Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην κοινότητα

τον Οκτώβρη του 2014 έφτιαξα το παρακάτω PC:

Μητρική: MSI 990FXA-GD65

CPU: AMD AM3+ FX-8320 Box

Γραφικών: SAPPHIRE R9 280 OC Dual-X Boost

SSD: HDSSD 2,5 120GB Kingston V300 7mm

RAM: Simm DDR3 PC1600 8GB CL9 Corsair Ven

Τροφοδοτικό: Cooler Master G750M 750W

Σκληρό: HDA 1000GB Seagate ST1000DM003 Barracuda

Περίπου μέσα Δεκέμβρη μου κάηκε το τροφοδοτικό... η αντικατάσταση του έγινε το Πάσχα..

Από τότε ο υπολογιστής άρχισε να κολλάει μερικές φορές.. Δηλαδή μπορεί για 15 δευτερόλεπτα να μην έκανε τίποτα.. αλλά μετά συνέχιζε κανονικά..

Από όταν πιάσανε οι ζέστες άρχισε να μου κλείνει.. αλλά πολύ σπάνια.. 

Στην αρχή νόμιζα ότι θα έπιανε θερμοκρασία και θα έκλεινε για αυτό το λόγο..

παρακολουθούσα τις θερμοκρασίες αλλά ήταν σε normal τιμές γύρω στους 45 η CPU 55 η mobo & η γραφικών και οι δίσκοι κάτω από 50...

Παραταύτα συνέχισε να το κάνει..

Μετά φοβήθηκα μήπως όταν κάηκε το τροφοδοτικό μου έκαψε κανένα segment από τον ssd.. αλλά το disk diagnostic των windows όπως και μερικά άλλα προγράμματα που έβαλα μου είπαν ότι είναι μια χαρά ο δίσκος..

Τώρα είμαι ανάμεσα από 2 αιτίες.. 

1) Τροφοδοτικό για κάποιο λόγο κάνει shut down

2) Virtual Box

Επειδή χρειάζομαι να τρέχω ubuntu έχω βάλει ένα virtual box (oracle) και έχω δώσει 2 GB Ram & 2 cores CPU.. (μου είπαν ότι partition σε ssd δεν είναι καλή ιδέα) Για να τρέχει πιο καλά το virtual box το έχω βάλει στον ssd και του έδωσα 20 GB δυναμική μνήμη (χρησιμοποιεί γύρω στα 12)..  Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό;

Ακόμα να πώ, ότι άμα κλείσει το PC και πάω με τη μία να το ανοίξω υπάρχει περίπτωσει να κλείσει πριν καν κάνει boot.. Υπάρχει περίπτωση να έχει γράψει κάτι λάθος κάπου το VΜ και στο πρώτο reboot crushαρει και μετά κάπως φτιάχνει(?) 

Το τροφοδοτικό μπορώ να το τεστάρω κάπως αν φταίει αυτό;

Δημοσ.

Το τροφοδοτικο μπορεις να κανεις ενα απλο τεστ με πολυμετρο.υπαρχει οδηγος στο overclocking section.

αλλα ετσι οπως το λες πιστευω οτι κλεινει λογω θερμοκρασιων.ειδικα εαν λες οτι οι δισκοι σου ειναι κατω απο 50 παιζει να μην εχεις καθολου καλο airflow στο κουτι σου.

κατεβασε το hwmonitor και δειξε μας μια φωτογραφια οταν ειναι σε φαση αδρανειας που δεν κανει τιποτα και μια σε φαση οταν πχ τρεχεις κανενα cinebench.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...