Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει πάρει άλλη κατεύθυνση το νήμα και θα συνεχίσω προς εκείνη τη κατεύθυνση.

Αυτό που λέω πάντα είναι πως σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να πιαστείς στα χέρια λόγω τσαμπουκάδων. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο πιο απλος; διότι ακόμα και σαν θέαμα είναι ηλίθιο να βλέπεις δυο μαντραχαλαδες να κοπανιουνται. Ακόμα και "νικητής" να είσαι κανείς δεν θα πει "πω ρε φίλε τι έκανε ο μαγκας... Κάτσε να μου υπογράψει στο στέρνο". Αλλά θα είσαι για όλους ένας ηλίθιος που χάλασε το βράδυ/μέρα του.

Είμαι ο πρώτος που θα κάνει πίσω στη πρόκληση να βγάλουμε τα τσουτσουνια μας και να τα μετρήσουμε. Η κλασική ατάκα είναι "ηρέμησε αδερφέ, δεν αξίζει κάτσε να σε κεράσω μια μπύρα". Και όλα ηρεμούν παραδόξως.

Αν και είμαι από τους τυχερους που δεν τυχαίνει σε πολλούς τσαμπουκαδες, ήμουν παρόν σε κάτι που συνέβη σε φίλο.

Είχαμε ανεβεί φέτος τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη για ένα τουρνουά. Το βράδυ βγήκαμε σε ένα δρόμο γεμάτο μπαρακια (Συγγρού λεγόταν αν θυμάμαι). Εκεί είχε τραπέζια πάνω στο πεζοδρόμιο σχεδόν μέσα στο δρόμο και αμάξια που περνούσαν (σπάνια αλλά περνούσαν).

Καθόμασταν έξω. Φίλος μπήκε μέσα να πάρει μια μπύρα μιας και η σερβιτόρα έτρεχε και δεν τον έβλεπε.

Καθώς βγαίνει περνάει ένα αμάξι το δρόμο και εκείνος για να μην του πατήσει κάνα πόδι ανεβαίνει λίγο ατσαλα στο πεζοδρόμιο και σπρώχνει καταλάθος έναν τυπα που καθόταν με τη παρέα του (3 αγόρια 1 κοπέλα).

Καθώς γυρίζει να του ζητήσει συγγνώμη του λέει ο άλλος "τι συγγνώμη ρε μαλακα" και του σκαει μια σφαλιάρα στη μπύρα που το έπεσε απ τα χέρια.

Ε, τη στιγμή εκείνη μας πιάνει όλους στη παρέα μας νευρικό γέλιο, γιατί μας φάνηκε πολύ αστεία η αντίδραση. Γυρνάει από την άλλη ο δικός μας και πήγε να πάρει καινούργια μπύρα.

Σημείωση η παρέα ήμασταν 4 εκπαιδευτές κραβ μαγκα και δύο μαθητές. Όπου είχαμε ανεβεί όλοι να πάρουμε μέρος είτε σε αγώνες mma, είτε σε αγώνες πυγμαχίας. Διότι όλοι εκτός από το κραβ είχαμε ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα.

Ηθικό δίδαγμα δεν κερδίζεις τίποτα με τους τσαμπουκάδες είναι εκτός απο επικίνδυνο και αντιαισθητικό.

Σωστά όλα αυτά που λες αλλά στην προκειμένη πότε έπρεπε να του πω να τον κεράσω μία μπύρα;Μήπως αμέσως μετά που με γρατζούνισε απρόκλητα κάτω ακριβώς από το μάτι;Είπα και πιο πάνω ότι γενικά είμαι αρνί αλλά ώρες ώρες δεν γίνεται να μην αντιδράσεις.Ακόμα και εκεί που έφταιγα με τον ταρίφα που έδρασα έξω από τον χώρο ευθύνης μου μόλις τον είδα να πετάει τον παππού κάτω και ενώ νωρίτερα του είχε αραδιάσει ότι μπινελίκι μπορείς να φανταστείς, μάλλον ούτε και τότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να πιούμε μία Αμστελ δεν νομίζεις;Η στην τρίτη και τελευταία όπου η κοπέλα βγήκε εξαιτίας ενός ματάκια σχεδόν με τα βρακιά κάτω από την τουαλέτα τσιρίζοντας σαν υστερική, ούτε τότε αν προλάβαινα τον ανώμαλο θα ήταν κατάλληλη στιγμή για οινοποσία έτσι;Και μιλάμε για τρία περιστατικά που συνέβησαν σχεδόν απανωτά το ένα με το άλλο δεν είχε διαφορά τρεις μέρες.Μετά αφού έπεσε η κατάλληλη "διαπαιδαγώγηση" από όλα τα παιδιά που δουλεύαμε εκεί ότι ο σταθμός του Ο.Σ.Ε δεν είναι το μπουρδέλ@ τους που είχαν μάθει ότι είναι, το μέρος κυριολεκτικά έγινε Εκκλησία.Για τα επόμενα δυόμιση χρόνια που είμασταν εκεί το πολύ πολύ να έσκαγε απέξω πια από τον σταθμό καμία μεθυσμένη που δούλευε στο διπλανό κωλ@δικο και να έψαχνε τον Μήτσο τον μηχανοδηγό, πάντως πρεζόνια μεθύστακες ντίλερς ματάκηδες κ.τ.λ μας αποχαιρέτησαν οριστικά.Βρήκαν άλλο μέρος για να πάνε να παίξουν....

Δημοσ.

<p>

Έχει πάρει άλλη κατεύθυνση το νήμα και θα συνεχίσω προς εκείνη τη κατεύθυνση.

Αυτό που λέω πάντα είναι πως σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να πιαστείς στα χέρια λόγω τσαμπουκάδων. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο πιο απλος; διότι ακόμα και σαν θέαμα είναι ηλίθιο να βλέπεις δυο μαντραχαλαδες να κοπανιουνται. Ακόμα και "νικητής" να είσαι κανείς δεν θα πει "πω ρε φίλε τι έκανε ο μαγκας... Κάτσε να μου υπογράψει στο στέρνο". Αλλά θα είσαι για όλους ένας ηλίθιος που χάλασε το βράδυ/μέρα του.

Είμαι ο πρώτος που θα κάνει πίσω στη πρόκληση να βγάλουμε τα τσουτσουνια μας και να τα μετρήσουμε. Η κλασική ατάκα είναι "ηρέμησε αδερφέ, δεν αξίζει κάτσε να σε κεράσω μια μπύρα". Και όλα ηρεμούν παραδόξως. 

Αν και είμαι από τους τυχερους που δεν τυχαίνει σε πολλούς τσαμπουκαδες, ήμουν παρόν σε κάτι που συνέβη σε φίλο.

Είχαμε ανεβεί φέτος τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη για ένα τουρνουά. Το βράδυ βγήκαμε σε ένα δρόμο γεμάτο μπαρακια (Συγγρού λεγόταν αν θυμάμαι). Εκεί είχε τραπέζια πάνω στο πεζοδρόμιο σχεδόν μέσα στο δρόμο και αμάξια που περνούσαν (σπάνια αλλά περνούσαν).

Καθόμασταν έξω. Φίλος μπήκε μέσα να πάρει μια μπύρα μιας και η σερβιτόρα έτρεχε και δεν τον έβλεπε.

Καθώς βγαίνει περνάει ένα αμάξι το δρόμο και εκείνος για να μην του πατήσει κάνα πόδι ανεβαίνει λίγο ατσαλα στο πεζοδρόμιο και σπρώχνει καταλάθος έναν τυπα που καθόταν με τη παρέα του (3 αγόρια 1 κοπέλα).

Καθώς γυρίζει να του ζητήσει συγγνώμη του λέει ο άλλος "τι συγγνώμη ρε μαλακα" και του σκαει μια σφαλιάρα στη μπύρα που το έπεσε απ τα χέρια.

Ε, τη στιγμή εκείνη μας πιάνει όλους στη παρέα μας νευρικό γέλιο, γιατί μας φάνηκε πολύ αστεία η αντίδραση του τυπα. Γυρνάει από την άλλη ο δικός μας και πήγε να πάρει καινούργια μπύρα.

Σημείωση η παρέα ήμασταν 4 εκπαιδευτές κραβ μαγκα και δύο μαθητές. Όπου είχαμε ανεβεί όλοι να πάρουμε μέρος είτε σε αγώνες mma, είτε σε αγώνες πυγμαχίας. Διότι όλοι εκτός από το κραβ είχαμε ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα.

Ηθικό δίδαγμα δεν κερδίζεις τίποτα με τους τσαμπουκάδες είναι εκτός απο επικίνδυνο και αντιαισθητικό.

</p><p> </p><p>

Τετοιο τυποι βρισκουν και τα κανουν...Μεχρι να βρεθει καποιος που θα του αλλαξει τα μυαλα και εσωτερικα και εξωτερικα και μετα θα ηρεμησει..</p>

Δημοσ.

Ψύχραιμος ο δικός σας.Άλλος μπορεί να του έσπαγε το μπουκάλι στο κεφάλι.

Αφού τους ζήτησε συγνώμη και έπρεπε να αποφύγει το αυτοκίνητο,ο άλλος πόσο μ@@@ας είναι που του έριξε την μπύρα?Δεν είδε τι έγινε?

Και το επόμενο λάθος από την μεριά τους θα ήταν να υποστηρίξουν τον δικό τους σε περίπτωση που ο φίλος σας τον χτυπούσε.Γιατί απλά είχε άδικο.

Ψύχραιμος αλλά δεν άξιζε.

Ειλικρινά δεν είχε νόημα, παρόλο που ήμασταν περισσότεροι (εμας ο τυπας δεν μας είχε δει) και ας πούμε "εκπαιδευμένοι". Μόνο στην ιδέα του να κάθεσαι να τσακωνεσαι έστω και λεκτικά για βλακείες, είναι ντροπή.

Εντιτ:

@xstreamgamer: χαλάρωσε δεν γυρίζουν όλα γύρω από σένα. Δεν αναφέρθηκα καθολου στη περίπτωσή σου. Γενικά μιλάω και είπα τη τελευταία εμπειρία μου.

Οσο το ότι βρίσκουν και τα κάνουν, μέχρι να τους σπάσει κάποιος στο ξυλο. Νομίζω πως είχαμε αρκετές πιθανότητες να τους δειρουμε, αλλά επιλέξαμε να μην κινηθούμε σε αυτούς τους ρυθμούς διότι

Α) είναι ηλίθιο.

Β) δεν λύνουμε έτσι τις παρεξηγήσεις. Είναι εκτός ιδιοσυγκρασίας μας, εκτός και αν επιβάλλεται σε ακραίες περιπτώσεις.

Δημοσ.

Ψύχραιμος αλλά δεν άξιζε.

Ειλικρινά δεν είχε νόημα, παρόλο που ήμασταν περισσότεροι (εμας ο τυπας δεν μας είχε δει) και ας πούμε "εκπαιδευμένοι". Μόνο στην ιδέα του να κάθεσαι να τσακωνεσαι έστω και λεκτικά για βλακείες, είναι ντροπή.

Εντιτ:

@xstreamgamer: χαλάρωσε δεν γυρίζουν όλα γύρω από σένα. Δεν αναφέρθηκα καθολου στη περίπτωσή σου.

Οσο το ότι βρίσκουν και τα κάνουν, μέχρι να τους σπάσει κάποιος στο ξυλο. Νομίζω πως είχαμε αρκετές πιθανότητες να τους δειρουμε, αλλά επιλέξαμε να μην κινηθούμε σε αυτούς τους ρυθμούς διότι

Α) είναι ηλίθιο.

Β) δεν λύνουμε έτσι τις παρεξηγήσεις. Είναι εκτός ιδιοσυγκρασίας μας, εκτός και αν επιβάλλεται σε ακραίες περιπτώσεις.

Πρώτος εγώ σε παρπάνω post έγραψα ότι μετά από αυτά τα περιστατικά δεν μπορούσα να κοιμηθώ στο σπίτι και ένας βασικός λόγος ήταν και η ντροπή.Σαφώς και δεν είναι ότι πιο ωραίο να πας για μεροκάματο και να βρίσκεσαι με κάποιον στα χέρια.Αν δεν αναφέρεσαι στην περίπτωση μου my bad αλλά σε προηγούμενα post προσπαθούσα (επί ματαίω ) να αποδείξω σε μερικούς εδώ μέσα ότι απλά μερικές φορές δεν υπάρχει άλλη επιλογή.Αν καθόμουν να απαριθμήσω πόσες φορές στην ζωή μου έκανα πίσω σε διαφόρους τύπους  θα έφτανα τρία βιβλία.Επίσης πολύ σημαντικό είναι σε σχέση με το τι απίθανοι θα σου σκάσουν το μέρος όπου ζεις.Π.χ στο χωριό που μένω τα τρία τελευταία χρόνια η κουβέντα καταλήγει πάντα στο  αυτό που σου λέω εγώ ,αυτό είναι το επιχείρημα του καθενός σε μια συζήτηση, και αν καμία φορά γίνεται κουβέντα της προκοπής ο (Θεός να την κάνει)συνήθως μιλάει ο ένας πάνω στον άλλον.Οι περισσότεροι από αυτούς που ήταν πότες ήταν κάτι χωριάτες όχι μόνο στην καταγωγή(αφού και εγώ από χωριό είμαι) αλλά και στην νοοτροπία που αφού είχαν κοπανήσει ότι έβρισκαν στο χωριό τους, ερχόταν στις διπλανές ταβέρνες που ήταν δίπλα από τον Ο.Σ.Ε κατέβαζαν κάργα και μετά ερχόταν να το παίξουν τσαμπουκάδες στα καλά καθούμενα σε ανθρώπους που απλά κάναν την δουλειά τους, η απλά να το παίξουν greek lovers με άσεμνες χειρονομίες στις κοπελίτσες που περίμεναν το τραίνο για να φύγουν.Μιλάμε για τελείως γίδια ολκής.

Δημοσ.

Παντως θα ήθελα να ημουν εκεί στο σκηνικό και να έβλεπα τον φίλο σας να του έδινε 1 καλή.Και αν ο άλλος συνέχιζε ο φίλος σας να τον τουμπέκιαζε.

Εκτός ιδιοσυγκρασίας δικής σας ή της πολεμικής τέχνης?

Πρώτος εγώ σε παρπάνω post έγραψα ότι μετά από αυτά τα περιστατικά δεν μπορούσα να κοιμηθώ στο σπίτι και ένας βασικός λόγος ήταν και η ντροπή.Σαφώς και δεν είναι ότι πιο ωραίο να πας για μεροκάματο και να βρίσκεσαι με κάποιον στα χέρια.Αν δεν αναφέρεσαι στην περίπτωση μου my bad αλλά σε προηγούμενα post προσπαθούσα (επί ματαίω ) να αποδείξω σε μερικούς εδώ μέσα ότι απλά μερικές φορές δεν υπάρχει άλλη επιλογή.Αν καθόμουν να απαριθμήσω πόσες φορές στην ζωή μου έκανα πίσω σε διαφόρους τύπους  θα έφτανα τρία βιβλία.Επίσης πολύ σημαντικό είναι σε σχέση με το τι απίθανοι θα σου σκάσουν το μέρος όπου ζεις.Π.χ στο χωριό που μένω τα τρία τελευταία χρόνια η κουβέντα καταλήγει πάντα στο  αυτό που σου λέω εγώ ,αυτό είναι το επιχείρημα του καθενός σε μια συζήτηση, και αν καμία φορά γίνεται κουβέντα της προκοπής ο (Θεός να την κάνει)συνήθως μιλάει ο ένας πάνω στον άλλον.Οι περισσότεροι από αυτούς που ήταν πότες ήταν κάτι χωριάτες όχι μόνο στην καταγωγή(αφού και εγώ από χωριό είμαι) αλλά και στην νοοτροπία που αφού είχαν κοπανήσει ότι έβρισκαν στο χωριό τους, ερχόταν στις διπλανές ταβέρνες που ήταν δίπλα από τον Ο.Σ.Ε κατέβαζαν κάργα και μετά ερχόταν να το παίξουν τσαμπουκάδες στα καλά καθούμενα σε ανθρώπους που απλά κάναν την δουλειά τους, η απλά να το παίξουν greek lovers με άσεμνες χειρονομίες στις κοπελίτσες που περίμεναν το τραίνο για να φύγουν.Μιλάμε για τελείως γίδια ολκής.

Σε τέτοιες φυλάξεις δεν θα ήθελα να είμαι.Γιατί έχεις να κανείς με κάθε λογής άνθρωπο.

Εδώ που είμαι τωρα δεν είναι και ότι καλύτερο γιατί μπορεί σχετικά άνετα να μπεί κάποιος.

Επικίνδυνος είναι κάποιος που δεν ξέρει τι είναι εκεί που μπαίνει και τι έχει μέσα.Καποιος τοξικομανής πχ.Πιθανότατα να αντιδράσει βίαια χωρίς ψυχραιμία όταν με δεί.Το θέμα είναι πως θα αντιδράσω εγώ.Αλλο να τον δω από την κάμερα που θα είναι σε κάποια απόσταση και θα έχω περιθώρια αντίδρασης και άλλο να τον πετύχω στο περίπολο μέσα στα σκοτάδια.Στην 2η περίπτωση η θα "παγωσω" ή θα αμυνθώ.Αν μπεί ξαφνικά στο φυλάκιο που είμαι θα του πω πάρε ότι θες.Που δεν υπάρχει κάτι αξίας εδώ αλλά λέμε.Αν αντιδράσω με πανικό τότε είναι χειρότερα. Το θέμα είναι να μην νιώσει ο άλλος απειλή από εμένα.Είμαι και μόνος μου εδώ και είναι περίεργα τα βράδια.Απόλυτη ησυχία και ερημικά χωρίς σπίτια τριγύρω.Πολλές φορές έχω σκεφτεί:Αν γίνει ή στραβη?Αξίζει το ρίσκο να είμαι εδώ?Ότι και να γίνει βασίζομαι στον εαυτό μου.

Μου έχουν πεί σκηνικά που έδεσαν και φίμωσαν φύλακες. Έχουν σκοτώσει κάποιους.Απλά δεν μαθαίνονται παραέξω και οι εταιρίες δεν τα λένε στους φύλακες για να μην φοβούνται.

Τουλάχιστον όταν είσαι σε κόσμο όπως καταστήματα κλπ δεν κινδυνεύεις.Μόνο σε τράπεζα.

Υπάρχουν σίγουρα φυλάξεις που είναι βράδυ αλλά ασφαλής.Πχ μέσα σε κτίριο κλειδωμένο με κάμερες και συναγερμούς.

Σε εργοστάσιο που είμαι εγώ δεν υπάρχει καμία ασφάλεια γιατί είναι εξωτερικός χώρος με περίφραξη.

• Like 1
Δημοσ.

Εκτός ιδιοσυγκρασίας δικής σας ή της πολεμικής τέχνης?

Το κραβ μαγκά δεν είναι και η πιο ήρεμη, φιλήσυχη μορφή αυτοάμυνας, αλλά αυτή είναι μια πάρα πολύ καλή ερώτηση που σηκώνει τρομερή συζήτηση, ακόμα και φιλοσοφική. 

Είναι στα πλαίσια αβγού-κότας και ποιος πρόλαβε να γεννήσει το άλλο.

Θέλω να πιστεύω πως η πραγματικότητα είναι κάπου στη μέση. Κάποιος λόγω της τριβής με τις πολεμικές τέχνες αντιλαμβάνεται το ανούσιο του να δέρνεσαι και να τραμπουκίζεις στο δρόμο, αφου στη τελική ξεδίνεις στη προπόνηση με τον συναθλητή σου. 

Όλα αυτα βέβαια έχουν και τις εξαιρέσεις τους, δεν είναι λίγοι οι ούγκανοι που μαθαίνουν πως να χτυπούν ετσι ωστε να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους στην καθημερινότητα τους, ψάχνοντας αφορμή για το παραμικρό. 

• Like 2
Δημοσ.

Εσείς οι σεκιούριτι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε πιστόλια ακινητοποίησης ή αλλιώς tasers; Χρειάζεται ειδική άδεια για αυτό; Γιατί σαν ιδέα μου ακούγεται πιο καλή και ασφαλής από το να κουβαλάς αληθινό όπλο πάνω σου.

Δημοσ.

Εσείς οι σεκιούριτι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε πιστόλια ακινητοποίησης ή αλλιώς tasers; Χρειάζεται ειδική άδεια για αυτό; Γιατί σαν ιδέα μου ακούγεται πιο καλή και ασφαλής από το να κουβαλάς αληθινό όπλο πάνω σου.

Δεν επιτρέπεται κανένα είδος όπλου.Ούτε άδεια βγαίνει.Αν χρησιμοποιήσεις όπλο(πχ.μαχαίρι) μάλλον μετά θα σε τρέχουν στα δικαστηρια.Το αναφέρουν στους κανονισμούς.Λογικά οι μεταφορείς χρημάτων θα έχουν όπλο.Οπότε στα δύσκολα αν αναγκαστώ και αν προλάβω θα χρησιμοποιήσω κάποιο σίδερο εφόσον δεν θα έχω άλλη επιλογή.

Αν είναι 1 άτομο υπάρχουν ελπίδες.Από 2 και πάνω δύσκολο.Εκτός αν ξέρεις σωστά κάποια πολεμική τέχνη.Και να εχεις αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία,να μην "τα χασεις".Γιατί κάποιος που θα μπεί να κλέψει θα έχει διάφορα πάνω του.

Δημοσ.

<p>

Ο χρήστης NinjaMan είπε:<br />

Εσείς οι σεκιούριτι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε πιστόλια ακινητοποίησης ή αλλιώς tasers; Χρειάζεται ειδική άδεια για αυτό; Γιατί σαν ιδέα μου ακούγεται πιο καλή και ασφαλής από το να κουβαλάς αληθινό όπλο πάνω σου.<br />

Δεν επιτρέπεται κανένα είδος όπλου.Ούτε άδεια βγαίνει.Αν χρησιμοποιήσεις όπλο(πχ.μαχαίρι) μάλλον μετά θα σε τρέχουν στα δικαστηρια.Το αναφέρουν στους κανονισμούς.Λογικά οι μεταφορείς χρημάτων θα έχουν όπλο.Οπότε στα δύσκολα αν αναγκαστώ και αν προλάβω θα χρησιμοποιήσω κάποιο σίδερο εφόσον δεν θα έχω άλλη επιλογή.

Αν είναι 1 άτομο υπάρχουν ελπίδες.Από 2 και πάνω δύσκολο.Εκτός αν ξέρεις σωστά κάποια πολεμική τέχνη.Και να εχεις αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία,να μην "τα χασεις".Γιατί κάποιος που θα μπεί να κλέψει θα έχει διάφορα πάνω του.

</p><p> </p><p>

Ουτε οι μεταφορεις χρηματων εχουν οπλο. Καλυτερα ΚΑΙ για τους ιδιους</p>

Δημοσ.

Ουτε οι μεταφορεις χρηματων εχουν οπλο. Καλυτερα ΚΑΙ για τους ιδιους

Οντως,γιατι οταν εχεις οπλο εισαι απειλη για τον αλλον.Πιθανον να μην προσπαθησει να σε ακινητοποιησει αλλα να σε σκοτωσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...