Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι.

Όλοι οι executives της εταιρίας που δούλευες είτε έκαναν σεξ με τις γυναίκες υφισταμένους τους και γι' αυτό τις προωθούσαν, είτε τις προωθούσαν γιατί φοβόντουσαν τον αντρικό ανταγωνισμό. But once every blue moon, ένα τίμιο αρσενικό κατάφερνε είτε να προσληφθεί, είτε να πάρει προαγωγή. 

Το μεγαλύτερο ποσοστό των top executives παγκοσμίως είναι άντρες και γι' αυτό φταίει ο μισογυνισμός και η πατριαρχική κοινωνία που ζούμε. Φυσικά και υπάρχουν γυναίκες top executives, αλλά αυτό δε δείχνει πως δεν ισχύουν αυτά που λέμε. Αυτές είναι οι εξαιρέσεις.

Βρες τις διαφορές.

Ρε φίλε, κι εγώ γυναίκα είμαι, κι εγώ μέσα στο σύστημα μεγάλωσα, αλλά δεν είμαι έτσι. Όπως δεν είναι έτσι και πάρα πολλές άλλες γυναίκες. Είναι σαν να λες πως όλοι οι άντρες είναι μισογύνηδες, όλοι οι λευκοί ρατσιστές, όλοι οι Γερμανοί ναζί και όλοι οι Έλληνες τεμπέληδες.

Φιλε, δεν εχω κατι αλλο να σου πω. Διαβασε πιο πανω.

• Απαντ. 245
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι.

Όλοι οι executives της εταιρίας που δούλευες είτε έκαναν σεξ με τις γυναίκες υφισταμένους τους και γι' αυτό τις προωθούσαν, είτε τις προωθούσαν γιατί φοβόντουσαν τον αντρικό ανταγωνισμό. But once every blue moon, ένα τίμιο αρσενικό κατάφερνε είτε να προσληφθεί, είτε να πάρει προαγωγή. 

Το μεγαλύτερο ποσοστό των top executives παγκοσμίως είναι άντρες και γι' αυτό φταίει ο μισογυνισμός και η πατριαρχική κοινωνία που ζούμε. Φυσικά και υπάρχουν γυναίκες top executives, αλλά αυτό δε δείχνει πως δεν ισχύουν αυτά που λέμε. Αυτές είναι οι εξαιρέσεις.

Βρες τις διαφορές.

Δεν είπα ΟΛΟΙ. Είπα ότι αυτό ήταν το σύνηθες. Βάζοντας το ΟΛΟΙ, αλλάζεις το νόημα, και βγάζεις άλλα συμπεράσματα

Δημοσ.

Μπαίνω στο μπλαμπλα και τι να δω; Σεξιστικά σκουπίδια παντού!

Το να λέει λευκός δυτικός άντρας ότι τον έχουν καβαλήσει με ξεπερνάει.

Keep calm and carry on.

• Like 4
Δημοσ.

Φιλε, δεν εχω κατι αλλο να σου πω. Διαβασε πιο πανω.

Δεν διαφωνούμε στο θέμα με τα δικαιώματα. Εκεί που διαφωνούμε είναι στο 99% των γυναικών. Οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι φεμινίστριες. Οι φεμινίστριες είναι 1%. Απλώς, όπως και οι SJW, κάνουν πολύ φασαρία.

Δεν είπα ΟΛΟΙ. Είπα ότι αυτό ήταν το σύνηθες. Βάζοντας το ΟΛΟΙ, αλλάζεις το νόημα, και βγάζεις άλλα συμπεράσματα

Ωραία, θες να βγάλω το όλοι; Να στο βγάλω:

Τα περισσότερα mid και level executives στην εταιρία μου είναι γυναίκες. Αυτό οφείλεται στο ότι κάποιες κάνουν σεξ με τα top executives και γενικότερα τα top executives δεν θέλουν ν' ανταγωνίζονται με άλλους άντρες.

Τα περισσότερα top level executives στην εταιρία μου είναι άντρες. Αυτό οφείλεται στο πατριαρχικό σύστημα που είναι βασισμένη η κοινωνία μας και στο ότι η πλειοψηφία είναι μισογύνηδες. 

Βρες τις διαφορές.

Δημοσ.

