Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο το θεμα με απασχολει καιρο τωρα... Τι να κανω τωρα που τελειωσα με την σχολη?

Πηρα ενα πτυχιο με βαθμο 6.9, με καλους βαθμους σε λογιστικα μαθηματα και χαμηλους σε θεωρητκα!

Εχω αρχισει και κανω μαθηματα για ELTS, για να το εχω σε περιπτωση που αποφασισω του χρονου να βγω για μεταπτυχιακο.. 

Γενικα μου αρεσει το αντικειμενο αλλα το να κατσω να δουλευω 10 ωρες την ημερα (αμα ειμαι τυχερος και βρω) σε ενα γραφειο στην Αθηνα για να βγαζω 550 ευρω τον μηνα, χωρις να πληρωνομαι τις υπερωριες ΔΕΝ θελω να το κανω...

Οποτε εχω την επιλογη του μεταπτυχιακου. Θελω κατι που να αφορα λογιστικη.. οχι οικονομολογιοπαπαρολογιες. Θελω να το δοκιμασω εξω (για να εχω εμπειριες σπουδες σε μια παγκοσμια διαλεκτο)..

Θα θελα να ακουσω και τις αποψεις σας

Να προσθεσω οτι σαν επιλογη υπαρχει και το να γυρισω στα Γιαννενα που μεγαλωσα, αλλα προτιμω να γυρισω εκει οταν θα εχω εμπειριες και να κανω κατι καλο δικο μου.. οποτε οχι για τωρα

Επισης ολα αυτα θα γινουν μετα το στρατο.. δηλαδη του χρονου

Δημοσ.

Γενικα μου αρεσει το αντικειμενο αλλα το να κατσω να δουλευω 10 ωρες την ημερα (αμα ειμαι τυχερος και βρω) σε ενα γραφειο στην Αθηνα για να βγαζω 550 ευρω τον μηνα, χωρις να πληρωνομαι τις υπερωριες ΔΕΝ θελω να το κανω...

Οποτε εχω την επιλογη του μεταπτυχιακου. Θελω κατι που να αφορα λογιστικη.. οχι οικονομολογιοπαπαρολογιες. Θελω να το δοκιμασω εξω (για να εχω εμπειριες σπουδες σε μια παγκοσμια διαλεκτο)..

550 καλά θα είναι.

Αλλά για να καταλάβω, εσύ σαν τί θα ήθελες να κάνεις τώρα που μόλις αποφοίτησες;

Δημοσ.

550 καλά θα είναι.

Αλλά για να καταλάβω, εσύ σαν τί θα ήθελες να κάνεις τώρα που μόλις αποφοίτησες;

550 ειναι ο κατωτατος σαν πτυχιουχος νομιζω...

Μεταπτυχιακο κυριως... εξωτερικο, αλλα δεν ξερω ποια μεταπτυχιακα θεωρουνται καλα πανω στην λογιστικη..

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κατώτατος μισθός για πτυχιούχο, είτε δημοτικό είτε διδακτορικό έχεις τα ίδια παίρνεις

Και ο μισθός δεν είναι 550, είναι 586 μικτά για άνω των 25 και 510 για κάτω των 25

Ρίξε μια ματιά να τα ξέρεις αυτά αν δουλέψεις λογιστής

υπερωρίες δε θα πληρωθείς μάλλον πουθενά..

• Like 2
Δημοσ.

Δεν υπάρχει κατώτατος μισθός για πτυχιούχο, είτε δημοτικό είτε διδακτορικό έχεις τα ίδια παίρνεις

Και ο μισθός δεν είναι 550, είναι 586 μικτά για άνω των 25 και 510 για κάτω των 25

Ρίξε μια ματιά να τα ξέρεις αυτά αν δουλέψεις λογιστής

υπερωρίες δε θα πληρωθείς μάλλον πουθενά..

κανεις λαθος...μισθος ανειδικευτου εργατη παει οπως τα λες.

απο την στιγμη που παρεις πτυχιο δεν θεωρεισαι ανειδικευτος αρα πας στα 586. Θεωρεισαι υπαλληλος.

Δημοσ.

απο την στιγμη που παρεις πτυχιο δεν θεωρεισαι ανειδικευτος αρα πας στα 586. Θεωρεισαι υπαλληλος.

αχ αθωο αγορι τι αποτομη προσγειωση εχεις να κανεις...

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτά υπάρχουν δύο τινά..

1) έχεις δίκιο και τόσο καιρό κάνω μαλακιες στις μισθοδοσιες μου και όπου να ναι θα μου τη πέσει το ΙΚΑ

2) έχεις άδικο και μάλλον πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις τα βασικά των εργατικών. Επίσης δε μίλησα για εργάτη μίλησα για υπάλληλο, ο εργάτης πάει με ημερομίσθιο.

Στη γενική συλλογική σύμβαση που είναι η συνηθισμένη περίπτωση τα μόνα που σου ανεβάζουν το μισθό είναι το αν είσαι παντρεμένος οι 3ετιες προϋπηρεσίας (που έχουν παγώσει κι αυτές) και το αν είσαι πάνω ή κάτω από 25

Ακόμα και αν δεν ασχοληθείς με το κομμάτι της μισθοδοσίας αποκλειστικά (που είναι κάτι που μπορεί να κάνεις αν δουλέψεις σε αυτή τη δουλειά και έχει ενδιαφέρον), καλό είναι σε ένα λογιστήριο να έχεις άποψη τι γίνεται με αυτά, γιατί όταν θα αναλάβεις μια επιχείρηση ακόμα και στο κομμάτι των βιβλίων θα πρέπει να ξέρεις τι γίνεται με τη μισθοδοσία και να είσαι σε συνεννόηση με αυτόν που τη βγάζει ακόμα και για να περνάς τα λογιστικά άρθρα, να ξέρεις τι σου δίνει ο άλλος και τι να του ζητάς

Αυτή είναι δουλειά που κατά 90% μαθαίνεται στη πράξη η ακαδημαϊκή γνώση είναι σχεδόν αδιάφορη, εμπειρία θέλουν, οπότε κοίταξε να πας κάπου να μάθεις και άσε τις υπερωριες.

Αν κάνεις καμιά μαλακία και καίγεται ο κωλος σου το τελευταίο που θα σε νοιάζει είναι το πόσο παραπάνω θα δουλέψεις.

Δεν είναι φάση είμαι υπάλληλος στο γραφειακι μου, με πρήζει μόνο ο κακός προϊστάμενος μου, παω σπίτι μου και τελειώνουν οι έννοιες μου.

Είναι κωλοδουλεια, ειδικά σε ένα γραφείο που θα πρέπει να κρατας χαρούμενα ίσως και 10αδες άτομα ταυτόχρονα που θα σου πρηζουν τα συκώτια και να τρέχεις οπουδήποτε για το οτιδήποτε και φυσικά θα κακοπληρώνεσαι για καιρό μέχρι να μπορέσεις με τον α ή β τρόπο να βγάλεις καλά λεφτά, αν τα βγάλεις.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτά υπάρχουν δύο τινά..

1) έχεις δίκιο και τόσο καιρό κάνω μαλακιες στις μισθοδοσιες μου και όπου να ναι θα μου τη πέσει το ΙΚΑ

2) έχεις άδικο και μάλλον πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις τα βασικά των εργατικών. Επίσης δε μίλησα για εργάτη μίλησα για υπάλληλο, ο εργάτης πάει με ημερομίσθιο.

Στη γενική συλλογική σύμβαση που είναι η συνηθισμένη περίπτωση τα μόνα που σου ανεβάζουν το μισθό είναι το αν είσαι παντρεμένος οι 3ετιες προϋπηρεσίας (που έχουν παγώσει κι αυτές) και το αν είσαι πάνω ή κάτω από 25

Ακόμα και αν δεν ασχοληθείς με το κομμάτι της μισθοδοσίας αποκλειστικά (που είναι κάτι που μπορεί να κάνεις αν δουλέψεις σε αυτή τη δουλειά και έχει ενδιαφέρον), καλό είναι σε ένα λογιστήριο να έχεις άποψη τι γίνεται με αυτά, γιατί όταν θα αναλάβεις μια επιχείρηση ακόμα και στο κομμάτι των βιβλίων θα πρέπει να ξέρεις τι γίνεται με τη μισθοδοσία και να είσαι σε συνεννόηση με αυτόν που τη βγάζει ακόμα και για να περνάς τα λογιστικά άρθρα, να ξέρεις τι σου δίνει ο άλλος και τι να του ζητάς

Αυτή είναι δουλειά που κατά 90% μαθαίνεται στη πράξη η ακαδημαϊκή γνώση είναι σχεδόν αδιάφορη, εμπειρία θέλουν, οπότε κοίταξε να πας κάπου να μάθεις και άσε τις υπερωριες.

Αν κάνεις καμιά μαλακία και καίγεται ο κωλος σου το τελευταίο που θα σε νοιάζει είναι το πόσο παραπάνω θα δουλέψεις.

Δεν είναι φάση είμαι υπάλληλος στο γραφειακι μου, με πρήζει μόνο ο κακός προϊστάμενος μου, παω σπίτι μου και τελειώνουν οι έννοιες μου.

Είναι κωλοδουλεια, ειδικά σε ένα γραφείο που θα πρέπει να κρατας χαρούμενα ίσως και 10αδες άτομα ταυτόχρονα που θα σου πρηζουν τα συκώτια και να τρέχεις οπουδήποτε για το οτιδήποτε και φυσικά θα κακοπληρώνεσαι για καιρό μέχρι να μπορέσεις με τον α ή β τρόπο να βγάλεις καλά λεφτά, αν τα βγάλεις.

1) θα μαθω αυριο τι παιζει στην μισθοδοσια... παντως στο μερος που εκανα την πρακτικη μου και πηρα 6μηνη αναβολη σαν εκπαιδευομενος, μισθος αμα ειχα πτυχιο θα ηταν σαν του 25αρι..

2) η θεση μου ειναι λογιστης.. Δεν ετυχε να κανω κατι μισθοδοσιας εκει, ΟΥΤΕ στην σχολη ειχαμε μαθημα για μισθοδοσια! Και να ειχαμε, εχει αλλαξει σιγουρα απο τοτε... γιατι λιγο που το εψαξα στο ιντερνετ παλιοτερα ειδα υπηρχαν επιδοματα πτυχιου.

Το να παω καπου να μαθω? Δηλαδη τι? να παω να κανω τον μ!@!κα για 450 ευρω? Να δουλευω 10+ ωρες και στο τελος να μην μπορω να με συντηρησω χωρις οικονομικη βοηθεια απο αλλου? Αμα προτεινεις αυτο, οχι ευχαριστω..

Δημοσ.

Όχι φυσικά, τί 450 ευρώ; Θα πρέπει να μπεις τουλάχιστον Διευθυντής Οικονομικών σε μεγαλοεταιρία, κοτζαμ πτυχίο πήρες.

Δημοσ.

Το να παω καπου να μαθω? Δηλαδη τι? να παω να κανω τον μ!@!κα για 450 ευρω? Να δουλευω 10+ ωρες και στο τελος να μην μπορω να με συντηρησω χωρις οικονομικη βοηθεια απο αλλου? Αμα προτεινεις αυτο, οχι ευχαριστω..

μακάρι να βρεις θέση με 1500 πρώτο μισθό και να μη δουλεύεις λεπτό πάνω από το 8ωρο σου κιόλας, κάποιοι είναι τυχεροί άλλωστε, έχουν γίνει και αυτά ακόμα και στις μέρες μας

το θέμα είναι ότι άτομα που ξέρουν όσα ίσως να μη μάθεις ποτέ (και δεν αναφέρομαι σε μένα) και είναι ήδη έτοιμοι να βγάλουν άπειρη δουλειά χωρίς να χρειαστεί να τους πάρουν από το χεράκι να τους δείχνουν τα βασικά, παίρνουν 7-8 κατοστάρικα και νιώθουν και τυχεροί που έχουν δουλειά κιόλας.

αν θες ποτέ να μπορείς να σταθείς στη δουλειά και να διεκδικείς πράγματα θα πρέπει να ξεκινήσεις από τα πολύ χαμηλά και πάνω από όλα να έχεις μια διαφορετική νοοτροπία για τα πράγματα

το ότι έχεις ένα πτυχίο είναι σημαντικό και μπράβο σου, αλλά σύντομα ακόμα κι εσύ θα το βάλεις πίσω σου και δε θα έχει σημασία τι χαρτιά έχεις, αλλά τι ξέρεις να κάνεις, εκτός αν σκοπεύεις να γίνεις δημόσιος υπάλληλος 

, ΟΥΤΕ στην σχολη ειχαμε μαθημα για μισθοδοσια 

σου λέω άσε τη σχολή.. η σχολή είναι απλά για να αποκτήσεις έναν ευρύτερο τρόπο σκέψης και για να μην είσαι σκέτος απόφοιτος λυκείου που στις μέρες μας πρακτικά σου κλείνει την οποιαδήποτε πόρτα για να κάνεις δουλειά γραφείου και στη τελική για να έχεις και κάποια επαγγελματικά δικαιώματα που δε θα είχες διαφορετικά.

το τι μπορεί να κάνεις στη πράξη μπορεί να μη το φαντάζεσαι καν ακόμα και όσο πιο πολλά κάνεις τόσο το καλύτερο για σένα. θα πρέπει να είσαι πρόθυμος να χώνεσαι παντού και να μαθαίνεις και το πιο φαινομενικά ανούσιο πράγμα.

αν μένεις στα ίδια και περιορίζεσαι τότε κάνεις κακό στον εαυτό σου, αν είσαι σε μια δουλειά και βαλτώνεις σήκω και φύγε και πήγαινε αλλού ανεξαρτήτως χρημάτων (στα πλαίσια του λογικού), τα πρώτα χρόνια ειδικά τα χρήματα που θα παίρνεις θα είναι γελοία και επειδή κυκλοφορούν και διάφορα φρούτα στο χώρο και οι συνθήκες που θα δουλεύεις ενδέχεται να είναι τραγικές, αλλά κάπως θα πρέπει να αποκτήσεις εμπειρία για να χτυπήσεις πόρτα και να πάρεις δουλειές με τα @@ σου.

εκτός αν έχεις ήδη βύσμα, στρωμένη δουλειά ή όπως ήδη ανέφερα πας καρφωτός για δημόσιος υπάλληλος

Δημοσ.

1) ...παντως στο μερος που εκανα την πρακτικη μου και πηρα 6μηνη αναβολη σαν εκπαιδευομενος, μισθος αμα ειχα πτυχιο θα ηταν σαν του 25αρι..

οκ λαθος πληροφοριες απο λαθος ατομα θα ηταν... οντως δεν υπαρχει "επιδομα πτυχιου"

Όχι φυσικά, τί 450 ευρώ; Θα πρέπει να μπεις τουλάχιστον Διευθυντής Οικονομικών σε μεγαλοεταιρία, κοτζαμ πτυχίο πήρες.

δηλαδη εκανα τον μακακα 4 χρονια που εκατσα και σπουδασα? Εσυ να φανταστω την βγαζεις στην λαντζα

μακάρι να βρεις θέση με 1500 πρώτο μισθό και να μη δουλεύεις λεπτό πάνω από το 8ωρο σου κιόλας, κάποιοι είναι τυχεροί άλλωστε, έχουν γίνει και αυτά ακόμα και στις μέρες μας

το θέμα είναι ότι άτομα που ξέρουν όσα ίσως να μη μάθεις ποτέ (και δεν αναφέρομαι σε μένα) και είναι ήδη έτοιμοι να βγάλουν άπειρη δουλειά χωρίς να χρειαστεί να τους πάρουν από το χεράκι να τους δείχνουν τα βασικά, παίρνουν 7-8 κατοστάρικα και νιώθουν και τυχεροί που έχουν δουλειά κιόλας.

Δεν ειπα οτι περιμενω να βρω πρωτη δουλεια με 1500 ουτε με 1000 ουτε με 800... και ξερω απο πολλους του κλαδου μας τι δουλεια εχει, τι συμπεριφορα δεχονται και τι μισθους παιρνουν... Αυτος ακριβως ειναι ο λογος που θελω να το αποφυγω αυτο το σταδιο! Ευτυχως εχω την οικονομικη δυνατοτητα να το ψαξω καπου για μεταπτυχιακο εξω και αυτο ειναι που ρωτησα κυριως, αν ξερει καποιος κατι καλο πανω σε αυτο... Ας πουμε στην Δανια, αμα τελειωσεις το μεταπτυχιακο σου και στον επομενο ενα χρονο δεν βρεις δουλεια σε πληρωνουν αυτοι ενα 1000αρικο για καποιους μηνες. Δεν θα κατσω εγω Ελλαδα για να δουλεψω στο γραφειο καποιου, που ναι μεν θα του βγαζω δουλεια 1000+ ευρω και θα πληρωνομαι 450.. Το θεωρω ντροπη, που μας εφτασαν στο σημειο να λεμε και ευχαριστω για να ζησεις με ... 5-7 ευρω την μερα  (αν αφαιρεσεις τηλεφωνα, δεη, νερο και αλλα ειδη πρωτη αναγκης)

Ακομα ενα θετικο πραγμα εχει μεινει απο την Ε.Ε. για μας τους νεους, το να κανουμε μεταπτυχιακα σε αλλες χωρες με προνομιακες τιμες και ειναι κριμα να αφησω την ευκαιρια να φυγει ... Αν θα ειμαστε ακομα του χρονου στην Ε.Ε.

Δημοσ.

δηλαδη εκανα τον μακακα 4 χρονια που εκατσα και σπουδασα? Εσυ να φανταστω την βγαζεις στην λαντζα

τει λογιστικής τελείωσες, μη τρελένεσαι.

Δημοσ.

τει λογιστικής τελείωσες, μη τρελένεσαι.

Θες να πεις οτι απο ΑΕΙ βγαινεις καλυτερος λογιστης...? Μαλλον τοτε δν ξερεις τιποτα πανω στο θεμα.

Δεν το τελειωσα οπως το τελειωνουν πολλοι.. με αντιγραφες και χωρις να εχω μαθει τιποτα.

Στο συγκεκριμενο ΤΕΙ Πειραια, αμα ασχοληθεις με την σχολη σου και απο τη στιγμη που δουλευεις σε προγραμματα (σε αντιθεση με πολλα ΑΕΙ) βγαινεις εξω και γνωριζεις πραγματα... Οπως γινεται στην θεση που ειμαι τωρα! Το προγραμμα που δουλευω μπορει να μην ειναι ιδιο, αλλα πανω κατω το ιδιο δουλευουν. Εκει που παιδια απο ΑΕΙ (ή ΤΕΙ που δν εχουν ασχοληθει) θελουν 2 μηνες τουλαχιστον να το κατανοησουν εγω σε μια βδομαδα το δουλευα ανετα

Δημοσ.

Θες να πεις οτι απο ΑΕΙ βγαινεις καλυτερος λογιστης...? Μαλλον τοτε δν ξερεις τιποτα πανω στο θεμα.

Δεν το τελειωσα οπως το τελειωνουν πολλοι.. με αντιγραφες και χωρις να εχω μαθει τιποτα.

Στο συγκεκριμενο ΤΕΙ Πειραια, αμα ασχοληθεις με την σχολη σου και απο τη στιγμη που δουλευεις σε προγραμματα (σε αντιθεση με πολλα ΑΕΙ) βγαινεις εξω και γνωριζεις πραγματα... Οπως γινεται στην θεση που ειμαι τωρα! Το προγραμμα που δουλευω μπορει να μην ειναι ιδιο, αλλα πανω κατω το ιδιο δουλευουν. Εκει που παιδια απο ΑΕΙ (ή ΤΕΙ που δν εχουν ασχοληθει) θελουν 2 μηνες τουλαχιστον να το κατανοησουν εγω σε μια βδομαδα το δουλευα ανετα

Όχι δε θέλω να πω αυτό και πιστεψε κάτι ξέρω επι του θέματος. μπράβο σου που τελείωσες μια σχολή (όπως και εκατοντάδες άλλοι, μη πω χιλιάδες) αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα.

• Like 2
Δημοσ.

Και από ΑΕΙ και από ΤΕΙ @@ έτοιμος βγαίνεις μιας και το έχω συζητήσει με αρκετό κόσμο (εγώ είμαι οικονομολόγος με την ευρύτερη έννοια από ΑΕΙ και το master μου αφορά τελείως άλλα πράγματα, απλά οι συγκυρίες με έφεραν σε αυτή τη δουλειά και εκεί συνεχιζω γιατί εκεί χτιζω εμπειρία), το να χειρίζεσαι αποτελεσματικά ένα πρόγραμμα είναι μια βδομάδα υπόθεση αν σου κόβει και από τη στιγμή που μαθαίνεις ένα, μπορείς να δουλέψεις κάποιο άλλο σε κάποια άλλη δουλειά σχεδόν άμεσα

Αλλά το θέμα δεν είναι να κάνεις εγγραφές, αυτό μπορείς να μάθεις να το κάνει και ένας απόφοιτος γυμνασίου ακόμα και αν δε ξέρει υπολογιστές αν του εξηγήσεις επιφανειακά 10 πράγματα.

Το θέμα είναι να ξέρεις να κάνεις και ένα σωρό άλλα πράγματα που τα μαθαίνεις κυρίως εμπειρικά και ανάλογα τη περίσταση διαφέρει και ο τρόπος που τα κάνεις.

Και από ένα σημείο και μετά πρέπει να μπορείς να έχεις και άποψη του τι κάνεις και από ένα ακόμα πιο μεταγενέστερο σημείο και μετά πρέπει να είσαι σε θέση να συμβουλέψεις και τον άλλο τι να κάνει, γιατί θα σε ρωτήσει και θα περιμένει απάντηση,αλλιώς θα σηκωθεί να πάει αλλού

Άμα είναι να σπουδαζες για να είσαι καταχωρητής (που δε λέω αυτό πάντα θα είναι ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς σου), τότε τσαμπα εχανες το χρόνο σου, αυτό μπορεί να το κάνει σχεδόν ο οποιοσδήποτε, έστω και με τραγικά λάθη επειδή δεν κάθισε να ενημερωθεί για κάποια πράγματα

Μάλιστα κάποιος από ΑΕΙ μιας και το εθιξες επειδή ενδέχεται να έχει πιο σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων, θα αντιληφθεί και γρήγορα αυτό το κομμάτι της δουλειάς που είναι τελείως διαδικαστικό, αλλά θα μπορεί να το πάει και ένα βήμα πιο πέρα..

Απλά οι αειτζηδες συνήθως αποφεύγουν αυτή τη δουλειά γιατί τη βλέπουν "δεύτερη" και έχουν καβαλήσει το καλάμι ότι θα γίνουν μεγαλοστελεχη :lol:

Οι τεατζηδες από την άλλη το βλέπουν ότι αυτή είναι μια δουλειά που "θέλει χέρια" όχι χαρτιά πανεπιστημίου.

Προφανώς θεωρώ και τις δύο απόψεις λάθος, εγω θα προτιμούσα σαν υπάλληλο ακόμα και κάποιον μαθηματικό που στροφαρει και ας μην είχε δικαίωμα υπογραφής περισσότερο και από έναν οικονομολόγο ή τειτζή και ας ειχαν περισσότερο θεωρητικό υπόβαθρο,γιατί ο εύστροφος άνθρωπος που έχει ασχοληθεί με πολύπλοκες έννοιες αυτά που αφορά η λογιστική θα τα παίζει τελείως για πλάκα μετά από λίγο καιρό.

Βέβαια αυτό είναι προσωπική μου άποψη, δε σημαίνει ότι είναι και η πιο σωστή, αλλά εμένα τι θα μου ταίριαζε

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...