tommybertsen Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Όταν μπορεί να δουλέψει, έστω και δύσκολα/λειψά, το σύστημα, η ευθύνη μοιράζεται, πλέον. Δουλεύει, αλλά πρέπει να "μαντέψεις" ποιος αυτόματος πωλητής είναι ενημερωμένος. Τώρα αν είναι 60-40, 70-30 ή 50-50 η ευθύνη, who am I to say... Όσον αφορά το σύστημά τους, νομίζω πως στην πλειοψηφία του κόσμου, λειτουργεί κανονικά χωρίς θέματα Αναφέρω σταθμούς που λειτουργούν όλα κανονικότατα. Με την κάρτα δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Στο ΗΔΙΚΑ γράφτηκα κανονικά, αλλά έτσι και αλλιώς είχα αλλάξει κωδικό, μόνο αυτό (αυτό που θέλει και το ΑΜΚΑ μπροστά). Η πρώτη που είχα βγάλει, ήταν με λάθος όνομα (βάλανε του πατέρα μου οι αθεόφοβοι), και πήγα, μου την κατέστρεψε και έβγαλε καινούρια, χωρίς να πληρώσω κάτι. Δικό τους το λάθος, προφανώς. Το άκυρο λόγω 8ψηφιου που λες, δεν το κατανοώ, sorry. Έκανα τα "προβλεπόμενα", δούλεψαν όλα όπως έπρεπε (κάρτα είχα βγάλει από εκδοτήρια, όχι μέσω ίντερνετ κλπ). Αυτό που λες το είχαν πει ότι θα γίνεται, έως ότου κλείσουν εντελώς. Εγώ πάντως ούτε στο σύνταγμα το είδα αυτό που λες. Όποτε είχε ανοιχτές πύλες, σχεδόν κανείς δε χτυπούσε. Ισχύει το ότι πρέπει να χτυπάς στην είσοδο , για να σου λειτουργήσει στην έξοδο. Μπήκα στο ΗΔΙΚΑ μόλις, να δω τι θα μου πει (είχα ενεργοποιήσει 17 Απρίλη) Spoiler Επεξ/σία 15 Μαΐου 2018 από tommybertsen
Adanos Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 10 minutes ago, Fulgore said: Εχω βγαλει ως τωρα 2 καρτες και τις 2 φορες μου εβγαζε ακυρο στην επιβεβαιωση λογω του 8ψηφιου.Και δεν ειμαι φυσικα ο μονος με τετοιο θεμα,ουτε δοκιμασα μονο 1-2φορες. Ο 8ψήφιος για ποιό λόγο υπάρχει πέρα απ' την ανάκτηση; Για την ενεργοποίηση των ανέργων θέλει κωδικό; Εγώ πάντως με κανονική δεν έχω χρειαστεί (ακόμα) τον κωδικό.
Fulgore Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 11 λεπτά πριν, Adanos είπε Ο 8ψήφιος για ποιό λόγο υπάρχει πέρα απ' την ανάκτηση; Για την ενεργοποίηση των ανέργων θέλει κωδικό; Εγώ πάντως με κανονική δεν έχω χρειαστεί (ακόμα) τον κωδικό. Ναι σου τον ζηταει στο Ηδικα μεσα οταν μπαινεις.
tommybertsen Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Adanos είπε Ο 8ψήφιος για ποιό λόγο υπάρχει πέρα απ' την ανάκτηση; Για την ενεργοποίηση των ανέργων θέλει κωδικό; Εγώ πάντως με κανονική δεν έχω χρειαστεί (ακόμα) τον κωδικό. Στο ΗΔΙΚΑ για να μπεις αν θυμάμαι καλά, σου ζητάει στοιχεία κάρτας. Δεν θυμάμαι για κωδικό όμως, αλλά έχω αλλάξει κωδικό από το athenacard site και έχω δώσει έναν 8ψήφιο ΣΥΝ το ΑΜΚΑ μου μπροστά. Αυτό το είχα κάνει πολύ καιρό πριν μπω στο ΗΔΙΚΑ. Η αλλαγή του 8ψήφιου το απαιτεί το ΑΜΚΑ από μπροστά, δεν ξέρω αν ο Fulgore το έλαβε υπόψη του. Εκτός και αν μιλάμε για κάτι διαφορετικό Επεξ/σία 15 Μαΐου 2018 από tommybertsen 1
Fulgore Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, tommybertsen είπε Το άκυρο λόγω 8ψηφιου που λες, δεν το κατανοώ, sorry. Έκανα τα "προβλεπόμενα", δούλεψαν όλα όπως έπρεπε (κάρτα είχα βγάλει από εκδοτήρια, όχι μέσω ίντερνετ κλπ). Μπαινω στην εφαρμογη του Ηδικα που σου ζηταει να βαλεις τον 8ψηφιο αριθμο pin(που στους περισσοτερους υποτιθεται τους βαζουν με το ζορι στα εκδοτηρια την ημερομηνια γεννησης).Ειχα παει και απο το Συνταγμα και ειχα ρωτησει και μου ειπαν οτι ο κωδικος ειναι 2 φορες το ετος γεννησης ή να δοκιμασω και απο το 1μεχρι το 8.Να παιξω δηλαδη joker που λεμε για το pin,αντι να κανανε το αυτονοητο και να ρωταγανε κατα την εκδοση ποιον κωδικο θελει ο καθενας να βαλει(οπως ειναι και το σωστο). Βαζω λοιπον τον εν λογω κωδικο(δοκιμασα και τους αλλους συνδιασμους )και μου ελεγε λαθος κωδικος(αφου ειχα βεβαιωθει οτι ο αριθμος της καρτας και λοιπα στοιχεια ηταν σωστα). Επεξ/σία 15 Μαΐου 2018 από Fulgore
Adanos Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 3 minutes ago, Fulgore said: Μπαινω στην εφαρμογη του Ηδικα που σου ζηταει να βαλεις τον 8ψηφιο αριθμο pin(που στους περισσοτερους υποτιθεται τους βαζουν με το ζορι στα εκδοτηρια την ημερομηνια γεννησης).Ειχα παει και απο το Συνταγμα και ειχα ρωτησει και μου ειπαν οτι ο κωδικος ειναι 2 φορες το ετος γεννησης ή να δοκιμασω και απο το 1μεχρι το 8.Να παιξω δηλαδη joker που λεμε για το pin,αντι να κανανε το αυτονοητο και να ρωταγανε κατα την εκδοση ποιον κωδικο θελει ο καθενας να βαλει(οπως ειναι και το σωστο). Βαζω λοιπον τον εν λογω κωδικο(δοκιμασα και τους αλλους συνδιασμους )και μου ελεγε λαθος κωδικος(αφου ειχα βεβαιωθει οτι ο αριθμος της καρτας και λοιπα στοιχεια ηταν σωστα). Έχεις βάλει και τον ΑΜΚΑ σου πρώτα; Θέλει τον ΑΜΚΑ + PIN
tommybertsen Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Ρε Fulgore, τον 8ψήφιο τον επιλέγεις όταν ΓΡΑΦΕΣΑΙ στο site του athenacard, δεν παίζεις κανένα joker. Spoiler Δεδομένο θεώρησα ότι θα το έχεις κάνει. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι έβαλες 8ψήψιο στα...εκδοτήρια. Δεν το είχα ακούσει καν αυτό πουθενά. Αν το έκανες, πάτα ότι ξέχασες τον κωδικό σου, βάλε ΑΜΚΑ από μπροστά και έναν 8ψήφιο ότι θέλεις. End of story. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2018 από tommybertsen
Adanos Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 2 minutes ago, tommybertsen said: Ρε Fulgore, τον 8ψήφιο τον επιλέγεις όταν ΓΡΑΦΕΣΑΙ στο site του athenacard, δεν παίζεις κανένα joker. Reveal hidden contents Δεδομένο θεώρησα ότι θα το έχεις κάνει. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι έβαλες 8ψήψιο στα...εκδοτήρια. Δεν το είχα ακούσει καν αυτό πουθενά. Αν το έκανες, πάτα ότι ξέχασες τον κωδικό σου, βάλε ΑΜΚΑ από μπροστά και έναν 8ψήφιο ότι θέλεις. End of story. Κι όμως απ' ότι έμαθα από πολλούς βάζεις εσύ PIN στα εκδοτήρια ή στην ηλεκτρονική αίτηση.
tommybertsen Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Αν είναι δυναμόν Είχα βγάλει κάρτα, και γράφτηκα με αυτή δίνοντας κωδικό στο πεδίο εγγραφών. Θυμάμαι τον κωδικό τον ήθελε μόνο στην περίπτωση που έδινες "φάκελο". Not sure. Στη συνέχεια, και επειδή έβγαλα εκ νέου κάρτα λόγω του λάθους τους, τον άλλαξα (πάτησα απλά ότι τον ξέχασα και voila.). Μετά όλα ήταν ρολόι.
Fulgore Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 7 λεπτά πριν, tommybertsen είπε Ρε Fulgore, τον 8ψήφιο τον επιλέγεις όταν ΓΡΑΦΕΣΑΙ στο site του athenacard, δεν παίζεις κανένα joker. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Δεδομένο θεώρησα ότι θα το έχεις κάνει. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι έβαλες 8ψήψιο στα...εκδοτήρια. Δεν το είχα ακούσει καν αυτό πουθενά. Αν το έκανες, πάτα ότι ξέχασες τον κωδικό σου, βάλε ΑΜΚΑ από μπροστά και έναν 8ψήφιο ότι θέλεις. End of story. https://athenacard.gr/save_request.dev Για αυτο το pin μιλαμε αγαπητε που αν δεν κανεις την αιτηση ηλεκτρονικα αλλα πας σε καποιο ταμειο ειτε σου δινουν αυτοι ενα οτι να ναι(αν πεσεις σε κακο υπαλληλο)ή σε ρωτανε τι κωδικο θες.
tommybertsen Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Εχμ...αυτό το pin δεν θυμάμαι να το έβαλα στο ΗΔΙΚΑ πάντως... Αυτό είναι για αλλαγή της κάρτας σου σε περίπτωση απώλειας και το έδωσα όταν απλά εκτύπωσα το QR Code (μέσω της αντίστοιχης φόρμας που είχε), τους το πήγα και παρόλα αυτά ο υπάλληλος δεν μπορούσε να μου το σκανάρει (μέγας νουμπάς ), πληκτρολογούσε με το 1 δάχτυλο ( ), και έβαλε και λάθος το όνομά μου. Θεός. Στο ΗΔΙΚΑ έβαλα τον κωδικό που έδωσα κατά την εγγραφή μου. Τον 8ψήφιο που έγινε 11+8 (μαζί με το ΑΜΚΑ δηλαδή ), όταν το είχα αλλάξει για τους λόγους που είπα πιο πάνω. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2018 από tommybertsen
Miracle Worker Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Εμενα στο εκδοτηριο μου εβαλαν δυο φορες το ετος γεννησης, πχ 19751975, αλλα μου το εγραψε σε ενα χαρτι που ειχε οδηγιες ενεργοποιησης. (Συνταγμα)
jonkyr Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 15 ώρες πριν, jonkyr είπε Ρε παίδες, πήγα να κάνω επαναφόρτιση (επιδότηση) σε τέσσερα μηχανήματα στο τραμ. Σε όλα μου έβγαζε "Η καρτα δεν εχει διαθεσιμη υποδοχη για επαναφορτιση προιοντος"!!!!! Το έχει δει κανείς αυτό; Εννοείται ότι στο ΙΔΗΚΑ είναι μία χαρά η κάρτα, είχα κάνει επιβεβαίωση την προηγούμενη εβδομάδα και ξανάκανα από το κινητό όσο ήμουν στο μηχάνημα. Έχω φωτό από το μνμ αν χρειαστεί. Τρέλα. Πήγα στο μετρό σήμερα, περίμενα στο μηχάνημα, πάλι το ίδιο μνμ έβγαζε. Είχα εκτυπώσει βεβαίωση ανεργίας, περνάω κανονικά. Στην επιστροφή τσεκάρω σε μηχάνημα άλλου σταθμού. ΤΥα ίδια. Πάω στις μπάρες, περνάω την κάρτα να δω τι θα γίνει και... σουσάμι άνοιξε! Πέρασα κανονικά, έγραψε 30 ημέρες ακόμα ή κάτι τέτοιο! Τι να πω τώρα... 2 ώρες πριν, Miracle Worker είπε Αυτο που λεγανε στην αρχη οτι αν δεν χτυπησεις στο εμπα δεν σε αφηνει να βγεις ισχυει; Το επιβεβαιώνω, το είδα σήμερα κι εγώ. 1
Miracle Worker Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Για οποιον ενδιαφερεται εχει ενα αρθρο στο Πρωτο Θεμα για την πρωτη μερα εφαρμογης του μετρου. Δεν δινω link για να αποφευχθει τυχον αντιπαραθεση στο παρον νημα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Για κάποιον που θέλει να υποβάλλει αίτηση για να παραλάβει την κάρτα απ' τα εκδοτήρια, η αίτηση εδώ https://athenacard.gr/QR_request.dev Ο PIN με τα 8 ψηφία τι στο καλό είναι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις