Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος στη κάρτα ήχου

r00t

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά,

Έχω ένα πρόβλημα με τι κάρτα ήχου μου. Ενώ πληκτρολογώ σε ένα ασύρματο πληκτρολόγιο (logitech) ακούω θόρυβο (για την ακρίβεια πρέπει να είναι σήμα από το πληκτρολόγιο ενώ πληκτρογραφώ γιατί μόλις σταματήσω να πατάω το πλήκτρο σταματάει). Επιπλέον ακούω πάλι θόρυβο όταν αντιγράφω ένα αρχείο στο δίσκο. Μόλις τελιώσει η αντιγραφή φεύγει ο θόρυβος. Το πρόβλημα είναι ενοχλητικό ιδιαίτερα όταν δεν ακούς μουσική.

Χρησιμοποιώ WinXP και η κάρτα ήχου είναι πάνω στη μητρική. Το μοντέλο της κάρτας ήχου είναι CMI8738/C3DX και η μητρική είναι μία Elite P6BAP-AP για ένα PΙΙΙ-850. Το ίδιο πρόβλημα έχω και με μία άλλη μητρική που έχει κάρτα ήχου πάνω της. Το πρόβλημα παρουσιάζεται με 2000 επίσης. Πιστεύω ότι κάποια ρύθμιση λείπει.

Καμιά ιδεά ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

Επίσης, αν συνδέεις την έξοδο της κάρτας σε εξωτερικό προενισχυτή ή τελικό Hi-Fi, φρόντισε ο ενισχυτής να είναι καλά γειωμένος... Συνήθως οι ενισχυτές δεν έχουν σούκου βίσμα με Γη, αλλά πίπολο με επιστροφή και την Γη την βγάζουν πίσω από τον ενισχυτή σε άλλο σημείο έτσι ώστε να χρησιμοποιείς μια καλύτερη κοινή Γη... Σε περίπτωση που δεν είναι καλά γειωμένος μπορούν οι RF συχνότητες του πληκτρολογίου να παρεμβάλουν στα καλώδια και να δημιουργούνται EMI παραμβολές (θόρυβος κ.τ.λ.)...

Δημοσ.

Καλημέρα,

επειδή και εγώ τώρα τελευταία έχω θόρυβο απο την κάρτα ήχου -onboard - στην Μ/Β Asus Α7V600 και έχω κάρτα pixel View play tv pro, χωρίς ασύρματα εκτός απο το τηλεχειριστίριο, υπάρχει καμιά ιδέα??

Δημοσ.

Γεια χαρά και πάλι,

Να ευχαριστήσω όσα παιδιά ασχοληθήκαν με το topic. Επιπλέον να προσθέσω ότι όλα, τα input channels είναι muted και ότι δεν είναι ενισχυμένο το σήμα, αλλά πάει απευθείας στα φτηνά ηχεία μου. Δεν έχει σχέση, το γεγονός ότι συνδέεται με τα ηχεία διότι το φαινόμενο παρατηρείται και με ακουστικά. Μιλάω πάντα για την έξοδο των ηχείων, δεν υπάρχει line out ή το γνωστό auxilary μιας και μιλάμε για κάρτα onboard άρα φτηνή.

Ευχαριστώ και πάλι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...