Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα μέλη του insomnia, φέτος τέλειωσα την γ λυκείου και έκανα το μηχανογραφικό μου με πρώτη επιλογή Ημμυ Πολ. Κρήτης (περνάω σίγουρα). Από καιρό σκεφτόμουν να κάνω αίτηση σε πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, αν και τώρα θα πρέπει να περιμένω ένα χρόνο ακόμη. Σκέφτηκα το Oxford, καθώς πιστεύω ότι έχω τα προσόντα για να με δεχτούν (έβγαλα 19). Έχω τις παρακάτω απορίες, και θα ήθελα μόνο όποιος είναι απολύτως σίγουρος να απαντήσει:

1)Αν κάτσω στο Ημμυ 1 ή 2 χρόνια και περάσω κοινά μαθήματα, θα μου τα αναγνωρίσουν ή θα πρέπει να τα ξαναδώσω;

2)Ισχύει ότι στα πανεπιστήμια του εξωτερικού (π.χ. στο Oxford) δεν αποκτάς γενικές γνώσεις στο αντικείμενο, αλλά εξειδικεύεσαι σε έναν συγκεκριμένο μόνο τομέα; (εννοώ προπτυχιακά).

3)Είδα ότι το batchelor είναι 3 χρόνια, ενώ αν θες  και master θέλει 4. Το master είναι μέρος του προπτυχιακού ή θεωρείται μεταπτυχιακό; 

4)Αν θέλω να κάνω μεταπτυχιακό σε ένα πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ ή στον Καναδά, από που είναι πιο πιθανόν να με δεχτούν, από το Oxford ή από το Πολ. Κρήτης; Το λέω αυτό διότι σίγουρα στα ελληνικά πανεπιστήμια αποκτάς περισσότερες γνώσεις.

5)Ισχύει ότι αν κόβεσαι στα μαθήματα σε διώχνουν; Ή σου δίνουν ένα χρονικό περιθώριο;

6)Ξέρετε κανένα καλό Ίδρυμα, ελληνικό ή του εξωτερικού που να χορηγεί προπτυχιακές υποτροφίες;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Με καθε επιφυλαξη:

1) Δε νομιζω να ισχυει κατι τετοιο αλλα εννοειται οτι πρεπει να το τσεκαρεις με το ιδιο το πανεπιστημιο.

2) Ανάλογα την χωρα και το πανεπιστημιο. Υπαρχουν και χωρες με πολυ πιο flexible συστηματα αποτι της Ελλαδας οπως πχ στην Αμερικη που τα μισα σου μαθήματα προερχονται απο τομεις διαφορετικους του πτυχειου (major) σου. Στην Αγγλια βεβαια δεν ισχυει αυτο, οι τριετης σπουδες δεν αφηνουν πολλα περιθώρια οποτε αν πχ σπουδασεις πληροφορικη στην Οξφορδη δεν θα αποκτησεις τις ιδιες γνωσεις με εναν αποφοιτο ΗΜΜΥ σε φυσικη και ηλεκτρολογικα αλλα σε οτι αφορα την πληροφορικη θα εισαι καλυμμένος. Καλη περιπτωση ειναι το συστημα της Σκωτιας που τα προγραμματα ειναι 4ετη και πιο 'γενικα' απο τις Αγγλιας.

3) Θεωρειται μεταπτυχιακο και αρκετοι Αγγλοι ξεκινουν να δουλευουν στα 21 με το που τελειωνουν το προπτυχιακο τους, χωρις μεταπτυχιακο. Το μεταπτυχιακο δεν ειναι αναγκαιο, αν εχεις τελειωσει κατι που εχει ζήτηση στην αγορα.

Δημοσ.

Καλημέρα μέλη του insomnia, φέτος τέλειωσα την γ λυκείου και έκανα το μηχανογραφικό μου με πρώτη επιλογή Ημμυ Πολ. Κρήτης (περνάω σίγουρα). Από καιρό σκεφτόμουν να κάνω αίτηση σε πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, αν και τώρα θα πρέπει να περιμένω ένα χρόνο ακόμη. Σκέφτηκα το Oxford, καθώς πιστεύω ότι έχω τα προσόντα για να με δεχτούν (έβγαλα 19). Έχω τις παρακάτω απορίες, και θα ήθελα μόνο όποιος είναι απολύτως σίγουρος να απαντήσει:

1)Αν κάτσω στο Ημμυ 1 ή 2 χρόνια και περάσω κοινά μαθήματα, θα μου τα αναγνωρίσουν ή θα πρέπει να τα ξαναδώσω;

2)Ισχύει ότι στα πανεπιστήμια του εξωτερικού (π.χ. στο Oxford) δεν αποκτάς γενικές γνώσεις στο αντικείμενο, αλλά εξειδικεύεσαι σε έναν συγκεκριμένο μόνο τομέα; (εννοώ προπτυχιακά).

3)Είδα ότι το batchelor είναι 3 χρόνια, ενώ αν θες  και master θέλει 4. Το master είναι μέρος του προπτυχιακού ή θεωρείται μεταπτυχιακό; 

4)Αν θέλω να κάνω μεταπτυχιακό σε ένα πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ ή στον Καναδά, από που είναι πιο πιθανόν να με δεχτούν, από το Oxford ή από το Πολ. Κρήτης; Το λέω αυτό διότι σίγουρα στα ελληνικά πανεπιστήμια αποκτάς περισσότερες γνώσεις.

5)Ισχύει ότι αν κόβεσαι στα μαθήματα σε διώχνουν; Ή σου δίνουν ένα χρονικό περιθώριο;

6)Ξέρετε κανένα καλό Ίδρυμα, ελληνικό ή του εξωτερικού που να χορηγεί προπτυχιακές υποτροφίες;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

1) Αμφιβαλω αν μπορει καποιος να σου απαντησει. Εκτος αμα καποιος ητανε ΗΜΜΥ Ελλαδα και πηγε Oxford συγκεκριμενα, δεν μπορεις να ξερεις, εξαρταται απο τα ιδρυματα.. 

2) Μια χαρα γενικες γνωσεις αποκτας. Στα προπτυχιακα δεν αποκτας ειδικες γνωσεις, και ακομη οι, σε εισαγωγικα, ειδικες που αποκτας ειναι θεωρητικες οποτε δεν εχουνε πολυ σημασια για την αγορα εργασιας. 

3) Μαστερ οπως ανεφερε ο φιλος ειναι μεταπτυχιακο. Στην Ελλαδα οι σχολες που ειναι 5 χρονια ( δεν ξερω για τις αλλες) και συγκεκριμενα για το Μετροβειο και το Αριστοτελειο πολυτεχνειο που ξερω απο πρωτο χερι να απαντησω παιρνεις πτυχια Μαστερ. 

4) Προφανως και απο του Oxford, οι πιθανοτητες να συνεργαζονται τα ιδρυματα μεταξυ τους και να γνωριζονται οι καθηγητες ειναι αυξημενες. Βεβαια κανεις δεν αποκλειει οτι αμα κανεις την διπλωματικη σου σε καποιος συγκεκριμενο καθηγητη στην Κρητη που εχει σχεσεις με συγκεκριμενο πανεπιστημιο δεν θα μετρησει περισσοτερο. 

5) Δεν σε διωχνουνε αμα δεν περασεις με την πρωτη ενα μαθημα η κατι τετοιο, αμα δεν εισαι κουκουρουκου party all the time, all day and all night δεν θα εχεις προβλημα. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

καταρχας μαθε πως λεγεται το προπτυχιακο. Κατα δευτερον εχεις κοιταξει πβς λεγεται "το" oxford στην Ελλάδα; Είναι Η Οξφόρδη....Τριτον σοβαρα το εχεις τοσο σιγουρο οτι θα σε παρει το oxford? Άλλο παιδι δεν έκανε μονο η Μαριω το Γιαννη? Και τελος  πραγματικα μου συγκρινεις το πολυτεχνειο της Κρητης με την Οξφορδη? ΑΑΑΑ παραλιγο να το ξεχασω με τοσα νομπελ η οξφορδη εχεις δικαιο.... στο πολυτεχνειο ο μεσος φοιτητης εχει καλυτερες γνωσεις και σαφως θα το επιλεξουν αντι της οξφορης που ειναι στη πρωτη 5αδα πανεπιστημιων.... Αληθεια τωρα;ΑΛΗΘΕΙΑ?

Δημοσ.

Καταρχήν:

1) Το "Oxford" που λες εχει Acceptance rate 18% και πίστεψε με επειδή είχα την τύχη να σπουδάσω εκει, γίνονται πολλές χιλιάδες αιτήσεις καθε χρόνο. Οπότε μην είσαι και τόσο σίγουρος οτι θα σε πάρουν

2) Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι 1, αλλα έχει απο κάτω του πολλά colleges. Το καθε ενα απο αυτά εχει την δική του ειδικότητα. π.χ oriel college, trinity college, jesus college κτλ.

Γενικά το University of Oxford είναι απο τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όποτε καλύτερα να είσαι προετοιμασμένος για το τι να περιμένεις!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...