Οι γυναίκες καταπατούν χρόνια τώρα τα δικαιώματα των ανδρών.

3 απλά παραδείγματα.

Μέχρι και λίγα χρόνια πριν ή γυναίκα έπαιρνε τη σύνταξη του πεθαμένου άνδρα ενώ ο άνδρας ποτέ.

Αγαμες θυγατέρες.

Όλοι οι Ελληνες-Ελληνιδες έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις.

Μόνο όμως οι άνδρες υποχρεούνται να πάνε στρατό.

• Like 1
Δημοσ.

Το να λέει λευκός δυτικός άντρας ότι τον έχουν καβαλήσει με ξεπερνάει.

Το καταλαβαίνεις πως είναι ρατσιστικό το να θεωρούμε παράλογο το να παραπονιέται κάποιος εξαιτίας του χρώματος του δέρματος του, έτσι;

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι το "παραπονιέται" είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έκανε ο defacer.

Δεν λέω ότι παραπονιέται ο defacer, λέω ότι θεωρεί πως κακώς παραπονιούνται γιατί τους έχουν καβαλήσει.

Δημοσ.

Δεν λέω ότι παραπονιέται ο defacer, λέω ότι θεωρεί πως κακώς παραπονιούνται γιατί τους έχουν καβαλήσει.

Οπότε εν συντομία θεωρείς πως στην κοινωνική ιεραρχία, όπως και για όποιους λόγους αυτή έχει δομηθεί, η οποία ορίζεται -μεταξύ άλλων- από χρώμα, φυλή και οικονομική θέση, ο λευκός άνδρας είναι κάπου αλλού από την πρώτη θέση;

Δημοσ.

Το καταλαβαίνεις πως είναι ρατσιστικό το να θεωρούμε παράλογο το να παραπονιέται κάποιος εξαιτίας του χρώματος του δέρματος του, έτσι;

Εσύ όμως καταλαβαίνεις πως το πρόβλημα με το παράπονο δεν είναι το χρώμα του δέρματος αλλά ο βαθμός του privilege έτσι;

Ο οποίος βαθμός του privilege για κάποιο λόγο συνδέεται και με το χρώμα το δέρματος.

In fairness είναι γεγονός (και από προσωπική εμπειρία) πως όταν έχεις λυμένα μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη ζωή ήδη από τη στιγμή που γεννήθηκες, είναι πιο δύσκολο να καταλάβεις τι ζόρι τραβάει κάποιος άλλος και φωνάζει για τα δικαιώματά του.

Βεβαίως in true human style αν βγει π.χ. ο τάδε πρίγκιπας και πει τίποτα του στυλ "αμαν πια μ' αυτές τις διαδηλώσεις, εντάξει το καταλάβαμε θέλετε εργασιακά δικαιώματα αλλά φτάνει τώρα" θα πέσουν όλοι να τον φάνε ζωντανό. Όταν το κάνουν οι ίδιοι "αμάν πια με τα γυναικεία" κλπ όλα μέλι.

• Like 2
Δημοσ.

Οχ καλα.... εσυ νομιζεις στον δυτικο κοσμο ΑΠΟΚΤΑΣ δικαιωματα.. :lol: :lol: :lol: Η αγνοια χτυπησε κοκκινο. 9999.Μολις εχασα καθε λογο να συνεχισω να ασχολουμε μαζι σου.

Και για να σε διαφωτισω επετρεψε μου να σου πω το εξης.

Σημερα ο δυτικος κοσμος ειναι πιο σκλαβομενος απο ποτε. Οσο περισσοτεροι νομοι βγαινουν τοσο περισσοτερο περιοριζονται τα δικαιωματα των ανθρωπων.

Δεν σε πιανω φιλε μου, κατι εχω προσπερασει μαλλον. Αν θες διαφωτισε με γιατι καπου το χασα.

Δημοσ.

Οπότε εν συντομία θεωρείς πως στην κοινωνική ιεραρχία, όπως και για όποιους λόγους αυτή έχει δομηθεί, η οποία ορίζεται -μεταξύ άλλων- από χρώμα, φυλή και οικονομική θέση, ο λευκός άνδρας είναι κάπου αλλού από την πρώτη θέση;

Όχι. Αλλά μ' αυτή τη λογική, οι λευκές γυναίκες είναι σε ανώτερη θέση από τους μαύρους άντρες, οι μαύροι άντρες είναι σε ανώτερη θέση από τις μαύρες γυναίκες, οι μαύρες γυναίκες είναι σε καλύτερη θέση από τις μουσουλμάνες και πάει λέγοντας. Άρα μέχρι τον πάτο, τι; Δεν μπορεί να παραπονεθεί κανείς; Όσο κρίνουμε τους άλλους με βάση πράγματα που δεν μπορούν ν' αλλάξουν, δεν πρόκειται ν' αλλάξει κάτι. 

Εσύ όμως καταλαβαίνεις πως το πρόβλημα με το παράπονο δεν είναι το χρώμα του δέρματος αλλά ο βαθμός του privilege έτσι;

Ο οποίος βαθμός του privilege για κάποιο λόγο συνδέεται και με το χρώμα το δέρματος.

In fairness είναι γεγονός (και από προσωπική εμπειρία) πως όταν έχεις λυμένα μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη ζωή ήδη από τη στιγμή που γεννήθηκες, είναι πιο δύσκολο να καταλάβεις τι ζόρι τραβάει κάποιος άλλος και φωνάζει για τα δικαιώματά του.

Βεβαίως in true human style αν βγει π.χ. ο τάδε πρίγκιπας και πει τίποτα του στυλ "αμαν πια μ' αυτές τις διαδηλώσεις, εντάξει το καταλάβαμε θέλετε εργασιακά δικαιώματα αλλά φτάνει τώρα" θα πέσουν όλοι να τον φάνε ζωντανό. Όταν το κάνουν οι ίδιοι "αμάν πια με τα γυναικεία" κλπ όλα μέλι.

Έχει καταντήσει αηδία αυτό το privilege. Το ότι κάποιος είναι λευκός δεν σημαίνει πως έχει μεγαλώσει καλύτερα ή με περισσότερες ευκαιρίες από έναν μαύρο. Το ότι κάποιος μεγάλωσε στον δυτικό κόσμο δεν σημαίνει υποχρεωτικά πως μεγάλωσε καλύτερα απ' ότι κάποιος που γεννήθηκε στην Ασία ή την Αφρική. 

Δημοσ.

Έχει καταντήσει αηδία αυτό το privilege. Το ότι κάποιος είναι λευκός δεν σημαίνει πως έχει μεγαλώσει καλύτερα ή με περισσότερες ευκαιρίες από έναν μαύρο. Το ότι κάποιος μεγάλωσε στον δυτικό κόσμο δεν σημαίνει υποχρεωτικά πως μεγάλωσε καλύτερα απ' ότι κάποιος που γεννήθηκε στην Ασία ή την Αφρική. 

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνεις αλήθεια ή απλά κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;

Φυσικά και δεν είναι μαθηματικά επόμενο πως επειδή ο Χ είναι λευκός και ο Υ είναι μαύρος, ο Χ απαραίτητα περνάει καλύτερα από τον Υ. Μπορεί ο λευκός να είσαι εσύ και ο μαύρος να είναι ο Kanye, μέχρι και παιδάκι το καταλαβαίνει αυτό.

Στατιστικά όμως, για τυχαία επιλεγμένους Χ και Υ, αυτό ακριβώς ισχύει. Αν σε παραξενεύει αυτό, μιας και το ανέφερες, δες λίγο π.χ. ποιό είναι το median per capita GDP για Ευρώπη/Ασία/Αφρική κι έλα να τα ξαναπούμε.

Δημοσ.

Μια βολτα στα γκετο της αμερικης θα σε πεισει για το αν ο μαυρος εχει τις ιδιες δυνατοτητες.Ειναι καταδικασμενοι απο την ωρα που γενηθηκανε η μονη τους ελπιδα ειναι τα σπορ αλλοιως η πουλας ντραγκς η γινεσε μπραβος η ληστης η μπαινεις σε συμορια.Αν νομιζετε οτι ο ρατσισμος κατα των μαυρων στην αμερικη εχει εκλειψει ειστε γελασμενοι.Μονο οι μαυροι που γενηθηκαν με κοινωνικο στατους και οικονομικη ανεση εχουν δυνατοτητα και παλι καποια στιγμη θα υποστουν ενα δειγμα ρατσισμου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...