bedazzled Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Και για να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου, δεν έχω δει κανέναν άνδρα να παραπονιέται που το προσωπικό στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι κατά 95% γυναίκες... όμως ποιός τους χέζει τους βρεφονηπιακούς; Ο «καημός» μας είναι οι CEOs λόγω της εξουσίας (είναι γλυκιά η ρημάδα!) που απορρέει από αυτούς... αμ έλα όμως που εξουσία και τεστοστερόνη πάνε πακέτο (καλώς ή καλώς, δεν το κρίνω). Ούτε απορώ που είναι πιο πιθανό να πάρει την κηδεμονία η μάνα, άσχετα αν είναι κάπως άδικο για τον πατέρα.Δυστυχώς δεν υπάρχει θέληση για απόλυτη εξίσωση των 2 φύλων και ίσως είναι και μάταιο. Είναι σαν αυτό το πράγμα που προσπαθούν να εξισώσουν Γερμανία και Ελλάδα σε δημοσιονομικό επίπεδο. Είναι αμφίβολο το αποτέλεσμα λόγω διαφορετικότητας και στο ενδιάμεσο θα ταλαιπωρούνται και οι 2... Δεν έχεις άδικο! Είχα διαβάσει κάποτε η εταιρία american apparel από την αρχή της ύπαρξης της έκανε προκλητικές διαφημίσεις και τότε οι φεμινίστριες είχαν οργανώσει άπειρες πορείες εναντίον αυτής της εταιρίας και του CEO - ιδρυτή τον κατηγορούσαν για τα πάντα όποτε ο άνθρωπος παραιτήθηκε από την θέση του και έκανε αυτό που καμιά φεμινίστρια δεν ήθελε έβαλε στην θέση του γυναικά οπότε η καινούργια CEO συνέχισε την δουλειά της με τις προκλητικές διαφημίσεις και λοιπά και οι φεμινίστριες άπλα το βούλωσαν. Θέλω να πω ότι πριν όταν ήταν άντρας το θεωρούσαν σεξιστικό και φτηνό άλλα όταν ανέλαβε γυναικά ήταν οκ. Τώρα μου το θύμισες το αριστερό VS δεξιό μνημόνιο. Μόνο το ένα (μαντέψτε ποιό) είναι «καλό». Δυστυχώς όσο μερικοί και μερικές φοράνε παρωπίδες, άλλο τόσο θα αρνούνται να δουν την σκληρή πραγματικότητα των double standards... 2
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Και για να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου, δεν έχω δει κανέναν άνδρα να παραπονιέται που το προσωπικό στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι κατά 95% γυναίκες... όμως ποιός τους χέζει τους βρεφονηπιακούς; Μήπως λέω γιατί οι περισσότεροι που το σπουδάζουν είναι γυναίκες;
lepaterious Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Μήπως λέω γιατί οι περισσότεροι που το σπουδάζουν είναι γυναίκες; Εδώ ας πούμε δεν σε πειράζει που είναι περισσότερες γυναίκες από άντρες.... μόνο σε ότι είναι High class έχεις θέμα. 5
bedazzled Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Μήπως λέω γιατί οι περισσότεροι που το σπουδάζουν είναι γυναίκες; Είδες που δεν συνεννοούμαστε; Δεν απαντάς στο ερώτημά μου, γιατί απλά δεν κατάλαβες το ερώτημα! Κάτσε και ψάξε/διάβασε ΓΙΑΤΙ τέτοιοι τομείς ελκύουν τις γυναίκες, ενώ άλλοι τομείς (π.χ. μαθηματικά/πληροφορική) ελκύουν τους άνδρες... μην μου πεις πάλι για εξαιρέσεις, τα είπαμε αυτά. Hint: βιβλία εξελικτικής βιολογίας θα σου φανούν πολύ χρήσιμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Εδώ ας πούμε δεν σε πειράζει που είναι περισσότερες γυναίκες από άντρες.... μόνο σε ότι είναι High class έχεις θέμα. Καμία σχέση όμως. Το 90% περίπου που σποδάζουν βρεφονηπιοκόμοι είναι γυναίκες, κατά συνέπεια είναι λογικό οι περισσότεροι νηπιαγωγοί να είναι γυναίκες, Αν όμως το 50% ήταν άνδρες, τότε βέβαια δεν θα ήταν φυσιολογικό να είναι μόνο γυναίκες. Αντιθέτως από αυτούς που σπουδάζουν business το 45%+ είναι γυναίκες και από τους executives συνολικά είναι μόνο το 11%. Δεν βλέπεις τη διαφορά; Είδες που δεν συνεννοούμαστε; Δεν απαντάς στο ερώτημά μου, γιατί απλά δεν κατάλαβες το ερώτημα! Κάτσε και ψάξε/διάβασε ΓΙΑΤΙ τέτοιοι τομείς ελκύουν τις γυναίκες, ενώ άλλοι τομείς (π.χ. μαθηματικά/πληροφορική) ελκύουν τους άνδρες... μην μου πεις πάλι για εξαιρέσεις, τα είπαμε αυτά. Hint: βιβλία εξελικτικής βιολογίας θα σου φανούν πολύ χρήσιμα. Εμ εξελίχθηκε διαφορετικά η γυναίκα με βάση τη θεωρία εξέλιξης του Δαρβίνου;
lepaterious Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Καμία σχέση όμως. Το 90% περίπου που σποδάζουν βρεφονηπιοκόμοι είναι γυναίκες, κατά συνέπεια είναι λογικό οι περισσότεροι νηπιαγωγοί να είναι γυναίκες, Αν όμως το 50% ήταν άνδρες, τότε βέβαια δεν θα ήταν φυσιολογικό να είναι μόνο γυναίκες. Αντιθέτως από αυτούς που σπουδάζουν business το 45%+ είναι γυναίκες και από τους executives συνολικά είναι μόνο το 11%. Δεν βλέπεις τη διαφορά; Εγώ την βλέπω την διάφορα άλλα δεν μου απαντάς ευθέως! Θεωρείς ότι πρέπει να είναι δεδομένο σε όλες τις ηγετικές θέσεις να είναι γυναίκες άσχετα αν είναι ικανές για μια τέτοια θέση, τουλάχιστον ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.... Θα σου πω όμως το εξής έχεις ικανούς τους άντρες να γίνουν βρεφονηπιοκόμοι? Το θέμα είναι ότι οι άντρες έχουν μεγαλύτερη λαχτάρα να φτιάξουν τον εαυτό τους σε μια τέτοια θέση εξουσίας σε σχέση με τις γυναίκες που επιθυμούν αυτή την θέση να τους έρθει στρωμένη και έτοιμη. Εδώ είναι που διαφωνούμε κιόλας. Μια γυναικά θεωρητικά δεν θα έφτιαχνε μια εταιρία κολοσσό το πιθανότερο να έβαζε τον άντρα της να το κάνει γιατί αλλιώς σκέφτεται αυτή αλλιώς αυτός και όπως και να το κάνουμε ο άντρας σε μερικά σημεία μπορεί να είναι πιο σκληρός. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2015 από lepaterious
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Εγώ την βλέπω την διάφορα άλλα δεν μου απαντάς ευθέως! Θεωρείς ότι πρέπει να είναι δεδομένο σε όλες τις ηγετικές θέσεις να είναι γυναίκες άσχετα αν είναι ικανές για μια τέτοια θέση, τουλάχιστον ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.... Θα σου πω όμως το εξής έχεις ικανούς τους άντρες να γίνουν βρεφονηπιοκόμοι? Το θέμα είναι ότι οι άντρες έχουν μεγαλύτερη λαχτάρα να φτιάξουν τον εαυτό τους σε μια τέτοια θέση εξουσίας σε σχέση με τις γυναίκες που επιθυμούν αυτί την θέση να τους έρθει στρωμένη και έτοιμη. Εδώ είναι που διαφωνούμε κιόλας. Μια γυναικά θεωρητικά δεν θα έφτιαχνε μια εταιρία κολοσσό το πιθανότερο να έβαζε τον άντρα της να το κάνει γιατί αλλιώς σκέφτεται αυτή αλλιώς αυτός και όπως και να το κάνουμε ο άντρας σε μερικά σημεία μπορεί να είναι πιο σκληρός. Προφανώς και τους έχω. Πάρα πολλοι άνδρες είναι καταπληκτικοί με τα παιδιά. Ως μέλος της BPW δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο. Οι γυναίκες θεωρητικώς έχουμε πιο πολύ τα χαρακτηριστικά του leader από ότι οι άνδρες, το έχω συζητήσει το θέμα και με καθηγητή (τον Μπουραντά αν γνωρίζεις ποιος είναι). Οι άνδρες είστε περισσότερο chiefs παρά leaders. Διοικείται με την ''τρομοκρατία'' για να το πω ξεκάθαρα. Επίσης, η γυναίκα θυσιάζει περισσότερα πράγματα για να φτάσει ψηλά (π.χ παιδιά). Από που έχεις βγάλει το συμπέρασμα ότι θέλουμε η θέση να μας έρθει στρωμένη και έτοιμη;
Lucifer Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Προφανώς και τους έχω. Πάρα πολλοι άνδρες είναι καταπληκτικοί με τα παιδιά. Ως μέλος της BPW δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο. Οι γυναίκες θεωρητικώς έχουμε πιο πολύ τα χαρακτηριστικά του leader από ότι οι άνδρες, το έχω συζητήσει το θέμα και με καθηγητή (τον Μπουραντά αν γνωρίζεις ποιος είναι). Οι άνδρες είστε περισσότερο chiefs παρά leaders. Διοικείται με την ''τρομοκρατία'' για να το πω ξεκάθαρα. Επίσης, η γυναίκα θυσιάζει περισσότερα πράγματα για να φτάσει ψηλά (π.χ παιδιά). Από που έχεις βγάλει το συμπέρασμα ότι θέλουμε η θέση να μας έρθει στρωμένη και έτοιμη; Και οι μαύροι έχουν καλύτερη αίσθηση του ρυθμού και οι εβραίοι έφεση στα οικονομικά ε. 7
techm Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Η γυναίκα,πάντα θα είναι στη θέση του θύματος,γιατί έτσι!Είναι κανόνας. Κάποτε,οι γυναίκες μάχονταν για το δικαίωμα της ψήφου,να έχουν λόγω στην κοινωνία.Πλέον,θεωρούν σεξισμό και γίνεται σημαία του φεμινισμού,κάτι τέτοιο....
lepaterious Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Προφανώς και τους έχω. Πάρα πολλοι άνδρες είναι καταπληκτικοί με τα παιδιά. Ως μέλος της BPW δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο. Οι γυναίκες θεωρητικώς έχουμε πιο πολύ τα χαρακτηριστικά του leader από ότι οι άνδρες, το έχω συζητήσει το θέμα και με καθηγητή (τον Μπουραντά αν γνωρίζεις ποιος είναι). Οι άνδρες είστε περισσότερο chiefs παρά leaders. Διοικείται με την ''τρομοκρατία'' για να το πω ξεκάθαρα. Επίσης, η γυναίκα θυσιάζει περισσότερα πράγματα για να φτάσει ψηλά (π.χ παιδιά). Από που έχεις βγάλει το συμπέρασμα ότι θέλουμε η θέση να μας έρθει στρωμένη και έτοιμη; Είναι καταπληκτικοί με τα δικά τους παιδιά! Εξήγησε μου τότε τα χαρακτηριστικά του leader και του chief που μέσα στην συντομογραφία CEO υπάρχει η λέξη chief.... Γιατί chief λέγεται και το κακό και το κάλο boss και διαφορετική έννοια έχει ο leader. Δεν ξέρω στην Ελλάδα πως διοικούν εδώ τα αφεντικά δεν δουλεύω με Έλληνες ούτε ασχολούμαι μαζί τους άλλα εκεί έξω που συναναστρέφομαι και που είναι κομμάτι τις διαφήμισης οι άντρες είναι πιο τολμηροί και πιο ευθύς σε σχέση με τις γυναίκες. Εγώ δεν έχω συναντήσει κλίμα τρομοκρατίας από άντρα σε γυναίκα. Δεν λέω ότι δεν γίνεται άπλα λέω από εμπειρία δικιά μου. ..... Και ο άντρας θυσιάζει πολλά πράγματα για να φτάσει ψηλά δεν του έρχονται στρωμένα ούτε έτοιμα... Η διάφορα είναι ότι ο άντρας μπορεί να ανεχτεί και να δεχτεί μια γυναικά να τον διατάζει παράδειγμα στην δουλειά του η στο σπίτι του άλλα μια γυναικά δεν μπορεί να δεχτεί το ίδιο. Αν ένας άντρας ζητάει στην δουλειά του από της γυναίκες που δουλεύουν γιαυτόν να κανουν αυτό που ζητάει και τις πληρώνει και έστω τις φωνάξει αν κάνανε κάτι λάθος αυτό δεν είναι τρομοκρατία και κάπου κάνεις λάθος και εγώ και όλοι έχουμε κάνει λάθη στην δουλειά μας και έχουμε ακούσει μπινελίκια.... Τρομοκρατία θα ήταν να την απειλεί κάθε μέρα ότι θα την διώξει θα της κάνει μείωση και λοιπά τώρα να την φωνάξει σε κλίμα επαγγελματικό μια με δυο φόρες δεν είναι τρομοκρατία είναι για να μάθει. Το συμπέρασμα που λέω στρωμένη και έτοιμη είναι ότι εξαρχής επιμένεις ότι δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες στο high class μιας εταιρίας όποτε από την μια μου λες θα ήταν καλύτερα να ηγούνται αυτές οι εταιρίες από γυναίκες άλλα δεν μας λες πως πρέπει να φτάσουν να είναι στην ηγεσία. Όποτε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θες όλες αυτές οι θέσεις να είναι για γυναίκες και όχι για άντρες που μπορεί να πάλεψαν για να τις αποκτήσουν, Και οι εταιρίες που έβαλα στο πρώτο λινκ άντρες τις ξεκίνησαν γενικά οκ παλιότερα μόνο άντρες περνάνε την πρωτοβουλία να κανουν κάτι τέτοιο τον τελευταίο καιρό έχει μπει και η γυναικά στην καριέρα... Μακάρι να είναι ποιο πολλές άλλα είναι έτοιμες για κάτι τέτοιο? Η γυναίκα,πάντα θα είναι στη θέση του θύματος,γιατί έτσι!Είναι κανόνας. Κάποτε,οι γυναίκες μάχονταν για το δικαίωμα της ψήφου,να έχουν λόγω στην κοινωνία.Πλέον,θεωρούν σεξισμό και γίνεται σημαία του φεμινισμού,κάτι τέτοιο.... Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που γίνεται δεν είναι φεμινισμός άλλα feminazi και εκεί μπλέκεται το πράγμα. Σαν έννοια ο φεμινισμός είναι σωστός και τοποθετεί κάποια ζητήματα στην κοινωνία από την άλλη δεν βγήκε και τυχαία η λέξη feminazi όταν γίνεται κατάχρηση αυτής της εξουσίας. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Είναι καταπληκτικοί με τα δικά τους παιδιά! Εξήγησε μου τότε τα χαρακτηριστικά του leader και του chief που μέσα στην συντομογραφία CEO υπάρχει η λέξη chief.... Γιατί chief λέγεται και το κακό και το κάλο boss και διαφορετική έννοια έχει ο leader. Δεν ξέρω στην Ελλάδα πως διοικούν εδώ τα αφεντικά δεν δουλεύω με Έλληνες ούτε ασχολούμαι μαζί τους άλλα εκεί έξω που συναναστρέφομαι και που είναι κομμάτι τις διαφήμισης οι άντρες είναι πιο τολμηροί και πιο ευθύς σε σχέση με τις γυναίκες. Εγώ δεν έχω συναντήσει κλίμα τρομοκρατίας από άντρα σε γυναίκα. Δεν λέω ότι δεν γίνεται άπλα λέω από εμπειρία δικιά μου. ..... Και ο άντρας θυσιάζει πολλά πράγματα για να φτάσει ψηλά δεν του έρχονται στρωμένα ούτε έτοιμα... Η διάφορα είναι ότι ο άντρας μπορεί να ανεχτεί και να δεχτεί μια γυναικά να τον διατάζει παράδειγμα στην δουλειά του η στο σπίτι του άλλα μια γυναικά δεν μπορεί να δεχτεί το ίδιο. Αν ένας άντρας ζητάει στην δουλειά του από της γυναίκες που δουλεύουν γιαυτόν να κανουν αυτό που ζητάει και τις πληρώνει και έστω τις φωνάξει αν κάνανε κάτι λάθος αυτό δεν είναι τρομοκρατία και κάπου κάνεις λάθος και εγώ και όλοι έχουμε κάνει λάθη στην δουλειά μας και έχουμε ακούσει μπινελίκια.... Τρομοκρατία θα ήταν να την απειλεί κάθε μέρα ότι θα την διώξει θα της κάνει μείωση και λοιπά τώρα να την φωνάξει σε κλίμα επαγγελματικό μια με δυο φόρες δεν είναι τρομοκρατία είναι για να μάθει. Το συμπέρασμα που λέω στρωμένη και έτοιμη είναι ότι εξαρχής επιμένεις ότι δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες στο high class μιας εταιρίας όποτε από την μια μου λες θα ήταν καλύτερα να ηγούνται αυτές οι εταιρίες από γυναίκες άλλα δεν μας λες πως πρέπει να φτάσουν να είναι στην ηγεσία. Όποτε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θες όλες αυτές οι θέσεις να είναι για γυναίκες και όχι για άντρες που μπορεί να πάλεψαν για να τις αποκτήσουν, Και οι εταιρίες που έβαλα στο πρώτο λινκ άντρες τις ξεκίνησαν γενικά οκ παλιότερα μόνο άντρες περνάνε την πρωτοβουλία να κανουν κάτι τέτοιο τον τελευταίο καιρό έχει μπει και η γυναικά στην καριέρα... Μακάρι να είναι ποιο πολλές άλλα είναι έτοιμες για κάτι τέτοιο? Δεν μιλάω για τρομοκρατια προς τις γυναίκες, αλλά γενικώς τρομοκρατία. Γνωρίζω άτομο που βρίζει και φωνάζει στους αποκάτω του συνέχεια, φυσικά και δεν καταγγέλεται στο HR καθώς φέρνει μεγάλα νούμερα στην εταιρεία τα άτομα από κάτω του, γνωρίζουν ότι θα αποληθούν με μια τέτοια ενέργεια. Προφανώς, υπάρχουν και γυναίκες που το κάνουν, αλλά πολλοί άνδρες ( και λόγω τετοστερόνης και λόγω ιδιοσυγκρασίας) χάνεται εύκολα την ψυχραιμία σας και καταφεύγετε σε φωνές κτλ. Αν κοιτάξεις το ποστ μου λέω θεωρητικά ότι έχουν χαρακτηριστικά του leader, η πράξη πάντα είναι διαφορετική. Είπα εγώ να κάθονται για να τις αποκτήσουν; Με δουλειά και πάλι δουλειά αναδεικνύεσαι, δεν είναι κάτι στο οποίο διαφωνώ. Όμως, δεν μπορώ να βλέπω στον περίγυρο μου, φιλικό και οικογενειακό (και δεν αναφέρομαι στον ευατό μου) γυναίκες με πολύ καλύτερα πτυχία, περισσότερες γνώσεις, μεγαλύτερη εμπειρία κτλ να έχουν χαμηλότερες θέσεις σε σχέση με τους άνδρες. Εγώ δεν κινούμαι σε αυτόν το χώρο καθώς με ενδιαφέρει η εκπαίδευση, αλλά επειδή το βλέπω μέσα από συγγενείς μου που έχουν πολύ υψηλές θέσεις σε πολυεθνικές, μπορώ να πω ότι σε θέματα π.χ προαγωγών σε Senior Director, VP, Senior VP(δηλαδή υψηλές θέσεις) κτλ προτιμούνται οι άνδρες (βέβαια τώρα τελευταία έχει αρχίσει να παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η εθνικότητα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.)
lepaterious Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δεν μιλάω για τρομοκρατια προς τις γυναίκες, αλλά γενικώς τρομοκρατία. Γνωρίζω άτομο που βρίζει και φωνάζει στους αποκάτω του συνέχεια, φυσικά και δεν καταγγέλεται στο HR καθώς φέρνει μεγάλα νούμερα στην εταιρεία τα άτομα από κάτω του, γνωρίζουν ότι θα αποληθούν με μια τέτοια ενέργεια. Προφανώς, υπάρχουν και γυναίκες που το κάνουν, αλλά πολλοί άνδρες ( και λόγω τετοστερόνης και λόγω ιδιοσυγκρασίας) χάνεται εύκολα την ψυχραιμία σας και καταφεύγετε σε φωνές κτλ. Αν κοιτάξεις το ποστ μου λέω θεωρητικά ότι έχουν χαρακτηριστικά του leader, η πράξη πάντα είναι διαφορετική. Είπα εγώ να κάθονται για να τις αποκτήσουν; Με δουλειά και πάλι δουλειά αναδεικνύεσαι, δεν είναι κάτι στο οποίο διαφωνώ. Όμως, δεν μπορώ να βλέπω στον περίγυρο μου, φιλικό και οικογενειακό (και δεν αναφέρομαι στον ευατό μου) γυναίκες με πολύ καλύτερα πτυχία, περισσότερες γνώσεις, μεγαλύτερη εμπειρία κτλ να έχουν χαμηλότερες θέσεις σε σχέση με τους άνδρες. Εγώ δεν κινούμαι σε αυτόν το χώρο καθώς με ενδιαφέρει η εκπαίδευση, αλλά επειδή το βλέπω μέσα από συγγενείς μου που έχουν πολύ υψηλές θέσεις σε πολυεθνικές, μπορώ να πω ότι σε θέματα π.χ προαγωγών σε Senior Director, VP, Senior VP(δηλαδή υψηλές θέσεις) κτλ προτιμούνται οι άνδρες (βέβαια τώρα τελευταία έχει αρχίσει να παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η εθνικότητα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.) Ωραία αν είναι σε σοβαρό κράτος με σοβαρή νομοθεσία πιστεύω μπορούν να τον καταγγείλουν... Αν είσαι στην Ελλάδα ξεχνά το. Θεωρητικά χάνουμε εύκολα την ψυχραιμία μας παίζει και το επάγγελμα πάντα αν είσαι χειρούργος και έχεις ανοιχτό τον άλλον ναι εκεί τα νευρά είναι τεντωμένα πιστεύω είναι λογικό να ρίξεις καντήλια σε όλους. Επίσης άμα χάσεις έναν client που σου γεμίζει τα ταμία πάλι είναι λογικό να βρίζεις και να κοπανιέσαι άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι τρομοκρατείς στην τελική ο υπάλληλος είναι υπάλληλος και το αφεντικό που τον καίει περισσότερο είναι αφεντικό.. Γιαυτό υπάρχει και αυτό το σύστημα αφεντικού - υπάλληλου κάποιος πρέπει να κάνει κουμάντο να έχει μια ιεραρχία. Υπάρχει η δουλειά και υπάρχει και η δουλεία είτε είσαι άντρας είτε γυναικά μπορεί να έχεις μαλάκα boss και στα δυο φύλα. Εγώ ζητάω να μου εξηγήσεις τα χαρακτηριστικά του leader ενός ανθρώπου που θα εμπνέει τους από κάτω του να είναι παραγωγικοί και να τους ενδιαφέρει η δουλειά τους, Δεν αναφέρεις όμως ότι μπορεί να έχουν τα πτυχία άλλα αποφασίζουν οι ίδιες να ακολουθήσουν την καριέρα ή την οικογένεια? Έχουν περισσότερες γνώσεις όπως λες γιατί τότε δεν κανουν αγώνα να διεκδικήσουν την θέση που τους αρμόζει και τους αξίζει και αφήνουν κάποιον άλλο με καλύτερη διπλωματία να κερδίζει? Μήπως διστάζουν? Μήπως φοβούνται ότι δεν θα τα καταφέρουν και απογοητευτούν και απογοητεύσουν?
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Ωραία αν είναι σε σοβαρό κράτος με σοβαρή νομοθεσία πιστεύω μπορούν να τον καταγγείλουν... Αν είσαι στην Ελλάδα ξεχνά το. Θεωρητικά χάνουμε εύκολα την ψυχραιμία μας παίζει και το επάγγελμα πάντα αν είσαι χειρούργος και έχεις ανοιχτό τον άλλον ναι εκεί τα νευρά είναι τεντωμένα πιστεύω είναι λογικό να ρίξεις καντήλια σε όλους. Επίσης άμα χάσεις έναν client που σου γεμίζει τα ταμία πάλι είναι λογικό να βρίζεις και να κοπανιέσαι άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι τρομοκρατείς στην τελική ο υπάλληλος είναι υπάλληλος και το αφεντικό που τον καίει περισσότερο είναι αφεντικό.. Γιαυτό υπάρχει και αυτό το σύστημα αφεντικού - υπάλληλου κάποιος πρέπει να κάνει κουμάντο να έχει μια ιεραρχία. Υπάρχει η δουλειά και υπάρχει και η δουλεία είτε είσαι άντρας είτε γυναικά μπορεί να έχεις μαλάκα boss και στα δυο φύλα. Εγώ ζητάω να μου εξηγήσεις τα χαρακτηριστικά του leader ενός ανθρώπου που θα εμπνέει τους από κάτω του να είναι παραγωγικοί και να τους ενδιαφέρει η δουλειά τους, Δεν αναφέρεις όμως ότι μπορεί να έχουν τα πτυχία άλλα αποφασίζουν οι ίδιες να ακολουθήσουν την καριέρα ή την οικογένεια? Έχουν περισσότερες γνώσεις όπως λες γιατί τότε δεν κανουν αγώνα να διεκδικήσουν την θέση που τους αρμόζει και τους αξίζει και αφήνουν κάποιον άλλο με καλύτερη διπλωματία να κερδίζει? Μήπως διστάζουν? Μήπως φοβούνται ότι δεν θα τα καταφέρουν και απογοητευτούν και απογοητεύσουν? Ο συγκεκριμένος είναι Ελβετός και η εταιρεία Αμερικάνικη. Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο. Ούτε διστάζουν, ούτε το αφήνουν στη διπλωματία. Και μια χαρά κάνουν τον αγώνα τους και πάρα πολύ καλές θέσεις έχουν, δεν είναι απλές υπάλληλοι, και φέρνουν και τα παράλογα νούμερα που τους ζητάνε. Όμως μετά από ένα σημείο they hit the glass ceiling και ας τους λένε όλοι ότι κάνουν καταπληκτική δουλειά. Και αυτά που σου λέω τα γνωρίζω, δεν είναι υποθέσεις.
lepaterious Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Ο συγκεκριμένος είναι Ελβετός και η εταιρεία Αμερικάνικη. Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο. Ούτε διστάζουν, ούτε το αφήνουν στη διπλωματία. Και μια χαρά κάνουν τον αγώνα τους και πάρα πολύ καλές θέσεις έχουν, δεν είναι απλές υπάλληλοι, και φέρνουν και τα παράλογα νούμερα που τους ζητάνε. Όμως μετά από ένα σημείο they hit the glass ceiling και ας τους λένε όλοι ότι κάνουν καταπληκτική δουλειά. Και αυτά που σου λέω τα γνωρίζω, δεν είναι υποθέσεις Μάλιστα... σε πιστεύω δεν έχω κανένα λόγο να μην το κάνω. Αν ήταν γυναικά σε αυτή την θέση και τους έγραφε τα νούμερα που κάνει ο Ελβετός θα είχες την ίδια άποψη? Η εκεί θα έλεγες μπράβο της που είναι σκληρή και τα καταφέρνει... Απορία καθαρά. Πρόσεχε δεν δικαιολογώ τον Ελβετό αυτός μπορεί να είναι καρακαθήκι του κερατά.. Όποτε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι για κάποιο λόγο αδικούνται στην εν λόγω θέση που όπως λες είναι σε πολύ καλή και τότε γιατί διστάζουν να φύγουν και να προχωρήσουν σε μια άλλη εταιρία αφού πλέον είναι έμπειρες και θα εκτιμηθεί και η θέση τους κάπου άλλου. Κάπου δηλαδή που δεν θα ζητάνε παράλογα νούμερα αν και δεν είμαστε σε θέση να το κρίνουμε αυτό.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2015 Μάλιστα... σε πιστεύω δεν έχω κανένα λόγο να μην το κάνω. Αν ήταν γυναικά σε αυτή την θέση και τους έγραφε τα νούμερα που κάνει ο Ελβετός θα είχες την ίδια άποψη? Η εκεί θα έλεγες μπράβο της που είναι σκληρή και τα καταφέρνει... Απορία καθαρά. Πρόσεχε δεν δικαιολογώ τον Ελβετό αυτός μπορεί να είναι καρακαθήκι του κερατά.. Όποτε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι για κάποιο λόγο αδικούνται στην εν λόγω θέση που όπως λες είναι σε πολύ καλή και τότε γιατί διστάζουν να φύγουν και να προχωρήσουν σε μια άλλη εταιρία αφού πλέον είναι έμπειρες και θα εκτιμηθεί και η θέση τους κάπου άλλου. Κάπου δηλαδή που δεν θα ζητάνε παράλογα νούμερα αν και δεν είμαστε σε θέση να το κρίνουμε αυτό. Το ίδιο ακριβώς θα έλεγα. Δεν δικαιολογώ συμπεριφορές με βάση το φύλλο. Μπορεί να με ενδιαφέρει η χειραφέτιση των γυναικών και να νοιάζομαι για τα δικαιώματα τους, αλλά δεν τις δικαιολογώ για τα πάντα και αποκαλώ όλους τους άνδρες γουρούνια όπως κάνουν πολλές ακραίες φεμινίστριες. Π.χ θεώρησα απαράδεκτο που το '12 αν θυμάσαι προσπάθησε να κλέψει το κύπελο του euro γκρουπ φεμινιστριών (by the way τρομερός τρόπος για να προασπίσεις τα δικαιώματα των γυναικών, απορώ πως τα σκέφτονται). Γιατί δυστυχώς όταν έχεις περάσει τα 45 (αρκετά) δεν είναι εύκολο να πας σε άλλη εταιρεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα