Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δε γράφει κάτι στο συμβόλαιο, ισχύει νομοθεσία που ΠΡΕΠΕΙ* να ενημερώσεις τον εργοδότη ότι φεύγεις.Ο χρόνος αυτός είναι ανάλογος με το χρόνο υπηρεσίας στη δουλειά σου.

Υποθέτω εσύ με 1 εβδομάδα πιθανό να μην έχεις τέτοια υποχρέωση.Ή η υποχρέωση να είναι 1 εβδομάδα μόνο.Καλύτερα να ρωτήσεις.

Τώρα, αν θες να τον εκδικηθείς, καν το.Να μάθουν να πληρώνουν στην ώρα τους.Και σιγά μη σε κυνηγήσει.

*Για τους δύσπιστους, ας σκεφτούν και τον εργοδότη αν αποφασίσουν οι μισοί εργαζόμενοι να την κοπανήσουν (δεν εξετάζω το λόγο).Και αυτή η εταιρία να παράγει τρόφιμα καθημερινής ανάγκης, πχ γάλα, ψωμί κλπ.Θα μου πεις "αδύνατο,δεν παίζει αυτό, έχουμε κρίση κλπ", αλλά αυτό ο νομοθέτης δεν το εξέτασε.Δε μας ενδιαφέρει το πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα να συμβεί αυτό.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καταρχήν αντίγραφο της σύμβασης δεν μου έχει δοθεί.Απο κει και πέρα ενημέρωσα μεσω τηλεφώνου για τις προθέσεις μου, προσπάθησε να με μεταπείσει αλλάζοντάς μου μέχρι και θέση.Μετά μίλησα με κάποιον άλλο υπεύθυνο της εταιρείας και μου είπε οκ αν θέλω να παραιτηθώ και από Οκτώβριο "πιθανότατα" θα μου μπουν στην κάρτα που έχω δηλώσει τα δεδουλευμένα.

Η σιωπηρή παραίτηση τι ακριβώς είναι?Άμα σταματήσεις να πηγαίνεις στη δουλειά σου χωρίς να ενημερώσεις κανέναν?

Δημοσ.

Καταρχήν αντίγραφο της σύμβασης δεν μου έχει δοθεί.Απο κει και πέρα ενημέρωσα μεσω τηλεφώνου για τις προθέσεις μου, προσπάθησε να με μεταπείσει αλλάζοντάς μου μέχρι και θέση.Μετά μίλησα με κάποιον άλλο υπεύθυνο της εταιρείας και μου είπε οκ αν θέλω να παραιτηθώ και από Οκτώβριο "πιθανότατα" θα μου μπουν στην κάρτα που έχω δηλώσει τα δεδουλευμένα.

Η σιωπηρή παραίτηση τι ακριβώς είναι?Άμα σταματήσεις να πηγαίνεις στη δουλειά σου χωρίς να ενημερώσεις κανέναν?

Έλεος ρε φίλε, δεν ξέρεις τί υπέγραψες, δεν έχεις ούτε αντίγραφο. Αν μέσα εγραφε οτι αν παραιτηθείς πρέπει να πληρώσεις 10000€;
Δημοσ.

1ον στη σύμβαση δεν ξέρω τι γράφει, για το πότε θα πληρωθώ, γιατί μου ζητούσαν να υπογράφω σε στυλ "αντε τελείωνε έχουμε και δουλείες"μου γύρναγε τα φύλλα ένα-ένα μόνο για να υπογράφω στην κυριολεξία πάνω απ το κεφάλι μου.Το ξέρω μ@λ@κία μου αλλά εκείνη τη στιγμή...Λογικά θα γράφει οτι η πρώτη πληρωμή γίνεται μετά απο 3 μήνες γιατί απ'οτι μου είπε ένας συναδελφος αυτη είναι η πολιτική της εταιρείας ένα χρόνο τωρα.

Μα καλά σε αυτά τα χαρτιά που υπόγραψες δεν ζήτησες αντίγραφο; πως ξέρεις τι έγραφε στις μέσα σελίδες; 

ζήτα ένα αντίγραφο της σύμβασης, κάτσε διάβασε μήπως μέσα λέει καμιά σαχλαμάρα περί παραιτήσεως και μετά την επομένη πάρε ένα τηλέφωνο εσύ και δήλωσε παραίτηση. Και μην στείλεις άλλον για να παραδώσει επιστολή κτλ.. εσύ να το κάνεις και ξέκοψε τους τα πολλά πολλά από την αρχή. δήλωσε και όπως σου είπε κάποιος μια δυο ημέρες άρρωστος και αυτό ήταν.

Δημοσ.

Και άλλη φορά όταν υπογράφεις κάτι να το διαβάζεις. Άσε να λένε οτι θέλουνε, πες τους εγώ υπογραφή σε κείμενο που δεν το έχω διαβάσει δεν βάζω.

• Like 1
Δημοσ.

Αν βαζεις την υπογραφή σου έτσι δεν θέλω να φανταστώ πως βάζεις το άλλο.

Αυτά τα 2 πάνε πάντα μαζί ε?

Αδερφέ μου δεν είναι έτσι και απευθύνομαι και σε όσους με κράζουν γι'αυτό το θέμα.

Πρώτος εγώ παραδέχτηκα τη βλακεία μου, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.Αλλά δεν ξέρεις πως είναι τα πράγματα καμιά φορά.Απο την πίεση της στιγμής και το αγχος μέχρι την αυπνία και χίλια δυο.Ξαναλέω δεν τα αναφέρω ως δικαιολογίες, το λάθος είναι δεδομένο.

Φαντάζομαι όλοι εσείς δεν έχετε κάνει ποτέ κάποιο σημαντικό λάθος και εύχομαι να μην γίνετε ποτέ σαν εμένα :)

Ασταδιάλα με κάνατε και νιώθω σκατά  :mellow:

Κάνας ψυχολόγος εδω μέσα δεν υπάρχει να γλιτώσω και το 5οάρικο?? :-D  :-D

Υ.Γ εντωμεταξύ το τοπικ αντι να με βοηθήσει κατέληξε σαν τη μάνα μου..Γιώργοοοοοοο κρύωσες ε?εμ στα λεγα εγώ βάλε ζακέτα :P

Δημοσ.

Ντάξει ένα αστείο κάναμε. Απλά είναι κάτι εργοδότες που ψάχνουν να σε βρουν στην αναγκη και με ύφος 'χάρη σου κάνω μαλάκα', κανουν τέρατα στην πλάτη σου. Καλό είναι μην χάσουμε και τα βασικά εργασιακά μας δικαιώματα από κάποιο π@στη αφεντικό στο όνομα της οικονομικής κρίσης.

Δημοσ.

Αυτά τα 2 πάνε πάντα μαζί ε?

Αδερφέ μου δεν είναι έτσι και απευθύνομαι και σε όσους με κράζουν γι'αυτό το θέμα.

Πρώτος εγώ παραδέχτηκα τη βλακεία μου, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.Αλλά δεν ξέρεις πως είναι τα πράγματα καμιά φορά.Απο την πίεση της στιγμής και το αγχος μέχρι την αυπνία και χίλια δυο.Ξαναλέω δεν τα αναφέρω ως δικαιολογίες, το λάθος είναι δεδομένο.

Φαντάζομαι όλοι εσείς δεν έχετε κάνει ποτέ κάποιο σημαντικό λάθος και εύχομαι να μην γίνετε ποτέ σαν εμένα :)

Ασταδιάλα με κάνατε και νιώθω σκατά  :mellow:

Κάνας ψυχολόγος εδω μέσα δεν υπάρχει να γλιτώσω και το 5οάρικο?? :-D  :-D

Υ.Γ εντωμεταξύ το τοπικ αντι να με βοηθήσει κατέληξε σαν τη μάνα μου..Γιώργοοοοοοο κρύωσες ε?εμ στα λεγα εγώ βάλε ζακέτα :P

Αυτο με τις υπογραφες το χω κ εγω απορια.Σε καθε δουλεια μου οταν ειναι να υπογραψω τα οποιδηποτε χαρτια, συμβασεις και βεβαιωσεις, παντα διαβαζω τι γραφουν και καθονται τ αφεντικα μπαστακας απο πανω και αν αργεις σου λενε " η συμβαση ειναι απλα, τι διαβαζεις κλπ", λες και προσβαλλονται απο τβν κινηση του να διαβαζεις τα χαρτια που υπογραφεις!

Δημοσ.

Εδώ στα στέλνουν σπίτι ή με mail να τα διαβάσεις και μετα κλείνετε ραντεβού για ερωτήσεις και υπογραφές. Ζητήστε ένα αντίγραφο του συμβολαίου όταν σας ανακοινώνουν οτι προσληφθήκατε (πριν πάτε να υπογράψετε δηλαδή).

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα λοιπόν εγώ υπέγραψα την πρόσληψη μου στης 8-1-19 σε γρήγορη μικρό γεύματα αλά μου είπε στη αρχή ό εργοδότης μου καί αλά βγείκαν στην πορεία καί εγώ δύο μέρες πρίν κλισο Μίνα ζειτισα παρετισει καί δεν Με έχει πληρώσει καί μου λέει πος πρέπει προτα νά υπογράψο τη παρετισει μου  καί μετά θα Με πλιροσει έπιασα δουλειά 8-1-19 καί Σταματία 7-2-19 ένα Μίνα διλαδι εάν υπογράψο θά Πάρο αυτά πού δούλεψα πείτε μου σας παρακαλώ γιατί αύριο πρέπει νά ΠΑΟ νά υπογράψο λέει καί στη βδομάδα θά μπούνε τά λεφτά στή τράπεζα μου είπε ο εργοδότης μου για νά τά βγάλει ή λογίστρια από την μέρα πού άρχισα οστην μέρα πού σταματισα... Εάν υπογράψο θά τά πάρω?

Επεξ/σία από Inna11t
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Inna11t είπε

Καλησπέρα λοιπόν εγώ υπέγραψα την πρόσληψη μου στης 8-1-19 σε γρήγορη μικρό γεύματα αλά μου είπε στη αρχή ό εργοδότης μου καί αλά βγείκαν στην πορεία καί εγώ δύο μέρες πρίν κλισο Μίνα ζειτισα παρετισει καί δεν Με έχει πληρώσει καί μου λέει πος πρέπει προτα νά υπογράψο τη παρετισει μου  καί μετά θα Με πλιροσει έπιασα δουλειά 8-1-19 καί Σταματία 7-2-19 ένα Μίνα διλαδι εάν υπογράψο θά Πάρο αυτά πού δούλεψα πείτε μου σας παρακαλώ γιατί αύριο πρέπει νά ΠΑΟ νά υπογράψο λέει καί στη βδομάδα θά μπούνε τά λεφτά στή τράπεζα μου είπε ο εργοδότης μου για νά τά βγάλει ή λογίστρια από την μέρα πού άρχισα οστην μέρα πού σταματισα... Εάν υπογράψο θά τά πάρω?

πραγματικά πως κατάφερες να τονίσεις λέξεις που δεν τονίζονται κ να μην έχεις έστω κ μια πρόταση χωρίς ορθογραφικά?? 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, bilya είπε

πραγματικά πως κατάφερες να τονίσεις λέξεις που δεν τονίζονται κ να μην έχεις έστω κ μια πρόταση χωρίς ορθογραφικά?? 

Ένα τόσο εποικοδομητικό σχόλιο, με την  χρήση του λατινικού ερωτηματικού στο τέλος να το απογειώνει.  

Δημοσ.
Στις 20/7/2015 στις 5:55 ΜΜ, Silverage είπε

Έλεος ρε φίλε, δεν ξέρεις τί υπέγραψες, δεν έχεις ούτε αντίγραφο. Αν μέσα εγραφε οτι αν παραιτηθείς πρέπει να πληρώσεις 10000€;

Θα ήταν παράνομος όρος και καταχρηστικός ο οποίος θα ακυρωνόταν σε οποιοδήποτε δικαστήριο, για τέτοιες θέσεις εργασίας.

Νομίζω επίσης ότι είναι παράνομο ο μισθός να καταβάλλεται μετά από τρεις μήνες, και από τη στιγμή που είναι όλα μέσω τραπέζης και πρέπει να πληρώνονται όλοι το αργότερο την τελευταία ημέρα του εκάστοτε μήνα, απορώ πώς τη γλιτώνουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...