ASSOS Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2003 Ανοίγω με ένα φίλο ένα Internet Cafe και θα ήθελα τη γνώμη σας. Μπορείτε να μου προτείνετε μια σύνθεση υπολογιστή που νομίζεται εσείς ότι κάνει για Internet Cafe με βάση την απόδοση/τιμή? Τα βασικά στοιχεία ας είναι P2,6 με 256RAM και 80GB SATA.(μπορείτε να μου προτείνετε να αλλάξουν όμως και αυτά.) Επίσης από που προτείνεται αν πάρω τα συστήματα? Ευχαριστώ πολυ.
Dark_son20 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2003 xmmm ta 80 SATA den ta xriazese pistevo gia internet cafe...kai sta 40 i 60 tha eisai mia xara....kalitera na afksisis ligo ti RAM logo tis telefteas modas..na paizoun paixnidia...
Bax Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2003 Λοιπόν. Εγω δουλεύω σε ιντερνετ καφε και από την τεραστια εμπειρια μου... :roll: ...... σου επισημαινω τα εξής: Τα pc χρειάζονται απαραιτήτως πολύ μνήμη και μια αξιοπρεπέστατη καρτα γραφικών. Από σκληρό, και με 20-30 GΒ βολεύεσαι, εξαρταται βέβαια και πόσα παιχνίδια βαζεις. Επίσης πρέπει πιστευω να χρησιμοποιείσετε norton ghost 2003 για να κανετε restore τους υπολογιστές γιατι η λύση format-setup windows-setup games, δεν ειναι και η καταλληλοτερη με πανω απο 5 υπολογιστες. χρησιμοποιόντας ghost πρεπει να υπολογισεις το image ποσο θα ειναι για να κανονισεις τι δισκο θα παρεις. πχ. εμεις εχουμε ut2k3,mohaa,aoe2,warcraft3,hlife,hlife cs & championship manager 4. πιάνουν συνολικα 7.9 gb και το image (το οποίο βρίσκεται σε κρυμμενο partition ) 5.9gb. (εχουμε 20αριδες). Κατα τιν γνωμη μου για ιντερνετ καφε θα εφτιαχνα την παρακατω συνθεση cpu @ 2-2.4Ghz 512MD DDR Motherboard φτηνη (οχι της πλακας αλλα με τα βασικά μονο) graphics card - ati 9600 απλή HD-30-40Gb Floppy Nic-100mbit
Jaco Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2003 Υπάρχουν καινούργιες mobo που δεν χρειάζονται ghost για να επαναφέρουν το σύστημα, αλλά έχουν δικό τους bios που μπορείς να το ρυθμίσεις να επαναφέρει το σύστημα σε κάθε εκκίνηση... Κάρτες γραφικών 9600 και 9600Pro, με κλειστά μάτια, ώστε να έχεις χαμηλό κόστος και καλή απόδοση... Κατά τα άλλα ο 2600 είναι υπέρ αρκετός για την δουλειά... Αυτά με την προϋπόθεση ότι είναι για Lan park... Αν είναι μόνο για Internet η όλη η φάση, τότε δεν χρειάζεσαι ούτε τα μισά από αυτά...
madsc Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2003 Χε, Χε Jaco spoke. Είτε με pci κάρτες θα παίξεις, είτε με τις μητρικές που ανέφερε ο Jaco, για restore. Για games 768+ ram, 80g 7200rpm/8mb cache ata 100/133 hds (οι τιμές των μικρότερων τους καθιστάν ασύμφορους ), vga τουλάχιστον αυτές που σου είπε ο Jaco. Μπορείς να περάσεις από γνωστές αλυσίδες net cafe να δεις/ρωτήσεις/πάρεις ιδέες. Για το μέρος που θες να αγοράσεις, πες μας ποσότητα που θες να πάρεις να σου προτείνω μέρη. Για περισσότερα pm. Πόνταρε σe Lan Games. Καλές δουλειές. sc
ASSOS Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2003 Ευχαριστω παιδια για τις προτασεις σας... καταλληγω σιγα σιγα στα εξης αλλά με διάφορες απορρίες: 1)CPU: P2.6 (με τι FSB προτεινετε?) 2)RAM:256DDR ή 512 στα 400Mhz 3)VGA: ATI9600 (Καλύτερη από Nvidia λύση?) 4)ΜΟΒΟ: chipset Ι865 με LAN contr. Δεν κατάλλαβα για το Mobo που λέτε κάνει restore το σύστημα! 5)HDD: 40-80GB SATA Και οχι IDE. 6)MONIROR??? (Προτιμάμε TFT για λόγους περιορισμένου χόρου είναι αδύνατη η εγκατάσταση CRT). 7)WINXP 8)Και κάτι άλλο.... από Internet σύνδεση γνωρίζεται κάτι να μου προτείνετε? Παρακαλώ απαντήστε μου με την παραπάνω σειρά να μη χάσω την μπάλα γιατι είναι ψιλοάσχετος. Μιλάμε για άνα μικρό LAN PARK αλλά και INTERNET και λέμε για αρχή 15 PC. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια ... δεν θέλω να πάω να αγοράσω με κλειστά μάτια!
Psyx Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2003 gia internet dsl me kleista ta matia 8) oso gia to ti taxytites, afto einai thema $$$... tsekare to parakato site pou einai kata geniki omologia oti pio enimeromeno gia ta ellinika dsl dromena : http://www.adslgr.com... ego pantos tha perna mia 1024/256 an anoiga netcafe, me static IP kai ena router CISCO :twisted: i apopsi mou einai kai san xristis netcafe... tha exeis tin dynatotita na doseis online gaming + net access + fasssssttttttt! othoni tha sou proteina 17ara EIZO Flexscan L557 tft... malista, epeidi opou na ne lansarei to neo tis montelo stin agora (kamia diafora me to proigoumeno, apla allazei i vasi tou), peftoune oi times kathe mera gia ta stock :wink: ... sta benchmarks ana ton kosmo pernei makran tin kalyteri thesi. sou anevasa kai ena scan apo sygkritiko prosfatou PCmag: TFT 17" monitors
Dark_son20 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 pistevo oti i EIZO Flexscan L557 tft einai akrivi gia internet cafe.... gia tin ram ipoxreotika 512 an exeis games...
Physics_Rulez Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 sta "the web" pantws, ta pc einai 1xronou, exoun panw athlon sta 2200+ arketi ram, win98 kai karta ti4200. ta paixnidia paizoun teleia. twra gia skliro, 40GB einai arketa pistevw. pantws gia na sou vgei oikonomika den tha proteina pentium (an kai exoun pesei oi times tous). giati afoi pou erxontai erxontai kyriws gia games, kai oi athlon einai mia xara
Lupus Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Sxetika me ton epeksergasti kai mnimes: FSB800 diladi me 2*512 se dual channel... Sxetika me othones: Pare CRT ektos an exeis trelo provlima xwrou. Exe sta ypopsin oti ta internet cafe vgazoun perissotero apo tous gamers opote oi tft othones kai den sou kanoun kai einai kai polla ta lefta.Stin teliki vale ta 8 pc me crt kai ta ypoloipa tft. Sxetika me to restore: sou xrisimevei stin periptwsi pou kapoios kakovoulos xristis arxisei kai svinei arxeia allazei rithmiseis klp. I lisi ghost einai elafrws xronovora giati stin periptwsi pou plakwsei ios kai gemisei olo to lan esi tha prepei na kaneis ghost se olous opote tha sou parei xrono (kana 20lepto) na epanafereis to diktyo. Opote gia ton logo ayto yparxoun kartes pci i kapoia bios pou to kanoun aftomata me to epomeno restart. Sxetika me to leitourgiko: Safws ta xp einai klaseis anwtera-omorfotera apo ta 98 apla einai poio heavy (metrame kai to teleytaio bit pou trwei apo tin mnimi) kai fisika einai poio akriva apo ta 98 (opote exeis xamilotero proypologismo) Sxetika me tin sindesi sto internet: Yparxoun kai oi misthwmenes grammes san lysi alla den kserw apo times klp klp. Sxetika me vga : Nai i sigkekrimeni ATI einai kaliteri apo tin analogi Nvidia. Ante kai kales doulies!
orck Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 προς Lupus και Jaco θα ηθελες να μας πεις για τις καρτες που λες η το bios που επαναφερει το λειτουργικο; τι ακριβως επαναφερει απο που το επαναφερει και με ποιο κριτιρια; σε ρωταω γιατι δεν το εχω ξανακουσει αυτο που λες και θα ηθελα να μου εδινες καποια σελιδα για να καταλαβω τι κανει το bios δεν μιλας για καρτες με PXE (και καποιον RIS server) ετσι; προς bax θα ηθελα να μου πεις τον τροπο που κανεις το κρυφο partition (ενας τροπος που δοκιμασα προσφατα ειναι να περασω το image στο τελευταιο κομματι και απο το disk managment να αφαιρεσω το drive letter, ετσι δεν φαινεται στον απλο χρηστη) επισης μηπως θυμασαι πως κανεις τον υπολογιστη να εχει μενου για επαναφορα με ghost (στην αρχη που σε ρωταει ποιο λειτουργικο να ξεκινησει)
madsc Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 orck, κάνουμε και κάνα search, μην τα περιμένεις όλα μασημένα. Εδώ για μια πρώτη ιδέα http://pcprotect.freeservers.com/ Για περισσότερα θα σου δώσω αυτό το link http://www.google.com Btw την έννοια Thread Hijacking την έχεις ακούσει; sc
Jaco Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 http://usa.aopen.com/tech/techinside/EzRestore.htm Όπως είπε και ο mad ένα απλό search αρκεί... Νομίζω, χωρίς να τον κόβω, ότι είναι και το μοναδικό mobo με αυτό το κόλπο πάνω του, αλλιώς παίζεις με pci κάρτες...
OXTROS Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2003 orck 1 polh eukolos tropos na kaneis hide ena particion einai me to partition magic 7-8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.