siomio Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω αν και είχα τα μόρια για Βόλο επέλεξα ΗΜΜΥ Ξάνθης. Σαφώς κριτήριο για την επιλογή μου δεν αποτέλεσε η λεγόμενη "Φοιτητική Ζωή" ,στο πανεπιστήμιο πας για να σπουδάζεις ,να δουλέψεις σκληρά , και να λάβεις γνώσεις και για να διασκεδάσεις βεβαια. Φυσικά πιστεύω πως σε όποια περιοχή και να περάσεις και φίλους θα γνωρίσεις και θα διασκεδάσεις , με καλή παρέα όλα γίνονται..Η επιλογή μου είχε να κάνει εξ' ολοκλήρου με το συγκεκριμένο τμήμα στο σύνολο του. Φυσικά χωρίς να έχω πλήρη άποψη μιας και είμαι 18 χρονών. Μπόρω να σας αναφέρω τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτη την απόφαση: Το τμήμα της ξάνθης είναι ένα απο τα παλιότερα στην ελλάδα.Αύτο απο μόνο του σε παρακίνει προς το μέρος του μιας και σημαίνει πως είναι σίγουρα γνώστο και πως θα υπάρχει περισσότερη ανταπόκριση προς τα έξω αλλα και διασυνδέσεις. Το ημμυ της Ξάνθης έχει απο τα περισσότερα εργαστήρια (σχεδόν σε κάθε μάθημα) σε σχέση με τα άλλα τμήματα ημμυ στην Ελλάδα , που σημαίνει πως περα απο το θεωρητίκο υπόβαθρο , η "πρακτική" άσκηση και η εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων σε καθιστά άμεσα πιο καταρτισμένο. Πέρα απο τα εργαστήρια, τα μαθήματα της Ξάνθης ειναι 60+ σε σχέση με τα 40+ του βόλου.Βέβαια δεν γνωρίζω αν η ύλη των 60+ μαθημάτων της Ξάνθης καλύπτεται απο την ύλη των 40+ του Βόλου. Επίσης οι εγκαταστάσεις του ημμυ Ξάνθης ειναι πλήρης και δεν τίθεται θέμα έλλειψης εξοπλισμού.Το τμήμα διαθέτει ενα απο τα μεγαλύτερα κτήρια όλων των πολυτεχνικών σχολών στην Ξάνθη και του ΔΠΘ ακόμα, σε αντιδιαστολή με το χώρο που στεγαζεται το τμήμα του Βόλου. Βέβαια έχουν αρχίσει οι εργασίες για την δημιουργία νέων αυτόνομων κτηρίων στον Βόλο.Το θέμα όμως είναι οτι θα ολοκληρωθούν στο τέλος τών σπουδών μας ( 5+ χρόνια ).Τέλος υπάρχουν διαφορές και στην δομή του προγράμματος καθε σχολής, που κάνουν το κάθε άτομο να την επιλέξει . Το τμήμα του Βόλου ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2000 ως Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων πράγμα που σημαίνει οτι στρέφεται περισσότερο στον τομέα τών Η/Υ και του λογισμικού και λογικό είναι η φυσιογνωμία του να έχει διατηρήσει στοιχεία της τότε σχολής. Στην αντίπερα όχθη το τμήμα της Ξάνθης συσχετίζεται και ασχολείται περισσότερο με τα ηλεκτρικά κυκλώματα και με την ενέργεια διαθέτοντας φυσικά τις απαραίτητες κατευθύνσεις.Σίγουρα και τα 2 τμήματα είναι απο τα καλύτερα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και απο άποψη δικαιωμάτων,αποκατάστασης αλλα και απο άποψη προσφοράς γνώσεων αποτελόντας έτσι μια απο τις πιο ενδιαφέρουσες σχολές. Πιο πάνω ανέφερα τους λόγους που προσώπικα με οδήγησας στο να επιλέξω το τμήμα της Ξάνθης, χωρίς να εχω σκοπό να σπιλώσω και να υποβαθμίσω το τμήμα ΗΜΜΥ του Βόλου. Η απόφαση μου αυτή λήφθηκε απο προσωπική μου έρευνα , και απο συμβουλές μεγαλύτερων σε ηλικία απο εμένα ατόμων που σχετίζονται με τη συγκεκριμενη σχολή και γενικότερα τον πανεπιστημιακό χώρο. 1
manos08 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Ακριβώς αυτό! Αυτά κάνανε και εμένα να επιλέξω την Ξάνθη! Άντε παίδες , καλή μας αρχή!
siomio Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστώ whodatinsomniaK!manos08 πέρασες φέτος ΗΜΜΥ Ξάνθη???
siomio Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι φίλε Μάνο, λογικά θα γνωριστούμε εκεί στην Ξάνθη.. 1
DimitrisPap123 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μπορει να δωσει καποιος πληροφοριες γι'αυτα τα τμηματα; Του Βολου "εφτιαξε" καθολου; Θα δηλωσω πρωτα του Βολου λογω αποστασης.Θα ειναι κακη επιλογη;
tempo Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 μετά απο αρκετά χρόνια ας μας βοηθήσουν οι γνώστες και φοιτητές σχετικά με την επιλογή ΗΜΜΥ (Ξάνθη ή Βόλος), ίσως έχουμε και νέα δεδομένα...
Panagiotis_Theofanidis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2021 Το τμημα ΗΜΜΥ στον Βολο τελικά αξίζει? Φετος στις εξετασεις συγκεντρωσα 17200 μορια και φτιαχνω το μηχανογραφικο μου. Πρωτη επιλογη εβαλα Θεσσαλονίκη και επειτα Πάτρα (Ηλεκτρολογων). Σαν 3η επιλογη ειμαι αναμεσα σε πληροφορικη (ΑΠΘ ή ΕΚΠΑ) και ΗΜΜΥ Βόλου. Ποια σχολη να επιλεξω για τριτη επιλογη? Απο τη μια θα με ευχαριστουσαν καπως περισσοτερο σπουδες ηλεκτρολογιας, αφου ασχολούμαι με το αντικειμενο (σαν χομπι), αφετερου δε, για τον Βολο δεν ακουγονται και τα καλυτερα ενω η πληροφορικη ειναι σαφως πιο υψηλόβαθμη. (Στις πρωτες 2 επιλογες περναω οριακα, γι αυτο προβληματιζομαι στην 3η)
Kaikai9 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Στις 25/7/2021 στις 10:21 ΜΜ, Panagiotis_Theofanidis είπε Το τμημα ΗΜΜΥ στον Βολο τελικά αξίζει? Φετος στις εξετασεις συγκεντρωσα 17200 μορια και φτιαχνω το μηχανογραφικο μου. Πρωτη επιλογη εβαλα Θεσσαλονίκη και επειτα Πάτρα (Ηλεκτρολογων). Σαν 3η επιλογη ειμαι αναμεσα σε πληροφορικη (ΑΠΘ ή ΕΚΠΑ) και ΗΜΜΥ Βόλου. Ποια σχολη να επιλεξω για τριτη επιλογη? Απο τη μια θα με ευχαριστουσαν καπως περισσοτερο σπουδες ηλεκτρολογιας, αφου ασχολούμαι με το αντικειμενο (σαν χομπι), αφετερου δε, για τον Βολο δεν ακουγονται και τα καλυτερα ενω η πληροφορικη ειναι σαφως πιο υψηλόβαθμη. (Στις πρωτες 2 επιλογες περναω οριακα, γι αυτο προβληματιζομαι στην 3η) Για μηχανολόγων μηχανικών δεν το σκέφτεσαι καθόλου ;
yolo300 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 έχουμε νέα? Με βολεύει απο αποψη πόλης ο Βόλος και θέλω να ξερω αν βελτιώθηκαν τα πράγματα σχετικά με το τμήμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα