Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Δεν θέλω να "τρομάξω" κανέναν (καλά δεν είμαι και κάνα MEGA/SKAI/etc) αλλά διάβασα άρθρο των FT σχετικά με κούρεμα καταθέσεων σε ποσά άνω των 8.000eu με τουλάχιστον 30% κούρεμα. Το διέψευσε άμεσα η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών αλλά μόλις με ενημέρωσε ένας γνωστός, αστυνομικός, ότι τους ήρθε πριν από λίγο ειδοποίηση στο τμήμα ότι ίσως περιμένουν φασαρίες και να είναι σε ετοιμότητα..

Food for thought..

PS: Άμα θεωρείτε το thread άκυρο/χαζό/etc παρακαλώ διαγράψτε το. Απλώς θεώρησα καλό να μοιραστώ αυτό που έμαθα.

• Like 1
Δημοσ.

Για να γινει κουρεμα καταθεσεων πρεπει να βγει νομος που θα ψηφιστει απο τη βουλη αλα Κυπρο,μονο με ΝΑΙ η βουλη εχει τη νομιμοποιηση να ψηφισει τετοιο νομο.Επισης με ΝΑΙ ολα τα δανεια θα περασουν στον ESM και θα χασουν πολλοι τα σπιτια τους.
Με ενα μεγαλο ΟΧΙ δεν μπορει να περασει τετοιος νομος.

• Like 1
Δημοσ.

Το άρθρο λέει "for at least one bank", προφανώς την μικρότερη εκ των 4 μεγαλύτερων. Εγώ θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή τέτοιου είδους εικασίες δεν έχουν υπόσταση. Ας περιμένουμε την έκβαση του δημοψηφίσματος και τις αποφάσεις της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα.

Δημοσ.

Αυτό έχει συζητηθεί εκτενώς στο νήμα με τίτλο "Καταθέσεις", που μεταγενέστερα ονομάστηκε "Κάτι για το δημοψήφισμα" και κλειδώθηκε. Αν ανατρέξεις στις πρώτες αγνές σελίδες, όπου ο μέσος Έλληνας καταθέτης παρέθετε τις εμπειρίες, απόψεις, ενδιαφέροντα και χόμπυ του σχετικά με τις καταθέσεις, θα βρεις αρκετά ενδιαφέροντα ποστζ περί του θέματος.

• Like 2
Δημοσ.

Για να γινει κουρεμα καταθεσεων πρεπει να βγει νομος που θα ψηφιστει απο τη βουλη αλα Κυπρο,μονο με ΝΑΙ η βουλη εχει τη νομιμοποιηση να ψηφισει τετοιο νομο.Επισης με ΝΑΙ ολα τα δανεια θα περασουν στον ESM και θα χασουν πολλοι τα σπιτια τους.

Με ενα μεγαλο ΟΧΙ δεν μπορει να περασει τετοιος νομος.

Κούρεμα θα γίνει διότι πολύ απλά δεν επαρκούν τα αποθέματα των τραπεζών. Με την επιστροφή στη δραχμή, μπορεί να μη γίνει κούρεμα, αλλά με την υποτίμηση και τον πληθωρισμό θα είναι σαν να έχεις στην τράπεζα σακιά με άμμο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...