Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ο PIN με τα 8 ψηφία τι στο καλό είναι; 

1 ώρα πριν, Fulgore είπε

https://athenacard.gr/save_request.dev

Για αυτο το pin μιλαμε αγαπητε που αν δεν κανεις την αιτηση ηλεκτρονικα αλλα πας σε καποιο ταμειο ειτε σου δινουν αυτοι ενα οτι να ναι(αν πεσεις σε κακο υπαλληλο)ή σε ρωτανε τι κωδικο θες.

1 ώρα πριν, tommybertsen είπε

Αυτό είναι για αλλαγή της κάρτας σου σε περίπτωση απώλειας και το έδωσα όταν απλά εκτύπωσα το QR Code

Κάπου είχα διαβάσει ότι το PIN είναι για αυτό το πράγμα. Δεν ξέρω αν έχει και λογική ό,τι άλλο, αλλά και να μην κάνεις την αίτηση αυτή, βγάζεις κάρτα. Δεν χρειάζεται. Αυτή είναι για να περαστούν τα στοιχεία σου και μέσω QR code να σου τα περάσει με σκανάρισμα στο εκδοτήριο, ώστε να μην περιμένεις να τα περνάει manually. Κοινώς για να μην κουβαλάς ΑΜΚΑ κλπ κλπ μαζί σου. 

Επεξ/σία από tommybertsen
Δημοσ.
18 hours ago, jonkyr said:

Ρε παίδες, πήγα να κάνω επαναφόρτιση (επιδότηση) σε τέσσερα μηχανήματα στο τραμ. Σε όλα μου έβγαζε "Η καρτα δεν εχει διαθεσιμη υποδοχη για επαναφορτιση προιοντος"!!!!! Το έχει δει κανείς αυτό; Εννοείται ότι στο ΙΔΗΚΑ είναι μία χαρά η κάρτα, είχα κάνει επιβεβαίωση την προηγούμενη εβδομάδα και ξανάκανα από το κινητό όσο ήμουν στο μηχάνημα. Έχω φωτό από το μνμ αν χρειαστεί.

3 hours ago, jonkyr said:

Τρέλα. Πήγα στο μετρό σήμερα, περίμενα στο μηχάνημα, πάλι το ίδιο μνμ έβγαζε. Είχα εκτυπώσει βεβαίωση ανεργίας, περνάω κανονικά. Στην επιστροφή τσεκάρω σε μηχάνημα άλλου σταθμού. ΤΥα ίδια. Πάω στις μπάρες, περνάω την κάρτα να δω τι θα γίνει και... σουσάμι άνοιξε! Πέρασα κανονικά, έγραψε 30 ημέρες ακόμα ή κάτι τέτοιο! Τι να πω τώρα...

Το επιβεβαιώνω, το είδα σήμερα κι εγώ.

Δεν έγινε κανένα μαγικό. Στην κάρτα μπορείς να έχεις μέχρι δυο πακέτα. Στην περίπτωση σου, την μια θέση την καταλάμβανε το πακέτο που είχες τον προηγούμενο 30ημερο και την άλλη θέση το πακέτο που έχεις τώρα. 99% είχες περάσει την δεύτερη επιδότηση χωρίς να το αντιληφθείς. Λογικά μπερδεύτηκες γιατί δεν σου αυξάνει το υπάρχων χρόνο κατά 30 μέρες αλλά σου περνάει νέο  30ημερο πακέτο (το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα με την λήξη του προηγούμενου)

1 hour ago, Βασίλης_29 said:

Για κάποιον που θέλει να υποβάλλει αίτηση για να παραλάβει την κάρτα απ' τα εκδοτήρια, η αίτηση εδώ https://athenacard.gr/QR_request.dev

Ο PIN με τα 8 ψηφία τι στο καλό είναι; 

ειναι 8ψηφιος κωδικός που χρησιμοποιείται στην περίπτωση επαλήθευσης (πχ στο ΙΔΙΚΑ, αντικατάσταση νέας κάρτας). ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τον κωδικό που βάζεις για τον λογαριασμό σου στο site του athenacard.

Κλασσικά όμως όσοι την έβγαζαν σε εκδοτήριο ο υπάλληλος είτε από άγνοια είτε απο βαρεμάρα εβαζε οτι να ειναι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, jakegate7 είπε

ειναι 8ψηφιος κωδικός που χρησιμοποιείται στην περίπτωση επαλήθευσης (πχ στο ΙΔΙΚΑ, αντικατάσταση νέας κάρτας). ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τον κωδικό που βάζεις για τον λογαριασμό σου στο site του athenacard.

Εγώ δεν θυμάμαι στο ΗΔΙΚΑ να έβαλα το συγκεκριμένο PIN πάντως... Τι να άλλαξε; :unsure: Θυμάμαι να βάζω τον 8ψήφιο κωδικό μου (που πλέον είναι μεγαλύτερος λόγω αλλαγής του).

BTW, έκανα φόρτιση, υποθέτω, μέσω της εφαρμογής athenacard, δούλεψε το NFC στο παλιό μου κινητό και δεν μου ζήτησε sim card όπως πρώτα. Μάλλον κάτι άλλαξαν στην έκδοση αυτή. Δεν ξέρω αν όντως φόρτισα, θα φανεί σύντομα :P 

Να σημειώσω εδώ ότι είχε λάθος την ημερομηνία γέννησης μου. Με μίκρυνε κατά 3 ημέρες :lol: 

Επεξ/σία από tommybertsen
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφέρομαι σε αυτήν την περίπτωση,

https://www.athenstransport.com/2018/03/energopoiisi-anergoi-amea/

το δικο μου (και πολλοί άλλοι) πάντως έτσι το έκαναν.

edit:

επειδή βέπω υπάρχει κάποια σύγχυση με το pin της κάρτας και το password του athenacard

To PIN το ζητάει οταν πας να κανεις είτε online αιτηση της κάρτας είτε σε εκδοτήριο.

πχ. https://www.athenacard.gr/save_request.dev

Μάλιστα κάτω κάτω αναγράφει "Παρακαλούμε φυλάξτε τον προσωπικό κωδικό σας για την περίπτωση που θα χρειαστεί επανέκδοση της κάρτας σας "

To PASSWORD είναι για την σελίδα του athenacard, είναι το ίδιο με το να έχουμε λογαριασμό σε κάποιο άλλο site.

Αν χάσεις/ξεχάσεις/δεν στο είπαν/εκαναν λάθος το PIN δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, αναγκαστικά θα πρέπει να σου βγάλουν νέα κάρτα με νέο αριθμό κάρτας και νέο PIN.

Αν ξεχάσεις το PASSWORD απλά πας εδώ https://www.athenacard.gr/ForgotPassword.dev

και κάνεις reset το password με το αμκα + pin σου, όπως θα έκανες σε οποιοδηποτε άλλο site.

Για το ΗΔΗΚΑ/τα εκδοτήρια/οτι άλλο μπορεί να χρειαστεί, τους ενδιαφέρει ΜΟΝΟ το PIN σας, αυτό δηλαδή που χρησιμοποιήσατε στην αίτηση σας. Μόνο με το PIN μπορούν να κάνουν επαλήθευση της κάρτας.

Τέλος, το PASSWORD  δεν τους ενδιαφέρει και δεν είναι υποχρεωτικό να έχει κάποιος λογαριασμό στο athenacard.

Επεξ/σία από jakegate7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, jakegate7 είπε

Δεν έγινε κανένα μαγικό. Στην κάρτα μπορείς να έχεις μέχρι δυο πακέτα. Στην περίπτωση σου, την μια θέση την καταλάμβανε το πακέτο που είχες τον προηγούμενο 30ημερο και την άλλη θέση το πακέτο που έχεις τώρα. 99% είχες περάσει την δεύτερη επιδότηση χωρίς να το αντιληφθείς. Λογικά μπερδεύτηκες γιατί δεν σου αυξάνει το υπάρχων χρόνο κατά 30 μέρες αλλά σου περνάει νέο  30ημερο πακέτο (το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα με την λήξη του προηγούμενου)

Ενδιαφέρον, δεν το ήξερα αυτό. Αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ δεν πέρασα δεύτερη επιδότηση χωρίς να το αντιληφθώ. Εκτός αν μπαίνοντας στο site της ΗΔΙΚΑ κάνει αυτόματη ενημέρωση (απ' όσο ξέρουμε ως τώρα, δεν ισχύει κάτι τέτοιο). Και το "ΣΙΓΟΥΡΑ" είναι απόλυτο. Αλλά ευχαριστώ για την πληροφορία, έμαθα και κάτι ακόμα σχετικά με αυτές τις κάρτες (δύο slots κλπ).

Επεξ/σία από jonkyr
Δημοσ.

Ποιός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για έκδοση κάρτας ανέργου;Η όλη διαδικασία γίνεται σε εκδοτήριο η είναι πρώτα απαραίτητο να πάρεις pin εφόσον κάνεις αίτηση online;Δηλαδή το pin βγαίνει σε εκδοτήριο;

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για έκδοση κάρτας αναφέρονται στο site;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Ποιός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για έκδοση κάρτας ανέργου;Η όλη διαδικασία γίνεται σε εκδοτήριο η είναι πρώτα απαραίτητο να πάρεις pin εφόσον κάνεις αίτηση online;Δηλαδή το pin βγαίνει σε εκδοτήριο;

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για έκδοση κάρτας αναφέρονται στο site;

Ο γρηγορότερος τρόπος είναι από το εκδοτήριο.

Στο ΡΙΝ καλύτερα να το ορίσεις εσύ σε μια αίτηση που υποβάλεις προαιρετικά, βάζεις οτι ΡΙΝ θέλεις μέχρι 8 αριθμητικά ψηφία και πρέπει να το θυμάσαι, θα το χρειαστείς σε περίπτωση που χάσεις την κάρτα. Αν δεν θες να κάνεις την αίτηση το κάνει ο υπάλληλος στο εκδοτήριο αλλά θα βάλει οτι ΡΙΝ θέλει εκτός κι αν του πεις εσύ τι να γράψει.

Δημοσ.

Να πώ κι εγώ την εμπειρία μου.(δώστε βάση να δείτε μέγεθος μπουρδέλου)

• 26 Μαρτίου Παραγγελία Online
  • 26 Απριλίου τηλεφωνώ στα Ελτα Courier αλλά κάρτα δεν βρίσκουν (προσοχή μεγάλη σε αυτό)
  • 14 Μαΐου Ξανατηλεφωνώ και μαθαίνω ότι η κάρτα μου επέστρεψε ώς Αζήτητη στα κεντρικά του ΟΑΣΑ στην Μετσόβου !!
  • 15 Μαΐου τηλεφωνώ στην Μετσόβου μην τυχόν και πάω τσάμπα...Με τα πολλά απαντά μια κυρία, η κάρτα είναι εκεί και πάω επιτόπου και την παραλαμβάνω.

Κοιτώ τον φάκελο και έχει πάνω tracking number, το βάζω στο site και μαθαίνω ότι η καρτα ήταν ΕΝΑ μήνα στο κατάστημα και ότι είχα ειδοποιηθεί μάλιστα!

Συγκεκριμένα απο τις 2 Απριλίου με περιμένει εκεί, δλδ όταν πήρα και ρώτησα η κάρτα ήταν ήδη στο πρακτορείο!!

Έμεινε ακριβώς ΕΝΑ μήνα εκεί και την γύρισαν πίσω!

Όλο αυτο τον μήνα δεν έλαβα ΚΑΜΙΑ ειδοποίηση, και να σκεφτείτε ότι λόγω ανεργίας βγαίνω ελάχιστα απο το σπίτι.

Χτες το μεσημέρι μπήκα ηδικα και την ενεργοποίησα.

Σήμερα μέσω του app και nfc φόρτισα και την επιδότηση!!

Νόμιζα ότι θα πάρει κανα 3άρι μέρες αλλά σε λιγότερο απο 24 ώρες έγιναν όλα! (πάλι καλά με όσα τράβηξα)

• Sad 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nemesi54 είπε
  • 26 Μαρτίου Παραγγελία Online
  •  

16 Μαΐου: Γιατί; :P Για ποιον λόγο; Για την ευκολία του online; 

Δεν είδες ότι όσοι παρήγγειλαν online ταλαιπωρήθηκαν και είπες να ταλαιπωρηθείς και εσύ; Πας σε ένα εκδοτήριο, βγάζεις κάρτα, τελείωσες. Ούτε ουρές πολλές έχει πλέον ούτε τίποτα. Σίγουρα δεν θα ήσουν 2 μήνες σε ουρά...

Δημοσ.

Σε εμένα με βάση την ημερομηνία έκδοσης της κάρτας, έκαναν γύρω στις 20 μέρες να την στείλουν, και έκαναν λάθος πηγαίνοντας την σε άλλο πρακτορείο που δεν εξυπηρετούσε την περιοχή μου. Βέβαια αν δεν μένεις Αθήνα, δεν έχεις και άλλη επιλογή από την online έκδοση :)

Δημοσ.

Αν δεν μένεις Αθήνα εννοείς γύρω από την Αθήνα ή εντελώς σε άλλη πόλη; Γιατί αν έμενα στα Τρίκαλα πχ, θα έβγαζα μόνο σε περίπτωση που θα ήμουν στην Αθήνα για δουλειές, απευθείας, από τα εκδοτήρια ;) 

Δημοσ.

Αν μένεις σε άλλη πόλη και πας στην Αθήνα μια-δυο φορές τον χρόνο. Δεν σε πολυνοιάζει πόσο θα αργήσει αρκεί να την έχεις :)

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, ισχύει αυτό που λες. Δεν ισχύει μόνο σε περίπτωση που κάνεις μία αίτηση κάνα μήνα πριν την χρειαστείς (ή τελευταία στιγμή), γιατί παίζεις με την τύχη σου :P 

Δημοσ.
Στις 15/05/2018 στις 8:31 ΜΜ, jakegate7 είπε

Αναφέρομαι σε αυτήν την περίπτωση,

https://www.athenstransport.com/2018/03/energopoiisi-anergoi-amea/

το δικο μου (και πολλοί άλλοι) πάντως έτσι το έκαναν.

edit:

επειδή βέπω υπάρχει κάποια σύγχυση με το pin της κάρτας και το password του athenacard

To PIN το ζητάει οταν πας να κανεις είτε online αιτηση της κάρτας είτε σε εκδοτήριο.

πχ. https://www.athenacard.gr/save_request.dev

Μάλιστα κάτω κάτω αναγράφει "Παρακαλούμε φυλάξτε τον προσωπικό κωδικό σας για την περίπτωση που θα χρειαστεί επανέκδοση της κάρτας σας "

To PASSWORD είναι για την σελίδα του athenacard, είναι το ίδιο με το να έχουμε λογαριασμό σε κάποιο άλλο site.

Αν χάσεις/ξεχάσεις/δεν στο είπαν/εκαναν λάθος το PIN δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, αναγκαστικά θα πρέπει να σου βγάλουν νέα κάρτα με νέο αριθμό κάρτας και νέο PIN.

Αν ξεχάσεις το PASSWORD απλά πας εδώ https://www.athenacard.gr/ForgotPassword.dev

και κάνεις reset το password με το αμκα + pin σου, όπως θα έκανες σε οποιοδηποτε άλλο site.

Για το ΗΔΗΚΑ/τα εκδοτήρια/οτι άλλο μπορεί να χρειαστεί, τους ενδιαφέρει ΜΟΝΟ το PIN σας, αυτό δηλαδή που χρησιμοποιήσατε στην αίτηση σας. Μόνο με το PIN μπορούν να κάνουν επαλήθευση της κάρτας.

Τέλος, το PASSWORD  δεν τους ενδιαφέρει και δεν είναι υποχρεωτικό να έχει κάποιος λογαριασμό στο athenacard.

Το πρόβλημα είναι ότι γράφει (όπως αναφέρεις κι εσύ) "Παρακαλούμε φυλάξτε τον προσωπικό κωδικό σας για την περίπτωση που θα χρειαστεί επανέκδοση της κάρτας σας". Όταν πχ βγαλαμε την καρτα της γυναίκας μου βαλαμε ενα κωδικό επιπολαια. Βασικά είχαμε διαβάσει ότι τον θες για να μεταφερθουν στην νεα καρτα τα χρήματα που είχες μεσα οποτε.... Όταν όμως τον ζητησε στο site του ΗΔΙΚΑ.... είχαμε θέμα. Τον βρήκαμε αλλα ίσως το μήνυμα να επρεπε να μην είναι τόσο συγκεκριμένο.

Ασχετο Νο1 αλλα σε μερικους σταθμους εχουν κλεισει εντελως οι μπαρες. Από προχθες αν δεν κανω λάθος. Και εκεί που φτανεις ετοιμος με την καρτούλα βλέπεις αρκετους γύρω γύρω να ψάχνουν από που θα βγουν χωρίς κάρτα. Ευτυχώς (γι αυτους) οι μπαρες είναι αργες ακομα και περνανε 2-3 ατομα πριν κλείσουν.

Ασχετο Νο2 Αλήθεια με τα παιδιά (πχ 5-8 χρονων) τι παίζει; Χτυπάει ο ενήλικος και σπρώνει το παιδι για να περάσουν και οι 2 χωρίς να τους χτυπήσει η μπαρα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...