Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φτιάχνω αυτό το θέμα με αφορμή την τιμή ενός βιβλίου που ήθελα να αγοράσω (επιστημονικό σύγγραμα). Κόστιζε 170 ευρώ ο τόμος και συνολικά είναι 3 τόμοι. Καταλαβαίνω ότι για ένα επιστημονικό σύγγραμα, απαιτείται πολύς καιρός κοπιαστικής μελέτης, ίσως ακριβός εργαστηριακός εξοπλισμός, καλό χαρτί εκτύπωσης, υψηλή ανάλυση κτλ κτλ.. όλα αυτά είναι λογικά και ανεβάζουν το κόστος. Αλλά ποιο το νόημα να γράφεις ένα σύγγραμα άμα κανένας φοιτητής δε μπορεί να το αγοράσει; Γιατί αν είχαν χαμηλότερες τιμές δε θα είχε γεμίσει ο τόπος φωτοτυπίες και pdf του βιβλίου κλεμμένα. 

Δημοσ.

170€/ τόμο ειναι πολλά λεφτά. Πάνω από το μέσο όρο, ειδικά αν μιλάμε για βιβλία για μηχανικούς.

Από εκεί και πέρα, το κόστος ανεβαίνει κυρίως λόγω του πολύ περιορισμένου αναγνωστικού κοινού. Υποπτεύομαι πως το βιβλίο το θες για την πτυχιακή σου ή για κάποιο μάθημα που γουστάρεις με τα χίλια. Πόσοι νομίζεις πως ειστε αυτοί που έχουν τόσο έντονο ενδιαφέρον για μα επενδύσουν σε ενα σύγγραμμα; Σε παγκόσμια κλίμακα, ελάχιστοι, ούτε 500 νοματαίοι. Οι κύριοι αγοραστές αυτών των συγγραμμάτων ειναι βιβλιοθήκες κ όχι άτομα, επομένως σε ενα προϋπολογισμό 200.000€ μίας μικρής βιβλιοθήκης, ουσιαστικά αγοράζονται τα προτεινόμενα και έχουν εκπτώσεις από την αρχική τιμή.

Ως ιδιώτης μπορείς να έχεις έκπτωση αφότου αγοράσεις 2-3 φορές, οι εκδοτικοί σου στέλνουν εκπτωτικά κουπόνια ή και τα βιβλία. Ο άλλος τρόπος ειναι να αγοράζεις μεταχειρισμένα, Amazon, alibris, ακόμα και από το shopping του Google.

Αυτά τα λίγα απο κάποιον που έχει περίπου 500 επιστημονικούς τόμους και έχει γράψει 2 βιβλία.

• Like 1
Δημοσ.

Παρομοίως . Κάποια τα βρίσκω σε ενα θείος-like-site σχετικό με το αντικείμενό μου , μέχρι που είδα ένα υπερτέλειο και σημείο αναφοράς (σχεδόν) το οποίο είχε επίσης στα ~170£/τόμος ( 3 τόμοι σύνολο) . Ήθελα να το αγοράσω αλλά αναγκαστικά το πήρα από τον θείο .

Άλλη φάση βέβαια να κρατάς το βιβλίο στο χέρι , και άλλη το ψηφιακό , αλλά ας όψεται .

Δημοσ.

Με ξενερώνουν οι φωτοτυπίες.. αν το είχα στα ελληνικά σε pdf δε θα με πείραζε αλλά η φωτοτυπία με χαλάει. Το έχω στα αγγλικά αλλά παρότι ξέρω πολύ καλά αγγλικά και καταλαβαίνω την ορολογία δεν έχω χρόνο για παιχνίδια. Θέλω το ελληνικό να το διαβάσω πολλές φορές να το μάθω. Στα αγγλικά όπως και να χει διαβάζεις πιο αργά. Επίσης θέλω να πω ότι σε αρκετά μεταφρασμένα βιβλία έχω δει πολύ κακές δουλειές.. λάθος ημερομηνίες πχ το 1895 να εγινε 1995, να σου λέει να κοιτάξεις άλλη εικόνα από αυτή που έπρεπε να πει, να έχει δύο φορές το ένα και καμία το άλλο.. απογοητευτική ποιότητα μετάφρασης. 

Δημοσ.

Αν ειναι να αγοράσεις επιστημονικό βιβλίο, μονο αγγλικά. Και για κάποια πολύ κλασσικά, πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης. Τίποτα αλλο.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς . Αν δεν υφίσταται πρόβλημα αγγλικών ( = που λέει ο λόγος να έχεις να τα μιλήσεις/διαβάσεις καμιά 10ετία ) εφόσον υφίσταται και Αγγλική έκδοση , την προτιμάς .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...