petaw-se-oneiro Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα σας. Μιας και πολλά βλέπω και ακούω γενικά σχετικά με κλοπές οχημάτων, σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω μια low budget λύση για να καταγράφω όλο το βράδυ τον χώρο στον οποίο υπάρχει το όχημα. Το θέμα μου είναι ότι διάβασα στο διαδύκτιο γενικά, ότι η καταγραφή δημόσιου χώρου απαγορεύται. Δηλαδή το βίντεο δεν μπορώ να το παρουσιάσω στην αστυνομία σε περίπτωση που γίνει ή στραβή, ώστε να έχουν μια εικόνα για να εντοπίσουν τους κλέφτες; Σε περίπτωση που η κάμερα είναι σε πυλωτή μονοκατοικίας (δηλαδή πλήρως ιδιωτικός χώρος) είμαι καλυμμένος νομικά ή όχι; Τι γίνεται σε κάθε περίπτωση;
Adon1s Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δε πρεπει να "πιανει" πεζοδρομιο ή δρομο,παρα μονο αυτο που θες να βλεπεις . πχ το αμαξι. Γιαυτο και σε διαφορες κλοπες,ληστειες κλπ αν δεις στις ειδησεις που βαζουν "πλανα απο καμερα ασφαλειας γειτονικου καταστηματος" θα δεις τους υποπτους μετα βιας πανω στη γωνια που ειναι και ο δρομος.
petaw-se-oneiro Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Μα αν δεν φαίνεται έστω ένα μικρό μέρος περιμετρικά του οχήματος πως θα δώ τα τσακάλια; Επίσης η τοποθέτηση που σκέφτομαι δεν νομίζω να μου δίνει και πολλά περιθώρια να πλησιάσω..
johnkal Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Τσάμπα κόπος! Ακόμα και να καταγράφουν οι κλέφτες απλά θα κάνεις καμία μήνυση κατά αγνώστων και μετά δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς. Τουλάχιστον έτσι έγινε με γνωστό μου! 1
arisg90 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Και τσαμπα κοστος να προσθεσω.Οτι ακριβως αναφερει το απο πανω σχολιο ισχυει σε περιπτωση κλοπης.Η αστυνομια (αλλα και η νομοθεσια) ειναι σε τοσο τραγικο επιπεδο τεχνολογικα που και τη φατσα τους στην καμερα στα 2εκ να δειξουν οι δραστες δεν προκειται να τους βρει.Μηνυση κατα αγνωστων θα υποβαλλεις και αν ποτε εξαρθρωθει κατα τυχη η σπειρα μετα απο καιρο,το οχημα θα ναι ανταλλακτικα.
petaw-se-oneiro Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2015 Το τζάμπα κόστος το έχω αναφέρει πιο πάνω. Είναι σχεδόν τζάμπα.Δηλαδή αν είναι κάπως έτσι δεν μπορώ να κάνω τίποτα με το βίντεο;
johnkal Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Το μόνο που μπορείς είναι να τους καμαρώνεις. Ακριβώς τέτοιο βίντεο είναι και αυτό που σου λέω, μόνο που φαίνονται πιο καθαρά τα πρόσωπα! Δεν πρόκειται να ασχοληθούν.
arisg90 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Οτι εκανε και το παιδι με τη μπουσα.Τιποτα απολυτως...
petaw-se-oneiro Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μου κάνατε την καρδιά περιβόλι Η κάμερα τελικά θα τοποθετηθεί και αν γίνει στραβή χτύπα-ξύλο θα τους βρώ μόνος μου!!
BlackDarkFlag Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Η Ζωίτσα είχε πει σε μια θαμόνα βενζινάδικου ότι είναι παράνομο πάντως.. και αφού το είπε η Ζωίτσα, ποιος είμαι εγώ να πω αλλιώς;
arisg90 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Τα πραματα ειναι απλα.Καμερα μπορεις να βαλεις αρκει να βιντεοσκοπει ιδιωτικο χωρο.Απαγορευεται να βιντεοσκοπει δημοσιο χωρο και ανθρωπους (εν αγνοια και χωρις τη συναινεση τους)΄.Το βιντεο ειναι αχρηστο γιατι τα στοιχεια που θα πιασει δεν εχουν νοημα.Οι κλεφτες δεν προκειται να ερθουν με το ΙΧ τους με την πινακιδα φορα παρτιδα,ενω ακομα και αν πιασει τις φατσες τους η ΕΛΑΣ δεν εχει βαση δεδομενων (αυτο που βλεπουμε στο CSI,NCIS που ταυτιζει προσωπα).Εδω αποτυπωματα παιρνουν ακομα με μελανι και μια εξεταση dna κανει μηνες να βγει. Απο προσωπικη αρκετα μεγαλη εμπειρια λογω εργασιας,μονο αμα σου κλεψει κανα πρεζονι το μηχανακι ή το ΙΧΕ υπαρχει μια πιθανοτητα να το βρεις ειτε Ομονοια ειτε λιγο πιο εξω απο Μενιδι (Κοκκινο Μυλο). Σε διαφορετικη περιπτωση,Κλαφτα χαραλαμπε... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα