Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

βαλτο να στεκετε στα ποδια του κανονικα δωσε του λιγο πατημα να ανεβει να μαγκωσει την

θηλη.Θελει προσπαθεια θα το αρπαξει καποια στιγμη

Δημοσ.

Σε τέτοια ηλικία θα έπρεπε να ήταν με την μητέρα του και να θηλάζει.

Για να πιεί το γάλα πρέπει να το βάλεις σε μπιμπερό.Αραίωσέ το σωστά όπως γράφει το κουτί και το νερό με το οποίο θα αραιώσεις το γαλα-σκονη να είναι χλιαρό προς ζεστό.Πρόσεξε να μην καίει, δοκίμασέ το πρώτα στο χέρι σου πριν το δώσεις στο κουτάβι.

Αν δείς ότι δεν κάνει κακά και τσίσα να το βοηθήσεις.

Για αυτό πρέπει το κουτάβι να μένει με την μάνα 2 μηνες,για να μην υπάρχουν αυτά τα προβλήματα.Αν τώρα ήταν 2 μηνών θα έτρωγε ξηρά τροφή και θα έκανε την ανάγκη του κάθε 2-3 ωρες.

Μακάρι όλα να πάνε καλά για να μεγαλώσει λίγο.Από 1,5-2 μηνών πρέπει οπωσδήποτε να αρχίσει να κάνει τα εεμβόλια.Τα κουτάβια είναι αρκετά ευαίσθητα ειδικά αυτό που έχεις γιατί δεν έχει τα κατάλληλα αντισώματα από το μητρικό γάλα της μάνας.

Δημοσ.

Αν δείς ότι δεν κάνει κακά και τσίσα να το βοηθήσεις.

Ε πες και τον τρόπο ντε, γιατί με την άγνοια που παρατηρώ ακόμη και σε βασικά -των βασικών, ω, βασικά- θα του κάνει κάνα κλύσμα στο τέλος  :P

Διάβασε αυτό

Δημοσ.

Δεν έγραψα τον τρόπο γιατί δεν έχω φροντίσει ποτέ τόσο μικρό κουτάβι. 1 κουτάβι που είχε κάνει το λάθος να πάρει 1 γνωστός έκανε την ανάγκη του μόνο του.

Νομίζω ότι πρέπει να του χαϊδεύει την κοιλιά και τον πωπό με κάποια βρεγμένη ζεστή πετσέτα.

Καλό με είναι να μπεί στο γνωστό σκυλοφόρουμ να κάνει εγγραφή για να τον βοηθήσουν. Όχι μόνο τώρα αλλά και αργότερα και σε αλλά θέματα.

http://www.dogforum.gr/

Δημοσ.

παιρνεις ενα βαμβακι το βουτας σε λαδι η χλιαρο νερο και του τριβεις την κοιλια και τα γενητικα οργανα.Μακαρι να βγω ψευτης αλλα δεν βλεπω να τηνβγαζεικαθαρη το κουταβι

Δημοσ.

την αναγκη του μια χαρα την κανει και ενταξει το γαλα του το πινει απο ενα πιατακι(καπως) παιδια δεν τον πηρα εγω ξανα λεω και αυτος που το εδωσε ειπε ειναι μεγαλυτερο και το ατομο δεν ηξερε.....ευχαριστω σκυλοφιλοι

Δημοσ.

την αναγκη του μια χαρα την κανει και ενταξει το γαλα του το πινει απο ενα πιατακι(καπως) παιδια δεν τον πηρα εγω ξανα λεω και αυτος που το εδωσε ειπε ειναι μεγαλυτερο και το ατομο δεν ηξερε.....ευχαριστω σκυλοφιλοι

Οποτε καποιος ηθελε να ξεφορτωθει το νεογεννητο κουταβακι και στο εδωσε.Επειδη ηθελε η σκυλα του να νιωσει το μητρικο ενστικτο(εδω γελαμε).Πρεπει να π@@@ξει και ο αρσενικος για να γινει αντρας.Για να ενημερωθουν περι στειρωσης ουτε καν,αφου οι Ελληνες τα ξερουμε ολα.

Εχουν "φαει" πολλοι τον μυθο οτι ο σκυλος πρεπει να ζευγαρωσει τουλαχιστον 1 φορα πριν στειρωθει για να μην παθει καρκινο.Απλα ειναι μυθος τον οποιο εχουν πλασει και οι κτηνιατροι για να εχουν κερδος απο εμβολια κλπ.Και γενικα απο την ημιμαθεια του κοσμου.

Ειναι πολλοι αυτοι που ζευγαρωνουν αβερτα τα σκυλια τους αλλα μετα τα δινουν οπου βρουν τα κουταβια,η ακομα χειροτερα τα πετανε σε καδους απορριματων.Και μετα τρεχουν οι ζωοφιλοι να τα μαζεψουν,να τα περιθαλψουν και να τους βρουν "ιδιοκτητες".

Κανει γεννα καποιος και τον ρωτας:

-Που θα τα δωσεις τα κουταβια?

-Στην φιλοζωικη σου λεει.

Αφου η φιλοζωικες ειναι εθελοντες και τα βαζουν απο την τσεπη τους,δεν εχουν υποστηριξη απο το κρατος.Κανουν παζαρια με ημερολογια κλπ για να μαζεψουν χρηματα.Σε περιπτωσεις που πρεπει να γινει καποιο χειρουργειο παρακαλανε τον κοσμο απο το Facebook να μαζευτουν χρηματα.

Η φαση ειναι οτι ζευγαρωνουν ημιαιμα τα οποια ειναι πολυ πιο δυσκολο να τα παρει καποιος και μενουν στα αζητητα.Ενω για τα "καθαροαιμα"  παρακαλανε ποιος θα τα παρει.

Ξερεις τι επρεπε να γινει?Να μην παιρνει κανεις κουταβι απο γεννα και να τους μενουν στα χερια.

Πιθανον να εχεις προβληματα με το κουταβι.Πχ με το που φευγεις απο το σπιτι θα αρχισει να κλαιει,εκτος και αν υπαρχει αλλο ατομο μεσα στο σπιτι.

Σκεφτεσαι να το κρατησεις το κουταβι?Μπορεις να ανταπεξελθεις οικονομικα?

ΥΓ:Αγορασε του 1 μπιμπερο απο καποιο pet shop.

Δημοσ.

Οποτε καποιος ηθελε να ξεφορτωθει το νεογεννητο κουταβακι και στο εδωσε.Επειδη ηθελε η σκυλα του να νιωσει το μητρικο ενστικτο(εδω γελαμε).Πρεπει να π@@@ξει και ο αρσενικος για να γινει αντρας.Για να ενημερωθουν περι στειρωσης ουτε καν,αφου οι Ελληνες τα ξερουμε ολα.

Εχουν "φαει" πολλοι τον μυθο οτι ο σκυλος πρεπει να ζευγαρωσει τουλαχιστον 1 φορα πριν στειρωθει για να μην παθει καρκινο

Εδω συμφωνώ, στειρωση πρεπει να γίνεται ανεξαρτητα απο το ζευγάρωμα μετα τον τον πρωτο οίστρο (περιοδο) στα σκυλιά. Συγκεκριμένα πρεπει να στειρωθέι πριν ζευγαρώσει (μεταξυ 1ης και 2ης περιοδου ιδανικα) για να αποφύγει τον καρκίνο

Απλα ειναι μυθος τον οποιο εχουν πλασει και οι κτηνιατροι για να εχουν κερδος απο εμβολια κλπ.Και γενικα απο την ημιμαθεια του κοσμου.

Και παμε εδώ τωρα να δώσουμε λίγη έμφαση. Επειδή λες για την ημιμάθεια του κόσμου οχι για άλλο λόγο..

Για πες μου, τι εμβόλια πλασάρουν οι κτηνίατροι για να έχουν κέρδος (αντί της στείρωσης?). Ο συλλογισμός είναι παραλογισμός εκτος αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω.

Γνωρίζεις κέρδος στείρωσης και κέρδος εμβολιασμού για τον κτηνίατρο μήπως?

Και ποιο είναι το επιχείρημα του να κάνεις εμβόλιο (για Φ - Χ - Ψ ) ασθένειες με το να μην στειρώσεις το ζώο? Τα αστείρωτα δεν θέλουν εμβόλια?

Οι κτηνίατροι του 80 και του 90 δεν ήξεραν επειδή δεν υπήρχαν papers και έρευνες, για πηγαινε ρώτα κτηνίατρο τώρα να δούμε τι θα σου πει. Κτηνίατρο, όχι petshoπα.

Να ξέρουμε τι λέμε, ποιον κατηγορούμε και γιατί. Οχι οτι μ@λακια έρθει στο κεφάλι του καθενώς.

Δημοσ.

Εδω συμφωνώ, στειρωση πρεπει να γίνεται ανεξαρτητα απο το ζευγάρωμα μετα τον τον πρωτο οίστρο (περιοδο) στα σκυλιά. Συγκεκριμένα πρεπει να στειρωθέι πριν ζευγαρώσει (μεταξυ 1ης και 2ης περιοδου ιδανικα) για να αποφύγει τον καρκίνο

Και παμε εδώ τωρα να δώσουμε λίγη έμφαση. Επειδή λες για την ημιμάθεια του κόσμου οχι για άλλο λόγο..

Για πες μου, τι εμβόλια πλασάρουν οι κτηνίατροι για να έχουν κέρδος (αντί της στείρωσης?). Ο συλλογισμός είναι παραλογισμός εκτος αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω.

Γνωρίζεις κέρδος στείρωσης και κέρδος εμβολιασμού για τον κτηνίατρο μήπως?

Και ποιο είναι το επιχείρημα του να κάνεις εμβόλιο (για Φ - Χ - Ψ ) ασθένειες με το να μην στειρώσεις το ζώο? Τα αστείρωτα δεν θέλουν εμβόλια?

Οι κτηνίατροι του 80 και του 90 δεν ήξεραν επειδή δεν υπήρχαν papers και έρευνες, για πηγαινε ρώτα κτηνίατρο τώρα να δούμε τι θα σου πει. Κτηνίατρο, όχι petshoπα.

Να ξέρουμε τι λέμε, ποιον κατηγορούμε και γιατί. Οχι οτι μ@λακια έρθει στο κεφάλι του καθενώς.

Απο τα εμβολια εχουν το μεγαλυτερο και το πιο ευκολο κερδος.Γεννα=κουταβια=πολλα εμβολια.1 εμβολιο κοστιζει απ'οτι εχω ακουσει 3-5€.Ειναι το ψωμοτυρι των κτηνιατρων.Υποστηριζουν οτι πρεπει να γινονται καθε 1 χρονο,κατι για το οποιο προσωπικα εχω τις αμφιβολιες μου.Αν δεν κανω λαθος,σε αλλες χωρες ο εμβολιασμος γινεται πλεον καθε 3 χρονια.

Και φυσικα υπαρχει κερδος απο τις στειρωσεις.Ομως ο σωστος κτηνιατρος θα σου εξηγησει τα υπερ και τα κατα και θα αποφασισεις,δεν θα σου βαλει φυτιλιες για στειρωση.Επισης οι κτηνιατροι δεν ενημερωνουν τον κοσμο να αποφευγει το ζευγαρωμα.

Ημιμαθεια σχετικα με το ζευγαρωμα πριν στειρωθει εννοω,οχι για τα εμβολια.Και που δεν γνωριζουν τις συνεπειες του μη στειρωμενου σκυλου.Ειδικα του θυληκου.

Διαφωνεις οτι ειναι μυθος?

Δημοσ.

Εχω απαντήσει ηδη σε αυτο στο 1ο σκελος του προηγουμενου ποστ μου.

Η λογικη γεννα = κουταβια = εμβολια εφαρμόζεται ελαχιστα εως καθολου. Δεν ξερεις ποιος θα παρει τα κουταβια και αν θα στα φερει, οποτε το (υποθετικο) κερδος ισως να ειναι και μηδενικό. Προφανώς και ο κτηνίατρος πρεπει να σου πεί τα υπερ και κατά.

Αλλα εγώ σου λεω, αν δεν το στειρώσεις, εχει 80% παραπανω πιθανότητα για καρκίνο και πυομήτρα, αποφάσισε και κάνε. Το λογικό και σόφρων (εφοσον δεν εισαι εκτροφεας και δεν ζεις απο αυτο που εκει αλλάζουν πολλού παράγοντες) ειναι η στείρωση, του θυληκού έστω αλλα και του αρσενικού.

Σε άλλες χωρες υπάρχει διαφορετικό πρωτόκολο ανάλογα με τις ασθένεις που ενδημούν. Η λύσσα στην Αγγλία είναι /2ετια και τα υπόλοιπα ετήσια. Ενω στην ελλάδα που είχαμε κρούσμα είναι ετήσια. Υπάρχουν κάποια αρθρα που υποστηρίζουν οτι και /2 έτη εαν γίνεται ο εμβολιασμός το σκυλί επιτυγχάνει την απαραίτητη ανοσία, ωστόσο, δεν είναι 100% σίγουρο οπότε δεν αξίζει να το ρισκάρεις για 30-40ευρώ τον χρόνο (θεωρώ). Μετα την ηλικία των 10 ετών, σε ένα ζώο το οποίο έχει εμβολιαστεί τα προηγούμενα 10 χρόνια, ο εμβολιασμός μπορεί να γίνεται / 2 ή και /3 χρόνια

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα ξανα στους σκυλο φιλους  θα ηθελα να ρωτησω κατι το σκυλι συνεχεια κ@τουρ@ υπαρχει θεμα? μηπως εχει κατι? και αλλες φορες ειναι κιτρινα αλλες  σαν νερο  και κατι αλλο δαγκωνει συνεχεια απο εκει που ηταν στον υπνο ολο δαγκωνει τρεχει πως να το μειωσουμε λιγο γιατι ενταξει δεν γινεται ολη την ωρα να παιζουμε μαζι του η να δαγκωνειε ευχαριστω (να παρουμε καποιο παιχνιδι να δαγκωνει?) 

Δημοσ.

Να το γυρίσετε στη μάνα του μέχρι να γίνει δύο μηνών το σκεφτήκατε;

Κουτάβι κατουράει συνέχεια; τι περίεργο. Συνήθως παίζουν μπαρμπούτι σ' αυτήν την ηλικία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...