Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τροπος της εννοειται ειναι κατακριτεος αλλα εχει ενα point...

Για να κατεβασεις ενα pdf απο  τον ΟΑΕΔ υποθετω οτι ξερεις να μπαινεις στις ηλεκτρονικες υπηρεσιες του.

Θα σου δειξω τα βηματα σε Chrome.

Μολις βαλεις το username και password σε βγαζει στην προσωπικη σου σελιδα με τα στοιχεια σου.

Απο εκει, κατω αριστερα επιλεγουμε απο τις Γρηγορη Προσβαση

3M58TJB.png

Και παταμε την Καταγραφη της Αιτησης για την εκδοση βεβαιωσης που επιλεξαμε (σε αυτη την περιπτωση επιλεγουμε Βεβαιωση Χρονου Ανεργιας τρεχουσας καταστασης οπως φαινεται παρακατω)

AIwN6Mk.png

Επειτα θα εμφανισει την βεβαιωση οπως θα φαινεται εκτυπωμενη και παταμε κατω δεξια Εκτυπωση της Βεβαιωσης.

Αυτοματα θα μας εμφανισει ο chrome το πλαισιο για να επιλεξουμε πως θα κανουμε print.

Εαν εξαρχης ειναι επιλεγμενο το Save as PDF τοτε παταμε Save και κατεβαζει το pdf.

NoZ6yfq.png

Εαν δεν ειναι επιλεγμενο το PDF στο Destination τοτε παταμε Change ωστε να μας εμφανισει το παρακατω

lJkcEOt.png

Απο εκει επιλεγουμε "Save as PDF" και μετα κανονικα το Save κουμπι για να κατεβει το PDF.

Βαζεις το USB στο PC και πετας το PDF μεσα.

Βγαζεις το USB και πας στο φωτοτυπαδικο.

Εnd of story.

Σε ευχαριστω πολυ..!

Δημοσ.

Εαν το ποσο των 10 λεπτων δεν ειναι το προβλημα τοτε βρισκω υπερβολικο 

το γεγονος οτι σας φαινεται "μεγαλη" διαδικασια να βαλετε σε ενα στικακι ενα pdf με μεγιστη διαρκεια 1 λεπτο.

Ουτε εγω εχω εκτυπωτη αλλα ποτε δεν μου περασε απο το μυαλο η κουραστικη αυτη διαδικασια για να βγαλω ενα απλο A4 που προσφερει δωρεαν μετακινηση.

Πιο κουραστικο ειναι να παω στα ΚΕΠ να καθομαι να λεω στον βαρεμενο τα στοιχεια μου παρα το usb-->φωτοτυπαδικο.

Στην τελικη μια φορα τον μηνα χρειαζεται.

Αλλιως κοιταξτε μηπως εχει κανας φιλος εκτυπωτη.

Παντως καλα σου ειπε η γηραια κυρια: σου κανει ο ΟΑΕΔ πιο ευκολη την ζωη μεσω internet και εσυ ερχεσαι παλι στην δημοσια υπηρεσια?

To ποσό των 10 λετπών είναι αμελητέο για τον υπάλληλο του φωτοτυπάδικου. Με λίγα λόγια, γι' αυτόν είναι περισσότερο αγγαρεία από τον δημόσιο υπάλληλο, που πληρώνεται γι' αυτό.

Τώρα η διαδικασία να μου το εκτυπώσει ο υπάλληλος του ΚΕΠ είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη, ακόμα και από απλά να το σώσεις σε pdf. Αφμ και Αμκα βάζει μόνο, αρκεί να του δώσεις την κάρτα ανεργίας. Χώρια που σε πολλές περιοχές, όπως στην δική μου, δεν υπάρχουν πολλά μαγαζιά που εκτυπώνουν από στικάκι.

Εμένα προφανώς δεν μου κάνει τη ζωή πιο εύκολη στο συγκεκριμένο θέμα, οπότε πως "καλά μου είπε";

Το φτιαξανε να γινεται απο το ιντερνετ για να μην στεκομαστε στις ουρες και για να υπαρχει efficiency εστω σε ενα μικρο βαθμο στον ΟΑΕΔ που γινεται πανικος καθημερινα

Το να κραζουμε ενω μπορουμε κατι να το κανουμε μονοι μας , ειναι λιγακι troll

Αυτό δεν το παίρνεις από τον ΟΑΕΔ, αλλά από το ΚΕΠ, που όπως είπα δεν είχε καθόλου ουρά. Δεν έκραξα, αλλά τεκμηρίωσα ότι στην περίπτωση μου δεν υπάρχει efficiency και ότι δεν μπορώ να το κάνω από το ιντερνετ λόγω εκτυπωτή, άρα ορθώς πάω από το ΚΕΠ. Μάλλον εσύ βιάζεσαι να κράξεις.

Δημοσ.

Δεν εχει σημασια αν πηγες στον ΟΑΕΔ η στο ΚΕΠ . Δεν αλλαζει κατι 

Αυτο που λεμε , ειναι οτι το εκαναν ετσι για διευκολυνση και για τους πολιτες ωστε να μην τρεχουν στον ΟΑΕΔ καθε 3 και λιγο αλλα κυριως για δικη τους διευκολυνση . Οταν ο αλλος εχει την μερα 50 ατομα να θελουν το ιδιο χαρτι ενω η διαδικασια να το βγαλει μονος του ο καθενας ειναι πανευκολη , ε καπου λεει τι γινεται .

Ουτε εγω εχω εκτυπωτη , παω σε φωτυπαδικο . Δεν βλεπω πως ακριβως ειναι πιο ευκολο να παω στο ΚΕΠ απο να το σωσω στο στικακι μου και να παω στον τυπο να μου το εκτυπωσει . Η να παω σε ενα ψιλικατζιδικο που μπορει να εχει 

Αν δεν εχεις τιποτα απο τα δυο κοντα σου , τοτε λογικο ειναι να πας στο ΚΕΠ η τουλαχιστον οπου σε βολευει

Απλα ειμαι σιγουρος οτι μερικα ατομα πανε απο συνηθεια η απο αγνοια σε ΟΑΕΔ/ΚΕΠ

Δημοσ.

Δεν εχει σημασια αν πηγες στον ΟΑΕΔ η στο ΚΕΠ . Δεν αλλαζει κατι 

Αυτο που λεμε , ειναι οτι το εκαναν ετσι για διευκολυνση και για τους πολιτες ωστε να μην τρεχουν στον ΟΑΕΔ καθε 3 και λιγο αλλα κυριως για δικη τους διευκολυνση . Οταν ο αλλος εχει την μερα 50 ατομα να θελουν το ιδιο χαρτι ενω η διαδικασια να το βγαλει μονος του ο καθενας ειναι πανευκολη , ε καπου λεει τι γινεται .

Ουτε εγω εχω εκτυπωτη , παω σε φωτυπαδικο . Δεν βλεπω πως ακριβως ειναι πιο ευκολο να παω στο ΚΕΠ απο να το σωσω στο στικακι μου και να παω στον τυπο να μου το εκτυπωσει . Η να παω σε ενα ψιλικατζιδικο που μπορει να εχει 

Αν δεν εχεις τιποτα απο τα δυο κοντα σου , τοτε λογικο ειναι να πας στο ΚΕΠ η τουλαχιστον οπου σε βολευει

Απλα ειμαι σιγουρος οτι μερικα ατομα πανε απο συνηθεια η απο αγνοια σε ΟΑΕΔ/ΚΕΠ

Εδω ο κοσμος ουτε το skroutz δεν γνωριζει τι ειναι και μου θες να σου περασει και σε usb στικακι τα αρχεια :P

Εγω παλι εχω το φωτοτυπαδικο που λετε παραπανω διπλα ακριβως απο το ΚΕΠ.Αρα προφανως και ''τεμπελιαζω'' και δεν το περναω σε usb :P

Δημοσ.

Εμενα το βιβλιοπωλείο που εχω διπλα μου δεν διαβαζει στικακια και αυτο που εχει ειναι λιγο μακρια οποτε γιατι να μην παω στο κεπ που ειναι πιο κοντα ?

• Like 1
Δημοσ.

Εμενα το βιβλιοπωλείο που εχω διπλα μου δεν διαβαζει στικακια και αυτο που εχει ειναι λιγο μακρια οποτε γιατι να μην παω στο κεπ που ειναι πιο κοντα ?

Παραφράζοντας τη φράση του τύπου στο προφίλ σου: "ΓΙΑΤΙ Ο ΟΑΕΔ ΣΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ". :P

Δημοσ.

Ο ορισμος του "σου δειχνω το φεγγαρι και κοιτας το δαχτυλο".
Προφανως και αν ειναι διπλα σου το ΚΕΠ θα πας, ειδικα οταν δεν υπαρχει προσβαση σε κατι αλλο.
Αλλα συγκρινες την διαδικασια του usb με τα KEΠ λες και ειναι η μερα με την νυχτα.
One step at a time, σε 100 χρονια θα μαθουμε να χρησιμοποιουμε τις ευκολιες του νετ. Στην Ελλαδα.

Δημοσ.

Προφανως και αν ειναι διπλα σου το ΚΕΠ θα πας, ειδικα οταν δεν υπαρχει προσβαση σε κατι αλλο.

Αλλα συγκρινες την διαδικασια του usb με τα KEΠ λες και ειναι η μερα με την νυχτα.

One step at a time, σε 100 χρονια θα μαθουμε να χρησιμοποιουμε τις ευκολιες του νετ. Στην Ελλαδα.

δεν ειναι θεμα δυσκολιας απλα δεν βολευει, επισης μην το θεωρεις δεδομενο οτι ολοι εχουν υπολογιστη και στικακι και επισης μην θεωρεις επισης δεδομενο οτι εχουν τα λεφτα να πληρωσουν συνδεση ιντερνετ ωσθε να μπουν στο σαιτ του οαεδ.

Δημοσ.

Επισης μην θεωρεις δεδομενο οτι εχουν ρευμα να ανοιξουν τον υπολογιστη που δεν εχουν και με το ιντερνετ που δεν εχουν

Επισης μην θεωρεις οτι δεν εχουν χερια να ανοιξουν τον υπολογιστη που δεν εχει ρευμα και ιντερνετ

Logic not found , abort

Δημοσ.

Επισης μην θεωρεις δεδομενο οτι εχουν ρευμα να ανοιξουν τον υπολογιστη που δεν εχουν και με το ιντερνετ που δεν εχουν

Επισης μην θεωρεις οτι δεν εχουν χερια να ανοιξουν τον υπολογιστη που δεν εχει ρευμα και ιντερνετ

Logic not found , abort

Πολλά μπορεί να γίνονται. Εγώ την πρώτη φορά που πήγα στο ΚΕΠ, μόλις είχα μετακομίσει Αθήνα και δεν είχα ούτε internet ούτε στικάκι. Το θέμα είναι με ποια λογική εσύ, η κυρία από το ΚΕΠ και η sistah μας την πέφτετε, επειδή δικαιολογημένα χρησιμοποιούμε μία υπηρεσία του κράτους. Το μόνο που βγάζω από τα ποστ σας είναι η ειρωνεία ότι οι Έλληνες είναι τεχνολογικά αγράμματοι, παρ' ότι εξηγήσαμε ότι δεν είναι αυτός ο λόγος που πάμε στα ΚΕΠ.

Ρε αδερφέ, επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά, ότι δε χρησιμοποιούμε τις ευκολίες του νετ στην Ελλάδα. Από που προκύπτει ότι δε χρησιμοποιούμε τις ευκολίες του νετ; Σου εξηγήσαμε ότι μια χαρά χρησιμοποιούμε το νετ, απλά δεν έχουμε εκτυπωτή.

Την υπερβολική και λανθασμένη σύγκριση της ταχύτητας του usb με το ΚΕΠ εσύ την έκανες. Εσύ είπες ότι είναι πολύ πιο εύκολο με το usb και από την παραπάνω πρόταση φαίνεται ότι συνεχίζεις να το κάνεις. Εγώ απλά αιτιολόγησα ότι δεν ισχύει.

Δημοσ.

Eιτε δεν καταλαβαινεις επειδη δεν μπορεις , ειτε δεν θες να καταλαβεις 

Εither

Σου ειπε κανεις να μην πας στο ΚΕΠ η οπου στο πεο σε βολευει καλυτερα για να κανεις την δουλεια σου ? Οχι

Γιατι το κουραζεις λοιπον παραπανω ?

Αν σε βολευει το ΚΕΠ , πας στο ΚΕΠ

Αν εχεις χερια/ρευμα/υπολογιστη/εκτυπωτη/στικακι/σκατακι τοτε θα προτιμησεις να κανεις την δουλεια σου μονος σου η σε φωτοτυπαδικο ΕΦΟΣΟΝ υπαρχει/ειναι κοντα . Προς δικη σου διευκολυνση αλλα και των αλλων  

Γιατι ταλαιπωρειτε τα μυαλα σας τοσο πολυ , κανεις δεν θα καταλαβει ποτε

Δημοσ.

Logic not found , abort

κορόιδευε εσυ ξερεις ποσοι ανεργοι ειναι πραγματικα κατω απο το οριο της φτωχεις ?

οταν μιλαμε για κοινονικες υπηρεσιες λοιπον τιποτα δεν ειναι δεδομενο, για σενα τα 25 ευρω δεν ειναι τιποτα αλλη παιρνουν εβδομαδα μαζι με γυναικα και παιδια.

Δημοσ.

Eιτε δεν καταλαβαινεις επειδη δεν μπορεις , ειτε δεν θες να καταλαβεις 

Εither

Σου ειπε κανεις να μην πας στο ΚΕΠ η οπου στο πεο σε βολευει καλυτερα για να κανεις την δουλεια σου ? Οχι

Γιατι το κουραζεις λοιπον παραπανω ?

Αν σε βολευει το ΚΕΠ , πας στο ΚΕΠ

Αν εχεις χερια/ρευμα/υπολογιστη/εκτυπωτη/στικακι/σκατακι τοτε θα προτιμησεις να κανεις την δουλεια σου μονος σου η σε φωτοτυπαδικο ΕΦΟΣΟΝ υπαρχει/ειναι κοντα . Προς δικη σου διευκολυνση αλλα και των αλλων  

Γιατι ταλαιπωρειτε τα μυαλα σας τοσο πολυ , κανεις δεν θα καταλαβει ποτε

:-( Βασικά ναι, γι' αυτό ακριβώς ξεκίνησα το θέμα. Πήγα στο ΚΕΠ να κάνω την δουλειά μου και με κατσάδιασε η υπάλληλος γιατί πήγα εκεί. Μετά η sistah και εσύ συμφωνήσατε ότι ορθά με κατσάδιασε. Scripta manent, διάβασε την προηγούμενη σελίδα.

Δημοσ.

Για να μην τσακωνομαστε αδικα, μιας και ηδη το εχουμε παραξηλωσει:
H συμπεριφορα της υπαλληλου στα ΚΕΠ εννοειται ειναι τραγικη
αλλα κατ'εμε αυτο που προσπαθουσε να σου εξηγησει με ακομψο τροπο ειναι σωστο.

Στην συνεχεια του ποστ σου φανηκε σαν να εννοεις οτι η μεταφορα σε usb ειναι μεγαλη αγγαρεια,

κατι που μου εκανε εντυπωση και το σχολιασα.
Φυσικα και δεν εχουν ολοι την δυνατοτητα να εχουν προσβαση σε υπολογιστη
αλλα μιλαμε σε τεχνολογικο φορουμ, οποτε απευθυνομαι σε ανθρωπους που εχουν προσβαση.

Οταν ανακοινωσαν τις online υπηρεσιες καταχαρηκα γιατι δεν θα χρειαζοταν ποτε ξανα να παω στον ΟΑΕΔ
να δω τις σκατοφατσες τους και να περιμενω να παρω ενα χαρτι.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος να θελει να ξαναπαει σε δημοσια υπηρεσια.
Μαλιστα αναγκαστηκανε να διακοψουν πληρως την δυνατοτητα να βγαζεις βεβαιωση για τα ΜΜΜ απο τα υποκαταστηματα
και να τρεξουν καμπανια για την προωθηση των ηλεκτρονικων υπηρεσιων.
Στειλανε την υπηρεσια στα ΚΕΠ μπας και σταματησουν να βαρανε μυγες και ησυχασανε.
Εχεις ΚΕΠ απο κατω? Φυσικα και θα πας. Εμενα ειναι 20 λεπτα με τα ποδια και εχει κοσμο.
Ο high tech ψηλικατζης μου ειναι στα 50 μετρα.

Δημοσ.

Τζάμπα τσακωμοί και γκρίνιες.

Όσοι έχουν υπολογιστή και internet να κατεβάσουν την βεβαίωση στο φλασάκι να την εκτυπώσουν στο σπίτι, αν δεν έχουν εκτυπωτή να πάνε σε φωτοτυπάδικο να πλερώσουν τα 10-20 cents και να κρατήσουν την βεβαίωση.

Τρέξιμο σε ΚΕΠ για μένα δικαιολογείται μόνο για εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ αστέγους και απόρους καθώς και άτομα άνω των 50-55.

Όλα τα άλλα είναι να χουμε να λέμε.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...