akis_fc Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 όσοι ακολούθησαν τις νομιμες διαδικασίες κ ήταν νόμιμοι όταν ήρθαν ας είναι ένα πόντο πιο κάτω από μένα... Δωστους το 1/10 όταν εγω πιάσω το 2/10. υρους που νομιμοποιήθηκαν στην πορεία αν κάποιος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ττης ύπαρξης τους εδω πουλο. Το μόνο που έμαθαν αυτοο ει αι ότι φτο φωνάζει ο κλέφτης γ να φοβηθεί ο νοικοκύρης λειτουργεί στην ελλαδα τι εννοείς με αυτό γιατί δεν το καταλαβαίνω? Για να μιλάμε για τα ίδια πράγματα, αναφερόμαστε σε ανθρώπους που μπήκαν παράνομα αλλά νομιμοποιήθηκαν στην πορεία (αυτό υποννοεί μία νόμιμη διαδικασία έτσι) από το ελληνικό κράτος και η οποία νομιμοποίηση τους προσδίδει και κάποιες υποχρεώσεις φορολογικές κλπ.
kabouras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Εισαι επικίνδυνα αδαής φίλε μου. Άνοιξε τα μάτια σου: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3145706/Record-137-000-migrants-cross-Med-Europe-half-year-astonishing-83-cent-increase-2014.html Πιστεύεις οτι η Ελλάδα είναι ικανή έστω και να εμποδίσει όλους αυτούς τους ανθρώπους; Από οτι ακούω ήδη θα πρέπει να τους βλέπεις στο πεδίον του Άρεως, στις πλατείες και στα νησιά μας. Είναι ήδη πρόβλημά σου λοιπόν, και καλό θα ήταν να αναζητήσεις λύσεις, γιατί τα 'στ΄αρχίδια μου' και 'τι με νοιάζει εμένα', δεν θα σε βοηθήσουν. Το προβλημα που πρεπει να λυσω εγω λοιπον δεν ειναι οτι δε ζουν καλα αλλα το οτι βρισκονται παρανομα εδω... Αυτο λυνεται πολυ ευκολα με αλλαγη πολιτικης trespassing, με νομους τυπου κινας για τους λαθρο (οποιος παρανομει τον καταδικαζουμε με συνοπτικες διαδικασιες για να του παρουμε τα οργανα) κ με αλλες σκληρες πολιτικες. Αυτο θα λυσει το προβλημα μου. Φυσικα δε θα λυσει το οτι αυτοι δεν εχουν οσο καλη ζωη θα ηθελαν αλλα αυτο ειναι προβλημα τους. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ουτε κ εγω εχω οπως διαβαζουμε κ στο τοπικ του σφαλιαρα Εδιτ: στο λινκ που μου παρεθεσες εκανες τον κοπο να διαβασεις τα τοπ ρειτεντ σχολια? η σαρεσουν οι ουτοπιες τυπου σκιζουμε τα καλτσον μας με ενα νομο? για διαβασε τη γνωμη τν αγγλων λοιπον στα σχολια... 1
Xvipes Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Το προβλημα που πρεπει να λυσω εγω λοιπον δεν ειναι οτι δε ζουν καλα αλλα το οτι βρισκονται παρανομα εδω... Αυτο λυνεται πολυ ευκολα με αλλαγη πολιτικης trespassing, με νομους τυπου κινας για τους λαθρο (οποιος παρανομει τον καταδικαζουμε με συνοπτικες διαδικασιες για να του παρουμε τα οργανα) κ με αλλες σκληρες πολιτικες. Αυτο θα λυσει το προβλημα μου. Φυσικα δε θα λυσει το οτι αυτοι δεν εχουν οσο καλη ζωη θα ηθελαν αλλα αυτο ειναι προβλημα τους. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ουτε κ εγω εχω οπως διαβαζουμε κ στο τοπικ του σφαλιαρα Πες τα ρε άνθρωπε! επιτέλους και ένας που βγαίνει και τα λέει με το όνομά τους! μπράβο
kabouras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 τι εννοείς με αυτό γιατί δεν το καταλαβαίνω? Για να μιλάμε για τα ίδια πράγματα, αναφερόμαστε σε ανθρώπους που μπήκαν παράνομα αλλά νομιμοποιήθηκαν στην πορεία (αυτό υποννοεί μία νόμιμη διαδικασία έτσι) από το ελληνικό κράτος και η οποία νομιμοποίηση τους προσδίδει και κάποιες υποχρεώσεις φορολογικές κλπ. Καταρχην ενας μια τιμωρια δεν εχει μονο το νοημα να τιμωρηθεις για αυτο που εκανες (επειδη πχ εβλαψες καποιον) αλλα και επειδη δεν πειθαρχησες στους κανονες που εχουμε θεσει σαυτο το μπουρδελακι π ονομαζεται ελλας. Οποτε δε πιστευω οτι οι νομοι θα επρεπε να ισχυουν αναδρομικα. Αν οταν μπηκες ησουν παρανομος δεν ειναι λογικο να νομιμοποιηθεις. Παρε πουλο κ ξανα ελα με τις νομιμες διαδικασιες (αν μπορεις) 1
totem_lost Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Ο Σύριοι θεωρούνται πρόσφυγες και δικαιούνται πολιτικό άσυλο σύμφωνα με τη σύμβαση της Γενεύης: https://el.wikipedia.org/wiki/Συμβάσεις_της_Γενεύης Διαβάστε και καμια γραμμή ρε ΟΥΓΚατα.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Ο Σύριοι θεωρούνται πρόσφυγες και δικαιούνται πολιτικό άσυλο σύμφωνα με τη σύμβαση της Γενεύης: https://el.wikipedia.org/wiki/Συμβάσεις_της_Γενεύης Διαβάστε και καμια γραμμή ρε ΟΥΓΚατα. Πάνω σε αυτό. Ναι δικαιούνται άσυλο και κανονικά πρέπει όλοι να πάρουν. Μόνο που εκείνοι αρνούνται το άσυλο και ζητούν διαβατήρια για να πάνε σε άλλα μέρη της Ευρώπης μόνιμα. Αυτό με βάση τι έχουμε υπογράψει απαγορεύεται και συνεπώς μεταχειρίζονται ως (λάθρο)μετανάστες.
totem_lost Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Πάνω σε αυτό. Ναι δικαιούνται άσυλο και κανονικά πρέπει όλοι να πάρουν. Μόνο που εκείνοι αρνούνται το άσυλο και ζητούν διαβατήρια για να πάνε σε άλλα μέρη της Ευρώπης μόνιμα. Αυτό με βάση τι έχουμε υπογράψει απαγορεύεται και συνεπώς μεταχειρίζονται ως (λάθρο)μετανάστες. Έχεις δίκιο, δεν είναι καθόλου απλό το πρόβλημα. Το να παραμείνουν στη χώρα σαν (λάθρο)μετανάστες όμως νομίζω δεν συμφέρει ούτε εκείνους ούτε εμάς.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Έχεις δίκιο, δεν είναι καθόλου απλό το πρόβλημα. Το να παραμείνουν στη χώρα σαν (λάθρο)μετανάστες όμως νομίζω δεν συμφέρει ούτε εκείνους ούτε εμάς. Ακριβώς. Για να τους δώσουμε διαβατήρια που δεν θα ισχύουν μόνο για 3 μήνες (όπως αναφέρει και η τροπολογία που υπογράψαμε τον Δεκέμβρη) θα πρέπει να υπάρξει και αίτηση από εμάς (δεν γνωρίζω αν έχει γίνει) και συμφωνία με όλες τις χώρες της Ε.Ε και τα αρμόδια όργανα Κομισιόν κτλ. Θεωρείς ότι θα δώσουν τη συγκατάθεση τους; Χωρίς επίσημη αίτηση για άσυλο, δεν μπορείς να θεωρηθείς και πρόσφυγας :/
akis_fc Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Καταρχην ενας μια τιμωρια δεν εχει μονο το νοημα να τιμωρηθεις για αυτο που εκανες (επειδη πχ εβλαψες καποιον) αλλα και επειδη δεν πειθαρχησες στους κανονες που εχουμε θεσει σαυτο το μπουρδελακι π ονομαζεται ελλας. Οποτε δε πιστευω οτι οι νομοι θα επρεπε να ισχυουν αναδρομικα. Αν οταν μπηκες ησουν παρανομος δεν ειναι λογικο να νομιμοποιηθεις. Παρε πουλο κ ξανα ελα με τις νομιμες διαδικασιες (αν μπορεις) Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα στο ποστ σου γιατί δεν είναι ακριβή αυτά που γράφεις (παρόλο που είμαι σίγουρος ότι δεν το έκανες επίτιδες). Στα κόκκινα: τα δύο πράγματα που αναφέρεις είναι πρακτικά το ίδιο καθώς οποιαδήποτε πράξη (πχ το να βλάψω κάποιον) τιμωρείται επειδή προβλέπεται τιμωρία σε κάποιο νόμο και άρα αυτός που κάνει την πράξη τιμωρείται επειδή παραβίασε το νόμο. (από της βασικότερες αρχές του ποινικού δικαίου είναι αυτό Nullum crimen nulla poena sine lege) * Στα μπλε: λες οπότε από την παραπάνω δήλωση δεν προκείπτει κανενός είδους επιχείρημα κατά της αναδρομικότητας των νόμων αντιθέτως το ποινικό μας δίκαιο είναι πολύ αναλυτικό και σαφές για το πότε και τι είδους αναδρομικότητα επιτρέπεται. Αν και γενικά απαγορεύεται. Στα πράσινα: Καταρχήν αυτό που περιγράφεις δεν πρόκειται για νόμο με αναδρομική ισχύ. Ένας νόμος έτσι όπως τον περιέγραψες (που νομιμοποιεί κάποιους που μπήκαν παράνομα δλδ) αυτό που κάνει είναι ότι φτιάχνει ένα προφίλ μετανάστη με κάποια κρητήρια που ισχύουν τώρα, και όσοι τα πληρούν έχουν δικαίωμα νομιμοποίησης. Επίσης άλλο πράγμα η παράνομη είσοδος άλλο πράγμα η παράνομη παραμονή. υγ όσον αφορά τη διπλή λειτουργία της ποινής αυτή φυσικά και υπάρχει αλλά δεν είναι αυτό που περιέγραψες, μεγάλη κουβέντα ωστόσο επιφυλάσσομαι. @basketballfan Κάτι δεν ξέρεις καλά οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες έχουν κανονικά ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία φυσικά και μπορούν να μείνουν σε οποιαδήποτε χώρα της ευρώπης Site: λινκ Πάνω σε αυτό. Ναι δικαιούνται άσυλο και κανονικά πρέπει όλοι να πάρουν. Μόνο που εκείνοι αρνούνται το άσυλο και ζητούν διαβατήρια για να πάνε σε άλλα μέρη της Ευρώπης μόνιμα. Αυτό με βάση τι έχουμε υπογράψει απαγορεύεται και συνεπώς μεταχειρίζονται ως (λάθρο)μετανάστες. Και για να σου απαντήσω και λίγο πιο αναλυτικά, αυτο που ενδεχομένως να έχεις διαβάσει και να μπερδεύτηκες είναι αυτά τα οποία προβλέπονται στο λεγόμενο Δουβλίνο ΙΙ και Δουβλίνο ΙΙΙ. Παράδειγμα: Ένας Σύριος στην Ελλάδα. 1) κάνει άιτηση ασύλου, αναγνωρίζεται ως πρόσφυγας και πάει να μείνει στην Σουηδία σαν κύριος. 2) κάνει άιτηση ασύλου, δεν αναγνωρίζεται ως πρόσφυγας παρόλα αυτά πάει στην Σουηδία και κάνει αίτηση εκεί ξανά, η αίτησή του δεν εξετάζεται καν και τον στέλνουν πακέτο επειδή είχε απορριφθεί στην ελλάδα. 3) κάνει άιτηση ασύλου, όσο καιρό εξετάζεται η αίτησή του στην ελλάδα (αυτός είναι νόμιμος εδώ) πάει Σουηδία: α) εκεί είναι παράνομος τον πιάνουν τον στέλνουν πίσω β) κάνει αίτηση εκεί για άσυλο, δεν εξετάζεται καν γιατί εκκρεμεί η αίτησή του στην ελλάδα παλι πίσω πακέτο 4) Δεν κάνει αίτηση στην Ελλάδα πάει στη Σουηδία και κάνει αίτηση εκεί, μέχρι να την εξετάσουν νόμιμος εκεί και αναλόγως τι θα πουν μένει ή φεύγει. όλα τα παραπάνω για το Δουβλίνο ΙΙ, για το ΙΙΙ που δεν ξέρω αν εφαρμόζεται ακόμη οπότε με σχετική επιφύλαξη τα παρακάτω: 1) το ίδιο 2) το ίδιο 3) το ίδιο 4) τον ρωτάνε απο που μπήκες ευρώπη, (ελλάδα) έφυγες να κάνεις αίτηση εκεί. 1
kabouras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Το ολο θεμα με ολους αυτους ειναι οτι αυτοι δε θελουν απλα να επιβιωσουν οπως ειναι και η ουσια του ασυλου. Αυτοι θελουν μια καλυτερη ζωη... Εχω μιλησει με συρρους (ολοι τους μουσουλμανοι, σουνιτες) και ζουσαν μια χαρα στην τουρκια δυο χρονια και απλα θελαν καλυτερα, τους ειπαν κ οι φιλοι τους οτι γερμμανια ειναι καλα και ψηθηκαν.. Αν ηταν απλα θεμα επιβιωσης συμφωνω να τους βοηθησουμε. Αν θελαν να επιβιωσουν θα ηταν κατςφχαριστιμενοι σε ενα στρατοπεδο συκγεντρωσης να σπανε πετρες... Αυτοι αλλα πραγματα θελουν που δε τα δικαιουνται βασει των κανονισμων. Αλλα κτως αυτοι το θεμα ειναι οτι εγω μπορω να κανω τσαμπουκα στη χωρα μου. Στο εξωτερικο ομως δεν εχω κανει ποτε κ ειμαι απολυτως νομοταγης. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΘΕΩΡΩ ΟΤι εχουν δικαιωμα να ερχονται εδω κ να μας φορτονονται με τσαμπουκα. Πρεπει να τιμωρηθουν και μονο επειδη παραβιασαν το νομο, ασχετα αν δεν εβλαψαν κανεναν και αν ο συγκεκριμενος νομος μετα καταργηθηκε πχ. Πρεπει να τιμορουνται μονο κ μονο για να μαθουν οτι πρεπει να ειναι τυποι κ υπογραμοι. Αλλιως καταληγουμε σε γκετο τυπου γαλλιας βελγιου γερμανιας κ δε ξερω που αλλου
Yperaspisths Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 http://www.protothema.gr/world/article/496256/fotografies-frikis-tzihadistes-petoun-omofulofilo-apo-psilo-ktirio/ Δεν είναι η πρώτη φορά... Φωτογραφίες φρίκης: Τζιχαντιστές πετούν ομοφυλόφιλο από ψηλό κτήριο ''νταξ μωρέ η εξαίρεση είναι αυτή και στην Ελλάδα γίνονται αυτά. Όλοι είμαστε αδέρφια''
Tragic! Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 http://www.protothema.gr/world/article/496256/fotografies-frikis-tzihadistes-petoun-omofulofilo-apo-psilo-ktirio/ Δεν είναι η πρώτη φορά...Φωτογραφίες φρίκης: Τζιχαντιστές πετούν ομοφυλόφιλο από ψηλό κτήριο ''νταξ μωρέ η εξαίρεση είναι αυτή και στην Ελλάδα γίνονται αυτά. Όλοι είμαστε αδέρφια'' Η μπολντ έκφραση δεν είναι αδιαφορίας αλλά--> Οι τρομοκράτες πέταξαν άνθρωπο από κτήριο, ε καί; ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ! ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ!!!! ΧΕΛΛΟΟΟΟΥΥΥΥΥ!!!!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Το ολο θεμα με ολους αυτους ειναι οτι αυτοι δε θελουν απλα να επιβιωσουν οπως ειναι και η ουσια του ασυλου. Αυτοι θελουν μια καλυτερη ζωη... Εχω μιλησει με συρρους (ολοι τους μουσουλμανοι, σουνιτες) και ζουσαν μια χαρα στην τουρκια δυο χρονια και απλα θελαν καλυτερα, τους ειπαν κ οι φιλοι τους οτι γερμμανια ειναι καλα και ψηθηκαν.. Αν ηταν απλα θεμα επιβιωσης συμφωνω να τους βοηθησουμε. Αν θελαν να επιβιωσουν θα ηταν κατςφχαριστιμενοι σε ενα στρατοπεδο συκγεντρωσης να σπανε πετρες... Αυτοι αλλα πραγματα θελουν που δε τα δικαιουνται βασει των κανονισμων. Αλλα κτως αυτοι το θεμα ειναι οτι εγω μπορω να κανω τσαμπουκα στη χωρα μου. Στο εξωτερικο ομως δεν εχω κανει ποτε κ ειμαι απολυτως νομοταγης. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΘΕΩΡΩ ΟΤι εχουν δικαιωμα να ερχονται εδω κ να μας φορτονονται με τσαμπουκα. Πρεπει να τιμωρηθουν και μονο επειδη παραβιασαν το νομο, ασχετα αν δεν εβλαψαν κανεναν και αν ο συγκεκριμενος νομος μετα καταργηθηκε πχ. Πρεπει να τιμορουνται μονο κ μονο για να μαθουν οτι πρεπει να ειναι τυποι κ υπογραμοι. Αλλιως καταληγουμε σε γκετο τυπου γαλλιας βελγιου γερμανιας κ δε ξερω που αλλου Ξέρεις οι νόμοι δεν εξαιρούν του Έλληνες της Ελλάδος. Νομοταγής είσαι παντού και πάντα και όχι επιλεκτικώς.
kabouras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Προφανως κ εγω προσωπικα ειμαι νομοταγης παντου αλλα εχει αλλο κυρος να λεταξεις σκουπιδι κατω στη χωρα σου και αλλο σε μια χωρα οπου φιλοξενεισαι... Και το ιδιο κ για σοβαροτερα παραπτωματα. Σε φαση αν ηθελες να πετας σκουπιδια κατω δε καθοσουν στη χωρα σου να τα πεταξεις? λες κ εδω δεν εχουμε εμεις ντοπιους να πετανε σκουπιδια? που στην τελικη δε μπορεις να τους πεις φυγς, ειναι η χωρα τους
totem_lost Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Εχω μιλησει με συρρους (ολοι τους μουσουλμανοι, σουνιτες) και ζουσαν μια χαρα στην τουρκια δυο χρονια και απλα θελαν καλυτερα, τους ειπαν κ οι φιλοι τους οτι γερμμανια ειναι καλα και ψηθηκαν.. Ναι σιγά, εδώ πριν δυο σελίδες δεν ήξερες οτι είχανε εμφύλιο. Σε τι γλώσσα συνεννοηθήκατε; Μπας και μιλάς και Αραβικά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα