Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω παραγγειλει ενα συστημα και απο Δευτερα θα αρχιζω να παιρνω τα κομματια . Η απορια μου ειναι η εξις . Ακουσα οτι για να το φτιαξω μονος μου θα πρεπει να ειμαι γειωμενος ( ή κατι τετοιο ) αλλιως μπορει να μου καει ολοκληρο το συστημα  . Πως γινεται να γειωθω και πως ειναι δυνατον αν δεν εισαι γειωμενος να σου καει το συστημα ? :P

Ευχαριστω 

Δημοσ.

Ηλεκτροστατισμός.

Αλλά 99,999999% δεν παθαίνει τίποτα.

Τώρα για το πως να γειωθείς. Απλά ακούμπα τη βρύση του σπιτιού σου και τελείωσες.

Δημοσ.

Εχω παραγγειλει ενα συστημα και απο Δευτερα θα αρχιζω να παιρνω τα κομματια . Η απορια μου ειναι η εξις . Ακουσα οτι για να το φτιαξω μονος μου θα πρεπει να ειμαι γειωμενος ( ή κατι τετοιο ) αλλιως μπορει να μου καει ολοκληρο το συστημα  . Πως γινεται να γειωθω και πως ειναι δυνατον αν δεν εισαι γειωμενος να σου καει το συστημα ? :P

Ευχαριστω 

θα σου το πω με πολύ απλα λογια. Γειωνομαστε οταν ασχολουμαστε γενικοτερα με ηλεκτρονικες πλακετες ετσι ωστε να αποβάλλουμε τον στατικο ηλεκτρισμο απο πανω μας.

ο στατικος ηλεκτρισμος μπορει να αναπτυξει μια στιγμιαια τάση μεσω εκκενωσης μερικων εκατονταδων βολτ (με πολυ μικρη ομως ισχυ μερικα μΑ). Αν ομως δεις προδιαγραφες διαφορων ολοκληρωμενων κυκλωματων θα δεις οτι οι ανοχες τους σε τασεις ειναι συγκεκριμενες. Οποτε αν εσυ τα υποβαλλεις σε εκκενωσεις στατικου ηλεκτρισμου συνεχεια ε στατιστικα καποια στιγμη καποιο θα καει. Ειναι πολυ σπανιο, αλλα αν ασχολεισαι συχνα με ολοκληρωμενα καποια στιγμη θα σου συμβει και τοτε ουσιαστικα ισως δεν καταλαβεις ποτε γιατι καηκε το εξαρτημα.

Εχω δει τεστ στη σχολη μου οπου κατεστρεφαν ολοκληρωμενο με στατικο ηλεκτρισμο. Υπαρχουν και βιντεακια στο youtube ψαξε στο eevblog εχει αντιστοιχο τεστ.

Δημοσ.

Μαλλον θα αγορασω αυτο το αντιστατικο βραχιολι για να ειμαι 100% σιγουρος πως δεν θα γινει ατυχημα . Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια σας .

Δημοσ.

Αυτό που ειπώθηκε με βρύση (ή και με σώμα καλοριφέρ) είναι σωστό.

Κάθε λίγο και λιγάκι αν γειώνεσαι έτσι (π.χ. ανα 10 λεπτά), δε το χρειάζεσαι το βραχιόλι.

'Ασε που το βραχιόλι είναι εμπόδιο στην ελευθερία κινήσεων.

Συναρμολόγηση θα κάνεις σε ήδη βερνικωμένες πλακέτες και με τεράστια μεταλλική επιφάνεια (pc case).

Δημοσ.

Εεε καλα επειδη ειναι η πρωτη φορα που φτιαχνω μονος μου συστημα δεν θελω να γινει καμια στραβη και να βαλω τα κλαματα . 2,5 ευρω ειναι το βραχιολακι οποτε αν ειναι να κανουμε κατι τοτε ας το κανουμε σωστα

Δημοσ.

Ένα αντιστατικό περιβραχιόνιο για να γειωθείς κοστίζει >3€ πρέπει να συγκρίνεις την τιμή του με την τιμή της πιθανότερης συσκευής που μπορεί να καεί (επεξεργαστής)

Έπειτα ελάτε να κουβεντιάσουμε για το 0,0000001% και αν αξίζει να την παλέυεις με βρύσες, καλοριφέρ :)

Ηλεκτροστατισμός.

Αλλά 99,999999% δεν παθαίνει τίποτα.

Τώρα για το πως να γειωθείς. Απλά ακούμπα τη βρύση του σπιτιού σου και τελείωσες.

Δημοσ.

Ένα αντιστατικό περιβραχιόνιο για να γειωθείς κοστίζει >3€ πρέπει να συγκρίνεις την τιμή του με την τιμή της πιθανότερης συσκευής που μπορεί να καεί (επεξεργαστής)

Έπειτα ελάτε να κουβεντιάσουμε για το 0,0000001% και αν αξίζει να την παλέυεις με βρύσες, καλοριφέρ :)

10 χρόνια αργότερα, όλο το hardware που έχει περάσει από τα χέρια μου, θα διαφωνήσει μαζί σου :)

..και η ανισότητα είναι λάθος. Εκτός αν είσαι Άραβας. Από αριστερά προς δεξιά διαβάζουμε. Άρα x<3€ :P

• Like 1
Δημοσ.

Τα 10 χρόνια εμπειρίας σου < (με ορθή ανισότητα αυτή την φορά) την εμπειρία όλων των builders.

Όταν κάποιος ζητάει συμβουλές να ακολουθάς την πιο έμπειρη από εσένα μάζα των builders ειδικά σε περιπτώσεις που δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες, αν το παλικάρι δνεν κατέχει τα βασικά περί στατιστικού και κάνει ζημιά δεν πρόκειται να τον αποζημιώσεις.

Το δνεν είναι ένα ακόμα τυπογραφικό δωράκι από εμένα αντιλήφθηκα πως τα λατρέυεις ;)

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξει παιδια δεν ειναι σοβαρο θεμα για διαφωνια,αν εχει την οικονομικη δυνατοτητα ειναι παμφθηνα και ειναι 1000% ασφαλης. Και κατι για να γελασετε,υπαρχουν ατομα που εχουν περιεργη σχεση με τον ηλεκτρισμο. Ξερω συγκεκριμενο φιλο που πολλες φορες ανοιγει την πορτα του αυτοκινητου για να βγει και βλεπω ''αστραπες''  και ακουγεται ο στατικος. :)

Δημοσ.

Θα διαφωνήσω και μαζί σου ο στατικός ηλεκτρισμός είναι σοβαρότατο θέμα.

Ενταξει παιδια δεν ειναι σοβαρο θεμα για διαφωνια,αν εχει την οικονομικη δυνατοτητα ειναι παμφθηνα και ειναι 1000% ασφαλης. Και κατι για να γελασετε,υπαρχουν ατομα που εχουν περιεργη σχεση με τον ηλεκτρισμο. Ξερω συγκεκριμενο φιλο που πολλες φορες ανοιγει την πορτα του αυτοκινητου για να βγει και βλεπω ''αστραπες''  και ακουγεται ο στατικος. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...