AntiCambeR Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 καλησπερα ξανα στους σκυλο φιλους θα ηθελα να ρωτησω κατι το σκυλι συνεχεια κ@τουρ@ υπαρχει θεμα? μηπως εχει κατι? και αλλες φορες ειναι κιτρινα αλλες σαν νερο και κατι αλλο δαγκωνει συνεχεια απο εκει που ηταν στον υπνο ολο δαγκωνει τρεχει πως να το μειωσουμε λιγο γιατι ενταξει δεν γινεται ολη την ωρα να παιζουμε μαζι του η να δαγκωνειε ευχαριστω (να παρουμε καποιο παιχνιδι να δαγκωνει?) Ναι,είναι φυσιολογικό επειδή είναι μικρό και δεν μπορεί να κρατηθεί για ώρες όπως κάποιος ενήλικος σκύλος.Το ουροποιητικό του σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί. Να του πάρεις κάνα παιχνίδι να δαγκώνει γιατί αλλιώς θα δαγκώνει τα παπούτσια σας και γενικά ότι βρεί.Σιγά σιγά θα μάθει να ασχολείται μόνο με τα παιχνίδια του. Σε αυτή την ηλικία είναι μαμ,κακά και νάνι.
scullyist Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Πάρε ενα από τα ειδικά ψεύτικα κόκκαλα που έχουν τα πετσοπ να έχει να δαγκώνει. Πέρα από το ότι το δάγκωμα είναι φυσιολογικό μέρος του παιχνιδιού, εξάσκηση/εκπαίδευση των ενστίκτων του (που θα του έκανε η φαμίλια, αν δεν το είχαν αποχωρίσει τόσο νωρίς), ένα μεγάλο μέρος του είναι και επειδή τον τρώνε τα δοντάκια του, μεγαλώνουν και πονάει, οπότε θέλει συνέχεια να δαγκώνει κάτι για να ανακουφίζεται.
Vassilis_24 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Εχω απαντήσει ηδη σε αυτο στο 1ο σκελος του προηγουμενου ποστ μου. Η λογικη γεννα = κουταβια = εμβολια εφαρμόζεται ελαχιστα εως καθολου. Δεν ξερεις ποιος θα παρει τα κουταβια και αν θα στα φερει, οποτε το (υποθετικο) κερδος ισως να ειναι και μηδενικό. Προφανώς και ο κτηνίατρος πρεπει να σου πεί τα υπερ και κατά. Αλλα εγώ σου λεω, αν δεν το στειρώσεις, εχει 80% παραπανω πιθανότητα για καρκίνο και πυομήτρα, αποφάσισε και κάνε. Το λογικό και σόφρων (εφοσον δεν εισαι εκτροφεας και δεν ζεις απο αυτο που εκει αλλάζουν πολλού παράγοντες) ειναι η στείρωση, του θυληκού έστω αλλα και του αρσενικού. Σε άλλες χωρες υπάρχει διαφορετικό πρωτόκολο ανάλογα με τις ασθένεις που ενδημούν. Η λύσσα στην Αγγλία είναι /2ετια και τα υπόλοιπα ετήσια. Ενω στην ελλάδα που είχαμε κρούσμα είναι ετήσια. Υπάρχουν κάποια αρθρα που υποστηρίζουν οτι και /2 έτη εαν γίνεται ο εμβολιασμός το σκυλί επιτυγχάνει την απαραίτητη ανοσία, ωστόσο, δεν είναι 100% σίγουρο οπότε δεν αξίζει να το ρισκάρεις για 30-40ευρώ τον χρόνο (θεωρώ). Μετα την ηλικία των 10 ετών, σε ένα ζώο το οποίο έχει εμβολιαστεί τα προηγούμενα 10 χρόνια, ο εμβολιασμός μπορεί να γίνεται / 2 ή και /3 χρόνια Ο κτηνίατρος δε μου είπε ποτέ να τον στειρώσω, έχει φτάσει στα 15 υγιέστατος!
mad00lini Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Ο κτηνίατρος δε μου είπε ποτέ να τον στειρώσω, έχει φτάσει στα 15 υγιέστατος! Κι ο προππάπος μου κάπνιζε μέχρι τα 90. Υπάρχει κάτι που λέγεται πιθανότητα Το παιδί λέει 80% αστείρωτο σκυλί εμφανίζει καρκίνο, κυρίως πυομήτρα στα θηλυκά. Αν ο δικός σου ανήκε στο 20% ήσουν απλά τυχερός.
j0hnn1e Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Ο κτηνίατρος δε μου είπε ποτέ να τον στειρώσω, έχει φτάσει στα 15 υγιέστατος! Μιλάω με επιστημονικά ποσοστά και με μια ειδικότητα και μου λες για τον σκύλο του κάθε "κυρίου Τάκη της γειτονιάς" που έζησε τόσο καλά και πέθανε από γηρατια αστειρωτος, ανεμβολιασμος, τρώγοντας τα σκουπίδια κλπ που θα πει ο καθένας. Για αυτο το λόγο και με αυτή τη νοοτροπία δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Εκεί που σου λέει κάποιος τι είναι σωστό, ο ελληναρας ξέρει παραπάνω
Vassilis_24 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Κι ο προππάπος μου κάπνιζε μέχρι τα 90. Υπάρχει κάτι που λέγεται πιθανότητα Το παιδί λέει 80% αστείρωτο σκυλί εμφανίζει καρκίνο, κυρίως πυομήτρα στα θηλυκά. Αν ο δικός σου ανήκε στο 20% ήσουν απλά τυχερός. Kαι ο προηγούμενος σκύλος που είχα, από γηρατειά πέθανε, αστείρωτος. Και στο φιλικό μου περιβάλλον όσους ξέρω αστείρωτους δεν εμφάνισαν ποτέ καρκίνο. μιλάω πάντα για αρσενικά σκυλιά. Μιλάω με επιστημονικά ποσοστά και με μια ειδικότητα και μου λες για τον σκύλο του κάθε "κυρίου Τάκη της γειτονιάς" που έζησε τόσο καλά και πέθανε από γηρατια αστειρωτος, ανεμβολιασμος, τρώγοντας τα σκουπίδια κλπ που θα πει ο καθένας. Για αυτο το λόγο και με αυτή τη νοοτροπία δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Εκεί που σου λέει κάποιος τι είναι σωστό, ο ελληναρας ξέρει παραπάνω Ελληνάρας είναι ο κτηνίατρός μου, λες και σου είπα τη δική μου γνώμη. Είσαι απόλυτος επειδή έχεις διαβάσει κάποιες έρευνες, σου παραθέτω και μερικές άλλες λοιπόν. "Υπάρχουν όμως και έρευνες που μιλούν για αρνητικές επιπτώσεις της στείρωσης. Δεν είναι κακό να τις έχεις υπόψιν σου ακόμη και αν δεν είναι αποδεκτές από το σύνολο του επιστημονικού κόσμου. Σύμφωνα με έρευνα του Cornell University's College of Veterinary Medicine που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Veterinary Medical Association, οι αρσενικοί και θηλυκοί σκύλοι που στειρώνονται σε μικρή ηλικία είναι πιθανόν να αναπτύξουν δυσπλασίες. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το 1982 έως το 1995 από το Veterinary Medical Database έδειξε πως οι σκύλοι που στειρώνονται, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο στην καρδιά (hemangiosarcoma) από εκείνα που δεν έχουν στειρωθεί. Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2000 στο Journal of Pediatric Endocrinology and Metabolism υποστηρίζει πως οι σκύλοι που στειρώνονται πριν το πρώτο έτος της ηλικίας τους μπορεί να αναπτύξουν μη φυσιολογική σκελετική δομή. Τέλος έρευνες έχουν δείξει πως τα σκυλιά που στειρώνονται πριν το πρώτο έτος της ζωής τους είναι πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο στα οστά (osteosarcoma Πηγή: www.livingwithdogs.gr " Χώρια που κατά τη διάρκεια της νάρκωσης, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα υγείας στο σκύλο, μέχρι και να πεθάνει (έχει συμβεί σε ένα φίλο μου που πήγε να στειρώσει το σκύλο του). Την επόμενη φορά που θα πάω στον κτηνίατρό μου θα τον ρωτήσω ποια είναι η γνώμη του και γιατί δε μου συνέστησε ποτέ να τον στειρώσω, δε λειτουργώ ποτέ από μόνος μου για ζητήματα που δε γνωρίζω, αλλά πάντα είμαι ανοιχτόμυαλος και ακούω όλες τις απόψεις...
j0hnn1e Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Μου παραθετεις έρευνες του 80 και 90 εν έτη 2015,ξερεις πόσα έχουν αναθεωρηθει από τότε? Ορμονικα (για αυτά που λες περί οστών και δυσπλασιες) με τον σωστό έλεγχο το σκύλο από 7 μηνών μπορεί να στειρωθει (εφόσον έχει αναπτυχθεί). Για τον κίνδυνο της ναρκωσης είναι ο ίδιος με το να μπει ένας άνθρωπος για χειρουργείο (χωρίς προεγχειρητικο έλεγχο) και να πεθάνει. Εάν σου πει ο γιατρός, ο σωστός γιατρός, ότι για να κοιμησω με ασφάλεια το σκύλο σου έχει ένα κόστος 50-100 ευρώ εξετάσεων, θα πεις ναι η όχι? Θα πεις έλα μωρέ γιατρέ ειναι κουτάβι τι να γίνει? Δεν ζούμε στο 80 και 90 που πήραν πτυχίο οι κτηνιατροι που ασκούν μέχρι τώρα, τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην. Οπότε πίστεψε με, η στείρωση στη σωστή ηλικία όπως είπα είναι μόνο ευεργητικη για το ζωο. Οι επιπλοκές ειναι πιθανές όπως σε όλα τα χειρουργεία. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα