Προς το περιεχόμενο

Επιλογή UNZIP/UNRAR..... προγράμματος


soundkeeper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα , θα ήθελα να ρωτήσω ποιο πρόγραμμα  χρησιμοποιείται για αποσυμπίεση αρχείων ?

Έχω δοκιμάσει διάφορα αλλά κανένα δε κάνει τη δουλειά που κάνει το winrar στα windows δηλαδή να σου λέει ποιο αρχείο είναι το προβληματικό ..... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα. Έχει το staf it ένδειξη για ποιο αρχείο είναι προβληματικό...? Θα το δοκιμάσω. Αν και το βρίσκω λίγο πολύπλοκο σε σχέση με τα περισσότερα άλλα. Πραγματικά πάντως είναι μερικά προγράμματα που σε κάνουν να θυμάσαι τα win. Χθες δηλαδή θέλοντας να αποσυμπιέσω κάποια αρχεία rar για να πάρω μία ταινία αναγκαστικά πέρασα σε win και winrar για να δω ποιο αρχείο ήταν χτυπημένο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα να σου πω την αληθεια δεν εχω ασχοληθει ποτε με το ποιο αρχειο ειναι χτυπημενο. Οταν το rar βγαζει προβλημα στην αποσυμπιεση ειτε ειναι iso ειτε οτιδηποτε αλλο το διαγραφω ολο μαζι και το ξανακατεβαζω. Οποτε με πιανεις αδιαβαστο. Επισης χρησιμοποιω το izip unarchiver και το rar extractor free γιατι εχει κατι αυτοματα που με βολευουν οπως να το αποσυμπιεσει στο desktop και μετα διαγραφη. Με βολευει γιατι βλεπω πολλες ταινιες και σειρες και ετσι κατι rar με subs τα ξεπεταω στο δευτερολεπτο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά το ερώτημα παραμένει .........

Και λέω παραμένει γιατί παρότι τα προγράμματα πολλά , κανένα σαν το winrar ! ή τουλάχιστον για να γίνω και ποιο ακριβής , εγώ δεν έχω βρει αυτό που ζητάω ποιο πάνω . Δηλαδή όταν έχεις κατεβάσει 10  500άρια ζιπαρισμένα  αρχεία και έχει 'χτυπήσει ' μονό το ένα από  κάποιο λάθος που έγινε κατά το κατέβασμα ΤΙ ? σβήνουμε όλο  το φάκελο και κατεβάζουμε εκ νέου 10giga ? Ε αυτό ψάχνω ......... που κατά την αποσυμπίεση στα windows το winrar μας λέει ποιο αρχείο  είναι λάθος και έτσι κατεβάζοντας μονό αυτό  γίνετε η δουλειά μας .

Θα συνεχίσω λοιπόν  τους πειραματισμούς μου και παράλληλα θα ελπίζω σε κάποια βοήθεια από κάποιον που έχει αντιμετωπίσει τον ίδιο προβληματισμό και έχει βρει λύση ....

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν υπάρχει ανάγκη για τόσο μεγάλη λεπτομέρεια στο unrar, τότε βάλε αυτό:

 

http://best-mac-tips.com/2013/02/01/install-free-command-line-unrar-mac/

 

Και έχεις πολύ καλύτερο έλεγχο, όπως μόνο στο Linux και το MAC OS μπορείς. 

 

 

Επίσης, με automator μπορείς να κάνεις ένα φάκελο που ότι πετάς μέσα να γίνεται αυτόματα unrar, να κάνεις share το unrared κατευθείαν σε email (χωρίς να κάνεις πρώτα unrar κτλ), μέχρι και να φτιάξεις λειτουργικότητα να σου κατεβάζει μόνο του το προβληματικό χωρίς να κάνεις τίποτα εσύ. 

 

Υ.Γ. Το τελευταίο μπορεί να γίνει (στα πρόχειρα η εξήγηση):

 

- Βάζεις το torrent app να βάζει τα finished torrents σε ένα φάκελο

- Με deamon (έχει το XCode λειτουργικότητα να φτιάξεις, το οποίο XCode κατεβάζεις εντελώς τσάμπα από το App Store) ή automator (automator είναι app του MAC OS, δεν κατεβάζεις τίποτα) τσεκάρεις τον τύπο του αρχείου και εάν είναι .rar το πας σε έναν άλλο φάκελο

- Εκεί προσπαθείς να το κάνεις unrar και εάν δεν γίνεται ανιχνεύεις το λάθος

- Με το dictionary (που έχει κάθε app στο MAC OS) και apple script μπορείς με απλό και σχεδόν human readable code (π.χ. tell application finder to...)  να πεις στον torrent client να σου κατεβάσει ξανά αυτό που θες. 


Εάν πάλι απαιτείς περισσότερη ακόμα λειτουργικότητα, βάζεις brew ή macports και κατεβάζεις πακέτα από την κοινότητα για να κάνεις παπάδες (όπως ακριβώς γίνεται σε LINUX). 


Υ.Γ.2 Επίσης, το MAC OS Zip app είναι ό,τι χρειάζεσαι για zip files. Άρα, το unzip από το τίτλο του thread είναι παραπλανητικό. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Entropy,  είναι από τα λίγα που βρήκα να μπορείς να κάνεις unrar/unzip κτλ σε φακέλους με δεξί κλικ χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις το πρόγραμμα από πριν.

 

http://www.eigenlogik.com/entropy/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...