Προς το περιεχόμενο

Ροκ 60's - 70's

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε τι ανακαλύπτω ακόμα...:rolleyes:

Μεγάλος "άγνωστος" σχεδόν πιονέρος της Ροκ από το 1959

Ακουσα το Dusty Road και λέω: "μεγάλη στόφα!!!" Βέβαια, είναι σύνθεση Harvey Shield, αλλά ο Power το ερμήνευσε 1ος

Duffy Power - Dusty Road (1973)

Και βάζω ν' ακούσω τυχαία παλιές δουλειές του

Το άτομο έγραφε τέτοια τραγούδια (το Ray Howard που γράφει το σινγκλάκι ως συνθέτη, είναι το πραγματικό του όνομα)

Duffy Power - A woman made trouble (1963)

Δεν προλαβαίνω σήμερα να κάνω έρευνα σε όλες του τις δουλειές, οπότε επιφυλάσσομαι για το μέλλον

Ποιός ξέρει πόσοι άλλοι μου έχουν ξεφύγει. Μεγάλη ανακάλυψη!

Και ο καψερός μπήκα γιά να βάλω κάτι διαμαντάκια που είχαν ξεφύγει από Blackfeather και Frijid Pink...

Τι κομμάτι!!! Ειδικά μετά το 1ο λεπτό! ΕΠΟΣ!!!

Blackfeather - On This Day That I Die (1971)

Oι Frijid Pink, δεν θέλουν συστάσεις

Frijid Pink - Johnny (1970)

Frijid Pink - Crying Shame (1970)

• Like 3
Δημοσ.

Υπέροχο! Σαν ν' ακούς Kinks

Angel Pavement - Green Mello Hill  (1969)

Αυτούς τους Ιρλανδούς, τους έχουμε τιμήσει δεόντως εδώ. Το μέγεθος όμως του ταλέντου τους, φαίνεται στο ότι αυτό το ΕΠΟΣ δεν είχε μπεί. Πάλι "στύλ Kinks" που λατρεύω

Andwella's Dream  - High on a mountain (1969)

To γκρούπ του Kevin Coyne 

SIREN - Wake up My Children (1969)

Και 1 Zamrock αριστουργηματάκι που μόλις σήμερα ανακάλυψα! Εχει γίνει αφιερωματάκι στην zamrock εδώ ;)

SALTY DOG - Sunday Morning Sunshine (1976)

• Like 2
Δημοσ.

Το άκουσα 1η φορά από τον BB King (το λάτρεψα και το αγόρασα σε βινύλιο)

Δεν μου είχε περάσει τότε από το μυαλό ότι είναι σύνθεση του Leon Russell. Του δασκάλου του Εlton John ;)

The first biography of influential, shadowy rocker Leon ...

Tι να πρωτοπώ γιά τον Russell; Είναι απ΄αυτούς που θέλουν 1 thread μόνοι τους

Εχω βάλει τραγούδι του εδώ ;)

Leon Russell - Hummingbird (1970)

Kαι 2 τραγούδια από ένα γκρούπ που έβγαλε 2 άλμπουμς. Πολύ αξιόλογοι

Ψιλοέπος!

Mom's Apple Pie - People (1972)

Πολλές αλλαγές. Προτιμώ αυτά που κάνει στο 3:00 και μετά. Respect! Πρός το τέλος τζαζίζει. Ωραίοι!

Mom's Apple Pie - Rain (1973)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 minutes ago, NovaLacertae said:

The Cyrkle - Red Rubber Ball 

The Cyrkle - The Visit (She Was Here) 

The Cyrkle - Turn - Down Day 

Αυτούς τους είχα βάλει παλαιότερα σε άλλο φόρουμ (αν δεν με πιστεύεις...να σου στείλω τα links...χα χα!) και ήμουν σίγουρος ότι τους είχα βάλει κι΄εδώ. Οχι όμως

Είχα επιλέξει τότε και τα παρακάτω. Τρομεροί! Και μου θυμιζουν τους μετέπειτα Housemartins (ειδικα στο Turn Down Day. Τι κομμάτι!!!) 

The Cyrkle - Penny Arcade (1967)

The Cyrkle - How Can I Leave Her (1966)

Και εξ' αιτίας σου @NovaLacertae, γύρισα πίσω στο παλιό φόρουμ και θυμήθηκα τραγουδάρες που είχα βάλει κι ΄εδώ όχι

Τον Rob Grill γιά παράδειγμα και το Rock Sugar

Rob Grill - Rock Sugar (1979)

Εχει κι' αυτό που του το κατάκλεψαν οι Jagger και Michael Jackson στο State of Shock

Rob Grill - Rockin' On The Road Again (1979)

Βρήκα άπειρo υλικό @NovaLacertae . Και πάνω που είχα στερέψει από έμπνευση! Χα χα! :P

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Novalis - Wunderschätze

43 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Novalis - Impressionen

φοβερά !!

ας βάλω κι εγώ ένα .

Novalis - inside of me (inside of you)

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, floyd89gr είπε

φοβερά !!

ας βάλω κι εγώ ένα .

Novalis - inside of me (inside of you)

Σ'ευχαριστώ!

Φοβερά, συμφωνώ, τα έλιωσα.🙂

Θα βαζα κι αυτό που έβαλες μα είπα να μη το παρακάνω, μπράβο σου💯

Υ.Γ : τους είχες βάλει και στα ορχηστρικά👏

Επεξ/σία από lovesucks
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω ότι και από Tommy James & The Shondells έχει μπει μόνο ένα κομμάτι τους (από εσένα) οπότε λέω να ακούσουμε άλλα τρία :D

Tommy James & The Shondells - I Think We`re Alone Now 

Tommy James & The Shondells - Some Kind of Love 

Tommy James & The Shondells - I Like the Way 

Στις 13/8/2025 στις 12:04 ΠΜ, Coscas είπε

Αυτούς (The Cyrkle) τους είχα βάλει παλαιότερα σε άλλο φόρουμ (αν δεν με πιστεύεις...να σου στείλω τα links...χα χα!) και ήμουν σίγουρος ότι τους είχα βάλει κι΄εδώ. Οχι όμως...

Και εξ' αιτίας σου @NovaLacertae, γύρισα πίσω στο παλιό φόρουμ και θυμήθηκα τραγουδάρες που είχα βάλει κι ΄εδώ

Ναι, στην αναζήτηση μου έβγαλε μόνο ένα κομμάτι τους (Red Rubber Ball, που το είχα βάλει μάλιστα εγώ στο "Μουσικό Καφενείο") οπότε είπα να ποστάρω μερικά :D 
(φυσικά μπορεί να έχει μπει και απο άλλους κάτι, χωρίς όμως να έχουν γράψει τίτλο

Επεξ/σία από NovaLacertae
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με ένα ψάξιμο είδα ότι από "The Turtles" έχει μπει μόνο το υπέροχο 'You Showed Me'' (και με μια ανάλυση by Coskas συν τρεις εκτελέσεις από τους "The Byrds") οπότε ας βάλω άλλα τρία πολύ ωραία κομμάτια τους  :)

The Turtles  - Happy Together

The Turtles - Elenore 

The Turtles - Story of Rock and Roll 

Επεξ/σία από NovaLacertae
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Εσύ ρε παλιοχαρακτήρα (α χα χα!), τη μιά αλλάζεις τι έχω γράψει:

On 13/08/2025 at 00:04, Coscas said:

Αυτούς (The Cyrkle) τους είχα βάλει παλαιότερα σε άλλο φόρουμ (αν δεν με πιστεύεις...να σου στείλω τα links...χα χα!) και ήμουν σίγουρος ότι τους είχα βάλει κι΄εδώ. Οχι όμως...

Και εξ' αιτίας σου @NovaLacertae, γύρισα πίσω στο παλιό φόρουμ και θυμήθηκα τραγουδάρες που είχα βάλει κι ΄εδώ

ενώ εγώ είχα γράψει :

On 13/08/2025 at 00:04, Coscas said:

Και εξ' αιτίας σου @NovaLacertae, γύρισα πίσω στο παλιό φόρουμ και θυμήθηκα τραγουδάρες που είχα βάλει κι ΄εδώ όχι

και μετά με λες Coskas :(

Δλδ, πού την πας την δουλειά; Θες να σε αναφέρω γιά διασπορά ψευδών ειδήσεων, πλαστογραφία, παραπληροφόρηση και άλλα ποινικά αδικήματα; Α χα χα!!! 🤣🤣🤣

2 hours ago, NovaLacertae said:

Με ένα ψάξιμο είδα ότι από "The Turtles" έχει μπει μόνο το υπέροχο 'You Showed Me'' (και με μια ανάλυση by Coskas συν τρεις εκτελέσεις από τους "The Byrds") οπότε ας βάλω άλλα τρία πολύ ωραία κομμάτια τους  :)

The Turtles  - Happy Together

Το Happy Together (αν και δεν είναι δική τους σύνθεση, αλλά τους την έδωσαν οι Alan Gordon/Garry Bonner), είναι από τα γνωστότερα και καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Ακουγόταν στα μεσαία παλιά στο ραδιόφωνο κάθε μέρα από όλους τους σταθμούς πολλές φορές, παιζόταν σε όλα τα πάρτυ ακόμα και στα μέσα των 70's και συγκαταλέγεται στα ΘΡΥΛΙΚΑ τραγούδια. 

Είναι από εκείνα τα πάμπολλα πασίγνωστα τραγούδια που δεν έχουν μπεί εδώ

Οσο γιά το Showed Me, σ' ευχαριστώ που έκατσες και έψαξες το μικρό αφιερωματάκι σε Byrds

On 13/08/2025 at 21:45, NovaLacertae said:

Βλέπω ότι και από Tommy James & The Shondells έχει μπει μόνο ένα κομμάτι τους (από εσένα) οπότε λέω να ακούσουμε άλλα τρία :D

Tommy James & The Shondells - I Think We`re Alone Now 

Οσο γιά το I Think We`re Alone Now, οι περισσότεροι (τουλάχιστον στην Ελλάδα) το έμαθαν από την διασκευή της Tiffany το 1987 και πάλι μπράβο σου που το έβαλες (έχω το βινύλιο της Tiffany κάπου σε μιά ντουλάπα με τα απούλητα αμεταχείριστα βινύλια πολύ εμπορικών δίσκων τότε στο δισκάδικο , που επειδή έπαιρνα μεγάλες ποσότητες, μου έμειναν) 

Kαι με την ευκαιρία , ας βάλω και την εκτέλεση από την εκκεντρική Lene Lovich το 1978

Lene Lovich - I Think We're Alone Now (1978)

Και μιάς και την θυμήθηκα και είμαστε και στο όριο του τέλους των 70's ;)

Lene Lovich - Lucky Number (1979)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...