Προς το περιεχόμενο

[INFO] Οδηγός αποφυγής capital control με το Bitcoin


chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή όλοι μας θέλουμε να συνεχίζουμε να αγοράζουμε κάποια μικροπράγματα από το εξωτερικό και επειδή πλέον δεν υπάρχει τρόπος να το κάνουμε μέσω paypal, πιστωτικές υπάρχει όμως ενας τρόπος που συνεχίζει να λειτουργεί και λέγεται Bitcoin. 

Να δούμε τα πράγματα από την αρχή.

 

Αγορά Bitcoin

 

Το δυσκολότερο σημείο είναι το που θα αγοράσουμε τα Bitcoin. Υπάρχουν λίγοι τρόποι για να το κάνουμε πλέον και όλοι τους έχουν ένα καπέλο./

 

localbitcoins

 

 Αγορά δλδ μέσω του site localbitcoins

 

https://localbitcoins.com/

 

το μειονέκτημα είναι ότι οι τύποι απλά είναι μαυραγορήτες. Δλδ πουλάνε όσο όσο σαν γερολαδάδες σε περίοδο κατοχής :P Απλά αποφύγετε το όσο μπορείτε συν το ρίσκο που μπορεί να έχει μια τέτοια συναλλαγή.

 

BtcGreece

 

To μοναδικό ανταλλακτήριο που συνεχίζει να δουλεύει στην Ελλάδα και που μπορείς να κάνεις κατάθεση σε τραπεζικό Ελληνικό λογαριασμό μέσω ebanking ακόμα και αυτές τις μέρες που οι τράπεζες είναι κλειστές. Το κακό είναι ότι πλέον χρεώνει καπέλο σε κάθε κατάθεση 10 ευρώ και στα μικροποσά μεγάλο ποσό για μένα αλλά είπαμε οι επιλογές είναι λίγες. Θέλει και προσοχή γιατί τα δεδομένα με το ανταλλακτήριο αλλάζουν συνέχεια και όσο βαθαίνει η κρίση δεν ξέρω αν θα έχει να καλύψει την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση.

 

Χερι Χερι ανταλλαγές

 

Αλλος ένας τρόπος είναι αγορές μεσω χρηστών με χέρι χέρι συναλλαγές. Και αυτός έχει τα ρίσκα του γιατί δεν γνωρίζετε ποιος πουλάει και αν είναι φερέγγυος.

Υπάρχουν ήδη στο bitcointalk forum αρκετοί που πουλάνε τέτοια btc στην Αθήνα

 

BtcATM

 

Το μοναδικό atm που υπάρχει στην αθήνα και ξέρω ότι λειτουργεί ακόμα και αυτές τις μέρες κανονικά. Μειονέκτημα ότι δέχετα μέχρι 20 ευρώ συν ότι έχει κάποια fee

 

http://www.bitcoin-gr.org/?p=2423

 

Πιστωτικές με Bitcoin

 

Υπάρχουν πλέον εταιρείες που εκδίδουν κάρτες visa και mastercard που μπορείς να τις φορτώσεις με Bitcoin. Η έκδοση τους είναι στα 14 ευρώ λειτουργούν άμεσα χωρίς να έχεις πάρει την κάρτα στα χέρια σου μόνο με τον αριθμό τους και είναι ο μόνος τρόπος αγοράς από το εξωτερικό

 

Μερικά από τις εταιρείες που βγάζουν τέτοιες κάρτες είναι

 

 bit-x

 

https://bit-x.com/

 

η το ευρωπαικό 

 

ccedk

 

https://www.ccedk.com/

 

Οι κάρτες τους δουλεύουν μόνο αν τις συνδέσεις μέσω paypal και είναι mastercard. Σκέτες όπου και να τις έχω δοκιμάσει δεν τις δέχονται. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι γίνετε άμεσα η πίστωση στα bitcoin που έχεις μεταφέρει στον λογαριασμό σου σε κάποια από τις παραπάνω εταιρείες.

 

Spectrocoin

 

https://spectrocoin.com/

 

όπου σου δίνετε η δυνατότητα να φτιάξεις κάρτα visa και να την φορτώσεις με btc που πρώτα τα έχεις μετατρέψει σε ευρώ. H κάρτες αυτές δουλεύουν ως visa και τις δέχονται όλοι ακόμα και στην Ελλάδα.

Δείτε και το νήμα στο bitcointalk για το θέμα

 

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1072856.0

 

Φυσικά υπάρχει και η επιλογή για αγορά με Bitcoin άμεσα αλλά λίγα καταστήματα το δέχονται 

Επεξ/σία από chek2fire
  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

μαυραγοριτες....... και τα συμφεροντα τις εταιρειας Αμερικανικα αν δεν κανω λαθος και ανταγωνιστης του Pay Pal

 

μπορει να κανω και λαθος

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί η Paypal τι συμφέροντα έχει ελληνικά? Θα μας τρελανεις τώρα? Και γιατι μαυραγορίτες αφού αυτές οι κάρτες χρεώνουν όσο χρεώνει η paypal η για αγορές με bitcoin δεν υπάρχει καμία χρεώση και κανένα συμφέρον από πίσω

Μαυραγορήτες μπορεί να χρεώσεις τους εδώ ελληνες που πουλάνε τα bitcoin όχι τους ξένους που τα δέχονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

chek2fire ωραίο το topic σου, εάν δεν το έβρισκα θα άνοιγα εγώ ένα παρόμοιο.

 

Θα συμφωνήσω ότι στο local.. είναι μαυραγορίτες, δεν ξέρω για συμφέροντα τι παίζει πάντως οι τιμές τους είναι εξωφρενικές.

 

Σχετικά με το ΑΤΜ στο βιβλιοπωλείο έχω μια απορία... δέχεται μόνο μετρητά ή μπορείς να βάλεις και κάρτα Visa και να αγοράσεις ?

 

Για χέρι με χέρι γνωρίζει κανείς άλλος εάν υπάρχει άλλο site εκτός του local με λίστα πωλητών ?

 

Για το BTCGreece αυτές τις μέρες λειτουργεί ? δέχεται καταθέσεις ? και το κυριότερο είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ??? ρωτάω γιατί αν και υποτίθεται ότι λειτουργεί πάνω από χρόνο, τα κείμενα του είναι σαν να γίνανε μετάφραση στο google translate.

 

Και τέλος έχεις καταφέρει είτε εσύ είτε κάποιος άλλος να μετατρέψει ποσό από τράπεζα σε bitcoin αυτές τις μέρες και αν ναι με ποιο τρόπο έκανε deposit και σε ποιο exchanger ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το btcgreece όσες αγορές έχω κάνει αυτές τις μέρες προχώρησαν σχεδόν άμεσα γιατί έχω και λογαριασμό στην Eurobank και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Το μόνο κακό είναι το δεκάευρο που έχει για fee ενώ δεν ξέρω αν δέχεται καταθέσεις πάνω από 250 ευρώ την μέρα γιατί δεν έχω κάνει verify το account μου να το δοκιμάσω.

Το BItcoinATM από τι ξέρω δέχεται μόνο μετρητά και δουλεύει ακόμα και τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τέλος το ψάχνω τώρα και με neteller. Θέλω να δω αν μπορείς να πουλήσεις bitcoin σε κάποιο ανταλλακτήριο όπως το kraken και να στείλεις χρήματα σε λογαριασμό του neteller που δουλεύει χωρίς τραπεζικό λογαριασμό. Αν βρω άκρη θα ενημερώσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το neteller, με μια πρόχειρη και γρήγορη ματιά μου φαίνεται ότι έχει πολλά αρνητικά σχόλια, θα σου πρότεινα να είσαι λίγο επιφυλακτικός. Επίσης σαν διαδικασία νομίζω ότι έρχεται σε δεύτερη φάση, δηλαδή μετά από τα capital controls.

 

Η πλάκα είναι ότι στο BTCGreece στις οδηγίες λέει ότι και μετά την επαλήθευση τα όρια στα ποσά είναι ίδια. 250 ημερησίως και 1000 μηνιαίως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι μάλλον μείωσε τα όρια και για να βγάλει κέρδος καθώς αν θέλεις κάποιος να βάλει αρκετά χρήματα θα πρέπει να κάνει καταθέσεις 250 ευρώ την μέρα συν το δεκάευρo. 

Με λίγα λόγια δεν νομίζω να υπάρχει πλέον τρόπος για να βγάλει κάποιος πολλά χρήματα με Bitcoion στο εξωτερικό εκτός αν μπορεί να δεχθεί αυτά τα υπερβολικά fee. Μόνο κάποιος που θέλει να βγάλει μικροποσά δλδ 200-500 ευρώ για προσωπικές αγορές είναι χρησιμο να πάει σε τέτοια ανταλλακτήρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχεις δίκιο φίλε μου με 4% fees και όριο 250€ τη μερα δε γίνεται να μετατρέψεις πολλά σε bitcoin

απο την άλλη ίσως να γίνεται να αγοράσεις και απ'ευθείας με visa από το coin.mx αλλά εκεί έχει maximum deposit amount 500$ all time

και γενικά αν και υπάρχουν λίγα site για απ'ευθείας αγορά με visa οι χρεώσεις τους κυμαίνονται από αρκετά υψηλές έως λίγο καλύτερα από αυτές στο localbitcoins

Επεξ/σία από deneb
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν θυμάμαι καλά 10 μέρες περίπου αλλά αν δεν κάνω λάθος μπορείς  να δουλέψεις την κάρτα και χωρίς να σου έχει έρθει σε φυσική μορφή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδη δεν εχω ιδεα απο bitcoin

 

 

στο btcgreece.com κανουμε καταθεση σε ευρω και αγοραζουμε bitcoin

 

μεταφερουμε τα bitcoin στο spectrocoin.com , και απο εκει μπορουμε να βγαλουμε πρωπληρωμηνε visa

 

τα λεω σωστα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι σωστα τα λές αφού πρώτα έχουμε πουλήσει τα bitcoin στο spectrocoin.com και φυσικά αφού πρώτα έχουμε αγοράσει την χρεωστική κάρτα από εκεί. Αν δημιουργήσεις λογαριασμό στο spectrocoin έχει οδηγίες για το πως κάνεις το καθετι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...