tz3s Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Βέβαια αυτό είναι προσωπική μου άποψη, δε σημαίνει ότι είναι και η πιο σωστή, αλλά εμένα τι θα μου ταίριαζε ταιριαζει απολυτα στις αποψεις μου, και δεν ειμαι απο αυτους που απλα καταχωρουν. Καταλαβαινω γιατι καταχωρω κατι καπου και γιατι, και παντα ψαχνω να βρω το πως θα το κανω πιο ευκολο-γρηγορο-αποδοτικο. Δεν μου αρεσουν ομως διαφορες αερολογιες της οικονομιες για αυτο μου αρεσει να ασχολουμαι με λογιστικα, γιατι ειναι νουμερα υπαρκτα και οχι υποθετικα (οπως δηλαδη μου εμαθε και ο πατερας μου να δουλευω στην ζωη μου, με αυτα που εχω, σε αντιθεση με τον κλασικο Ελληνα επιχειρηματια). Τωρα για το "mylo" απο πανω που λεει οτι δεν εγινε και κατι που τελειωσα την σχολη, γιατι το εκαναν κι αλλοι χιλιαδες, να πω οτι μπορουμε να το εξαγουμε αυτο στην Ευρωπη.. Οπως κανουν οι γιατροι που βγαινουν σωρηδον απο τα Ελληνικα πανεπηστιμια σε σχεση με την υπολοιπη Ευρωπη και εχουν τρελη ζητηση. Επισης χωρις πτυχιο λογιστικης (ή και γενικα πτυχιο) απλα δεν εχεις δικαιωμα να γινεις λογιστικης.. το πολυ πολυ να εισαι γραμματεας ενος λογιστη! Απο την αλλη υπαρχουν οντως ατομα που τελειωσαν την σχολη μου και κυριολεκτικα κανουν αυτο που λες, δηλαδη καταχωρουν το 1 στο 1 και το 2 στο 2. Δεν μπορουν να σκεφτουν παραπερα. Αυτα τα ατομα ομως εχω παρατηρησει οτι δεν εχουν και απαιτησεις, δουλευαν ανετα για ενα μισθο των 500 για μια δεκαετια. Το ιδιο βεβαια ισχυει και στα ΑΕΙ, απλα επειδη εκει μπηκαν ατομα με μεγαλυτερο IQ (βασει πανελληνιων) εχουν την ευχερεια να προσαρμοστουν πιο ευκολα σε μια δουλεια.
mylo Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 ταιριαζει απολυτα στις αποψεις μου, και δεν ειμαι απο αυτους που απλα καταχωρουν. Καταλαβαινω γιατι καταχωρω κατι καπου και γιατι, και παντα ψαχνω να βρω το πως θα το κανω πιο ευκολο-γρηγορο-αποδοτικο. Δεν μου αρεσουν ομως διαφορες αερολογιες της οικονομιες για αυτο μου αρεσει να ασχολουμαι με λογιστικα, γιατι ειναι νουμερα υπαρκτα και οχι υποθετικα (οπως δηλαδη μου εμαθε και ο πατερας μου να δουλευω στην ζωη μου, με αυτα που εχω, σε αντιθεση με τον κλασικο Ελληνα επιχειρηματια). Τωρα για το "mylo" απο πανω που λεει οτι δεν εγινε και κατι που τελειωσα την σχολη, γιατι το εκαναν κι αλλοι χιλιαδες, να πω οτι μπορουμε να το εξαγουμε αυτο στην Ευρωπη.. Οπως κανουν οι γιατροι που βγαινουν σωρηδον απο τα Ελληνικα πανεπηστιμια σε σχεση με την υπολοιπη Ευρωπη και εχουν τρελη ζητηση. Επισης χωρις πτυχιο λογιστικης (ή και γενικα πτυχιο) απλα δεν εχεις δικαιωμα να γινεις λογιστικης.. το πολυ πολυ να εισαι γραμματεας ενος λογιστη! Απο την αλλη υπαρχουν οντως ατομα που τελειωσαν την σχολη μου και κυριολεκτικα κανουν αυτο που λες, δηλαδη καταχωρουν το 1 στο 1 και το 2 στο 2. Δεν μπορουν να σκεφτουν παραπερα. Αυτα τα ατομα ομως εχω παρατηρησει οτι δεν εχουν και απαιτησεις, δουλευαν ανετα για ενα μισθο των 500 για μια δεκαετια. Το ιδιο βεβαια ισχυει και στα ΑΕΙ, απλα επειδη εκει μπηκαν ατομα με μεγαλυτερο IQ (βασει πανελληνιων) εχουν την ευχερεια να προσαρμοστουν πιο ευκολα σε μια δουλεια. αδεια λογιστη επαιρνες και από τει χρηματοοιοκονομικής-διοικ επιχ-τουρ επαγγ. απλά δεν ήσουν ίδιας τάξης. δεν ξέρω τη γίνεται πλεον. επίσης όταν σου λεω ότι δεν έγινε και τίποτα που τελείωσες τει λογιστικής εννοω ότι δεν τελείωσες και την ποιο δυσκολη σχολη που υπάρχει, +ότι υπάρχουν δεκάδες τμήματα λογιστικής ανά την ελλάδα οπότε δεν είναι και κάποιο ιδιαίτερο κατόρθωμα. 1
tz3s Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 αδεια λογιστη επαιρνες και από τει χρηματοοιοκονομικής-διοικ επιχ-τουρ επαγγ. απλά δεν ήσουν ίδιας τάξης. δεν ξέρω τη γίνεται πλεον. επίσης όταν σου λεω ότι δεν έγινε και τίποτα που τελείωσες τει λογιστικής εννοω ότι δεν τελείωσες και την ποιο δυσκολη σχολη που υπάρχει, +ότι υπάρχουν δεκάδες τμήματα λογιστικής ανά την ελλάδα οπότε δεν είναι και κάποιο ιδιαίτερο κατόρθωμα. δεν ζητησα ποτε συγχαρητηρια που τελειωσα αυτη τη σχολη και ουδεποτε εθεσα τετοιο θεμα...
rg550 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 @TS: Βασικά επικροτώ το γεγονός οτι θες να συνεχίσεις τις σπουδές σου και συμφωνώ με την επιλογή του εξωτερικού (έχοντας περάσει απο εκπαιδευτικά συστήματα 3 διαφορετικών χωρών..), αλλά πρέπει να σου επισημάνω κάποια βασικά σφάλματα στα οποία έχεις υποπέσει, προφανώς λόγω ηλικίας και απειρίας με την αγορά εργασίας..(δε πειράζει, όλοι τα κάναμε.. ) 1. Η θεωρία με τη πράξη έχουν ΧΑΟΤΙΚΗ διαφορά. Το γεγονός οτι τελείωσες με το πτυχίο, σου δίνει μόνο την ικανότητα να σκέφτεσαι με ενα συγκεκριμένο τρόπο πάνω στο αντικέιμενο. Δυστυχώς, ως νέος πτυχιούχος, δεν είσαι σε θέση να ανταπεξέλθεις 100% και σωστά σε real life καταστάσεις σε ενα επαγγελματικό χώρο. Κανείς δεν θα εμπιστευτεί εναν άπειρο επαγγελματία, όσο επαγγελματίας και να είναι.. sad but true 2. Χρειάζεσαι προυπηρεσία!!! Να έχεις στο μυαλό σου οτι όπου και να πας, χωρις κάποια χρόνια προυπηρεσίας, είναι κομματακι δύσκολο να βρεις σοβαρή δουλειά, και μάλιστα με τις απολαβές που ονειρεύεσαι. Ακόμα και το σουπερ ντουπερ μαστερ να τελειώσεις, αν δεν μπορείς να πείσεις τον υποψήφιο εργοδότη οτι: "Να ρε φίλε, ξερω να κάνω το Α, το Β και το Γ και εχω αυτά τα skills", τότε sorry.. Ισως λόγω απειρίας στην αγορά εργασίας δεν ξέρεις τι "βιογραφικα" με τι τρελά προσόντα κυκλοφορούν εκει έξω. ιδίως στο εξωτερικό. Μην υποτιμάς καθόλου το να πας σε ενα λογιστήριο να δουλέψεις για να μάθεις τη δουλειά.. Μπορεί να μην κερδίσεις τρελά λεφτά στην αρχή, αλλα σίγουρα θα "γράψεις" προυπηρεσία. Επίσης για μένα, δεν θα έπρεπε να υφίσταται καν σαν ιδεα το γεγονος οτι προτμάς να πας σε μια χώρα και απλά να εκμεταλλευτείς τις κοινωνικές παροχές τους, απο το να "στρώσεις κώλο" και να δουλέψεις και να μάθεις 10 πράγματα, εστω και για 500ευρω αρχικα.. (sorry αν φαίνεται οτι σου κάνω επίθεση τώρα, αλλα είλικρινα εχω τελείως αντίθετη προθεση!) Φιλικά πάντα! ps: αλήθεια, πόσο είσαι;; πληροφοριακά ρωτάω ps2: ΤΕΙ ΠΕιραια είπες είσαι;; Παπαηλία πέρασες με την πρώτη;; χαχαχα! 2
The_Judas Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Ο κλάδος αυτός είναι κορεσμένος με άπειρες σχολές λογιστικής και οικονομικών. Οπότε μην περιμένεις και πολλά για αρχή. Στην Ελλάδα, λογιστές με 20-30 χρόνια εμπειρία και έχουν τεράστια πτώση τζίρου τα τελευταία χρόνια, σε σημείο που να μην βγάζουν καν τα 500 ευρώ... Αν θέλεις να βρεις δουλειά με καλό μισθο, φεύγεις απευθείας στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό και παραμονή για δουλειά. 1
tz3s Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 ps: αλήθεια, πόσο είσαι;; πληροφοριακά ρωτάω ps2: ΤΕΙ ΠΕιραια είπες είσαι;; Παπαηλία πέρασες με την πρώτη;; χαχαχα! 1)24 ειμαι. Φετος πηρα πτυχιο και παω στρατο τωρα.. Μιας και ανεφερες οτι εχεις κανει μεταπτυχιακα, ποιο θα μου προτεινες και που για τον κλαδο μας? 2)Ναι Πειραια.. εε μικρο πρεπει να το περασα καπου στο 5ο εξαμηνο και μακρο στο 6ο.. καπου εκει! Ηταν περιοδο που ειχε αξιολογηση γιατι πρεπει να ειχε φαει καταγγελιες...
rg550 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 λοιπόν, έχουμε και λέμε: Μερικά φθηνά - τζάμπα 1. http://www.sbs.su.se/en/Study-with-Us/Masters-Programmes/Accounting-Auditing-and-Analysis/(0 ευρώ δίδακτρα) 2. http://www.cbs.dk/en/study/graduate/msc-in-economics-and-business-administration/economics-finance-and-accounting/accounting-strategy-and-control (επίσης 0 δίδακτρα) 3.http://www.rsm.nl/master/msc-programmes/mscba-accounting-financial-management/overview/( 1951 για φέτος. Αντε του χρόνου να ανεβει λίγο ακόμα) Τώρα αν θες UK, να σου πω οτι το κόστος είναι αρκετα υψηλό και δεν έχει μεγάλη σημασία που θα κάνεις μαστερ, ιδίως στον τομέα της λογιστικής, ΕΚΤΟΣ εαν μιλάμε για top tier unis. Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Εαν το σηκώνει η τσέπη σου και φυσικά πληρείς τις προυποθέσεις, δες Warwick, Lancaster, LSE, Strathclyde και Bath. Όλα αυτά έχουν πολύ δυνατά προγράμματα λογιστικής. Αν πάλι δε γίνεται να σπουδάσεις σε κάποιο απο αυτά, accounting προγράμματα έχουν σχεδόν ολα τα πανεπιστήμια στο ΗΒ. Διαλέγεις και παίρνεις λοιπόν.... Eπίσης, εαν θες να είσαι ανταγωνιστικός, αλλά κυριώς να μάθεις και ουσιαστικά πράγματα, καλό θα ήταν να ασχοληθείς και με κάποια επαγγελματική πιστοποιηση (ACCA, CIMA, ACA κτλ). Καλά τα μεταπτυχιακά, αλλα δεν υπάρχει πιθανότητα να σου δώσουν τις πρακτικες γνώσεις που θα αποκομίσεις απο το ACCA. Εχει τρελή διαφορά το Academic απο το professional! edit: εκτός απο IELTS έχε υπόψη σου οτι ορισμένα πανεπιστήμια ζητάνε και GMAT για να σε κάνουν δεκτο, οπότε ψάξε προσεκτικα τι θέλει το καθενα και προετοιμάσου 1
qsis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 από το acca τι πρακτικές γνώσεις αποκομίζεις; μόνο για ελεγκτική έχει νόημα που επί του πρακτέου δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τη λογιστική, δε μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά ένας υπάλληλος ελεγκτικής με ένα λογιστή, δε ξέρει
rg550 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Ισως το διατύπωσα λάθος, εννοω οτι είναι πιο πρακτικό σε σχέση με ενα καθαρά ακαδημαικό μεταπτυχιακο. Kαι δεν εχει νόημα μόνο για ελεγκτική, άλλωστε μονο το paper f8 και p7 (που είναι και επιλογής) ασχολούνται με ελεγκτική. Ιδίως το ACCA έχει νόημα για το Financial Analysis / Reporting / Controlling. Για ελεγκτική καλύτερα το CIA Βασικά είναι με το τι θες να ασχοληθείς σαν επαγγελματίας. Σίγουρα δεν έχει νόημα να ασχολήθείς με μια τετοια πιστοποίηση για να ανόιξεις ενα λογιστικό γραφείο στην Ελλάδα, αλλά αν στοχεύεις σε κάποια μεγάλη εταιρεία, έχει και παραέχει νόημα. Ιδίως εαν μιλάμε για UK. Με λίγα λόγια,αποτελεί ισχυρό εφόδιο για στελέχη . Αν κάποιος σκοπευει να ακολουθήσει καρίερα λογιστή - φοροτεχνικου, τοτέ πρακτικά είναι άχρηστο. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2015 από rg550 2
tz3s Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2015 ευχαριστω πολυ! Εχω δει και εγω απο Αγγλια για bath και warwick, και συνηθως Αγγλια λογω του οικονομικου ζητανε μονο IELTS. Σε χωρες που ειναι επιδοτουμενα τα διδακτρα ειναι πιο απαιτητικοι! Μια τελευταια ερωτηση.. οπως ειπα παω για IELTS. Νταξ στα Αγγλικα δεν ειμαι και κανας τρελος γνωστης... Μπορω να επικοινωνισω, να καταλαβω και να μιλησω, αλλα σε θεμα writing εχω ενα θεματακι! Πιστευεις οτι μπορω να τα καταφερω σε μια σχολη τετοια, μαθαινοντας δηλαδη τη γλωσσα καλυτερα οσο βρισκομαι εκει, ή θα ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα?
rg550 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μια χαρά θα ανταπεξέλθεις.. το πιθανότερο είναι να τα βρεις λίγο σκούρα με την ύλη και τα deadlines, παρά με τη γλώσσα. Είναι γεγονος βέβαια οτι η πρώτη σου επαφή θα είναι κάπως "σοκαριστική", με την έννοια οτι τον πρώτο καιρο πιθανότατα θα κοιτας τον συνομιλητή σου στο στόμα για να καταλάβεις 100% τι λεεί.. Μην σε αγχώνει πάντως, κανείς δε πήγε εξωτερικό και μιλούσε σαν native speaker με τη μια. Δεν είναι κάτι που δεν συνηθίζεται η γλώσσα. Το πολυ σου λέω σε ενα μήνα θα είσαι οκ (εφόσον οι γνώσεις σου βρίσκονται ήδη σε ικανοποιητικο επίπεδο)... και απο εκεί και πέρα όλο και θα βελτιώνεσαι. Το academic writing είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο όμως διδάσκεται. Πολλά πανεπιστήμια προσφέρουν βοήθεια στο κομμάτι. Και πάλι μην σε αγχώνει τρομερα αυτό.. Αν πιστεύεις οτι το επίπεδο σου δεν είναι ικανοποιητικό, θα σε συμβούλευα να εξασκηθείς στη γλώσσα και εκτός IELTS, τόσο σε καθημερινο επίπεδο όσο και σε επίπεδο ορολογίας.
tz3s Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 αυτο το προσπαθω! Με σειρες κυριως.. Ευχαριστω πολυ για ολα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα