king2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Μαζί σου σε αυτά που λες (διαφθορά των εκατομμυριουχων και τις αμέτρητες φοροδιαφυγες των μεγάλων επιχειρήσεων) όμως ο ιδωτικός υπάλληλος και ο δημόσιος υπάλληλος τους πληρώνουν όλους του φόρους τους, ενω ο ελεύθερος επαγγελματιας που προσπαθεί να βγάλει το ψωμί του (ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, γιατρός, δικηγόρος) δεν βλέπω να κόβει καμια απόδειξη ωστε να πληρώνουν ολοι την αναλογία τους. Μεσα και αυτοι ειναι οπως γραφω στο δευτερο ποστ που εκανα.Οι περισσοτεροι απο αυτους δηλωνουν 5000-10000 ευρω εισοδημα ενω βγαζουν τα 20πλασια και λιγα λεω.Εφοσον δεν μπορει η κυβερνηση να κανει κατι για να τους παρει οτι χρηματα χρωστανε τοσα χρονια τοτε δεν υπαρχει καμια ελπιδα για κανεναν.Εδω ακομα εχουμε πεθαμενους που περνουν κανονικα συνταξεις και δηθεν τυφλους με τρελα επιδοματα οπως και γιατρους με φακελακια των 5000-10000 ευρω και θελουμε να παμε μπροστα?Μια ζωη σε αυτο το χαλι θα ειμαστε.
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Γι αυτό κλείνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και λένε δεν βγαίνουν ΤΟ ΦΠΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Και ποτέ μα ποτέ μην υπολογίζεις το ΦΠΑ στα έσοδα. Είναι Εργασία + ΦΠΑ πάντα. Και το "Εργασία" είναι αυτό που μπαίνει στα ΕΣΟΔΑ για να φορολογηθεί. Όχι το εισπρακτέο ποσό. Καλά τα λες αλλά δεν ενδιαφέρονται οι πελάτες πόσο η εργασία και πόσο τ ΦΠΑ, σου λένε αυτή την τιμή μου λες αυτό σου πληρώνω αν θέλω, Οπότε αναγκαστικά στα έσοδα της δουλειάς θα το βάλεις αλλιώς θα σου πει ο πελάτης οτι είσαι ακριβός και θα φέρει άλλον. Ασε που πολλοί αν το κάνεις αυτό το θεωρούν ως απειλή για να μην ζητήσει απόδειξη ο πελάτης επειδή θα πρέπει να πληρώσει και το ΦΠΑ.
Apoll Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Καλά τα λες αλλά δεν ενδιαφέρονται οι πελάτες πόσο η εργασία και πόσο τ ΦΠΑ, σου λένε αυτή την τιμή μου λες αυτό σου πληρώνω αν θέλω, Οπότε αναγκαστικά στα έσοδα της δουλειάς θα το βάλεις αλλιώς θα σου πει ο πελάτης οτι είσαι ακριβός και θα φέρει άλλον. Ασε που πολλοί αν το κάνεις αυτό το θεωρούν ως απειλή για να μην ζητήσει απόδειξη ο πελάτης επειδή θα πρέπει να πληρώσει και το ΦΠΑ. Αν ο πελάτης είναι εταιρία, το ΦΠΑ δεν τον ενδιαφέρει, γιατί εκπίπτει από το δικό του ΦΠΑ. Αν είναι ιδιώτης, απλά του λες καθαρά τόσα θέλω συν ΦΠΑ. Στο χέρι του είναι να σου πει "άσε το ΦΠΑ θα σου δώσω Χ" Και πάντα λες X + ΦΠΑ. Διαφορετικά, πας για ψάρεμα ή για κτηνοτροφία. Δεν έχει λόγο να δουλεύεις τεχνικός ελεύθερος επαγγελματίας για 10+ ώρες την ημέρα για €500 καθαρά το μήνα.
drhistory Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Διαφορετικά, πας για ψάρεμα ή για κτηνοτροφία. Δεν έχει λόγο να δουλεύεις τεχνικός ελεύθερος επαγγελματίας για 10+ ώρες την ημέρα για €500 καθαρά το μήνα. Σε λίγο θα παρακαλάμε και για αυτό έτσι όπως πάμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα