funbreaker Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Έχω αυτό το μαραφέτι και παρακολουθώ τις μεταβολές υγρασίας και θερμοκρασίας όταν χρησιμοποιώ το A/C. Παρατηρώ πως η θερμοκρασία είναι σχεδόν σταθερή γύρω στους 25 °C. Αντιθέτως η σχετική υγρασία κυμαίνεται από 30% έως 50%. Χωρίς A/C είναι στο 50% και οι συνθήκες είναι χάλια.Όταν ανοίγω το A/C φτάνει στο 40% όπου η ατμόσφαιρα γίνεται υποφερτή και αν το αφήσω κι άλλο φτάνει στο 30% όπου αρχίζει να κάνει κρύο (το δωμάτιο είναι 3Χ3). Οι μεταβολές της θερμοκρασίας είναι μικρότερες και τις προλαβαίνει η μεταβολή της υγρασίας. Το A/C το έχω στην κανονική λειτουργία και όχι στην dry για να προλάβω κάποιον. Εσείς τί τιμές έχετε?
sargus Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Εξαρτάται και από το κλιματιστικό. Τα καλά κλιματιστικά δεν τη ρίχνουν τόσο χαμηλά όσο το δικό σου.
funbreaker Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Παρατηρώ όμως ότι το δικό μου δεν ρίχνει την θερμοκρασία αλλά την υγρασία. Είναι φυσιολογικό αυτό? edit: Τελικά παρατηρώ ότι αρχίζει να πέφτει και η θερμοκρασία μετά από ένα σημείο πτώσης της υγρασίας.
andreapaog328 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 δλδ αμα το βαλεις στο 20 παλι 25 μετρας? παντως απαυτο το κινεζικο μαρτζαφλαρι μη περιμενεις και μεγαλη ακριβεια επισης λεει Do nor mount or stick it on or around the ventilation passage of air conditioner.
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Ψάξε στο διαδίκτυο για τον ψυχρομετρικό χάρτη και θα καταλάβεις πως κυμαίνεται η σχετική υγρασία με την θερμοκρασία ξηρού βολβού που μετράει το θερμόμετρο-υγρόμετρο που έχεις. Θα ανάψω αύριο κλιματιστικό και θα αναφέρω τις μεταβολές. 1
funbreaker Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 δλδ αμα το βαλεις στο 20 παλι 25 μετρας? παντως απαυτο το κινεζικο μαρτζαφλαρι μη περιμενεις και μεγαλη ακριβεια επισης λεει Do nor mount or stick it on or around the ventilation passage of air conditioner. Όχι τελικά μειώνεται αλλά πιο αργά. Το έχω μακριά απ το A/C.
iordanis77 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Έχω αυτό το μαραφέτι και παρακολουθώ τις μεταβολές υγρασίας και θερμοκρασίας όταν χρησιμοποιώ το A/C. Παρατηρώ πως η θερμοκρασία είναι σχεδόν σταθερή γύρω στους 25 °C. Αντιθέτως η σχετική υγρασία κυμαίνεται από 30% έως 50%. Χωρίς A/C είναι στο 50% και οι συνθήκες είναι χάλια. Όταν ανοίγω το A/C φτάνει στο 40% όπου η ατμόσφαιρα γίνεται υποφερτή και αν το αφήσω κι άλλο φτάνει στο 30% όπου αρχίζει να κάνει κρύο (το δωμάτιο είναι 3Χ3). Οι μεταβολές της θερμοκρασίας είναι μικρότερες και τις προλαβαίνει η μεταβολή της υγρασίας. Το A/C το έχω στην κανονική λειτουργία και όχι στην dry για να προλάβω κάποιον. Εσείς τί τιμές έχετε? Εχω κι εγω ενα μαραφετι που βλεπω θερμοκρασια και υγρασια. Αν με το ερκοντισιον ανοιχτο εχεις 25ο σιγουρα θα παγωνεις. Να υποθεσω οτι εχεις μεγαλο δωματιο και βρισκεται μακρυα σου? Καθε ποτε το κλεινεις? Η υγρασια δεν ειναι στανταρ, αλλαζει συνεχεια και εξαρταται απ το καιρο εξω. Η κλιμακα απ οτι εχω καταλαβει ειναι 20%-100%. Οσο πιο χαμηλα τοσο το καλυτερο. Αυτη τη στιγμη εγω εχω 20(Αθηνα), εσυ ποσο? Τα καλά κλιματιστικά δεν τη ρίχνουν τόσο χαμηλά Ποια? τη θερμοκρασια ή την υγρασια?
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 20% είναι πολύ χαμηλή. Τα πρότυπα για τις συνθήκες θερμικής άνεσης σε έναν χώρο αναφέρουν ως όρια από 40 ως 60% σχετικής υγρασίας. 1
iordanis77 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 20% είναι πολύ χαμηλή. Τα πρότυπα για τις συνθήκες θερμικής άνεσης σε έναν χώρο αναφέρουν ως όρια από 40 ως 60% σχετικής υγρασίας. Δε το ξερω, ειχα την εντυπωση οτι οσο πιο χαμηλα τοσο το καλυτερο. Τι εννοεις "θερμικης ανεσης"? Εγω μιλαω γενικα για την υγρασια. Εχεις λινκ που να λεει οτι η ιδανικη υγρασια ειναι 40-60?
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δε το ξερω, ειχα την εντυπωση οτι οσο πιο χαμηλα τοσο το καλυτερο. Τι εννοεις "θερμικης ανεσης"? Εγω μιλαω γενικα για την υγρασια. Εχεις λινκ που να λεει οτι η ιδανικη υγρασια ειναι 40-60? Θερμική άνεση δηλαδή να αισθάνεται όμορφα ο άθρωπος από τον αέρα που εισπνέει στον κλιματιζόμενο χώρο. Το 20% μπορεί να επιφέρει και ξήρανση του στόματος με προβλήματα στον λαιμό, κυρίως τον χειμώνα. Τα διάφορα πρότυπα για τα δεδομένα σχεδιασμού μιας εγκατάστασης ψύξης-θέρμανσης-κλιματισμού αναφέρουν τις εξής συνθήκες θερμικής άνεσης, η ASHRAE λέει γενικά οχι πάνω από 65% (ASHRAE Standard 62.1-2013) [1]. Άλλη έρευνα λέει οτι ο άνθρωπος αισθάνεται άνετα στα όρια μεταξύ 25 - 60% (διάγραμμα) [2]. Η τεχνική οδηγία ΤΟΤΕΕ 2425/86 (που βασίζεται στα ξένα πρότυπα) ως συνθήκες σχεδιασμού χώρων απασχόλησης για την θερμική άνεση αναφέρει για τον χειμώνα χονδρικά 45 - 60% για το καλοκαίρι χονδρικά 35 - 45%, (ανάλογα με τον χώρο υπάρχουν άλλα όρια εγώ λέω μέσους όρους), άρα με βάση όλα τα παραπάνω θεώρησε μέσο όρο 40 - 60%. [1] https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0CC8QFjACahUKEwjC9vDz_-rGAhVGXRQKHamEAUo&url=https%3A%2F%2Fwww.ashrae.org%2FFile%2520Library%2FdocLib%2FTechnology%2FFAQs2014%2FTC-02-01-FAQ-92.pdf&ei=jZatVYL8DMa6UamJhtAE&usg=AFQjCNFmQyvlOfsP0OnxwfGkcUYJ428GZQ&sig2=90um2bak4iC9RJ6oyNg6ng [2] http://www.buildingscience.com/documents/reports/rr-0203-relative-humidity
iordanis77 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Α εσυ μιλας για υγρασια οταν το ερκοντισιον ειναι σε λειτουργια, εγω περισσοτερο αναρωτηθηκα για υγρασια γενικα. Θερμική άνεση δηλαδή να αισθάνεται όμορφα ο άθρωπος από τον αέρα που εισπνέει στον κλιματιζόμενο χώρο. Εγω βασικα εισπνεω αερα που ερχεται απ εξω... Εχω παντα ανοιχτη τη μπαλκονοπορτα Το 20% μπορεί να επιφέρει και ξήρανση του στόματος με προβλήματα στον λαιμό, κυρίως τον χειμώνα To χειμωνα δεν το αναβω, δε μου αρεσει καθολου η αισθηση. Προτιμω θερμοπομπο.
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 To χειμωνα δεν το αναβω, δε μου αρεσει καθολου η αισθηση. Προτιμω θερμοπομπο. Το κλιματιστικό είναι πολύ οικονομικότερο του θερμοπομπού. Εγώ δεν έχω καθόλου θέρμανση οπότε αναγκαστικά βάζω κλιματιστικό. Σήμερα άναψα το κλιματιστικό. Τα στοιχεία που μέτρησα ήταν" Πριν: Θερμοκρασία 31 βαθμοί, υγρασία 35%. Μετά: Θερμοκρασία 26.5 βαθμοί, υγρασία 35.5%.
funbreaker Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Παράξενο, δεν σου επηρέασε καθόλου την υγρασία.
iordanis77 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Το κλιματιστικό είναι πολύ οικονομικότερο του θερμοπομπού. Εγώ δεν έχω καθόλου θέρμανση οπότε αναγκαστικά βάζω κλιματιστικό. Σήμερα άναψα το κλιματιστικό. Τα στοιχεία που μέτρησα ήταν" Πριν: Θερμοκρασία 31 βαθμοί, υγρασία 35%. Μετά: Θερμοκρασία 26.5 βαθμοί, υγρασία 35.5%. Eννοειται οτι ειναι οικονομικοτερο, μιλησα για τη προτιμηση μου, οχι για το κοστος. Το θερμοπομπο ομως δεν τον εχω συνεχεια ανοιχτο. Εγω συνηθως δε προλαβαινω να παω στους 26ο, το εχω κλεισει. Μολις ξανανεβει στους 28-30ο το ξανανοιγω. Υγρασια αυτες τις μερες εχω το minimum(20o). Παντα με ανοιχτη τη μπαλκονοπορτα. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2015 από iordanis77
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Παράξενο, δεν σου επηρέασε καθόλου την υγρασία. Ναι δεν επηρεάστηκε καθόλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα