Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας θα ήθελα την γνώμη σας. Ειμαι σε ΤΕΙ πληροφορικής και του χρόνου (διανύοντας το 3 έτος των σπουδών μου) θα πρέπει να επιλέξω κατεύθυνση. Μετα το σχεδιο αθηνα στην σχολή μου (τει καστοριας) πλέων  υπάρχουν 3 κατευθύνσεις . 

1) Μηχανικών δικτύων

2) Μηχανικών λογισμικού 

3)Μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών

Αποκλείω την κατεύθυνση δικτύων και είμαι αναμεσα σε λογισμικού και ηλεκτρονικών υπολογιστώ!

Περιμένω τις απαντήσεις σας και τις γνώμες σας. Περιμένω και φοιτητές/αποφοίτους πληροφορικής να μου πουν την γνώμη τους.. Ευχαριστώ πολυ!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Ειδικά Θέματα Προγραμματισμού

Προηγμένες Αρχιτεκτονικές

Συστήματα Αναμονής

Μηχανικων λογισμικου 

Οπτικός Προγραμματισμός

Τεχνητή Νοημοσύνη- Λογικός Προγραμματισμός

Προχωρημένα Θέματα Βάσεων Δεδομένων

Υπολογισιμότητα και Πολυπλοκότητα

Μηχανικων ηλεκτρονικων υπολογιστων 

Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων με VHDL

Υπολογιστικά Νέφη

Μικροεπεξεργαστές – Μικροελεγκτές 2

Σχεδιασμός ενσωματωμένων συστημάτων VLSI

Δημοσ.

Η μια κατευθηνση ειναι hardware (Η/Υ) ενώ η αλλη software διαλεγεις τι σου αρεσει πιο πολυ. Δουλεια στην Ελλαδα εχει πιο πολυ πανω στο software.

Δημοσ.

Η μια κατευθηνση ειναι hardware (Η/Υ) ενώ η αλλη software διαλεγεις τι σου αρεσει πιο πολυ. Δουλεια στην Ελλαδα εχει πιο πολυ πανω στο software.

απο  hardware (Η/Υ)  φιλε δεν κινητέ τίποτα ? 

Η αληθεια ειναι οτι ο προγραμματισμος μου αρέσει ποιο πολύ αλλα μου φαίνονται κάπως παλούκια τα μαθήματα :/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυσκολα τα πραγματα στο hardware στην Ελλαδα , κι οι 2 κατευθυνσεις εχουν τις δυσκολιες τους. πχ το μαθημα της VHDL ειναι προγραμματισμος στην ουσια (ειναι γλωσσα περιγραφης υλικου με την οποια γραφεις κωδικα ο οποιος μεταφράζεται σε κυκλωμα μεσα σε καποιο fpga) ο οποιος εχει καποιες αυξημενες δυσκολίες διοτι περιγραφεις υλικο κι θα πρεπει ανα πασα στιγμη να ξερεις τι περιγράφεις οτι τωρα πχ περιγραφεις ενα flip flop , εναν adder , εναν πολλαπλασιαστη κλπ. Το μαθημα με τα VLSI σχεδιαζεις αναλογικα ή ψηφιακα κυκλώματα σε επιπεδο trasistor οποτε στη μεν περιπτωση των αναλογικων αρχιζεις κι περνεις ρευματα, kirchhoff κλπ για να αναλυσεις το κυκλωμα στη μεν περιπτωση των ψηφιακων τοποθετεις τα pmos και τα nmos σε σωστη συνδεσμολογια για να υλοποιηθουν οι συναρτήσεις που θες. Το αλλο μαθημα των μικροελεγκτων ασχολησε με την αναλυση της αρχιτεκτονικης των μικροελεγκτων κι μετα ισως να τον προγραμματισετε σε C ή assembly οποτε κι αυτο σχετικο με προγραματισμο ειναι. Cloud δεν γνωριζω τι θα εχει σαν υλη πανω κατω.

Απο τη software καστευθηνση πιο δυσκολο ισως ειναι η πολυπλοκοτητα διοτι εκει θα παιζουν αρκετα μαθηματικα.Κατα τα υπολοιπα πανω κατω κι στις 2 κατευθυνσεις θα αντιμετωπισεις καποιες δυσκολιες (οι οποιες σε προπτυχιακο επιπεδο δεν θα ειναι κι δα τοσο μεγαλες) οποτε διαλεξε τι σε τραβαει πιο πολυ.

Επεξ/σία από Asmodeus21
Δημοσ.

Δυσκολα τα πραγματα στο hardware στην Ελλαδα , κι οι 2 κατευθυνσεις εχουν τις δυσκολιες τους. πχ το μαθημα της VHDL ειναι προγραμματισμος στην ουσια (ειναι γλωσσα περιγραφης υλικου με την οποια γραφεις κωδικα ο οποιος μεταφράζεται σε κυκλωμα μεσα σε καποιο fpga) ο οποιος εχει καποιες αυξημενες δυσκολίες διοτι περιγραφεις υλικο κι θα πρεπει ανα πασα στιγμη να ξερεις τι περιγράφεις οτι τωρα πχ περιγραφεις ενα flip flop , εναν adder , εναν πολλαπλασιαστη κλπ. Το μαθημα με τα VLSI σχεδιαζεις αναλογικα ή ψηφιακα κυκλώματα σε επιπεδο trasistor οποτε στη μεν περιπτωση των αναλογικων αρχιζεις κι περνεις ρευματα, kirchhoff κλπ για να αναλυσεις το κυκλωμα στη μεν περιπτωση των ψηφιακων τοποθετεις τα pmos και τα nmos σε σωστη συνδεσμολογια για να υλοποιηθουν οι συναρτήσεις που θες. Το αλλο μαθημα των μικροελεγκτων ασχολησε με την αναλυση της αρχιτεκτονικης των μικροελεγκτων κι μετα ισως να τον προγραμματισετε σε C ή assembly οποτε κι αυτο σχετικο με προγραματισμο ειναι. Cloud δεν γνωριζω τι θα εχει σαν υλη πανω κατω.

Απο τη software καστευθηνση πιο δυσκολο ισως ειναι η πολυπλοκοτητα διοτι εκει θα παιζουν αρκετα μαθηματικα.Κατα τα υπολοιπα πανω κατω κι στις 2 κατευθυνσεις θα αντιμετωπισεις καποιες δυσκολιες (οι οποιες σε προπτυχιακο επιπεδο δεν θα ειναι κι δα τοσο μεγαλες) οποτε διαλεξε τι σε τραβαει πιο πολυ.

Να εισαι καλα καλα φιλε ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...