aouaas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 καλησπερα. εχω συνδεση οτε conn-x(router huawei hg520c) στο οποιο συνδεομαι ασυρματα μεσα στο σπιτι. σε ενα απομακρυσμενο δωματιο δεν πιανει το ασυρματο, εχω ομως τραβηξει(απο παλια) εκει ενα καλωδιο δικτυου(απο το δωματιο με το conn-x). μπορω να συνδεσω στο απομακρυσμενο δωματιο στο καλωδιο δικτυου ενα παλιο ασυρματο router που εχω(d-link di-624+) ωστε να παιρνει internet μεσω καλωδιου και να το μοιραζει ασυρματα;
kostasbm Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 επειδη θα εχεις 2 ασυρματα για να μην σου κανουν σχεδια στο δευτερο βγαλε το dhcp και βαλε μια ip αλλη διαφορετικη απο το πρωτο ρουτερ και λογια θα εισαι οκ
aouaas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) λοιπον εχω ενεργοποιημενο τον dhcp server στο huawei(1ο router) και απενεργοποιημενο στο d-link(2ο router). το 1ο router εχει ip 192.168.0.1 και δινει διευθυνσεις μεσω dhcp απο 192.168.0.100-192.168.0.110. το 2ο router εχει ip 192.168.0.2. οσον αφορα το ασυρματο δικτυο, εχω βαλει εντελως διαφορετικα στοιχεια απ'οτι υπαρχουν στο ασυρματο του 1ου router. ανοιγω το λαπτοπ και συνδεεται ασυρματα κανονικα στο 2ο router και παιρνει την ip 192.168.0.100, ομως δεν εχω internet. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2015 από aouaas
aouaas Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 δοκιμασα να βαλω static ip στο λαπτοπ ωστε να βαλω χειροκινητα dns server τον server της οτε(δλδ 195.170.0.1), αλλα και παλι δεν εχω internet. καμμια ιδεα;
SpirtouLisS Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/network-wifi/how-set-up-router-as-repeater-3494655/ o οδηγος ειναι αυτος. δουλευει απροσκοπτα αν τον ακολουθησεις κατα γραμμα. Το προβλημα σου ειναι μαλλον οτι δεν εβαλες στο 2ο ρουτερ, το slave, σωστα τα στοιχεια ασυρματου δικτυου που πρεπει να ειναι ιδια με το κυριο ρουτερ ΠΡΙΝ απενεργοποιησεις απο αυτο τη δυνατοτητα dhcp server. τωρα επειδη πλεον το ρουτερ δεν ειναι διαχειρισιμο καθως δε φαινεται σε κανενα υπολογιστη, πρεπει να του κανεις reset εργοστασιακων ρυθμισεων απο τη συσκευη με μια οδοντογλυφιδα για να μπορεσεις να ξαναπειραξεις οτιδηποτε. Μετα θα ακολουθησεις τον οδηγο που σου παρεθεσα
aouaas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 ακολουθησα τη συμβουλη σου spirtouliss και επανεφερα τις εργοστασιακες ρυθμισεις στο 2ο router, μπηκα στις ρυθμισεις και εβαλα στο ασυρματο ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα με το 1ο router, με μονη διαφορα(οπως αναφερεται και στο αρθρο που επισυναψες) στο καναλι του ασυρματου, το οποιο το αλλαξα, και μετα απενεργοποιησα τον dhcp server. μετα απ'ολα αυτα βρισκομαι ακριβως στην ιδια κατασταση, δηλαδη το λαπτοπ μου συνδεεται στο ασυρματο δικτυο και παιρνει ip απ'τον dhcp server του 1ου router, ομως παλι δεν εχω internet. κατ'αρχην οταν συνδεω το λαπτοπ στο 2ο router με καλωδιο θα επρεπε να εχω internet, σωστα; δεν εχω ομως ουτε με καλωδιο.
SpirtouLisS Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 αντεστρεψε τα ρουτερ και κανε την ιδια διαδικασια με τον κυριο σαν slave να δεις μηπως φταιει το 2ο ρουτερ...Αλλη συμβουλή δεν εχω δυστυχως γιατι δεν ειμαι τεχνικος.
aouaas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 δυστυχως δεν μπορω να τα αντιστρεψω γιατι μονο το 1ο router ειναι και modem.
kostasbm Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 καταρχας εχει wan θυρα το μοντεμ ρουτερ??? οταν τα συνδεεις μεσω wan λογικα το αλλο παιρνει ip συμφωνα με το πρωτο οποτε δεν πειραζεις τιποτα καταρχας πρεπει να δουλεψει το πρωτο και μετα κοιταμε το δευτερο εφοσον στο πρωτο εχουμε ιντερνετ με καλωδιο και ασυρματα προχωραμε στο δευτερο μετα κοιτας μονο το δευτερο με καλωδιο για να βεβαιωθεις οτι εχεις ιντερνετ και μετα ασχολεισε με το ασυρματο κομματι ομως εγω μια φορα που το εκανα δουλευε αφου πηρα γραμμη απο τη lan θυρα του πρωτου μοντεμ ρουτερ δεν ειναι δηλαδη σιγουρο οτι απο wan θα δουλεψει κοιταξε μηπως εχει καποιο application το δευτερο μοντεμ για αυτοματη εγκατασταση plug and play 1
aouaas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 το 1ο router(που ειναι και modem) δουλευει κανονικα και με καλωδιο και ασυρματα. δεν εχει θυρα wan. το 2ο router εχει θυρα wan. οι δοκιμες που εχω κανει μεχρι στιγμης με καλωδιο ειναι οι εξης: 1)στο 1ο router βαζω καλωδιο ethernet στην 1η θυρα lan, το οποιο καλωδιο πηγαινει στην 1η θυρα lan του 2ου router, και συνδεω το λαπτοπ μου στη 2η θυρα lan του 2ου router. εχω ενεργοποιημενο dhcp server μονο στο 1ο router(modem). το αποτελεσμα ειναι το λαπτοπ να παιρνει κανονικα ip απο τον dhcp server του 1ου router, αλλα δεν εχει internet. 2)στο 1ο router βαζω καλωδιο ethernet στην 1η θυρα lan, το οποιο καλωδιο πηγαινει στην θυρα wan του 2ου router, και συνδεω το λαπτοπ μου στη 1η θυρα lan του 2ου router. οι ρυθμισεις wan στο 2ο router ειναι να παιρνει dynamic ip(και οχι static). εχω ενεργοποιημενο dhcp server μονο στο 1ο router(modem). το αποτελεσμα ειναι το ιδιο, δλδ το λαπτοπ να παιρνει κανονικα ip απο τον dhcp server του 1ου router, αλλα δεν εχει internet. το οτι το λαπτοπ παιρνει κανονικα ip(και dns) σημαινει οτι οι συνδεσεις γινονται κανονικα, σωστα; γιατι δεν εχω internet;
kostasbm Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 δοκιμασε να συνδεθεις με καλωδιο με κλειστο το wifi στο λαπτοπ γιατι εμενα μερικες φορες οταν το εχω ανοικτο μου κανει τα ιδια κολπα και δεν συνδεεται επισης να δοκιμασεις με την dhcp απενεργοποιημενη στο πρωτο και ενεργοποιημενη στο δευτερο
aouaas Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 τα εχω δοκιμασει και τα 2 που αναφερεις αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. δυστυχως δεν εχω και ενα 3ο router ωστε να βεβαιωθω οτι ειναι θεμα router και οχι θεμα ρυθμισεων. μου φαινεται ομως πολυ περιεργο να μην εχω internet τη στιγμη που το λαπτοπ παιρνει ip κανονικα απο τον dhcp server(ειτε με καλωδιο ειτε ασυρματα).
kostasbm Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 τα ασυρματα τα βλεπεις και τα 2 ? βγαλε εκτος το wifi απο το πρωτο απο τις ρυθμισεις μην δημιουργει προβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα