Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στο φορουμ,
θελω το καλοκαιρι να φτιαξω ενα pc κοντα στο 1000 για δουλεια και σχεδον καθολου για gaming (γτ δεν παιζω κιολας, αντε κανενα cs).

Απο προγραμματα χρησιμοποιω matlab, xlinx και γενικα εργαλεια προγραμματισμου (για διαφορες γλωσσες) και αρκετα virtual machine για linux.
Εχω βρει καποια κομματια που μ αρεσουν και θα ηθελα την γνωμη και την εμπειρια σας.
Ξεκιναμε λοιπον,

CPU             :  Intel i7 4790 (τον απλό γτ δεν είμαι του OC) στα 340€Link.png Site: εδω
Motherboard:  Asus z97 pro gamer στα 146€ Link.png Site: εδω

RAM             :  Kingston hyperX 8gb στα 60€ (περιπου)Link.png Site: εδω

PSU              : Coolermaster G550 στα 65€ Link.png Site: Εδω

cooler           : Coolermaster seidon v2 στα 46€ Link.png Site: εδω

SSD              :Kingston hyperX 120gb στα 67€ Link.png Site: εδω

case             : Phanteks endoo Pro στα 115€Link.png Site: εδω

Οπως βλέπεται δεν έχω βαλει καρτα γραφικων, στο μελλον σιγουρα αλλα ειμαι στενα και θέλω να ειμαι κοντα στο 1000αρικο.
Το συστημα το εχω βρει απο το vision studio και απο eshop και βγαινει κοντα στα 840€ 
Επιπλεον θέλω να πάρω και μια οθόνη (2η ιδια με την πρώτη που ειναι κοντα στα 170€ για αυτο αν και το συνολο βγαινει στα 840 εγω υπολογιζω στα 1000).

ΥΓ:θα μπορώ να έχω dual monitor με την onboard GPU? 
ΥΓ2:Ειναι το πρώτο pc built που θα κανω και δεν ξερω και παρα πολλα οποτε οτι παρατηρηση εχετε ειναι ευπροσδεκτη απλα αν μπορειτε να μου εξηγειται και το γιατι για να αρχισω να σχηματιζω αποψη.
ΥΓ3:Δεν θέλω AMD γιατι γενικα χρησιμοποιω προγραμματα που θελουν επεξεργαστικη ισχυς.
ΥΓ4:το bold το εβαλα για να τονισω απλα καποια πραγματα.

Επεξ/σία από MrGeo
Δημοσ.

Παιρνεις Ζ97 με non-k cpu και δυνατο cooler.Εγω θα σου προτεινω να παρεις τον 4790k και ας τον στις εργοστασιακες ρυθμισεις.Μην φοβασαι το oc υπαρχουν και ετοιμα profiles απο την mb.Αν ακομα δεν σε επεισα παρτον γιατι θα εχει καλυτερη μεταπωλητικη αξια στο μελλον.Σκληρο δισκο δεν θα εχει;Επισης δες τον πρωτο καιρο αν σε καλυπτει η ραμ γιατι ισως χρειαστεις παραπανω.

Δημοσ.

Σ ευχαριστω για τις πληροφοριες. Η αληθεια ειναι πως δεν εχω σκεφτει για OC οπως επισης την αξια μεταπωλησης, απλα θελω ενα μηχανημα που να κρατησει για καιρο. Γενικα στο Skroutz δεν εχουν τεραστια διαφορα στην τιμη (στα 20€ νομιζω) οποτε ειμαι ακομα μεσα στο χρηματικο οριο. Το cooler το επελεξα καθαρα γτ ειναι ειναι μια μικρη υδροψυξη με τιμη μιας καλης αεροψυξης (συν το αισθητικο αποτελεσμα που δινει αλλα ειναι δευτερο). Για σκληρο εχω εναν SSD με 120 γιγα και εναν εξωτερικο 1Τ, ισως προσθεσω και εναν ακομα αναλογα με το τελικο ποσο. Εχω μια απορια να κρατησω τον ι7 ή να κοιταξω για ι5 4690κ και μια καρτα γραφικων στα 200 περιπου € (αν και δεν ειμαι gamer);
Το μεγαλυτερο θεμα μου ειναι το dual monitor που χρησιμοποιω και δεν μπορω να αλλαξω, γτ δεν γνωριζω αν φτανει η onboard gpu για 2 FHD οθονες!

ΥΓ:θεωρεις πως κατα τ αλλα ειναι κομπλε η συνθεση;

Δημοσ.

καταρχην σ ευχαριστω φιλε μου, στην ουσια μου προτεινεις αεροψυξη αντι για υδροψυξη και να αλλαξω τον SSD και αλλες ΡΑΜ (πιο αργες).

Υπαρχει λογος να μην παρω την υδροψυξη απο την αεροψυξη περα απο την τιμη (αν και ειναι πανω κατω ιδιες) και οτι μαλλον ειναι αχρηστο για στοκ ρυθμησεις; Επιπλεον, μπορεις να μου πεις αν το συστημα θα μπορει να ποσταρει σε 2 οθονες; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...