Yuno Gasai Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Γεια σας, βασικα σημερα ανακαλυψα αυτο το σαιτ, δεν ξερω αν δημοσιευω σε λαθος μερος αλλα τεσπα χδ παμε στο θεμα.Θα παω τριτη λυκειου και σκεφτομαι να μην δωσω πανελληνιες. Μεσο ορο περυση ειχα γυρω στο 17 αλλα επειδη εχω κουραστει αφανταστα και η ιδεα των πανελληνιων με τρομαζει, δεν θελω να δοσω. Και τελος, και να δωσω, στην Ελλαδα δεν υπαρχουν προοπτηκες οποτε να οι ερωτισεις μου1) Που εχει στην Ευρωπη δωρεαν πανεπηστημια τυπου Διεθνες και Ευρωπαικες σπουδες, Τουριστικα και τετοια2) Επειδη μιλαω 4 ξενες γλωσσες, τι θα μπορουσα να σπουδασω που να ωφελει η γλωσσομαθεια?3) Τι απολυτιριο χρειαζομαι? Τι χαρτια?4) Αποψεις για σπουδες στην Σκανδιναβια, ιδιως Δανια?
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Την Αυστραλία την σκέφτηκες; Να αξιοποιήσεις έστω την πολλαπλή γλωσσομάθεια.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Κοίτα η κάθε χώρα έχει διαφορετικά και το κάθε πανεπιστήμιο της χώρας έχει διαφορετικά entry requirements. Κάποια πανεπιστήμια ζητάνε μόνο απολυτήριο, άλλα ζητάνε και πανελλήνιες, άλλα ζητάνε ΙΒ, άλλα ζητάνε αντίστοιχες εξετάσεις των δικών τους χωρών. Οι περισσότερες χώρες προσφέρουν τα τμήματα σπουδών που επιζητάς. Τι γλώσσες μιλάς; Έχεις πτυχία για να αποδείξεις τη γλωσσομάθεια; Με πολλές γλώσσες μπορείς να πας σε μεταφραστικό, σε σπουδές αναλόγως με τις γλώσσες που μιλάς π.χ αραβικές, ασιατικές κτλ Την Αυστραλία την σκέφτηκες; Να αξιοποιήσεις έστω την πολλαπλή γλωσσομάθεια. Είναι πολύ πιο δύσκολο να πας σε χώρα εκτός Ε.Ε για 1ο πτυχίο.
totem_lost Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Από όσο ξέρω μόνο στη Σουηδία είναι δωρέαν (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα). Όσο για τα χαρτιά εξαρτάται από το πανεπιστήμιο.
Yuno Gasai Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Κοίτα η κάθε χώρα έχει διαφορετικά και το κάθε πανεπιστήμιο της χώρας έχει διαφορετικά entry requirements. Κάποια πανεπιστήμια ζητάνε μόνο απολυτήριο, άλλα ζητάνε και πανελλήνιες, άλλα ζητάνε ΙΒ, άλλα ζητάνε αντίστοιχες εξετάσεις των δικών τους χωρών. Οι περισσότερες χώρες προσφέρουν τα τμήματα σπουδών που επιζητάς. Τι γλώσσες μιλάς; Έχεις πτυχία για να αποδείξεις τη γλωσσομάθεια; Με πολλές γλώσσες μπορείς να πας σε μεταφραστικό, σε σπουδές αναλόγως με τις γλώσσες που μιλάς π.χ αραβικές, ασιατικές κτλ Είναι πολύ πιο δύσκολο να πας σε χώρα εκτός Ε.Ε για 1ο π Αυστραλια ειναι οντως παρα πολυ δυσκολο και το αποκλυω, Μιλαω Ελληνικα, Αλβανικα, Αγγλικα , Γαλλικα και σιγουρα θα ξεκεινησω μια 5η, αναλογα βεβαια με την χωρα που θα παω. Τι προτεινετε να κανω? Μου εχουν πει να στειλω ε-μαιλ στα πανεπιστημια με ερωτισεις...αξιζει ομως να ρισκαρω και να μην δοσω πανελληνιες?
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Από όσο ξέρω μόνο στη Σουηδία είναι δωρέαν (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα). Όσο για τα χαρτιά εξαρτάται από το πανεπιστήμιο. Και Σκωτία. Αυστραλια ειναι οντως παρα πολυ δυσκολο και το αποκλυω, Μιλαω Ελληνικα, Αλβανικα, Αγγλικα , Γαλλικα και σιγουρα θα ξεκεινησω μια 5η, αναλογα βεβαια με την χωρα που θα παω. Τι προτεινετε να κανω? Μου εχουν πει να στειλω ε-μαιλ στα πανεπιστημια με ερωτισεις...αξιζει ομως να ρισκαρω και να μην δοσω πανελληνιες? Αν μου πεις πιο συγκεκριμένα πράγματα θα μπορέσω να σου πω αν πρέπει να δώσεις πανελλήνιες ή όχι, καθώς έχω περάσει όλη τη διαδικασία. Οι μητρικές γλώσσες δεν μετράνε ως ξένες (δηλαδή αν έχεις ελληνική υπηκόοτητα, τα ελληνικά δεν θεωρούνται ξένη γλώσσα, αν όμως δεν έχεις θεωρούνται) απλώς για να το γνωρίζεις. Στα γαλλικά-αγγλικά τι πτυχίο έχεις;
Yuno Gasai Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Και Σκωτία. Βασικα σχεδον σε ολες τισ Σκανδηναβικες χωρες ειναι δωρεαν, απλα δεν ξερω τι χαρτια χρειαζονται
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Βασικα σχεδον σε ολες τισ Σκανδηναβικες χωρες ειναι δωρεαν, απλα δεν ξερω τι χαρτια χρειαζονται Αν δεν μας πει πανεπιστήμια κτλ, δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Υπάρχουν πανεπιστήμια που δέχονται μόνο απολυτήριο, υπάρχουν και πανεπιστήμια που δεν δέχονται. Υπάρχουν πανεπιστήμια που απαιτούν να γνωρίζεις την επίσημη γλώσσα της χώρας, υπάρχουν και πανεπιστήμια που κάνουν τα μαθήματα στα αγγλικά.
Yuno Gasai Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Και Σκωτία. Αν μου πεις πιο συγκεκριμένα πράγματα θα μπορέσω να σου πω αν πρέπει να δώσεις πανελλήνιες ή όχι, καθώς έχω περάσει όλη τη διαδικασία. Οι μητρικές γλώσσες δεν μετράνε ως ξένες (δηλαδή αν έχεις ελληνική υπηκόοτητα, τα ελληνικά δεν θεωρούνται ξένη γλώσσα, αν όμως δεν έχεις θεωρούνται) απλώς για να το γνωρίζεις. Στα γαλλικά-αγγλικά τι πτυχίο έχεις; ωραια, η ελληνικη Ιθαγενεια μετραει? Αγγλικα εχω το προφισιενσι και γαλλικα το Α1 αλλα συνεχιζω για Β και τα υπολοιπα
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 ωραια, η ελληνικη Ιθαγενεια μετραει? Αγγλικα εχω το προφισιενσι και γαλλικα το Α1 αλλα συνεχιζω για Β και τα υπολοιπα Πρώτα από όλα δεν πρέπει να δώσεις πανελλήνιες για να πάρεις απολυτήριο λυκείου ή έχω καταλάβει λάθος;
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Πρώτα από όλα δεν πρέπει να δώσεις πανελλήνιες για να πάρεις απολυτήριο λυκείου ή έχω καταλάβει λάθος; Έχει αλλάξει ο νόμος από πέρυσι.
Yuno Gasai Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Πρώτα από όλα δεν πρέπει να δώσεις πανελλήνιες για να πάρεις απολυτήριο λυκείου ή έχω καταλάβει λάθος; οχι εχουν διαχωριστει αυτα τα δυο, με τις πανελληνιες απλα συγκεντρωνεις μορια για καποιο πανεπιστημιο ενω το απολυτιριο το περνεις δωσεις δεν δωσεις
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 ωραια, η ελληνικη Ιθαγενεια μετραει? Αγγλικα εχω το προφισιενσι και γαλλικα το Α1 αλλα συνεχιζω για Β και τα υπολοιπα Ωραία. Αγγλικά είσαι μια χαρά. Γαλλικά θέλεις τουλάχιστον Β2 για να δικαιολογείς ότι γνωρίζεις τη γλώσσα.
Yuno Gasai Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Ωραία. Αγγλικά είσαι μια χαρά. Γαλλικά θέλεις τουλάχιστον Β2 για να δικαιολογείς ότι γνωρίζεις τη γλώσσα. Θα γινει και αυτο Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πως να τα αξιοποιησω, που και σε ποιο πανεπιστημιο
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2015 Θα γινει και αυτο Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πως να τα αξιοποιησω, που και σε ποιο πανεπηστιμιο Αυτή τη στιγμή είσαι Α1. Β2 γαλλικά σε έναν χρόνο δεν παίρνεις, εκτός και αν είσαι language prodigy.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα