Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για χορτοκοπτικό


Anurak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το θέμα είναι ίσως έξω από ότι συνήθως συζητείται εδώ, αλλά δε γνωρίζω και που αλλού να ρωτήσω. Θα εκτιμούσα ότι βοήθεια μπορείτε να προσφέρετε, ακόμη και γνώμες για άλλα φόρουμ που ίσως είναι πιο σχετικά.

 

Το χορτοκοπτικό προορίζεται για χρήση από εμένα και τον πατέρα μου. Συνήθης χρήση θα είναι καθάρισμα της περιοχής γύρω από τους κορμούς ελαιόδενδρων, αλλά στην περίπτωση που δεν μπει καλλιεργητής στο χωράφι για μεγάλο διάστημα (βροχές ή άλλοι λόγοι), ίσως χρειαστεί να γίνει ολόκληρο το χωράφι (περίπου 3 στρέμματα) γιατί να χόρτα είναι πολύ ψηλά, όχι με τη μία αλλά να γίνει η όλη η έκταση σε 4-7 ημέρες.

Μετά από ψάξιμο σε τοπικά καταστήματα, κινούμαι προς δύο επιλογές
- Kawasaki TJ53Ε το οποίο το βρίσκω σε τοπικό κατάστημα στα 370 ευρώ (320 σε online κατάστημα)
www.skroutz.gr/s/2811701/Kawasaki-TJ53.html

- Echo SRM 510ES το οποίο κινείται στα 430 ευρώ
www.skroutz.gr/s/1872695/Echo-SRM-510ES.html

Και τα δύο φαίνεται να έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, με το Echo όμως να έχει 5 χρόνια εγγύηση και να είναι από κατάστημα που είναι γνωστός και κάνει και σέρβις, ενώ το Kawasaki έχει 2 χρόνια εγγύηση και το κατάστημα θα το στείλει αλλού σε περίιπτωση που χρειαστεί κάτι. Επειδή δε γνωρίζω τίποτα για το echo, μπορεί να μου πει κάποιος τι να περιμένω από το μηχάνημα και αν είναι πράγματι καλύτερο από το Kawasaki (με βάση την τιμή);

Επίσης, με βάση αυτά που είπα για τη χρήση μήπως θα έπρεπε να στοχεύω σε κάτι μικρότερο; Σπόπευα να κινηθώ στην 2+HP κατηγορία για έχω διαβάσει πως τα μηχανήματα που είναι 1-2 ίππους δεν τραβάνε στα ζόρια και είναι γενικά πιο κουραστικά. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το Hyundai HYBC 5200 στα 180 ευρώ

http://www.skroutz.gr/s/444113/Hyundai-HYBC-5200.html

 

που είναι μεν μικρότερο, αλλά τα χαρακτηριστικά του φαίνονται ικανοποιητικά. Έχει κανείς εμπειρία με αυτή την μικρότερη κατηγορία, ή με το συγκεκριμένο μηχάνημα;

Τέλος, μπορεί κάποιος να εξηγήσει, εν συντομία, γιατί πολλά χορτοκοπτικά είναι εξαιρετικά ακριβά όταν είναι μόνο 1-1,2 ίππους και 25-30cc; Για παράδειγμα τα 2 μηχανήματα που ακολουθούν είναι κοντά στα 400 ευρώ αλλά τα χαρακτηριστικά τους φαίνονται, εκ πρώτης όψεως, υποδεέστερα από τα δύο που προανέφερα. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω εκτός από ιπποδύναμη;
Αν έχετε προσωπική εμπειρία από άλλα μοντέλα, είμαι ανοιχτός σε εναλλακτικές προτάσεις. Ευχαριστώ.

www.pc1.gr/showitem.php?ID=280003373
www.kouretas.gr/product.php?id=5692#.VbEc1Pk5MS0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

husqvarna η stihl κοιτα ειναι πιο ακριβα αλλα πιο ποιοτικα εαν παρεις κανα echo και το δουλεψεις λιγο σκληρα δεν θα την βγαλει καθαρη ψαξε για κανενα απο τα πιο φθηνα μοντελα των εταιριων

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρά εταιρία είναι η echo όπως και η kawasaki. Και για την echo βρίσκεις σίγουρα ανταλλακτικά. Για την kawasaki δεν ξέρω λογικά θα βρίσκεις. Τα λέω αυτά γιατί για παράδειγμα το hyundai που προτείνεις μπορείς να μην βρείς.

 

Το kawasaki πάντως θα το απέριπτα ασυζητητι λόγω βάρους (15kg). Εγώ έχω ένα της πλάκας αγορασμένο απο carrefour 120 ευρώ και κάνω τη δουλειά μου. Απλά το αφήνω να ξεκουράζεται κιόλας.

 

Για τα στρέμματα σου πάντως και την δουλεια που θέλεις να κάνεις άνετα σε βγάζουν τα ποιο μικρά μοντέλα. Και όλο το χωράφι να κάνεις αν το κάνεις σε τόσες μέρες που λες δεν θα έχεις κανένα θέμα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

@zeys13: Το kawasaki δεν είναι σίγουρα 15kg. Το έχω δει σε άλλα καταστήματα 7,5 Kg και αυτό δείχνει ότι όπου το έχουν 15 Kg μάλλον πήραν τα χαρακτηριστικά από αγγλικό κατάστημα και δε μετέτρεψαν τα pounds σε kg. (0,45:1)

 

@gogos47: Έχω πάρει echo αλυσοπρίονο εδώ και 2 χρόνιa και είναι σκυλί. Μόνο φέτος έκοψα 6 τόνους ξύλα μέσα σε 3 ημέρες και δεν κατάλαβε τίποτα, οπότε δεν έχω παράπονο από την Echo.

Husqvarna και Stihl είναι σίγουρα κορυφή αλλά είναι αρκετά ακριβότερα από ότι μπορώ να δώσω τώρα. Ακόμη, κάτι που ανέφερα στο άνοιγμα του θέματος είναι ότι δεν ξέρω γιατί κάποια μηχανήματα με υποδεέστερα χαρακτηριστικά έχουν τόσο υψηλη τιμή. Πολλά Husqvarna και Stihl χορτοκοπτικά έχουν 400+ ευρώ νώ είναι μόνο 1-1,2 ίππους και όπου έχω ψάξει μου λένε πως για τη δουλειά που το θέλω να πάρω πάνω από 2HP. Και σκέφτομαι τώρα "Να δώσω τα 400 ευρώ να πάρω Stihl και να δω μετά ότι είναι μικρότερο από ότι χρειάζομαι;" Όσο για τιμές πάνω από 450 το βλέπω πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή. Ακόμη και το echo που ανέφερα μάλλον παίρνει την τρίτη θέση, αφού σήμερα βρήκα σε κατάστημα ένα kawasaki ΤΗ48 με 340 ευρώ που μάλλον από stock τους έχει μείνει αφού δεν εισάγεται πια.

 

Μία ακόμη ερώτηση για όσους ξέρουν και έχουν κουράγιο να απαντήσουν. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ιταλικά και ιαπωνικά μπαστούνια (άξονες); Έχω δει σχόλια που λένε μόνο ιαπωνικούς άξονες, αλλά σε καταστήματα που έχω ψάξει μιλάνε και για τους ιταλικούς με τα καλύτερα λόγια. Επειδή όμως όλοι θέλουν να πουλήσουν, ποιος ξέρει αν είναι αλήθεια ή όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

husqvarna η stihl κοιτα ειναι πιο ακριβα αλλα πιο ποιοτικα εαν παρεις κανα echo και το δουλεψεις λιγο σκληρα δεν θα την βγαλει καθαρη ψαξε για κανενα απο τα πιο φθηνα μοντελα των εταιριων

ECHO STIHL HUSQVARNA είναι οι τοπ μάρκες για τους επαγγελματίες . Στο χωρίο μου οι περισσότεορι echo έχουμε κανένας πρόβλημα και πολλοι τα έχουν και 10ετία  . Japan μηανήματα είναι που ναι μεν δεν διαφιμιζονται σχεδόν καθόλου ελλάδα αλλά όποιος γνωρίζει στον τομέα αυτό ξέρει πολύ καλα το πόσο ποιοτικά και πολλές φορές καλυτερα σε χαρακτηριστηκά απο μερικα stihl κτλ είναι.

 

Στο θέμα μας τώρα. Σε χορτοκοπτικό κάτω απο 2 hp σημαίνει ζόρια για την χρήση που το θες και σου μιλάω εκ πείρας μιας και έχω και γω ελαιώνα . Κοίτα σε 2 -2.5 hp και είσαι εντάξει  . Μεταξύ echo και kawasaki θα προτιμούσα το kawasaki (όπου έχω δουλέψει ένα παλιότερο μοντέλο με 2 hp στα 50cc και μου άρεσε) . Γενικά η kawasaki η echo και huqsvarna παίζουν κυρίως μπάλα στα χορτοκοπτικά . Makita για μένα όχι μόνο και μόνο επειδή τα θεωρώ υπερτιμημενα .  Έχω την εντύπωση ότι και τα kawasaki έχουν 5 χρόνια εγγύηση . Σε κάποια sites αυτά λενε . 

 

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Αν και με 10 μερες καθυστερηση καλο είναι να μαζεύονται ή γνώμες γυρω απο αγροτικα μηχανήματα για να βοηθηθούν και όσοι από Απρίλη-Μαιο θα ψάχνουν για καινούργιο μηχανημα ενόψει νέας σεζόν καθώς αν και χώρα με πλούσια γεωργική παραγωγή, δεν υπάρχει και πολύ πλούσιο περιεχόμενο. Αν ψαξεις θα βρεις 1-2 πολύ καλά Ελληνικά φόρουμ ειδικά για καλλιέργειες.

 

Στο θεμα. Εγώ έχω το hyundai hybc 5200 που αναφερεις. Καλό μηχανιμα και μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάποιο αρνητικό. Παίρνει και μεσινεζα και δίσκο κοπής. Κόβω ένα χοραφι 300 μέτρα ολόκληρο για να περάσει φρεζα + την εξωτερικη μαντρα. Στο μεγάλο χωράφι (3 στρεματα) ή αλήθεια είναι ότι δεν το έχω πάει ακόμα για να κάνω τις μάντρες και γύρο από τις ελιές λόγο έκτακτων συνθικων οπότε δεν μπορώ να αξιολογησω πλήρως το ποσό σκυλί ειναι. Για τα ανταλλακτικά που αναφέρθηκε, εγώ το πήρα από φυσικό εξειδικευμένο μαγαζί που έχει και ηλεκτρονικό κατάστημα. Με διαβεβαίωσαν πλήρως ότι θα με καλύπτουν ακόμη και μετά το πέρας των 2 χρόνων εγγύησης. Ο εισαγωγέας της hyundai παντως ειναι στην Πατρα.

 

Ως συμβουλή θα έλεγα να βάζεις λιγότερο από την συνισταμένη ποσότητα λαδιού στην βενζίνη. Καπνίζει λιγότερο και δεν μπουκονει.

Πέρνει πανευκολα μπροστά. 2 τραβηγματα ειναι μεχρι να σκασει. Μετά και όσο είναι ζεστό πέρνει αμέσως.

 

Το κόστος του μου ειρθε 180 το μηχανημα και ένα 40αρι για 2 λάδια stihl,ενα μπουζι να υπαρχει, μασκα,μεσινεζα και ένα μπιτονι.

Ζώνη έχει μέσα δική του. Βενζίνη του βαζω μόνο 100αρα

 

Ότι μηχανημα και να πάρεις κοιτά πρώτα να συγουρευτεις ότι γνωρίζουν από το αντικείμενο, γιατί ένα μαγαζί που απλά πουλάει δεν κάνει. Εγώ ας πούμε πρώτη χρήση το μπουκωσα και έπρεπε να καθαρίζω το μπουζί. Μου έδωσαν ακριβεστατες οδηγίες από τηλέφωνο και σε ένα τέταρτο ήταν έτοιμο. Αν δεν ήταν το μαγαζί θα έπρεπε να δοσω μέροκαματο για 15 λεπτά υπόθεση και να χάσω και την μέρα μου. Ο τελευταίος Απρίλιος ήταν και δύσκολος με τις βροχές οπότε δεν με έπαιρνε

 

 

Όσοι ενδιαφέρεστε πάρτε πρώτα γνώμες και μην πάτε σε κάποιο μαγαζί αμέσως. Λόγο συμβολαιων προωθούν μόνο stihl. Οχι οτι δεν ειναι καλα. Απλα με τα ίδια χρήματα περνετε ποιο δυνατό και εξίσου αξιόπιστο μηχάνημα.

 

Και τέλος, όσοι έχετε χωράφι δεν είναι τίποτα να αγορασετε ένα χορτοκοπτικο πάνω κάτω 2hp. Το κοστος κυμενετε στα 200 ευρώ και θα έχετε κάνει απόσβεση μέσα σε 3 χρόνια αν όχι νωρίτερα. Είναι κρίμα τα χρήματα να πηγαίνουν σε αλλοδαπούς που κάνουν μισή και κακή δουλειά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 8 μήνες μετά...

Καλησπέρα σε όλους.

 

Ξεθάβω το θέμα.

 

Θέλει ο πατέρας μου να αγοράσει χορτοκοπτικό με ταβάνι τα 500€.

 

Η χρήση θα είναι κόψιμο χόρτων σε χωράφι 10 στρέμματα.

 

Περισσότερο κοιτάμε προς αυτό 

 

HUSQVARNA - 553RS ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΗ T45x ΚΑΙ ΔΙΣΚΟ ΧΟΡΤΟΚΟΠΗΣ

 

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7154#texnika

 

Έχει κανείς καμία πρόταση; Φυσικά αν υπάρχει κάτι σε μικρότερη τιμή θα ήταν προτιμότερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

Καλησπερα παιδεια..θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για χορτοκοπτικο..μπορω να διαθεσο μεχρι 160 ευρω και ειμαι αναμεσα στο husvarna 122c και στο stihl fs 38... Σιγουρα βρισκεις και με ποιο λιγα λεφτα χορτοκοπτικα αλλης μαρκας αλλα δεν ξερω αν θα ειναι αξιοπιστα και αν θα μπλεξω...η γνωμη σας θα βοηθησει...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, Nikolas131313 είπε

Καλησπερα παιδεια..θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για χορτοκοπτικο..μπορω να διαθεσο μεχρι 160 ευρω και ειμαι αναμεσα στο husvarna 122c και στο stihl fs 38... Σιγουρα βρισκεις και με ποιο λιγα λεφτα χορτοκοπτικα αλλης μαρκας αλλα δεν ξερω αν θα ειναι αξιοπιστα και αν θα μπλεξω...η γνωμη σας θα βοηθησει...

Προκειμένου να πας σε ένα από τα δύο καλύτερα στο παζάρι του σχιστού με 50 ευρώ να πάρεις ένα 50 cc.

Δύο έχω και τα δύο κινέζικα (το ένα μάλιστα από το alex pak πάνω από 15 χρόνια) και καθαρίζω μέσα σε δύο μέρες χωράφι έξι στρεμμάτων με ελιές.Μόλις ζεσταθεί το ένα πιάνω το άλλο. Αν πας σε καλή μάρκα να πας σε ένα ακριβό γιατί όπως είπε και ο dollyyy19  αυτά που πόσταρες για μικροδουλειές είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις 13/5/2019 στις 7:09 ΜΜ, papoys1 είπε

Προκειμένου να πας σε ένα από τα δύο καλύτερα στο παζάρι του σχιστού με 50 ευρώ να πάρεις ένα 50 cc.

Δύο έχω και τα δύο κινέζικα (το ένα μάλιστα από το alex pak πάνω από 15 χρόνια) και καθαρίζω μέσα σε δύο μέρες χωράφι έξι στρεμμάτων με ελιές.Μόλις ζεσταθεί το ένα πιάνω το άλλο. Αν πας σε καλή μάρκα να πας σε ένα ακριβό γιατί όπως είπε και ο dollyyy19  αυτά που πόσταρες για μικροδουλειές είναι.

 

Έχω και εγώ γω από το alex pak το χορτοκοπτικό σκυλί είναι πάνω από 10 χρόνων αλλά φέτος ψάχνω ανταλλακτική κεφαλη. Γνωρίζεις αν ταιριάζει κάποια? Η αν γνωριζεις που μπορώ να βρω από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα? 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, takaros43 είπε

Γνωρίζεις αν ταιριάζει κάποια? Η αν γνωριζεις που μπορώ να βρω από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα? 

Αν εννοείς αυτή το μόνο που πρέπει να ξέρεις αν έχει σπείρωμα  m8 η  m10

https://www.google.gr/search?q=κεφαλη+χορτοκοπτικου&oq=κεφαλη+&aqs=chrome.1.69i57j0l5.5546j0j8&client=ubuntu&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Αν εννοείς αυτή πρέπει να το ψάξεις Κάτι θα ταιριαζει 

  https://www.google.gr/search?q=γωνιακη+καταληξη+χορτοκοπτικου&oq=γωνιακη+καταληξη+χορτοκοπτικου&aqs=chrome..69i57.37065j0j8&client=ubuntu&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...