Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα μιλούσα με τρείς φίλους μου σε μια μάζωξη που είχαμε σε ένα σπίτι. Αρχίσαμε το θέμα με την εύρεση εργασίας τα βιογραφικά την ξεφτίλα που έχει πάει η κατάσταση κτλ. Ο ένας από αυτούς δουλεύει χρόνια σε γνωστή αλυσίδα super market και μας ανέφερε πως όταν τον προσέλαβαν είχε γράψει ψέματα στο βιογραφικό του για το κρισιμότερο κομμάτι όλων που είναι η προϋπηρεσία.

Αυτός είχε εργαστεί μαύρα σε διάφορες δουλειές αλλά για μικρό χρονικό διάστημα το πολύ 2-3 μήνες και στο βιογραφικό έγραφε ψεύτικες ημερομηνίες για την έναρξη και το τέλος των εργασιών αυτών για να φαίνεται και καλά οτι δεν υπήρχε κενό ανάμεσα ενώ έγραψε και δύο δουλειές που δεν τις είχε κάνει καθόλου. Μας έλεγε οτι αν δεν είχε γράψει ψέματα και αν δεν φουσκώσεις το βιογραφικό σου δεν σε παίρνει κανείς για δουλειά και δεν έχεις ελπίδες για τίποτε, μας παρότρυνε κιόλας να το κάνουμε και οι υπόλοιποι αυτό αλλιώς θα είμαχτε χαμένοι.

Στις ερωτήσεις μου αν του ζήτησε βεβαίωση ενσήμων ο εργοδότης του μου είπε οτι ήταν μαύρα οπότε δεν μπορούν να το δούνε από εκεί, μετά του είπα οτι μπορεί να του ζητήσουν τηλέφωνο και διεύθυνση από τις προηγούμενες εταιρείες ή να το ψάξει ο εργοδότης και να ρωτήσει πράγματα για αυτόν από τις προηγούμενες δουλειές και μου λέει οτι δεν έχουνε ψάξει τίποτα και ούτε θα ψάξουνε γιατί μπορεί να έφυγε το μαγαζί ή να άλλαξε όνομα και τηλέφωνα οπότε και πάλι δεν θα μπορέσουν να τον βρούν.

Η δική μου άποψη και τακτική βέβαια είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τα παραπάνω. Αλλά θέλω να ρωτήσω τους σχετικότερους που έχουν ασχοληθεί, αν αντιλήφθηκαν οτι πράγματι στις δουλειές που πήγαν και προσλήφθηκαν, οι εργοδότες έψαξαν για το παρελθόν τους και δεν το άφησαν το θέμα.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε μικροδουλειές (πλαίσιο,σουπερμάρκετ,ταβέρνα,goodys κτλ) δεν πιστεύω να υπάρξει πρόβλημα ειδικά αν δεν τα θαλασσώσεις στην δουλειά τώρα να θες να πας να παρουσιαστείς για διευθυντής σε τράπεζα με ψεύτικο βιογραφικό τοτε ναι φαντάζομαι παίζει και η φυλάκιση :P

Βέβαια είχα ακούσει πριν μερικά χρόνια για κάποιον ο οποίος ήταν διευθυντής σε νοσοκομείο σε κάποιο νησί χωρίς καν να ειναι γιατρός και είχε αυτή την θέση αρκετά χρόνια τον ανακάλυψαν όταν βγήκε και είδηση αλλά είχε εξαφανιστεί.. :P

• Like 3
Δημοσ.

εδω ο νταισεμπλουμ εγραψε ψεματα στο βιογραφικο του,και ειναι στην θεση που ειναι.δεν θυμαμαι καλα,αλλα και ενας πολιτικος δικος μας,στην τελευταια πενταετια,εγραψε ψευτικη προυπηρεσια,εγινε γνωστο,αλλα δεν τρεχει τπτ.....μια χαρα σας τα λεει ο φιλος της παρεας.αλλα και για αυτον τον λογο,δεν δινω καμια σημασια στο τι γραφει το βιογραφικο του οποουδηποτε.αφου το γραφει ο καθου,μπορει να γραψει οτι θελει...

Δημοσ.

Σίγουρα ζητάνε reference και ψάχνουν οι ίδιοι μόνο αν ή θέση είναι για manager και πάνω. Για νορμαλ θέσεις δεν υπάρχει περίπτωση, ειδικά ενσημα που μπορεί να δείχνουν τριετιες που θα τους αναγκάσει να πληρώνουν παραπάνω. Ναι καλό είναι να καλύπτουμε κάποια κενά χωρίς να το παρατραβηξουμε

Δημοσ.

Σε μία δουλειά καριέρας θα πρέπει να δείξεις και τα αντίστοιχα αποδεικτηκά, βεβαιώσεις/ένσημα ή ότι είναι αυτό. Για δουλεία σε σουπερ μαρκετ εε βάλε καμιά σάλτσα παραπάνω. 

Απ την άλλη αν πάρει ο επόμενος εργοδότης τον προηγούμενο που δούλευες μαύρα και αυτός πει "ναι δούλευε σε μένα μαύρα". Θα πρέπει να είναι λίγο βλάκας.  

Δημοσ.

Θα σου πω ενα παράδειγμα, αν κάνεις ψεύτικο βιογραφικό σε ναυτιλιακή, υπάρχει μεγάλη πιθανόνοτητα να μείνεις άνεργος για όλη την υπόλοιπη ζωή σου

• Like 3
Δημοσ.

και εγω είμαι κατά του να βαζεις ψευτικα πραγματα ειδικα σε καλες θεσεις...δεν μιλαμε τωρα για σουπερ μαρκετ κλπ

αλλα γιατι σε ναυτιλιακη ειδικα μενεις ανεργος την υπολοιπη ζωη σου Nikoskallithea ?

κανουν νομικες κινησεις εάν το μαθουν εναντιον σου ? 

Δημοσ.

Θα σου πω ενα παράδειγμα, αν κάνεις ψεύτικο βιογραφικό σε ναυτιλιακή, υπάρχει μεγάλη πιθανόνοτητα να μείνεις άνεργος για όλη την υπόλοιπη ζωή σου

Πολλές υπερωριες απληρωτες για να κάνουν δωρεές και να χτίζουν τερατουργηματα ως κέντρα πολιτισμού.... ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω

Δημοσ.

Στην Ελλάδα ε; δεν μου φαίνεται παράξενο... όλα σε αυτή τη χώρα είναι ψεύτικα έτσι κι αλλιώς. Καλό θα είναι να είσαι αληθινός.. μόνο τότε θα πας μπροστά.

Δημοσ.

Η δική μου άποψη και τακτική βέβαια είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τα παραπάνω. Αλλά θέλω να ρωτήσω τους σχετικότερους που έχουν ασχοληθεί, αν αντιλήφθηκαν οτι πράγματι στις δουλειές που πήγαν και προσλήφθηκαν, οι εργοδότες έψαξαν για το παρελθόν τους και δεν το άφησαν το θέμα.

Φυσικα,  μαζι με το portfolio που τους παραδιδω, δινω και τα references, και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ oτι τα ψαχνουν σε βαθος.....

Εξαλλου, παιζονται αρκετες φορες και $millions, οποτε δεν παιζουν με αυτα......

Για δουλειες, σε customer service κλπ (καφετεριες, super market, κλπ) δεν γνωριζω. Αλλα δεν το θεωρω κακο, να βλεπουν οι εργοδοτες αν αληθευουν αυτα που γραφεις..... Στη τελικη, τα χρηματα τους θα σου δωσουν.

Δημοσ.

Αν θες να φουσκωσεις λιγο το βιογραφικο σου με ανυπαρκτες προυπηρεσιες, τουλαχιστον κανε το σωστα.

Αυτοι οι απιστευτοι τυποι σου διημιουργουν μια εικονικη εταιρεια και εχουν μεχρι και υποτιθεμενο... τηλεφωνικο κεντρο για αυτο οπου βαζουν στο background ηχους απο γραφειο-πελατες-τηλεφωνα κτλ: http://www.careerexcuse.com/

Εχω βρει δουλεια στο παρελθον με ψευτικο πτυχιο (ουτε καν φωτοσοπ δε το εκανα!!) απο ανυπαρκτο πανεπιστημιο. Ετσι στα λογια το ειπα, τους ειδα χαρηκανε, και μετα συνεχισαμε την κουβεντα. Αν τους πεισεις στην συνεντευξη ουτε που θα ασχοληθουνε με το τι βαθμο ειχες σε ενα μαθημα στη σχολη σου πριν καποια χρονια.

Στην τελικη αυτο που θελουν ειναι να βρουνε καποιον να τους κανει την δουλεια. Αν πιστευεις πως μπορεις να τους κανεις την δουλεια κα δε τους ταλαιπωρησεις χωρις λογο, τοτε ορμα. Δεν υπαρχει κατι ανηθικο σε αυτο. Απλα ..κανε το καλα και μην σε ψαρωσουν στην συνεντευξη.

Πως το λενε, φτιαξε το τελειο ψεμα , οπως στο Inception, εναν ολοκληρο "κοσμο" γυρω απο αυτο που θα πεις.

Οι σοβαρες και μεγαλες εταιρειες ομως θα σε κανουν φυλλο και φτερο μεχρι να φτασουν στην αληθεια.

Α και (οτ)αν το κανεις αυτο να εισαι παντελονατος και να αποδεχτεις τις οποιος πιθανες (ή οχι) συνεπειες.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ποιες είναι οι συνέπειες;

Δε νομίζω να είναι τόσο τραγικές, εκτός του ότι δε πρόκειται ποτέ να σε προσλάβει η εταιρεία που το ανακάλυψε.

Δημοσ.

Πολλές υπερωριες απληρωτες για να κάνουν δωρεές και να χτίζουν τερατουργηματα ως κέντρα πολιτισμού.... ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω

1. τρολλαρεις

2. τοσα λες τοσα ξερεις..

3. οσα δε φτανει η αλεπου..κλπ

διαλεξε οποιο θες lol

Αν θες να φουσκωσεις λιγο το βιογραφικο σου με ανυπαρκτες προυπηρεσιες, τουλαχιστον κανε το σωστα.

Αυτοι οι απιστευτοι τυποι σου διημιουργουν μια εικονικη εταιρεια και εχουν μεχρι και υποτιθεμενο... τηλεφωνικο κεντρο για αυτο οπου βαζουν στο background ηχους απο γραφειο-πελατες-τηλεφωνα κτλ: http://www.careerexcuse.com/

Εχω βρει δουλεια στο παρελθον με ψευτικο πτυχιο (ουτε καν φωτοσοπ δε το εκανα!!) απο ανυπαρκτο πανεπιστημιο. Ετσι στα λογια το ειπα, τους ειδα χαρηκανε, και μετα συνεχισαμε την κουβεντα. Αν τους πεισεις στην συνεντευξη ουτε που θα ασχοληθουνε με το τι βαθμο ειχες σε ενα μαθημα στη σχολη σου πριν καποια χρονια.

Στην τελικη αυτο που θελουν ειναι να βρουνε καποιον να τους κανει την δουλεια. Αν πιστευεις πως μπορεις να τους κανεις την δουλεια κα δε τους ταλαιπωρησεις χωρις λογο, τοτε ορμα. Δεν υπαρχει κατι ανηθικο σε αυτο. Απλα ..κανε το καλα και μην σε ψαρωσουν στην συνεντευξη.

Πως το λενε, φτιαξε το τελειο ψεμα , οπως στο Inception, εναν ολοκληρο "κοσμο" γυρω απο αυτο που θα πεις.

Οι σοβαρες και μεγαλες εταιρειες ομως θα σε κανουν φυλλο και φτερο μεχρι να φτασουν στην αληθεια.

Α και (οτ)αν το κανεις αυτο να εισαι παντελονατος και να αποδεχτεις τις οποιος πιθανες (ή οχι) συνεπειες.

τι μαλακιες διαβαζουμε....ts, γραψε αν θες μπαρουφες, βαλε και ψευτικα πτυχια, αμα ξαναβρεις σοβαρη δουλεια σφυρα μου

Δημοσ.

Σε σοβαρες καταστασεις (πχ διεθνεις οργανισμους) υπαρχει background check απο εξωτερικες εταιρειες που εχουν αυτο σαν μοναδικο σκοπο/υπηρεσια , δηλαδη να ελεγχουν αν τα πτυχια/σπουδες και προυπηρεσια που αναφερεις ειναι αληθινη . πχ http://www.hireright.com/background-checks

αφου περασεις τις συνεντευξεις σου ζητανε να υπογραψεις οτι επιτρεπεις να γινει η ερευνα(αν θες φυσικα) και ερχονται σε επαφη μαζι σου ωστε να τους δωσεις τα απαραιτητα εγγραφα ωστε να κανουν τον ελεγχο. Μετα με την σειρα τους επικοινωνουν με οποιον ππρεπε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...