Getta Robo Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Ηθελα να ρωτησω το παρακατω σε οσους κατεχουν απο νομικα και νομους. Πριν δυο μηνες περιπου, ειχα μια συζητηση με εναν που εργαζεται σε καποια εταιρια ασφαλειας ως σεκιουριτας, και καποιος που ειναι στα ξενοδοχειακα. Και οι δυο ισχυριζοταν, πως ο νομος περι συλληψης εχει αλλαξει, και οτι πλεον ο νομος εχει τροποποιηθει ωστε ενας σεκιουριτας να μπορει να επιβληθει στο να σταματησει καποιον. Σαν παραδειγμα, μου ειπαν πως πχ αν καποιος μπει σε ιδιωτικο χωρο, πχ εργοταξιο, μπορει να τον δεσει καπως ετσι και να τον περιορισει καπου, μεχρι να ερθει η αστυνομια. Εχει αλλαξει οντως η νομοθεσια και μπορω να διαβασω περισσοτερα επι αυτου, η ηταν λογια να περναει η ωρα;
AntiCambeR Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Ή δουλειά του φύλακα είναι να αντιληφθεί μέσω των καμερών αν κάποιος μπεί στον ιδιωτικό χώρο τον οποίο προσέχει και να ειδοποιήσει την αστυνομία.Επίσης να ειδοποιήσει σε περίπτωση τεχνικής βλάβης(Φωτιά κλπ).Σε κάποιες περιπτώσεις είναι υπεύθυνος για το ποιός θα μπεί και θα βγεί. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα να επέμβει σωματικά,ούτε καν για σωματική έρευνα.Σε περίπτωση που είναι πχ σε κάποιο κτίριο το μόνο που έχει δικαίωμα είναι να μην επιτρέψει να βγεί ο άλλος και να ειδοποιήσει την αστυνομία(Σιγά μην μπορέσει αν ο άλλος θέλει να φύγει). Δυστυχώς όμως κάνει και άλλες δουλειές που δεν είναι υποχρέωση του για να εξυπηρετεί τον πελάτη,αλλιώς κινδυνεύει να χάσει την δουλειά του.Δουλειές ανάλογα σε ποιόν πελάτη δουλεύει. Υπάρχουν οι φυλάξεις που είσαι όρθιος σε κάποιον χώρο και κινείσαι(ορθοστασία,κρύο και ήλιος)και οι στατικές φυλάξεις που είσαι σε κλειστό χωρο(Φυλάκιο ή σε κάποιο μέρος κάποιου κτιρίου) με κάποιες ανέσεις και παρακολουθείς μέσω των καμερών μην μπεί κάποιος γιατί κινδυνεύεις ο ίδιος(Βράδυ)Κάτι το οποίο είναι δύσκολο και εξαρτάται από τον χώρο και από το πόσο καλό είναι το σύστημα ασφαλείας του πελατη.(Εδώ γελάμε). Το πόσο δύσκολη και ψυχοφθόρα είναι αυτή ή δουλειά εξαρτάται από το σε τι είδους φύλαξη είσαι και σε τι περιοχή.Οταν είσαι κάπου όπου υπάρχουν πράγματα αξίας,ειδικά σε ερημική περιοχή τότε κινδυνεύεις ανα πάσα στιγμή.Βασικά είναι Θεμα χρόνου στατιστικά να στην πέσουν.Επίσης από το ωραριο(Βλέπε 12ωρα και διπλοβάρδιες) όπου εκεί παίζει ρόλο και ή απόσταση σπίτι-δουλειά. Το ότι κάποιος είναι φύλακας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι λιγότερο ικανός από κάποιον άλλον που κάνει κάποια δουλειά πιο δύσκολη.Γιατί οι περισσότεροι κάνουν αυτή την δουλειά από ανάγκη όταν δεν υπάρχει άλλη καλύτερη επιλογή.Είναι όμως δουλειά που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες σωματικές και πνευματικές ικανότητες σε σχέση με άλλες δουλειές.Δηλαδή υπάρχουν άτομα ικανά για πιο δύσκολες και απαιτητικές δουλειές τις οποίες εκαναν αλλά λόγω ανάγκης έγιναν φύλακες. Ή "φυση" της δουλειάς είναι μαλακισμένη και έχει αρκετά αρνητικα.Εχει και κάποια θετικά που όμως δεν αντισταθμίζουν τα αρνητικά. 1)Δουλεύεις βάσει προγράμματος.Αργίες για τις οποίες σε άλλες δουλειές δεν πας και πληρώνεσαι, εκεί για να μην δουλέψεις πρέπει να τύχει να είσαι σε ρεπό.Αλλιώς την δουλεύεις για να την πληρωθείς. 2)Το χειρότερο ωράριο είναι να είσαι βράδυ.Και ακόμα χειρότερο αν κάνεις και διπλοβάρδιες και δουλεύεις όλα τα ΣΚ.Εξαντλητικό σωματικά και ψυχοφθόρο λόγω έλλειψης ύπνου. 3)Αδεια όποτε θέλουν αυτοί.Μόνο χειμώνα κυρίως. 4)Λίγα χρήματα. 5)Επικινδυνότητα 6)Αν αρρωστήσει κάποιος συνάδελφος τρώει το χώσιμο αυτός που έχει το ρεπό. 7)Το 8ωρο σου φαίνεται σαν 10-12 ώρες ανάλογα με το πόσο κουρασμένος είσαι. Κάποια από τα θετικά είναι ότι μπορεί να μην έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου(ειδικά όταν με είσαι βράδυ ή και μεσημέρι,ανάλογα την φύλαξη) και ότι δεν έχεις σωματική κούραση και άγχος. Κάποιοι αντέχουν χρόνια σε αυτή την δουλειά,άλλοι μήνες και άλλοι ημέρες.Ανάλογα τι έχεις βιώσει,τις απαιτήσεις σου και τις ψυχολογικές σου αντοχές.Κυρίως εξαρτάται από τον χαρακτήρα του ατόμου. Πρίν κάνω αυτή την δουλειά είχα πολύ καλύτερη σταθερή δουλειά για αρκετά χρόνια πρίν την κριση.Με τις ίδιες ώρες τον μήνα,πιο πολλά χρήματα και καλύτερο σταθερό πρωινό ωράριο,ένσημα,δώρα,επιδόματα και άδειες κάθε καλοκαίρι, Χριστούγεννα και Πάσχα.Τώρα κάνω τις ίδιες ώρες για τα μισά χρήματα. ΥΓ1:Κάνω το 1,3,4,5,6(Σχετικά επικίνδυνα) και το 7.Για αρκετό χρονικό διάστημα έκανα και το 2. ΥΓ2:Απορώ πως έχω αντέξει έως τώρα.Μαλλον έχω τεράστια υπομονή. Ειδικά το 2 μου είχε αλλάξει την ζωή.Τώρα εχω αρχίσει και νιώθω καλύτερα.Ήταν θέμα χρόνου να τα παρατήσω μάλλον,δεν ήξερα πόσο θα άντεχα.Δεν θα το μάθω ποτέ. ΥΓ3:Ελπίζω κάποια στιγμή να βρώ κάτι καλυτερο.Εφόσον πληρώνομαι πάντα όταν πρέπει,παίρνω ολα τα επιδόματα και δώρα + κάποιες προσαυξήσεις αργιών και νύχτας και όλα τα ένσημα κάνω υπομονή. 4
manzah80 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Καλη δυναμη ειλικρινα η συγκεκριμενη δουλεια ειναι μαρτυριο τρελα νευρα
AntiCambeR Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Καλη δυναμη ειλικρινα η συγκεκριμενη δουλεια ειναι μαρτυριο τρελα νευρα Δούλευα 7 συνεχόμενες ημέρες με ΣΚ διπλοβάρδιες.8 βάρδιεςx8ωρες=64 ωρες την εβδομάδα.Εγω και αλλος 1 για ολο το 24ωρο.Οι 6 από τις 8 βάρδιες ήταν βράδυ.Σχολούσα στις 06:00 το πρωί και πήγαινα πάλι την ιδια ημέρα στις 14:00 για δουλειά ολα τα ΣΚ του μήνα.Δεν μπορούσα να βγώ βράδυ ΠΣΚ.Ρεπό μόνο καθημερινές και ηθελα τουλάχιστον 1 ημέρα για να συνέλθω.Ψυχολογία χάλια.Πολλές φορές είχα κοιμηθεί σπαστά 6-8 ώρες σε 30+ ωρες.Είχα γίνει σαν ζόμπι και είχα νεύρα,άγχος και πονοκεφάλους.Παράνομο ωράριο και απάνθρωπο. Και όλα αυτά για 650-700€. Ευτυχώς αυτό άλλαξε γιατί φοβήθηκαν βάσει νόμου και κάνω πλέον πολύ καλύτερο ωράριο χωρίς διπλοβάρδιες αλλά πάλι όλα τα ΣΚ και κάποια βράδια.Απλά τώρα θα παίρνω ακόμα λιγότερα χρήματα.Τωρα σχολάω και πηγαίνω μετά από 16 ώρες στην δουλειά.Καμία σχέση με πρίν,τεράστια διαφορά.
manzah80 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Πραγματικα σου ευχομαι να βρεις κατι καλυτερο και να φυγεις δεν ειναι δουλεια αυτη ειναι ψυχολογικο κρας τεστ 5
nicoc89 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 lol και το σκεφτόμουν για security να πάω να βγάλω άδεια 1
xstreamgamer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Είναι ανάλογα και το που θα δουλέψεις.Εγώ για κακή μου τύχη δούλεψα στον Ο.Σ.Ε Λάρισας σε μία εντελώς υποβαθμισμένη περιοχή όπου μετά τις 23:00 έμπαιναν μέσα στο σταθμό πρεζόνια μεθύστακες και όλα τα καλά παιδιά.Δύο φορές αναγκάστηκα να πιαστώ στα χέρια την μία δεν έφταιγα εγώ, απαγορεύτηκε εκείνη την εποχή το τσιγάρο και έμπαιναν όλοι οι μεθύστακες μέσα και πουλούσαν τσαμπουκά και άναβαν τσιγάρο.Οπότε ένας σε ευγενική παρατήρηση ότι το κάπνισμα δεν επιτρέπεται γύρισε μου φύσηξε τον καπνό στο πρόσωπο και με γρατσουνισε στο ίδιο σημείο στην ψύχρα.Φυσικά μάζεψε της χρονιάς του και μάλιστα μέσα στον κόσμο.Δεύτερη περίπτωση με έναν ταρίφα αυτοί ήταν οι χειρότεροι όλων νόμιζαν ότι ο σταθμός τους ανήκε παρκάριζαν τα ταξί ακόμα και στον χώρο αποβίβασης και στάθμευσης των Ι.Χ Οπότε ήρθε ένας παππούς να παραλάβει την γριά του στον χώρο όπου μπορούσε να σταθμεύσει και ο ταξιτζής μετά από πολλά μπενιλίκια τον πέταξε κάτω.Παρόλο που είχα την ευθύνη μόνο για το εσωτερικό του σταθμού δεν κρατήθηκα βγήκα έξω και του έριξα μερικές ψιλές έτσι για να το νιώσει καλά.Να έρχονται μέσα πουτάνες από τα διπλανά κωλάδικα και να ψάχνουν υπαλλήλους του Ο.Σ.Ε που τις φυστίκωναν με τσιρίγματα και πίτα στο μεθύσι να έχουμε ματάκηδες που πήγαιναν να πάρουν μάτι κοπέλες στις τουαλέτες που δυστυχώς ήταν εξωτερικά του σταθμού.Καλά αυτούς με ένα μπου που τους κάναμε εξαφανιζόταν με ταχύτητα του φωτός.Τεσπα πήρε πολύ καιρό να στρώσει το μέρος και φυσικά σε αυτό συνέβαλαν όλα τα παιδιά που δουλεύαμε εκεί 10 άτομα σε τρεις βάρδιες.Αλλά όταν πρωτοπήγαμε το μέρος ήταν τρώγλη
defacer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Οπότε ένας σε ευγενική παρατήρηση ότι το κάπνισμα δεν επιτρέπεται γύρισε μου φύσηξε τον καπνό στο πρόσωπο και με γρατσουνισε στο ίδιο σημείο στην ψύχρα.Φυσικά μάζεψε της χρονιάς του και μάλιστα μέσα στον κόσμο. Παρόλο που είχα την ευθύνη μόνο για το εσωτερικό του σταθμού δεν κρατήθηκα βγήκα έξω και του έριξα μερικές ψιλές έτσι για να το νιώσει καλά. Δεν ξέρω αν βλέπεις τι δεν πάει καλά εδώ. Ελπίζω να το βλέπεις, έστω κατόπιν εορτής.
xstreamgamer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δεν ξέρω αν βλέπεις τι δεν πάει καλά εδώ. Ελπίζω να το βλέπεις, έστω κατόπιν εορτής. Το δεύτερο που quotαρεις παραδέχτηκα ήδη ότι εμμέσως πλην σαφώς ότι φταίω δεν κρατήθηκα και βγήκα έξω από το σταθμό.Ο πρώτος ο μεθυσμένος μου έκανε σκηνή εντός σταθμού στο χώρο ευθύνης μου.Δεν ξέρω τι δεν βλέπω και που είδες εσύ πάντως ενημέρωσε και μένα έτσι για να μην είμαι συνεχώς κατόπιν εορτής.....
AntiCambeR Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Πραγματικα σου ευχομαι να βρεις κατι καλυτερο και να φυγεις δεν ειναι δουλεια αυτη ειναι ψυχολογικο κρας τεστ Αν ημουν εξω στο κρυο και στον ηλιο ορθιος φορωντας το αλεξισφαιρο πιστευω οτι θα αντεχα κανα μηνα.Η αν ειχα να κανω με πολυ κοσμο.Ειδικα αν δεν με πληρωνε ολα αυτα που γραφω πιο πανω θα ειχα ηδη απελπιστει και θα ειχα φυγει. Ειμαι αραχτος σε καρεκλα σε φυλακιο και δεν εχω κανεναν πανω απο το κεφαλι μου.Εχω και τις ανεσεις μου,κρυο νερο,aircodition κλπ. Στην προηγουμενη δουλεια που ημουν αρκετα χρονια απο πιτσιρικας ημουν ολη μερα ημουν στο ποδι με φορμα εργασιας και το καλοκαιρι "ελιωνα".Χειρονακτικη εργασια συν τα κουβαληματα,πονουσαν ποδια,χερια κλπ.Και ειχε καποια επικινδυνοτητα να χτυπησω.Απο αυτη την δουλεια οταν σχολαω ειμαι πιασμενος και εχω υπερενταση απο την βαρεμαρα. Ειναι πολλοι αυτοι που θα ηθελαν να ειναι στην θεση μου.Ειδικα πολλοι ανεργοι.Καποιοι μου λενε οτι ειμαι τυχερος."Εξω απο τον χορο βεβαια".Αλλοι μου λενε πως δεν θα το εκαναν με τιποτα. Η αλλαγη προς το χειροτερο ηταν οτι η προηγουμενη δουλεια ηταν μονο πρωινο ωραριο 8ωρο και την εκανα χρονια οποτε κοιμομουν το βραδυ.Ενω με αυτη που κανω εχω συνηθισει να κοιμαμαι την ημερα και ακoμα και στα ρεπο δεν μπορω να κοιμηθω πριν τις 03:00-04:00. Η φρικη με την δουλεια που κανω τωρα ηταν οταν πχ σχολουσα στις 06:00 και επρεπε να παω παλι στην δουλεια στις 14:00 την ιδια ημερα αλλα δεν μπορουσα να κοιμηθω λογω υπερεντασης συν οτι μενω σε κωλογειτονια και με ξυπνουσαν συνεχεια με φωνες,κορνες κλπ.Η που σχολουσα στις 22:00 και επρεπε να ξυπνησω στις 05:00 για να ειμαι στην δουλεια 6 παρα το πρωι.Ελα ομως που δεν μπορουσα να κοιμηθω πριν τις 02:00-03:00 το βραδυ και πηγαινα εκει με 2-3 ωρες υπνο.Και επρεπε να αντεξω 8 ωρες μην με παρει ο υπνος στην καρεκλα για να ξαναπαω παλι την ιδια ημερα το βραδυ στις 22:00 μετα απο 8 ωρες.8 ωρες βασανιζομουν και παρακαλουσα να περασουν να παω σπιτι να φαω και να κοιμηθω 5-6 ωρες το πολυ για να αντεξω παλι το βραδυ ξενυχτι.Καθε ΣΚ αυτο το πραγμα.8 ωρες σπιτι,8 ωρες δουλεια.Εριχνα νερο στο προσωπο μου για να συνελθω,επινα καφε αλλα τιποτα,ελαχιστα βοηθουσαν. Δεν φανταζομουν οτι θα ηταν ετσι πριν κανω την δουλεια.Απλα οτι θα κανω και βραδια. Αυτο το σκηνικο κρατησε 3 χρονια και το εκανα 9 απο τους 12 μηνες.Δεν μου εχουν δωσει ποτε αδεια καλοκαιρι.4ο συνεχομενο καλοκαιρι χωρις αδεια.Θα επαιρνα αναρρωτικη αλλα μετα πιθανοτα θα με διωξουν.Συν οτι θα φανε τρελο χωσιμο οι υπολοιποι λιγοστοι συναδελφοι και θα κανουν διπλοβαρδιες η 12 ωρα. 1
defacer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Το δεύτερο που quotαρεις παραδέχτηκα ήδη ότι εμμέσως πλην σαφώς ότι φταίω Τίποτα τέτοιο δεν έκανες. Το μόνο που παραδέχτηκες ήταν πως δε μιλάμε για το χώρο ευθύνης σου. Αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά ανάμεσα στο "συγχίστηκα και τον έδειρα" και το "ζητώ ειλικρινά συγγνώμη, ήταν λάθος μου να σηκώσω χέρι" ο,τι και να πω εγώ πάλι δε θα την καταλάβεις. Ο πρώτος ο μεθυσμένος μου έκανε σκηνή εντός σταθμού στο χώρο ευθύνης μου.Δεν ξέρω τι δεν βλέπω και που είδες εσύ πάντως ενημέρωσε και μένα έτσι για να μην είμαι συνεχώς κατόπιν εορτής..... Και όποιος κάνει σκηνή στο χώρο ευθύνης σου είναι fair game να φάει ξύλο; Ο μεθυσμένος; Για ποιό λόγο; Επειδή βράζει η τεστοστερόνη και δεν κρατιέται ο άντρακλας; Αυτό που έκανες εσύ ήταν πολύ χειρότερο απ' αυτό που έκανε εκείνος, και δεν έχεις και το ντεμεκ ελαφρυντικό πως ήσουν μεθυσμένος. Επίσης ήταν παράνομο και (χωρίς να ξέρω απέξω) είμαι σίγουρος πως τιμωρείται με κράτηση. Την οποία θα έκανε καλό σε όλους να είχες εκτίσει. 3
xstreamgamer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Τίποτα τέτοιο δεν έκανες. Το μόνο που παραδέχτηκες ήταν πως δε μιλάμε για το χώρο ευθύνης σου. Αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά ανάμεσα στο "συγχίστηκα και τον έδειρα" και το "ζητώ ειλικρινά συγγνώμη, ήταν λάθος μου να σηκώσω χέρι" ο,τι και να πω εγώ πάλι δε θα την καταλάβεις. Και όποιος κάνει σκηνή στο χώρο ευθύνης σου είναι fair game να φάει ξύλο; Ο μεθυσμένος; Για ποιό λόγο; Επειδή βράζει η τεστοστερόνη και δεν κρατιέται ο άντρακλας; Αυτό που έκανες εσύ ήταν πολύ χειρότερο απ' αυτό που έκανε εκείνος, και δεν έχεις και το ντεμεκ ελαφρυντικό πως ήσουν μεθυσμένος. Επίσης ήταν παράνομο και (χωρίς να ξέρω απέξω) είμαι σίγουρος πως τιμωρείται με κράτηση. Την οποία θα έκανε καλό σε όλους να είχες εκτίσει. Αγορίνα μου καλή αν διάβαζες προσεκτικά θα έβλεπες ότι του ζήτησα να σβήσει το τσιγάρο και αντί να το πράξει μου φύσηξε τον καπνό στο πρόσωπο και με γρατζούνισε στο ίδιο σημείο και μάλιστα δυνατά τόσο ώστε να αφήσει και σημάδι για λίγες μέρες.Αν εσύ δέχεσαι στα καλά καθούμενα να σε γρατσουνίσει κάποιος και να μην αντιδράσεις τότε είσαι τέρας ψυχραιμία αλλά κανένας από τους δυο μας δεν πιστεύει ότι εσύ δεν θα αντιδρούσες και αυτό το ξέρουμε και οι δυο μας καλά.... 1
defacer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Αγορίνα μου καλή αν διάβαζες προσεκτικά θα έβλεπες ότι του ζήτησα να σβήσει το τσιγάρο και αντί να το πράξει μου φύσηξε τον καπνό στο πρόσωπο και με γρατζούνισε στο ίδιο σημείο και μάλιστα δυνατά τόσο ώστε να αφήσει και σημάδι για λίγες μέρες. Α ΟΚ, έχεις δίκιο, δεν το είχα προσέξει. Αφού σου φύσηξε τον καπνό στο πρόσωπο και μετά σε γρατζούνισε, καλά έκανες και τον πλάκωσες. Σε περίπτωση που σου γρατζούνιζε δε και το αμάξι σπάσιμο χεριού κατευθείαν. Αν εσύ δέχεσαι στα καλά καθούμενα να σε γρατσουνίσει κάποιος και να μην αντιδράσεις Το ρεπερτόριο αντιδράσεών μου δεν είναι περιορισμένο στις επιλογές "κάθομαι" και "δέρνω". Ίσως σου φαίνεται απίθανο αλλά είναι η αλήθεια. τότε είσαι τέρας ψυχραιμία αλλά κανένας από τους δυο μας δεν πιστεύει ότι εσύ δεν θα αντιδρούσες και αυτό το ξέρουμε και οι δυο μας καλά.... Η αλήθεια είναι πως για μένα δεν ξέρεις την τύφλα σου, αλλά έχεις το δικαίωμα να πιστεύεις ό,τι σε βολεύει καλύτερα. 2
Razor_7 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Μόνο εγώ δεν κατάλαβα το "γρατζουνισε"? P.s: πόσταρα ώρα μηδέν,σαν τα ρεπορτάζ του Αντ1 πριν το δημοψήφισμα ένα πραγμα "Ελλάς ώρα μηδέν" 1
xstreamgamer Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Α ΟΚ, έχεις δίκιο, δεν το είχα προσέξει. Αφού σου φύσηξε τον καπνό στο πρόσωπο και μετά σε γρατζούνισε, καλά έκανες και τον πλάκωσες. Σε περίπτωση που σου γρατζούνιζε δε και το αμάξι σπάσιμο χεριού κατευθείαν. Το ρεπερτόριο αντιδράσεών μου δεν είναι περιορισμένο στις επιλογές "κάθομαι" και "δέρνω". Ίσως σου φαίνεται απίθανο αλλά είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι πως για μένα δεν ξέρεις την τύφλα σου, αλλά έχεις το δικαίωμα να πιστεύεις ό,τι σε βολεύει καλύτερα. Σαφώς και δεν ξέρω και ούτε θέλω και να μάθω αλλά ερμηνεύω τα συμφραζόμενα.Αφού μου λες ότι θα καθόσουν να σε γρατσουνίσει κάποιος και δεν θα αντιδρούσες τότε μάλλον είσαι τέρας ψυχραιμίας.όσο για την τύφλα μου κάποιος πολύ παλιά είπε κοροϊδεύεις την ακίδα του άλλου στο μάτι σου και δεν βλέπεις το δοκάρι στο δικό σου.Αν και τέρμα άθεος ήταν μία πολλή καλή σοφιστεία των απατεώνων που έγραψαν τα λεγόμενα ευαγγέλια .Σου προτείνω να την εξετάσεις... Μόνο εγώ δεν κατάλαβα το "γρατζουνισε"? Νυχιά στο πρόσωπο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα