Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω δημιουργήσει ένα Wordpress site στο local δίκτυο μου αλλά θέλω να έχω πρόσβαση και από το Internet για testing για αρχή χωρίς να πληρώσω σερβερς και domain names , υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει ?

ευχαριστώ 

Δημοσ.

Προφανώς τρέχεις κάποιον WEB Server που ακούει στην πορτα 80 . 

Αυτό που αρχικά μπορείς να δοκιμάσεις είναι να δρομολογίσεις το router σου την port 80 να ακούει στην εσωτερική IP του υπολογιστή σου π.χ. 192.168.1.2. (port forwarding) επίσης πρέπει να αφήσεις απο το Firewall σου (του υπολογιστή) την πόρτα 80 ανοιχτεί.

Γνωρίζοντας τώρα την public ip σου  , showmyip.gr, μπορείς απο το κινητό σου γράφοντας την IP σε κάποιον browser πχ chrome  να δεις την σελίδα σου . (Για να το πετύχεις αυτό δεν πρέπει να είσαι συνδεδεμένος στο WIFI σου όπου είναι και ο υπολογιστής )

Επίσης αν τρέχεις κάποιον WAMP Server , θα χρειαστεί να δώσεις δικαιώματα ο server σου να είναι προσβάσιμος από εξωτερικές IP.

Να θυμάσε ότι η εξωτερική σου IP αλλάζει σχεδόν κάθε μέρα οπότε δε θα μπορείς να βλέπεις πάντα τον server σου από την ίδια ΙP.
Εδώ θα χρειαστείς κάποιο υπηρεσίας όπως dyndns , no-ip κλπ έτσι ώστε αντί για IP να δίνεις ένα domain name και να έχεις πρόσβαση στον server σου.

• Like 1
Δημοσ.

σε ευχαριστώ πολυυυυ!!

σορρυ ξέχασα να γράψω ότι χρησιμοποιω XAMPP 

έχω και ένα άλλο θεματάκι :P  192.168.2.104 είναι η ip του Α υπολογιστή 

όταν μπαίνω π.χ http://192.168.2.104/wordpress/από άλλο υπολογιστή του τοπικού μου δικτύου το σιτε είναι προσβάσιμο αλλά δεν δείχνει τα περιεχόμενα του σιτε , βασικά δείχνει μόνο το text content και όχι το θέμα η τις εικόνες , βίντεο κτλπ 

επίσης όταν κλικάρω κάτι μου κάνει redirect στο localhost δλδ localhost/wordpress με αποτέλεσμα να μη μου το ανοιγει

ξέρεις μήπως τι παίζει ? 

μήπως παίζει κάτι με τα site and home url's στις ρυθμίσεις του wordpress ?

Δημοσ.

Δοκίμασε να βάλεις την Static Local IP του υπολογιστή που τρέχει τον XAMPP στο Site url , Wordpress URL , να δεις αρχικά αν παίζει.

Έχω μια αμφιβολία αν θα παίζει σωστά και από έξω... όπου εκεί θα έπρεπε να έχει πλεον το domain name  σαν URL

• Like 1
Δημοσ.

τα άλλαξα από το phpmyadmin γτ αν τα άλλαζα απο το wordpress settings δε θα με άφηνε και τώρα δουλεύει μια χαρά απο όλους τους υπολογιστές του δικτύου τώρα το μόνο που μου μενει λογικά είναι να κάνω τα παραπάνω βήματα που μου είπες ;) 

ώστε να μπορώ να το ανεβάσω και ονλινε με την ip του δικτύου μου 

σε ευχαριστω ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...