Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περιμένω να σ πουν προοπτικες αυτοί που είπαν επαγγέλματα οικοδομής.. κ αν είναι οι ίδιοι στο χώρο της οικοδομής..

Με τον ορο οικοδομή τι εννοεις, η οικοδομη περιεχέι καμια 10αρια επαγγέλματα και παντα θα εχουν δουλειά οσοι ειναι μαστοροι και το κατεχουν, περιστασιακά δεν στέκεσαι πουθενά

• Like 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν ειχες ξεκινησει να παιζεις μουσικη στο κωλομπαρο της γειτονιάς ή αν πηγαινες να κουβαλας τα ηχεια σε συναυλιες ή κλαμπ κλπ

ίσως να ειχες ειδικευτει στο ελλαδισταν στον τομεα σου....αν ησουν ψηφοφορος, θα μπορουσες να εχεις θεση κ στο υπουργειο πολιτισμου...

εγω θα σπουδαζα λογιστικα/οικονομικα στη θεση σου. αν μπορουσες να μπεις στο ανοικτο πανεπιστημιο θα ηταν μια καλη επιλογη για οποιαδηποτε σπουδη.

γενικως ομως διαλεξε κατι που γουσταρεις να κανεις καθε μερα. εχεις διανυσει μολις το 1/3 της ζωης σου & οπως προβλεπεται με τα μετρα που ακουγονται δεξια & αριστερα...θα δουλευεις ετσι κι αλλιως τα υπολοιπα 2/3...:D

Δημοσ.

Μαγειρας-ζαχαροπλαστης για τα καλοκαιρια αμα το νιωθεις λιγο ,εχεις εξασφαλιζμενη εργασια.. Χειμωνα δεν βρησκεις τπτ πλεον, μπορεις ν δουλεψεις ομως εξω τον χειμωνα οπου η ζητηση ειναι τεραστια

Δημοσ.

Εξωτερικό δεν παίζει γιατί η κοπέλα μου έχει σταθερή δουλειά εδώ και το πάμε σοβαρά :)

Μαζί με την πρόταση αν δεν κάνει κόπο να γράφουμε και λίγο πιο αναλυτικά τις προοπτικές.

Πχ αν μάθω php, (αν δεν κάνω λάθος είναι γλώσσα προγραμματισμού) θα ξέρω να φτιάχνω ιστοσελίδες σωστά?Μετά θα μπορώ να δουλέψω σε κάποια εταιρεία?υπάρχει ζήτηση?

Επειδή κάτι παθαίνω, όταν ακούω "δε βγαίνω εκτός Ελλάδας", να σε βάλω σε δίλημμα:

Αν μάθαινες ένα επάγγελμα το οποίο έχει ζήτηση εκτός Ελλάδας και έβρισκες αμέσως δουλειά, θα την εγκατέλειπε τη δουλειά το κορίτσι;Ή είναι τόσο σίγουρη η δουλειά που θα μπορεί να σας ταϊσει και τους δύο αν χρειαστεί;

Να σου πω στα ίσα τη γνώμη μου, πήγαινε σε ένα ΙΕΚ, μάθε προγραμματισμό, ασχολήσου και μόνος σου και βγες εξωτερικό με την κοπέλα σου .Προϋπόθεση, να αγαπάς αυτό που κάνεις.

Να μη σου μαυρίσω την ψυχή, τα νέα μέτρα  είναι απλά η ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας.Δουλειές που μπορούσες να βρεις σε μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες, πέθαναν.

Δημοσ.

Οτι γουστάρεις μπορείς να σπουδάσεις , πλέον που υπάρχουνε τα online - distance courses.

Προσωπικά πιστεύω ότι μέλλον έχει μονο οτιδήποτε σχετίζεται με την πληροφορική.

• Like 1
Δημοσ.

πάς σε χωριο νοικιάζεις σπίτι νοικιάζεις χωράφια (τα ενοικια για τα χωράφια είναι ανα χρόνο πχ 10 στρέματα μπορεί να δίνεις και 100 ευρο το χρόνο) πέρνεις πρόβατα και έχεις ενα οραιότατο επάγγελμα με καλά έσωδα αν το χειριστείς σωστα.

Δέν ξέρω άν τρέχουν προγράμματα για νέους αγρότες αν όχι κάποιοα στιγμή θα τρέξουν

Δέν θα γίνεις πλούσιος αλλα θα ζήσεις (αν και κάποιοι έχουν γίνει πλούσιοι)

Αλλα δέν θα πάς να το κάνεις..θα πάς?

• Like 1
Δημοσ.

Θα ήθελες να το αναπτύξεις λίγο περισσότερο; Γιατί με ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος τομέας.

τι εννοείς παραπανω; υπαλληλος κρατησεων πρακτορείου, υπαλληλος αεροπορικής, ρεσεψιον, ξεναγός;

Δημοσ.

Ειμαι μαζί σου στο να σπουδάσεις κάτι αλλά δέν νομίζω το οτι θα σπουδάσεισ κάτι στα 28 θα σημένει οτι θα βρείς και δουλεια.

Τα πολλά χαρτιά και τα πτυχεία και τα μεταπτυχιακά άν μένεισ Ελλάδα τσάμπα τα βγάζεις,

Ενας εργοδώτης θα προτημήσει κάποιον που έχει δουλεψει και είναι εμεπειρος σε κάτι παρά να έχει 100 χαρτιά που το πιστοποιούν  το λέω απο προσωπική εμπειρία.

Ας πουμε οτι βγάζεις σχολή υδραυλικού στα 30 και πάς να βρείς δουλειά.

Ταυτόχρονα κάποιος πιτσιρικάς που πήγε σε σχολή ΟΑΕΔ πχ όπος ο αδερφός μου δουλευει υδραυλικά απο τα 16 ποιον θα πάρουν για δουλεια?αυτον που δουλευει απο τα 16 υδραβλικά η αυτόν που τελειοωσε τη σχολη στα 30?

Δημοσ.

κοιτα ειναι σχετικο,κ ο πιτσιρικας υδραυλικος δε παυει ναναι παιδι ετσι αρα επιρεπης στις μλκιες.

εγω να προτεινω διπλωμα αρτοποιου.αν δε σε πειραζουν τα ωραρια ειναι δουλεια που θα φας ψωμι κυριολεκτικα μεταφορικα.

• Like 1
Δημοσ.

Ειμαι μαζί σου στο να σπουδάσεις κάτι αλλά δέν νομίζω το οτι θα σπουδάσεισ κάτι στα 28 θα σημένει οτι θα βρείς και δουλεια.

Τα πολλά χαρτιά και τα πτυχεία και τα μεταπτυχιακά άν μένεισ Ελλάδα τσάμπα τα βγάζεις,

Ενας εργοδώτης θα προτημήσει κάποιον που έχει δουλεψει και είναι εμεπειρος σε κάτι παρά να έχει 100 χαρτιά που το πιστοποιούν  το λέω απο προσωπική εμπειρία.

Ας πουμε οτι βγάζεις σχολή υδραυλικού στα 30 και πάς να βρείς δουλειά.

Ταυτόχρονα κάποιος πιτσιρικάς που πήγε σε σχολή ΟΑΕΔ πχ όπος ο αδερφός μου δουλευει υδραυλικά απο τα 16 ποιον θα πάρουν για δουλεια?αυτον που δουλευει απο τα 16 υδραβλικά η αυτόν που τελειοωσε τη σχολη στα 30?

Σχετικό αυτό που λες.......

Ανάλογα τι θέλω σαν εργοδότης.

Πχ. Μπορεί να πάρω έναν πιτσιρικά , και να τον κάνω ότι θέλω. Να το δίνω 400€ και να τον λιώνω.

Απο την άλλη , μπορεί να θέλω έναν ώριμο άνθρωπο , χωρίς πολύ εμπειρία , για να μπορώ να κάνω την δουλειά μου σωστά σε κάτι νευραλγικό.

Επίσης , προσωπικά εγώ , θα έβλεπα με καλό μάτι κάποιον , που στα 28 , 30 , 40 , αποφάσισε γενναία να ξανακάτσει στα θρανία για να μπορέσει να δει καλύτερες μέρες. Αυτό δείχνει αποφασιστικότητα και θέληση.

• Like 1
Δημοσ.

Ενοείτε είναι σχετικο στο παραδηγμά μου ξεχασα να πώ οτι ο υδραυλικός θα είναι και αυτός 30 χρονόν και οτι δουλευει απο τα 16 του.

Πάντα πάει ανάλογα με τι δουλειά είναι.

αυτα τα επαγελματα υδραυλικός ηλεκτρολογος ψυκτικός μηχανικος κτλ πρέπει να εχεις παραπάνω εμπηρεία και τα βασικά χαρτιά.

Δέν μπορείς να γίνεις γιατρός δικιγόρος απο τα 18.

Αρτοποιός είναι μια καλή δουλειά αλλά δέν ξέρω τι χρειάζεται απο πτυχεία.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει πεθάνει η οικοδομή κ πέραν του κορεσμού πέραν του ότι θα είσαι άπειρος στη δουλειά κ χωρίς πελατολόγιο με μερεμέτια δεν βγάζεις ούτε τεβε ούτε τα βασικά εξοδα.

Δημοσ.

Αν έχεις επαφή με την επαρχία και χρήματα.. τότε μια καλλιέργεια Μανιταριών θα ήταν η καλύτερη λύση, βέβαια εδώ μιλάμε για μεγάλο πακέτο χρημάτων που θα πρέπει να στάξεις, άνω των 50.000 ευρώ για μια μικρή μονάδα. Αν δεν έχεις οικονομική δυνατότητα τότε μπορείς σε βάθος χρόνου να ασχοληθείς με αρωματικά φυτά και βότανα που πάλι έχει καλή απόδοση αλλά σε αυτές τις καλλιέργειες θέλεις μεγάλες εκτάσεις άνω των 20στρ(20 με 50στρ, κάπου εκεί ανάμεσα). Η γη στην επαρχία είναι τσάμπα.. τα υπόλοιπα είναι το πρόβλημα στον αγροτικό τομέα και θέλεις πολλά μετρητά για αρχή.

Αν δεν σου αρέσει ο αγροτικός τομέας.. μια λύση τελείως διαφορετική προοπτική θα ήταν να πας στην Σχολή του ΕΚΑΒ για ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ, είναι διετής η φοίτηση, τα δίδακτρα είναι κάπου στα 360 το εξάμηνο, είναι 2 έτη(4 εξάμηνα), η εγγραφή είναι εύκολη, απλά περιμένεις να βγει η προκήρυξη(βγαίνει πάντα δυο φορές το χρόνο, τώρα θα βγει τον Σεπτέμβριο για Οκτώβριο αρχή της Σχολής), απλά χρειάζεσαι να έχει δίπλωμα Φορτηγού γιατί το Ασθενοφόρο θέλει αυτό το δίπλωμα. Το πτυχίο είναι Δημόσιο και ΔΕΝ έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τις ιδιωτικές Σχολές που έχουν ανάλογα τμήματα και είναι της πλάκας!

Τρίτη επιλογή.. βρίσκεσαι σε μια χώρα με πλούσιο τουριστικό τομέα.. οπότε μια καριέρα σε αυτό κλάδο δεν θα είναι δύσκολή. 2ετη σχολές υπάρχουν παντού.. με υψηλό επίπεδο σπουδών. Αυτές οι σχολές σε προωθούν κάθε καλοκαίρι(και στο 1 έτος και στο 2ο)σε Ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Η ηλικία δεν έχει καμία σημασία.. από την στιγμή που θέλεις να κοπιάσεις για να μάθεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...