα συνοπτικά, αλλά θα σου πρότεινα να έκανες την υπέρβαση 20 ευρώ για τα ATH-M40 που πολλοί λένε ότι είναι καλύτερα από τα m50 και κοστίζουν 100 ενώ τα m50 κοστίζουν 150. Επίσης μπορώ να σου προτείνω πολύ αξιοπρεπές sound card(dac) στα 4-5 ευρώ από κίνα μεριά http://www.ebay.com/itm/1PC-5V-USB-Powered-PCM2704-MINI-USB-Sound-Card-DAC-decoder-board-/221798349307?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item33a43639fb PCM2704 και κάνε search τις χαμηλότερες τιμές, είναι αρκετά καλύτερο από οποιαδήποτε onboard, μπορείς να διαβάσεις παραπάνω πράγματα εδώ http://www.head-fi.org/t/677895/ele-dac-support-and-appreciation-thread, όλα τα dacs σε αυτό το thread έχουν το ίδιο chip. Εγώ το έχω και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.
Gzr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Κάρτα ήχου δεν θέλω/χρειάζομαι ακόμα, ίσως αργότερα απλά για τώρα επειδή είμαι με ηχεία 5.1 και δεν πάει άλλο γιατί απλά ενοχλώ στο σπίτι. Μια σύνοψη από αυτά που είπα γιατί είναι και ένας ολόκληρος τείχος από λέξεις. Δεν ξέρω αν αξίζει να πάω στα CAL με 80 ευρώ από τα ATH-M30X που είναι στα 65 ευρώ, 70 με τα μεταφορικά λογικά. Δεν θέλω τα ακουστικά να υστερούν σε κάτι γιατί θα τα έχω για όλες τις χρήσεις όπως παιχνίδια, μουσική και ταινίες/σειρές απλά όλα αυτά σε ερασιτεχνικό επίπεδο και όχι τίποτα επαγγελματικό. Προσωπικά μου άρεσαν τα ATH-M30X λόγο εμφανίσεις αλλά και επειδή έχουν καλύτερη κατασκευή απλά δεν γνωρίζω αν θα ήταν καλύτερα να βάλω άλλα 10 ευρώ και να πάω στα CAL γιατί απλά η διαφορά είναι μεγάλη η επειδή θα είναι τέτοια που θα την καταλαβαίνεις. Τώρα για τα ΑΤΗ-Μ40 που μου λες, είναι λίγο ακριβά για εμένα τώρα και δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω 100 ευρώ για ακουστικά αυτή τη στιγμή αλλά αν νομίζεις ότι η διαφορά είναι αρκετή από το ATH-M30X τότε μπορεί να το σκεφτώ αλλά όπως είπα δεν τα θέλω για τίποτα επαγγελματικό, τα θέλω απλά για παιχνίδια, μουσική και ταινίες/σειρές.
ShadowSora94 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Κάρτα ήχου δεν θέλω/χρειάζομαι ακόμα, ίσως αργότερα απλά για τώρα επειδή είμαι με ηχεία 5.1 και δεν πάει άλλο γιατί απλά ενοχλώ στο σπίτι. Μια σύνοψη από αυτά που είπα γιατί είναι και ένας ολόκληρος τείχος από λέξεις. Δεν ξέρω αν αξίζει να πάω στα CAL με 80 ευρώ από τα ATH-M30X που είναι στα 65 ευρώ, 70 με τα μεταφορικά λογικά. Δεν θέλω τα ακουστικά να υστερούν σε κάτι γιατί θα τα έχω για όλες τις χρήσεις όπως παιχνίδια, μουσική και ταινίες/σειρές απλά όλα αυτά σε ερασιτεχνικό επίπεδο και όχι τίποτα επαγγελματικό. Προσωπικά μου άρεσαν τα ATH-M30X λόγο εμφανίσεις αλλά και επειδή έχουν καλύτερη κατασκευή απλά δεν γνωρίζω αν θα ήταν καλύτερα να βάλω άλλα 10 ευρώ και να πάω στα CAL γιατί απλά η διαφορά είναι μεγάλη η επειδή θα είναι τέτοια που θα την καταλαβαίνεις. Τώρα για τα ΑΤΗ-Μ40 που μου λες, είναι λίγο ακριβά για εμένα τώρα και δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω 100 ευρώ για ακουστικά αυτή τη στιγμή αλλά αν νομίζεις ότι η διαφορά είναι αρκετή από το ATH-M30X τότε μπορεί να το σκεφτώ αλλά όπως είπα δεν τα θέλω για τίποτα επαγγελματικό, τα θέλω απλά για παιχνίδια, μουσική και ταινίες/σειρές. Χμμμ θα σου προτείνω τα m30x τότε, οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων της audiotechnica στην σειρά Μχχ είναι μικρές, σίγουρα δεν θα απογοητευτείς. Εγώ σίγουρα θα τα προτιμούσα καλύτερα από τα cal.
Gzr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Τελικά παρήγγειλα τα ΑΤΗ-Μ30Χ, 65 ευρώ θα μου βγουν ενώ τα CAL κοστίζουν 80 από e-shop γιατί δυστυχώς μόνο ένα σκρουτζομάγαζο το έχει και αυτό δεν έχει τα καλύτερα reviews. Ελπίζω να μην το μετανιώσω αν και δύσκολο μετά από όλα τα review και βίντεο που είδα. 1
ShadowSora94 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Ωραίος! Δεν νομίζω να το μετανιώσεις, ίσα ίσα νομίζω και ελπίζω ότι θα εκπλαγείς ευχάριστα. Πες μας αν σου άρεσαν μόλις τα παραλάβεις
Gzr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Τα πήρα μόλις τώρα τα ακουστικά, η διαφορά απλά είναι μεγάλη φυσικά με τα 5.1 που είχα γιατί απλά τώρα ακούω ποιο καθαρά και ποιο δυνατά χωρίς να κουφαίνονται όλοι στο σπίτι. Το μπάσο είναι δυνατό και καθαρό αλλά όχι πολύ δυνατό ώστε να κουφαίνεσαι, είναι όσο πρέπει. Η ηχομόνωση είναι αρκετά καλή θα έλεγα αλλά εδώ που μένω δεν έχω και πολλούς εξωτερικούς ήχους να με ενοχλούν οπότε και να μην είχε τόσο καλή ηχομόνωση πάλι για εμένα μία χαρά θα ήταν και φυσικά τα ακουστικά είναι ελαφριά και ούτε που καταλαβαίνω πως τα φοράω, φυσικά είναι λίγο σφιχτά ακόμα αλλά λογικά θα ανοίξουν με το καιρό αλλά και να μην ανοίξουν δεν είναι τόσο σφιχτά ώστε να σε ενοχλούν. Ακόμα δεν έκανα το burn-in/break-in που λένε αλλά και που είδα στην σελίδα της Audio Technica λένε ότι δεν χρειάζεται γιατί απλά με το καιρό θα γίνει και αυτό. 1
ShadowSora94 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Ωραίος, το burn in είναι placebo κυρίως, οτι διάφορα δεις θα γίνει μέσα στην μια ώρα χρήσης, δεν θέλει παραπάνω. Εγώ ήμουν "φαν" του burn in παλιότερα αλλά τελικά πείστηκα οτι η διάφορα είναι ελάχιστη και αν υπάρξει(ανάλογα τα headphones/iems) οπότε απλά τα χρησιμοποιώ out of the box. Καλοριζικα.
Gzr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Ευχαριστώ. Το ίδιο πιστεύω και εγώ πάντως για το burn-in, είναι αναλόγως τα ακουστικά και το άτομο, άλλοι πιστεύουν ότι κάνει δουλεία άλλη πάλι όχι. Πάντως ακόμα δεν μπορώ να συνηθίσω την όλη φάση με τα ακουστικά γιατί ποτέ δεν είχα και μου φαίνεται λίγο παράξενο μερικές φορές
ShadowSora94 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Μια συνήθεια είναι, βέβαια τώρα καλοκαίρι χωρίς AC ίσως σε παιδέψουν λίγο, οι ανεμιστήρες δεν είναι και τόσο effective imo. Αν έχεις AC βέβαια είσαι μια χαρά, εγώ προσωπικά είμαι με iems το καλοκαίρι και τον χειμώνα με headphones.
Gzr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Όντως, μετά από μερικές ώρες αρχίζει και ιδρώνει το αυτί και φαγουρίζεται, αλλά εντάξει δεν είναι κάτι το τόσο ενοχλητικό, απλά τα βγάζεις για λίγα λεπτά, κάνεις ένα διάλειμμα και συνεχίζεις αν θες
SPANK Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2015 Εγώ πάντως ενα headset steelseries που έχω αν και παλιό μοντέλο εχουν βγεί πολύ καλα τοσο σε ποιότητα ήχου οσο και σε ποιότητα κατασκευής , δεν έχουν δηλαδή ξεφτίσει / χαλάσει καπου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα