Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Πριν λιγο καιρο ειχε μια τρομερη κατεγιδα στην πολη μου με πολους κεραυνους και λοιπα.. Για κακη μου τυχη ειχα ανοιχτο το PC, το οποιο παρεμπηπτωντος ειναι συνδεδεμαινω σε πολυμπριζο ασφαλειας, φανταστητε και να μην το 'χα.

~κατα την διαρκεια της κατεγιδας~

Αρχικα ολα μια χαρα. Σηκωνωμαι για μια στιγμη απο το Pc και οταν γυρναω δεν ειχα ιντερνετ (λιγο πριν γυρισω ειδα εναν κεραυνο οχι πολυ μακρια απο το σπιτι μου).. Απο ολα τα ηλεκτρικα στο σπιτι μονο αυτο παρουσιασε προβλημα! :ph34r:  :wacko:

Τελος παντων για να μην τα πολυλογω απο υπολογιστες ξερω, εκανα τα test μου και διαπιστωσα πως οντως δεν δουλευει / πιθανοτατα καηκε  η (OnBoard) καρτα δικτυου.. Σιγουρα! Δεν φταιει ουτε το router, ουτε Drivers, ουτε..ουτε..ουτε

Πολυ ωραια. Το Pc ειναι ακομα στα χρονικα πλαισα της εγγυησης.. Θα το παω και για ενα τσεκαρισμα..
Αλλα εσεις τι μου προτεινεται;
Αξιζει καλυτερα να αγορασω μια καινουρια καρτα δικτυου.. πιστευω θα ηταν καλυτερα (μια απλη θελω, χωρις wifi adapter, π.χ. σαν αυτην που εχει η μητρικη μου  ή ολοι οι normal υπολογιστες). Η μητρικη μου ειναι η "Gigabyte 970A-D3"

Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας!

Δημοσ.

Το router το επιβεβαίωσες ότι λειτουργεί μέσω WiFi; Αν υπάρχει η δυνατότητα, επιβεβαίωσε ότι οι θύρες Ethernet του λειτουργούν. Σε εμένα είχαν καεί μόνο οι θύρες Ethernet του router μετά από κεραυνό (που πέρασε μέσω καλωδίου ΟΤΕ και όχι πρίζας οπότε το πολύπριζο δεν σε προστατεύει σε αυτή την περίπτωση).

Δημοσ.

Επαλήθευσε το modem/router που σωστά έγραψε ο infinityGR, δοκίμασε να συνδέσεις οποιαδήποτε άλλη συσκευή/PC ξερά με καλώδιο δικτύου από την onboard που λες πως κάηκε.

Σβήσε τον υπολογιστή σου αποσύνδεσε το καλώδιο τροφοδοσίας και spamαρε το κουμπί power για 10 δευτερόλεπτα.

Σύνδεσε το βάλτο μπρος και τέλος αν σιγουρευτείς ότι αυτή είναι το θέμα πάνε αγόρασε μια NIC.

Δημοσ.

Μαλλον δεν αναφερα πως έκανα τα τεστ μου πριν απασχολησω το φορουμ και κατάλαβα..

Και το ρουτερ συνέδεσα σε αλλο pc και δουλεψε και το wifi δουλεύει

και το καλώδιο έβγαλα πατώντας το power button για να σιγουρευτούμε πως δεν διαρεονται απο ρεύμα τα κυκλώματα!

Ψάχνω κάρτες Δικτύου και βρίσκω και με 4 και με 15 ευρώ..

Οι φθηνές με τα 4-5 αξίζουν?

Τι Διαφορα εχουν απο τις 15€? (Σημείωνω πως δεν με ενδιαφέρει το wifi adapter στην κάρτα δικτύου)

Δημοσ.

Τι είναι το rma;

αποστολή της μητρικής στο μαγαζί απο το οποίο πήρες την μητρική

ή απευθείας αποστολή στην εταιρία μέσω κωδικού

Δημοσ.

Γιατί δεν κάνεις rma την μητρική τότε;

Το ποιο λογικο αυτο ειναι. Αν για καποιο λογο δεν θελεις να την στηλεις πισω, τοτε αγορασε μια καρτα δικτυου και την βαζεις πανω.

Δημοσ.

Ψάχνω κάρτες Δικτύου και βρίσκω και με 4 και με 15 ευρώ..

Οι φθηνές με τα 4-5 αξίζουν?

Τι Διαφορα εχουν απο τις 15€? (Σημείωνω πως δεν με ενδιαφέρει το wifi adapter στην κάρτα δικτύου)

Που τις βρηκες τις τοσο φθηνες 4 ευρω? Εχεις κανενα λινκ?

Εφοσον δεν σε ενδιαφερει το wifi και επειδη μπορει να μην θελεις να περιμενειςτοσες μερες μεχρι να σου στειλουν την αντικατασταση, θα επαιρνα μια φθηνη καρτα

Υποθετω οτι των 4-5 ευρω ειναι οτι τους εχει ξεμεινει στα 100Mbit.

Για απλη χρηση internet μια χαρα σου αρκει. Αν ειχες τοπικο δικτυο και ηθελες να κανεις μεταφορες αρχειων τοπικα θα σε κρατουσε πισω (μεγιστη ταχυτητα 11Mbyte) αλλα ετσι και αλλιως και ο router σου στα 100Mbit θα ειναι οποτε για να αξιοποιησεις την καλυτερη καρτα θα επρεπε να παρεις και gbit switch.

Βεβαιωσου οτι εχεις αντιστοιχη θυρα επεκτασης (απλη pci η pci express αναλογα με την καρτα που θα παρεις)

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

~Bspus

Σωστα μαντεψες. Λογικα θα ειναι ειναι οτι τους εχει περισεψει στα 100 Mbit. Δεν εχω δημιουργησει τοπικο τοπικο δικτυο για μεταφαρα αρχειον και.. και.. καθως δεν με ενδειαφερει το θεμα. Την καρτα την θελω απλως για να εχω συνδεση στο ιντερνετ ( αχρηστη πληροφορια με μαξ 1.7 Mb/s downloading ) ..

Τις καρτες τις βρηκα στο Skzoutz : http://www.skroutz.gr/c/128/network_interface.html

Δημοσ.

Mε ενδειφαρει αλλα εξεταζω και αυτο το ενδεχομενο για πασα περιπτωση.

Υ.Γ. Ιντερνετ εχω τωρα στο Pc μου μεσω WiFi Αdapter.. ΄ή κανω το κινητο μου WiFi Adapter αλλα θα ηθελα αποκασταση της Ethernet επιλογης

Δημοσ.

Μην το βλέπεις με τη στενή οπτική του ίντερνετ.

Είναι η καλύτερη ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις την εγγύηση όσο είναι ακόμα ενεργή για να την ανανεώσεις για άλλα 2-3 χρόνια ακόμα αν σου κάνουν αντικατάσταση, έτσι ώστε να είσαι καλυμμένος στο ενδεχόμενο επιπλέον μελλοντικών προβλημάτων.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...